Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για εμένα ο σωστός φραπές θέλει καφέ σε κόκκους και όχι αυτόν σε σκόνη,  ζάχαρη όπως τον προτιμάς και το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μπορουν να χτυπηθουν και να διαλυθούν πιο ευκολα και γρηγορα τα υλικά. Εννοείται χτύπημα με σέικερ που είναι ανωτερο απο οποιοδήποτε χτυπητιρι μιας και κάνει τον καφέ πιο βαρύ η χοντροκομμένο.  Αυτά από εμένα 

• Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Εγω βραζω λιγο νερο για να διαλυσουν καλα οι κοκκοι . Κανει διαφορα στη γευση ;

Δεν πίνεις καφέ με βραστό νερό, νερομπούλι πίνεις 😛 Τον καίει τον καφέ. Όπως ο εσπρέσο, ο νες, δεν θέλει βραστό νερό, θέλει απλά ζεστό (εκεί γύρω στους 75-85 βαθμούς, αλλά οκ, δεν έχουμε και θερμόμετρο 😛 ). Απλά βγάζε το νερό ΠΡΙΝ βράσει :)  

8 ώρες πριν, zio10 είπε

Εγώ τον αχτύπητο νες τον έχω πάντα στο πρόγραμμα όταν δεν υπάρχει εσπρέσσο...δεν με έχει πειράξει ποτέ.

Πίνω και φραπέ αλλά λιγότερο συχνά.

Αν απλά έχεις στο πρόγραμμα μία στο τόσο όταν δεν υπάρχει εσπρέσσο, είναι η φάση του "πίνω μία στο τόσο", όχι κάθε μέρα από κάνα δυό! Είσαι σε πιο καλό δρόμο από τους περισσότερους :P 

Δεν είναι εγγύηση βέβαια ότι θα πειράξει όλο τον κόσμο, αλλά είναι κάτι για το οποίο με διαφώτισε γιατρός (και μάλιστα στον στρατό , γελάει ο κόσμος δηλαδή :lol: ).

• Like 1
Δημοσ.

Τα τελευταία 15 χρονια πινω φραπε (και νες τους κρυους μηνες), δεν με εχει πειραξει, ενω ο εσπρέσσο για μενα ειναι ρίσκο...οποτε εχω δοκιμάσει συνήθως μου προκαλει τρέμουλο στα χερια. 

Τον αγαπω τον φραπε, θα μπορουσα να του γραφω ολοκληρα τραγουδια οπως κανουν οι Χατζηφραγκετα. 

• Like 1
Δημοσ.

Νενυ και εγώ έτσι ήμουν. Για την ακρίβεια έχω χάσει την ηχογράφηση " ύμνος προς την φραπεδιά", metal έκδοση με φίλο :lol: Θα στην έστελνα αν την είχα, σοβαρά υπήρξε ! 

Γύρω στα 18 χρόνια έπινα φραπέ. Να έχεις μέτρο θέλει. 1 το πολύ. Δύο στο τσακιρ κέφι. Ξέρω, θέλεις να έχεις κάτι να σε απασχολεί :P

Sane here. Αλλά το έσκιζα το θέμα. Πολλοί από μας, λόγω της ευκολίας της φραπας, κάνουμε και 2 και 3 και εγώ τον πίνω φυσικά σκέτο , είναι κακός για το στομάχι. Το ότι δεν σε πείραξε, δεν αναιρεί το παραπάνω. Ούτε όμως το ότι με πείραξε εμένα, σημαίνει πως θα τους πειράξει όλους.. Ελπίζω να μην το καταλάβεις ποτέ! Να είσαι από τα γερά στομαχια 😛

Btw, espresso όταν λέμε, δεν εννοούμε την κάψουλα ούτε των 250γρ 2€ από το σούπερ μάρκετ .. :) είναι ακριβός. Όχι πιο ακριβός από όσο τον πληρώνεις όταν τον πίνεις έξω πάντως (όπως και με τον φραπέ ).

Δημοσ.

Ναι, για εσπρέσσο απ'εξω λεω, και φθηνες και ακριβες ποικιλιες, και παλι δεν μου καθοταν καλα. Φραπε 1 την ημερα, και τις περισσότερες φορες να το  εχω φτιαξει εγω. Μακαρι να μην με πειραξει στο μελλον!

Γαμωτο κριμα, θα τα'σπαγε η ηχογράφηση!!

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Τα τελευταία 15 χρονια πινω φραπε (και νες τους κρυους μηνες), δεν με εχει πειραξει, ενω ο εσπρέσσο για μενα ειναι ρίσκο...οποτε εχω δοκιμάσει συνήθως μου προκαλει τρέμουλο στα χερια. 

Τον αγαπω τον φραπε, θα μπορουσα να του γραφω ολοκληρα τραγουδια οπως κανουν οι Χατζηφραγκετα. 

Δημοσ.

To ωραιο με το Φραπε, ειναι οτι μπορεις να "παιξεις" αρκετα μαζι του -καλα, και με τον Καπουτσινο
Φρεντο μπορεις αρκετα, αλλα κινδυνευεις ετσι μετα να σου την πεσουν οι Ιταλοπιουριστες, χεχε! 😋

Το πρωι, με διαθεση ακραιφνως..Καλοκαιρινη, του προσθεσα ενα σφηνακι...Καρπουζοχυμο (!),
αντι εξτρα νερου -> Σουπερ εγινε λεμε (για καλοκαιρι), αλλα η γευση ειναι & υποκειμενικη..😀

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

To ωραιο με το Φραπε, ειναι οτι μπορεις να "παιξεις" αρκετα μαζι του 
Το πρωι, του προσθεσα ενα σφηνακι...Καρπουζοχυμο (!)

ΣÏεÏική εικÏνα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το σταφυλι, πραγματι, δεν πολυταιριαζει -το εχω δοκιμασει, χιχι! 😎
Οσο δεν μαμησουν εντελως τη φαση, οι wannabe μαστερσεφουλες,
δεν ειναι θεμα να δοκιμαζουν -αρκει να μη το κανουν ρωμαικοργιο...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...