Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχετε δοκιμασει τον La Meloise? Στο πρωτο ποτηρι σιχαθηκα το καφε και στο δευτερο τον εαυτο μου. 

• Like 2
  • Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σωστός και λάθος φραπές. Εξ ορισμού είναι ένας ότι να ναι καφές, που αναρωτιέμαι γιατί καμαρώνουμε για το συγκεκριμένο πράμα.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σωστός και λάθος φραπές. Εξ ορισμού είναι ένας ότι να ναι καφές, που αναρωτιέμαι γιατί καμαρώνουμε για το συγκεκριμένο πράμα.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό... γιατί είναι οτι νά ναι?! με ποιο επιχείρημα?

Δημοσ.

Εχετε δοκιμασει τον La Meloise? Στο πρωτο ποτηρι σιχαθηκα το καφε και στο δευτερο τον εαυτο μου. 

Σου  φανηκε πολυ γλυκος ?

Δημοσ.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό... γιατί είναι οτι νά ναι?! με ποιο επιχείρημα?

Από την άποψη ότι έχουμε προάγει σε επιστήμη και εθνικό καμάρι ένα απλό και πρόχειρο καφέ. Και μάλιστα κακής ποιότητας υπερεπεξεργασμένο καφέ.

Δημοσ.

Γούστα είναι αυτά μωρέ, και γω δεν τον πίνω πλέον αλλά οκ σε πολλούς αρέσει! :-)  "Καμαρώνουμε" γιατί τον έχουμε συνδυάσει με τη "νεοελληνική" κουλτούρα, τη χαλαρότητα και το "τι καλά που περνάμε στην Ελλάδα" :-D  Α, είναι και συναισθηματικό το θέμα γιατί για πολλούς είναι ο πρώτος τους καφές!

Δημοσ.

και εγώ έπινα φραπε αλλα κόφτε τον ,άνθρωπος απο μέσα μου είπε οτι ειναι οτι χειρότερο για το στομάχι αυτος ο καφες δεν ειναι απο κόκκο καφε αλλα απο κλαδια ξερω γω και οτι χειρότερο υλικο, καφέ μονο επεξεργασμένο όπως εσπρέσο και φίλτρου πρέπει να πίνουμε.

Δημοσ.

Από την άποψη ότι έχουμε προάγει σε επιστήμη και εθνικό καμάρι ένα απλό και πρόχειρο καφέ. Και μάλιστα κακής ποιότητας υπερεπεξεργασμένο καφέ.

"Πρόχειρο" που όμως κανένας άλλος δεν σκέφτηκε να κάνει, και μια χαρά είναι, δηλαδή ο γαλλικός τι παραπάνω έχει να σου δώσει? με την ίδια άποψη και ο freddo espresso πατέντα είναι... 

Για αυτό είπα τι άλλες επιλογές υπάρχουν εκτός απο nes cafe.

και εγώ έπινα φραπε αλλα κόφτε τον ,άνθρωπος απο μέσα μου είπε οτι ειναι οτι χειρότερο για το στομάχι αυτος ο καφες δεν ειναι απο κόκκο καφε αλλα απο κλαδια ξερω γω και οτι χειρότερο υλικο, καφέ μονο επεξεργασμένο όπως εσπρέσο και φίλτρου πρέπει να πίνουμε.

και αν κάποιος θέλει να πιεί παγωμένο καφέ τι επιλογές έχει? αυτό τώρα είναι τραβηγμένο και μπορεί να είναι και προπαγάνδα κακή, κάτι όπως και το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενα πράμα

Δημοσ.

όχι ρε το ψαξα δίκιο είχε μονο καφες δεν ειναι ο φραπές !!  τώρα για το παγωμένο κάνεις πλάκα, τί καλύτερο από freddo espresso ??

(άσε που κάποτε είχα κάνει και πατέντα φίλτρου και τον έκανα freddo cappuccino lol)

Δημοσ.

όχι ρε το ψαξα δίκιο είχε μονο καφες δεν ειναι ο φραπές !!  τώρα για το παγωμένο κάνεις πλάκα, τί καλύτερο από freddo espresso ??

(άσε που κάποτε είχα κάνει και πατέντα φίλτρου και τον έκανα freddo cappuccino lol)

Ναί αλλα δεν μπορείς να τον κάνεις σπίτι, θέλει να αγοράσεις καφετιέρα, να την καθαρίζεις μετά απο κάθε καφέ κτλ κτλ

Δημοσ.

Θυμάστε πριν κάποια χρόνια που είχε λανσάρει ο Λουμίδης νομίζω τον παγωμένο ελληνικό? frio νομίζω το λέγανε! Εξαφανίστηκε άδοξα... :-)

Δημοσ.

ε ναι αυτο ισχύει, εγώ έχω καψουλομηχανή.

Ποιά? δώσε skroutz link, γενικά σου βγαίνει πιο οικονομικά να παίρνεις κάψουλες καφέ? 

Θυμάστε πριν κάποια χρόνια που είχε λανσάρει ο Λουμίδης νομίζω τον παγωμένο ελληνικό? frio νομίζω το λέγανε! Εξαφανίστηκε άδοξα... :-)

ναι ηθελα να πάρω να δοκιμάσω αλλα δεν πήρα ποτέ

Δημοσ.

Ποιά? δώσε skroutz link, γενικά σου βγαίνει πιο οικονομικά να παίρνεις κάψουλες καφέ? 

ναι ηθελα να πάρω να δοκιμάσω αλλα δεν πήρα ποτέ

Δεν έχασες και τίποτα.. :-D

Γενικά πάντως, το "κακό" με τον φραπέ είναι ότι δεν φιλτράρεται, είναι σα να τον τρως! Είναι και η ποιότητα-επεξεργασία του κάπως γι'αυτό πειράζει στο στομάχι και γενικά δε έχει και την καλύτερη φήμη. Αντίθετα ο espresso και ο φίλτρου φιλτράρονται σε μεγάλο βαθμό και παίρνεις κυρίως τη γεύση και το άρωμα. Ακόμα και ο ελληνικός είναι σα να φιλτράρεται αφού ο καφές κάθεται στον πάτο.

Δημοσ.

Εντάξει όμως και εγώ δεν βάζω πολύ ποσότητα, δηλαδή βάζω μια κοφτή, και μετά βάζω σε μεγάλο ποτήρι έτσι ώστε να έχει παραπάνο νερό, και καθώς πίνω και χαμηλώνει η στάθμη συμπληρώνω πάλι με νερό... οπότε...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...