Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει όμως και εγώ δεν βάζω πολύ ποσότητα, δηλαδή βάζω μια κοφτή, και μετά βάζω σε μεγάλο ποτήρι έτσι ώστε να έχει παραπάνο νερό, και καθώς πίνω και χαμηλώνει η στάθμη συμπληρώνω πάλι με νερό... οπότε...

Κοίτα ο καλός φραπές είναι απόλαυση για όσους τον πίνουν, οι περισσότερες απολαύσεις είναι και λίγο εώς πολύ βλαβερές οπότε άστο να πάει! :-D

  • Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιά? δώσε skroutz link, γενικά σου βγαίνει πιο οικονομικά να παίρνεις κάψουλες καφέ? 

ναι ηθελα να πάρω να δοκιμάσω αλλα δεν πήρα ποτέ

φίλε εγω πήγα σε nespresso γιατι ειναι καθαρα για espresso δεν ηθελα πολυμηχανημα, 4,5 euro οι 10 κάψουλες original αλλα τωρα παιρνω απο super market douwe egberts συμβατες κάψουλες με nespresso στα 3.90 η δεκάδα, ο καφες γίνεται πολυ γρήγορα αλλα ειναι πιο ακριβος απο χυμα..

Δημοσ.

 

και αν κάποιος θέλει να πιεί παγωμένο καφέ τι επιλογές έχει? αυτό τώρα είναι τραβηγμένο και μπορεί να είναι και προπαγάνδα κακή, κάτι όπως και το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενα πράμα

πάρε έστω καμιά εσπρεσιέρα με κάψουλες πιο καλές είναι, πολύ πιο καλές βασικά (και ας βγαίνει πιο ακριβός ο καφές)

 

εμένα πάντως ο φραπέ το στομάχι μου το πηδούσε και σε overdoze μέχρι και τα χέρια μου έτρεμαν

 

παγωμένους espresso πίνω σχεδόν καθημερινά 2 και καμιά φορά όταν έχω πολλή δουλειά πίνω και τρίτο και δεν καταλαβαίνω τίποτα 

 

και φυσικά είναι και η γεύση και όλα τα υπόλοιπα 

 

ο φραπέ είναι χώμα και σου τα σκάει και πολύ άσχημα, αν βάζεις λίγο τότε μάλλον δε χρειάζεσαι και πολύ καφέ

αλλά αν χρειάζεσαι πρέπει να κόβεις γενικά το νες, είναι φαρμάκι 

 

πέρισυ δοκίμασα μετά από καιρό και αυτό από ανάγκη και λυπόμουν τον εαυτό μου 

  • Like 1
Δημοσ.

Ναί αλλα δεν μπορείς να τον κάνεις σπίτι, θέλει να αγοράσεις καφετιέρα, να την καθαρίζεις μετά απο κάθε καφέ κτλ κτλ

 

Σιγα μην την καθαριζω μετα απο καθε καφε... το γκρουπ μενει πανω στην καφετειερα μεχρι την κατασκευη του επομενου, οπου απλα τιναζω τον παλιο στα σκουπιδια, ξεπλενω με νερο, και βαζω νεο καφε.

Καθαρισμα, μια φορα τη βδομαδα κι αν. Το βασικο ειναι μονο το νερο, μην σου τυχει και βγαλει χωμα ή αλλα σκουπιδια το δικτυο και τα περασει στα σωληνακια της μηχανης.

5 ευρω τα 250γρ. αν υπολογισεις οτι θες 5-7 γρ για καθε καφε, φτιαχνεις ανετα 40-50 καφεδες, οτι "επενδυση" και να κανεις, τα λεφτα σου θα τα "παρεις πισω" σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα.

  • Like 1
Δημοσ.

Εχω να πιω φραπε καπου 5 χρονια για τον λογο οτι πειραζει το στομαχι και πιστευω οτι ειναι καφες με χημικα,τα οποια βαζουν για να πετυχουν τον αφρο αλλα και την γευση.

 

Tι χημικα? Λες οτι βαζουν συστατικα που δεν αναφερονται στη συσκευασια?

 

Ο αφρος φιλε μου υπαρχει απο τοτε που τον ανακαλυψε ο συμπατριωτης μας τη δεκαετια του '50.

όπως?

 

Πιστεύω είναι και καλά πιο διαλεχτός όσο αναφορά την κοπή και την ποιότητα. ίσως πιο αρωματικός?

 

Ε, δε θυμαμαι τωρα.

 

Θα τον δοκιμασω αυτον τον gold και θα σου πω.

και εγώ έπινα φραπε αλλα κόφτε τον ,άνθρωπος απο μέσα μου είπε οτι ειναι οτι χειρότερο για το στομάχι αυτος ο καφες δεν ειναι απο κόκκο καφε αλλα απο κλαδια ξερω γω και οτι χειρότερο υλικο, καφέ μονο επεξεργασμένο όπως εσπρέσο και φίλτρου πρέπει να πίνουμε.

 

Απο που απο μεσα? Και τι ηταν αυτος? μπακαλης?

Θα ελεγα πως το χειροτερο στον καφε ειναι... η ζαχαρη που του βαζετε. Και βλαπτει και τη γευση καλυπτει.

 

  • Like 1
Δημοσ.

Σημερα πηγα Σκλαβενιτη και πηρα 2 κουτια Lavazza μαυρο.Το καθε κουτι των 250 γρ. μου βγαζει περιπου 15 ημερες αλλα για 2 ατομα.Πινουμε 1 καφε ο καθενας την ημερα,οποτε βγαζει τουλαχιστον 30 καφεδες το κουτι.Εξαρταται ομως,οταν φτιαχνω espresso βαζω 1 μεζουρα,για freddo espresso βαζω 2,τον φτιαχνω λιγο βαρυ.1 φορα πηρα τον Lavazza σε αλλη γευση,λεγεται Qualita Oro σε χρυσαφι κουτι.Ανοστος και πολυ ελαφρυς,τον πεταξα.

 

Σχετικα με την ζαχαρη,απ'οτι ειχα διαβασει πρεπει να την αποφευγουμε οσο μπορουμε,ειναι αρκετα βλαβερη.Τους τελευταιους μηνες αγοραζω καστανη ζαχαρη που δεν ειναι επεξεργασμενη οπως η λευκη,απ'οτι ξερω ειναι λιγοτερο βλαβερη απο την λευκη αλλα ειναι αρκετα πιο ακριβη.

 

Εχετε δει πουθενα τον Douwe σε espresso αλεσμενο?Οχι σε καψουλες.Σε 3 διαφορετικα σουπερ μαρκετ που εχω παει υπηρχε μονο σε φιλτρου και ειδα σημερα στον Σκλαβενιτη μονο σε καψουλες.

 

Και φυσικα με καθε freddo τρωω και κανα μπισκοτακι,ταιριαζει γαντι.Ευτυχως πλεον τα τελευταια χρονια καπνιζω ακομα πιο λιγο.

Δημοσ.

Γενικά προσπαθήστε να κόψετε την ζάχαρη στον καφέ. Στην αρχή οκ θα είναι δύσκολο αλλά μετά από μερικούς καφέδες θα σας αρέσει και δεν θα μπορείτε να τον πιείτε με μέτριο-γλυκό πλέον! Ευχαριστιέσαι καφέ έτσι και γλιτώνεις και τη ζάχαρη!

Δημοσ.

Σκέτη πίκρα είναι ο καφές. Ούτε να τον ακουμπήσω στην γλώσσα δεν μπορώ σκέτο. Απορώ με αυτούς που τον πίνουν έτσι.

 

 

Αν και σκέφτομαι ότι ίσως δεν αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι τις γεύσεις στην ίδια ένταση, πιθανώς κάποιοι να έχουν πιο ευαίσθητους κάλυκες σε κάποια γέυση

Δημοσ.

Σημερα πηγα Σκλαβενιτη και πηρα 2 κουτια Lavazza μαυρο.Το καθε κουτι των 250 γρ. μου βγαζει περιπου 15 ημερες αλλα για 2 ατομα.Πινουμε 1 καφε ο καθενας την ημερα,οποτε βγαζει τουλαχιστον 30 καφεδες το κουτι.

 

Σχετικα με την ζαχαρη,απ'οτι ειχα διαβασει πρεπει να την αποφευγουμε οσο μπορουμε,ειναι αρκετα βλαβερη.......

Και φυσικα με καθε freddo τρωω και κανα μπισκοτακι,ταιριαζει γαντι.

 

Ενας μονο καφες την ημερα? Ποσες κουταλιες βαζεις ομως?

 

Εκτος απο τη ζαχαρη βλαβερο ειναι και το μπισκοτακι :)

Σκέτη πίκρα είναι ο καφές. Ούτε να τον ακουμπήσω στην γλώσσα δεν μπορώ σκέτο. Απορώ με αυτούς που τον πίνουν έτσι.

 

Ειναι γιατι εχεις συνηθισει να παιρνεις καφε με τη ζαχαρη σου.

Εμεις που τον πινουμε ετσι θελουμε να πινουμε καφε, οχι ζαχαρη.

 

Αφου ομως σου φαινεται πικρος γιατι δε βαζεις μελι?

  • Like 1
Δημοσ.

Tι χημικα? Λες οτι βαζουν συστατικα που δεν αναφερονται στη συσκευασια?

 

Ο αφρος φιλε μου υπαρχει απο τοτε που τον ανακαλυψε ο συμπατριωτης μας τη δεκαετια του '50.

 

Ε, δε θυμαμαι τωρα.

 

Θα τον δοκιμασω αυτον τον gold και θα σου πω.

 

Απο που απο μεσα? Και τι ηταν αυτος? μπακαλης?

Θα ελεγα πως το χειροτερο στον καφε ειναι... η ζαχαρη που του βαζετε. Και βλαπτει και τη γευση καλυπτει.

 

όχι προφανώς δεν ειναι μπακάλης δουλεύει σε εταιρεία με τέτοια προιόντα (και ο προισταμενος μου στη δουλεια μια μερα χωρις να έχω πει κάτι μου είπε για δικο του γνωστο που ειναι μεσα σε τέτοια εταιρεια πάλι και του ειπε το ίδιο ακριβως πράγμα) δε πιστεύω να έχεις την ιδέα οτι ο φραπε που πίνεις ειναι απο κόκκους ε ?

 

τώρα λίγη καστανη ζάχαρη που δεν αλλοιώνει τη γεύση του καφε (όπως η λευκη) δε κάνει τόσο κακό πια ! εδώ ο άλλος κάνει κήρυγμα κατά της ζάχαρης ως βλαβερης ουσίας και μετα λέει τρώω και τα μπισκοτάκια μου με το καφε ! εγω λογικη δε βρίσκω εδω.

Δημοσ.

παραειναι ελαφρυς η μου φαινεται ? 

 

Για μένα που τον πίνω σκέτο, μια χαρά μου φαίνεται σε σχέση με Jacobs και Nescafe που απλα δεν πίνονται σκέτοι.

 

Όπως ειπώθηκε και πιο πριν, η ζάχαρη αλλοιώνει τη γεύση του καφέ. Το ότι είναι επίσης ελαφρύς δεν είναι κακό. Ισα ισα που καμιά φορά είναι σημάδι ότι είναι καλύτερης ποιότητας. Έχω πιει εσπρέσσο που ηταν ακριβώς η ίδια ποσότητα, άλλα ο ένας σκέτος δεν πίνοταν και ο άλλος ήταν πιο εύγευστος.

Δημοσ.

αμα ο καφες ειναι καλος πινεται πολυ ευχαριστα σκετος.ειναι βεβαια και θεμα συνηθειας.τωρα πια εγω οσο μαπα και πικρος να ειναι ο καφες παλι σκετο θα το πιω ή μετα απο μια γουλια θα το παρατησω.

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...