thomasG4 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Ρε παίδες, ψάχνω να πάρω φραππέ για κατανάλωση στο σπίτι, αλλα θέλω κάτι έναν επίπεδο πάνω απο το Nes Cafe, μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει Nes cafe και τον Φραππέ του carrefour. Είναι καλός παρολο που δεν το περίμενα, έχετε να μου προτείνετε κάτι? πίνω σκέτο Νομίζω υπάρχει και jacobs? Να ο κάφες του carrefour Με τίποτα Jacobs και Nescafe απλός. O Nescafe Gold κάτι κάνει. Δεν εχω πιει του carrefour αλλά απο τους δυο προαναφερθέντες σίγουρα καλύτερος θα είναι. Ο Douwe Egberts Pure Gold είναι κλάσεις ανώτερος. Είναι πιο ακριβός απο τους απλούς αλλά αξίζει. Με έκανε να αναθεωρήσω γενικά για τους φραπέδες. Περίμενε μέχρι να το βγάλει σε καμία προσφορά στα super market. Μέχρι τότε βολέψου με του carrefour.
bluesattack Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Εγω jacobs πινω.Τον προτιμω απο τον nescafe gold,αλλα γουστα ειναι αυτα.Μην φανταστεις τιποτα μεγαλες διαφορες. Για φραπε vs εσπρεσο στιγμιαιο (ανευ ειδικης εσπρεσιερας ) τι λετε ?
zio10 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Εγω jacobs πινω.Τον προτιμω απο τον nescafe gold,αλλα γουστα ειναι αυτα.Μην φανταστεις τιποτα μεγαλες διαφορες. Για φραπε vs εσπρεσο στιγμιαιο (ανευ ειδικης εσπρεσιερας ) τι λετε ? Εσπρέσο σπιτικό δηλαδή? Γενικά ο καλός εσπρέσο για μένα είναι ο καλύτερος και πιο γευστικός καφές, κρύος ή ζεστός. Καλός και ο φραπέ αλλά ψιλοσπάνια πλέον
johnkal Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 πλέον ο φραπές εχει αντικαταστήσει τον άλικο τα πρωινα μου αλλά η προετοιμασία του είναι τζόγος απο οτι εχω ανακαλύψει. γράψτε εδώ παρατηρήσεις και ιστορίες για τον καλύτερο φραπέ. κάπου ένα μέλος είχε γράψει πως παρατήρησε απο σπιτι σε σπιτι που κάνει φραπέ διαφέρει και εξαρτάται απο το χτυπητήρι. οσο πιο αργο τοσο καλυτερο νομίζω πως είπε. Δε μας λες πως τον πίνεις για να σου πούμε συνταγές βασικά. Γενικά πρέπει να κάνεις πολλά πειράματα για να τον πετυχαίνεις σωστά όπως σου αρέσει εσένα. Εγώ που τον πίνω γλυκό με πολύ γάλα τον φτιάχνω σαν καφετέριας , χρησιμοποιώ όμως επιτραπέζιο μίξερ. Σε ποτήρι κανονικού μεγέθους βάζω; 1.5 γεμάτη nescafe 3.5 γεμάτες ζάχαρη 1 δάχτυλο νερο τα βάζω στο μίξερ και αφού τελειώσω προσθέτω νερό και στο τέλος μπόλικο γάλα.Ρουφάω σιγά - σιγά και προσθέτω κι' άλλο γάλα αν χρειαστεί. Προσοχή: Προτίμησε Νουνού απο γάλα είναι το ιδανικό! Καλή επιτυχία!
pournaras Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Εγω jacobs πινω.Τον προτιμω απο τον nescafe gold,αλλα γουστα ειναι αυτα.Μην φανταστεις τιποτα μεγαλες διαφορες. Για φραπε vs εσπρεσο στιγμιαιο (ανευ ειδικης εσπρεσιερας ) τι λετε ? Εσπρεσιερα Delongi (ενα 50αρι την ειχα πετυχει προσφορα στο Αμαζον τις καλες εποχες με τα φρη μεταφορικα), και Jacobs espersso (4,90 τα 250 γρ). Η πιο ανταποδοτικη αγορα που εχω κανει απο το ιντερνετε. Η δε γευση, τωρα που τη συνηθισα (και με μονη δοση στο φρεντο, διοτι δεν παιρνει και πολυ το γκρουπ απο τις σπιτικες), μου φαινεται πλεον τελεια. Φραπε δεν το συζητω, ουτε να το μυρισω πλεον.
gatokoritso Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Ρε παίδες, ψάχνω να πάρω φραππέ για κατανάλωση στο σπίτι, αλλα θέλω κάτι έναν επίπεδο πάνω απο το Nes Cafe, μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει Nes cafe και τον Φραππέ του carrefour. Είναι καλός παρολο που δεν το περίμενα, έχετε να μου προτείνετε κάτι? πίνω σκέτο Νομίζω υπάρχει και jacobs? Να ο κάφες του carrefour εχω douwe egberts με γευση φουντουκι μια χαρα φραπεδακι βγαζει.για τις ζεστες οτι πρεπει.
Daemonos Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Εγώ για Φραππεδάκι ψάχνω, θα δοκιμάσω και τον gold blend αλλα επίσης και τον jacobs. εντάξει freddo πίνεις έξω, αλλα στο σπίτι φραπεδάκι. Καλός είναι και ο carrefour πάντος, αλλα και πάλι δεν με καλύπτει, θέλω κάτι πιο ποιοτικό
qsis Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Εγώ για Φραππεδάκι ψάχνω, θα δοκιμάσω και τον gold blend αλλα επίσης και τον jacobs. εντάξει freddo πίνεις έξω, αλλα στο σπίτι φραπεδάκι. Καλός είναι και ο carrefour πάντος, αλλα και πάλι δεν με καλύπτει, θέλω κάτι πιο ποιοτικό Θες ποιότητα σε ένα είδος καφέ που εκ των πραγμάτων δεν είναι καθόλου ποιοτικός; 2
rus Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Εγώ πάλι έχω δυο ερωτήσεις: 1) Γιατί ο καφές στη καφετέρια είναι ΠΑΝΤΑ κλάσεις πιο δυνατός από τον home made; 2) Πως καταφέρνουν σε αυτούς τους προκάτ καφέδες (βλ Μπουρνάζι) και ο αφρός μένει πάντα στο ύψος του; Στις καφετεριες εχουν καλο μιξερακι. Το ποτήρι έχει μεγάλι σημασία αλλά έχει να κάνει με το συδνυασμό ποτήρι-χτυπητήρι. Τα στενά ποτήρια δεν κάνουν καλό φραπέ. το ιδανικό έιναι ποτήρια που ανοίγουν προς τα πάνω. Εισαι σιγουρος? Γιατι αν προς τα πανω ανοιγει σημαινει οτι διαλυεται ευκολοτερα ο αφρος. Ρε παίδες, ψάχνω να πάρω φραππέ για κατανάλωση στο σπίτι, αλλα θέλω κάτι έναν επίπεδο πάνω απο το Nes Cafe, μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει Nes cafe και τον Φραππέ του carrefour. Εγω εχω δοκιμασει κι αλλες φιρμες πλην του κλασικου φραπε αλλα τις βρηκα ολες μουφα. Μια κουταλια και μετα το κουτι πεταμα... Αυτος ο gold που λετε τι διαφορετικο εχει?
AntiCambeR Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Εχω να πιω φραπε καπου 5 χρονια για τον λογο οτι πειραζει το στομαχι και πιστευω οτι ειναι καφες με χημικα,τα οποια βαζουν για να πετυχουν τον αφρο αλλα και την γευση. Για αλλαγη ειχα αγορασει 1 καφετιερα φιλτρου με το σκεπτικο να πινω ελαφρυ καφε.Καλα ηταν,αλλα οπ'οταν αρχισα να πινω freddo espresso η espresso απο εξω αγορασα 1 καφετιερα espresso γιατι ειχα δωσει 1 σωρο χρηματα σε 1 καλοκαιρι. Η καφετιερα που πηρα εκτος απο καψουλες(pods)δεχεται και αλεσμενο καφε.Ποτε δεν χρησιμοποιησα καψουλες λογω κοστους και οχι μονο.Οταν θελω να βρω καποιες καλες μαρκες esspresso οπως ο Illy η Hausbraund που δεν υπαρχουν στα σουπερ μαρκετ πηγαινω σε καφεκοπτειο και του ζηταω πχ να κοψει 250 γραμμαρια.Ο καφες ειναι σε μορφη σπυρι(ακοπος) σε αντιθεση με του σουπερ μαρκετ που ειναι κομμενος μηνες πριν.Αλλα πχ οι 2 μαρκες που γραφω παραπανω ειναι αρκετα ακριβες.Ο Illy κοστιζει 40 ευρω το κιλο και ο Hausbraund 27 ευρω.Δοκιμασα και αλλες 3 μαρκες απο σουπερ μαρκετ στην μιση τιμη αλλα μονο 1 αξιζε.1)Buondi(Γευστικος αλλα μονο για espersso,δεν κανει για freddo espresso με τιποτα,βγαινει νερουλος. 2)Jacobs(Ο πιο χαλια καφες που υπαρχει) 3)Lavazza μαυρος(Αρκετα γευστικος με σχετικα ηπια γευση,πινεται και ζεστος αλλα και κρυος.Σε αυτον εχω καταληξει,5 ευρω τα 250 γρ. Ο καλυτερος ειναι ο Illy αλλα ειναι πανακριβος,στο σουπερ μαρκετ εχει 8 ευρω τα 250 γρ.(ακοπος ομως,πρεπει να εχεις μυλο) και στο καφεκοπτειο 10 ευρω τα 250 γρ αλλα στον κοβει. Ειναι κοροιδια να δινουμε 1-1,5 ευρω για 1 καφε χ 30 ημερες απο την στιγμη που με 1 καφετιερα εχουμε τις παραπανω επιλογες και μας κοστιζει το 1/3 των χρηματων.Σου πασαρουν 1 Freddo( Ο θεος να τον κανει) και δεν ξερεις καν τι μαρκα ειναι. Σχετικα με τον Jacobs ειναι καλος μονο ως καφες φιλτρου.Προσφατα πηρα σε espresso και θα τον χαρισω η θα τον πεταξω. Οσο για τον φραπε ειναι ο πιο ευκολος καφες να φτιαχτει.Αν ο φραπες ειναι 1 φορα δυσκολος να τον πετυχεις τοτε ο espresso ειναι 10.Καμια σχεση.
pournaras Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Εχω να πιω φραπε καπου 5 χρονια για τον λογο οτι πειραζει το στομαχι και πιστευω οτι ειναι καφες με χημικα,τα οποια βαζουν για να πετυχουν τον αφρο αλλα και την γευση. Για αλλαγη ειχα αγορασει 1 καφετιερα φιλτρου με το σκεπτικο να πινω ελαφρυ καφε.Καλα ηταν,αλλα οπ'οταν αρχισα να πινω freddo espresso η espresso απο εξω αγορασα 1 καφετιερα espresso γιατι ειχα δωσει 1 σωρο χρηματα σε 1 καλοκαιρι. Η καφετιερα που πηρα εκτος απο καψουλες(pods)δεχεται και αλεσμενο καφε.Ποτε δεν χρησιμοποιησα καψουλες λογω κοστους και οχι μονο.Οταν θελω να βρω καποιες καλες μαρκες esspresso οπως ο Illy η Hausbraund που δεν υπαρχουν στα σουπερ μαρκετ πηγαινω σε καφεκοπτειο και του ζηταω πχ να κοψει 250 γραμμαρια.Ο καφες ειναι σε μορφη σπυρι(ακοπος) σε αντιθεση με του σουπερ μαρκετ που ειναι κομμενος μηνες πριν.Αλλα πχ οι 2 μαρκες που γραφω παραπανω ειναι αρκετα ακριβες.Ο Illy κοστιζει 40 ευρω το κιλο και ο Hausbraund 27 ευρω.Δοκιμασα και αλλες 3 μαρκες απο σουπερ μαρκετ στην μιση τιμη αλλα μονο 1 αξιζε.1)Buondi(Γευστικος αλλα μονο για espersso,δεν κανει για freddo espresso με τιποτα,βγαινει νερουλος. 2)Jacobs(Ο πιο χαλια καφες που υπαρχει) 3)Lavazza μαυρος(Αρκετα γευστικος με σχετικα ηπια γευση,πινεται και ζεστος αλλα και κρυος.Σε αυτον εχω καταληξει,5 ευρω τα 250 γρ. Ο καλυτερος ειναι ο Illy αλλα ειναι πανακριβος,στο σουπερ μαρκετ εχει 8 ευρω τα 250 γρ.(ακοπος ομως,πρεπει να εχεις μυλο) και στο καφεκοπτειο 10 ευρω τα 250 γρ αλλα στον κοβει. Ειναι κοροιδια να δινουμε 1-1,5 ευρω για 1 καφε χ 30 ημερες απο την στιγμη που με 1 καφετιερα εχουμε τις παραπανω επιλογες και μας κοστιζει το 1/3 των χρηματων.Σου πασαρουν 1 Freddo( Ο θεος να τον κανει) και δεν ξερεις καν τι μαρκα ειναι. Σχετικα με τον Jacobs ειναι καλος μονο ως καφες φιλτρου.Προσφατα πηρα σε espresso και θα τον χαρισω η θα τον πεταξω. Οσο για τον φραπε ειναι ο πιο ευκολος καφες να φτιαχτει.Αν ο φραπες ειναι 1 φορα δυσκολος να τον πετυχεις τοτε ο espresso ειναι 10.Καμια σχεση. Ολα ειναι θεμα γευσης και συνηθειας (οπως επισης και μηχανης, οι σπιτικες εχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους). Εγω το Jacobs δυσκολα πλεον να τον αλλαξω (επινα και σε καφετερια φιλου μου απο πολυ πιο πριν παρω τη μηχανη, οποτε τον συνηθισα), και πλεον μου αρεσει περισσοτερο απο πολλες αλλες μαρκες. Οσον αφορα τον illy, παντα εβρισκα σε ολα τα σουπερ αλεσμενο, ειναι στα τσιγκινα στρογγυλα τενεκεδακια των 250γρ. Θα κανω και μια προσπαθεια με το Lavazza μιας και τον προτεινεις.
Daemonos Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Θες ποιότητα σε ένα είδος καφέ που εκ των πραγμάτων δεν είναι καθόλου ποιοτικός; Γιατί δεν είναι ποιοτικός? καφές είναι όπως όλοι οι άλλοι, ακόμα και αν δεν είναι ποιοτικός, αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να πίνουμε και σαπουνάδα, για αυτό ψάχνω και κάτι πιο καλό/ποιοτικό από τον απλό nes cafe frappe. Στις καφετεριες εχουν καλο μιξερακι. Εισαι σιγουρος? Γιατι αν προς τα πανω ανοιγει σημαινει οτι διαλυεται ευκολοτερα ο αφρος. Εγω εχω δοκιμασει κι αλλες φιρμες πλην του κλασικου φραπε αλλα τις βρηκα ολες μουφα. Μια κουταλια και μετα το κουτι πεταμα... Αυτος ο gold που λετε τι διαφορετικο εχει? όπως? Πιστεύω είναι και καλά πιο διαλεχτός όσο αναφορά την κοπή και την ποιότητα. ίσως πιο αρωματικός?
qsis Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Γιατί δεν είναι ποιοτικός? καφές είναι όπως όλοι οι άλλοι, ακόμα και αν δεν είναι ποιοτικός, αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να πίνουμε και σαπουνάδα, για αυτό ψάχνω και κάτι πιο καλό/ποιοτικό από τον απλό nes cafe frappe. Tι να σου πω, γούστα εγώ εδώ και λίγα χρόνια έχω πάει αποκλειστικά σε εσπρεσσο και απορώ πώς έπινα φραπέ όλα τα προηγούμενα χρόνια 1
Daemonos Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 και εμένα μου αρέσει αλλα θέλω cold, οπότε φραππέ, μιας και freddo δεν μπορώ να κάνω σπίτι
bluesattack Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Πηρα τον douwe egberts σε pure gold και σε εσπρεσσο.Για να δουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις