CheOnWeb Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 3 hours ago, The_Judas said: Αυτό με τα προβλήματα στομάχι λόγω φραπέ δεν το έχει αποδείξει κανείς. Είναι μάλλον ένα ακόμη fake news που διαδίδεται τα τελευταία 5-6 χρόνια όπου ο Ελληνας την είδε ψαγμένος και ανακάλυψε τον εσπρέσο. Εγώ το ακούω πάνω από 30 χρόνια. Δεν έχει σχέση με την «ανακάλυψη» του εσπρέσο. 3 hours ago, The_Judas said: Ελληνικές εμπνεύσεις τύπου freddo για μένα είναι πολύ χειρότερες από τον φραπέ. Ο εσπρέσο είναι για να πίνεται ζεστός. Και ο φραπέ, Ελληνική έμπνευση είναι. 1
ELTASSOS Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 4 ώρες πριν, dpolal είπε Αυτό λέγεται από πολλούς σχετικά με τον καφέ που έφτιαχνε ο Λέντζος, πασίγνωστη καφετέρια του Παγκρατίου της δεκαετίας του 80-90 κυρίως, που είχε γίνει πασίγνωστη σε όλη την Αθήνα για τον καταπληκτικό φραππέ που έφτιαχνε. Η δοσολογία και ο τρόπος που φτιαχνόταν ο καφές εκεί δεν έγιναν ποτέ 100% γνωστά απλά για να συντηρηθεί ο μύθος. Τελικά το θέμα με το ασπράδι του αυγού ήταν urban myth καθώς σε συνέντευξη του ιδίου του ιδιοκτήτη, πολλά χρόνια μετά, το είχε διαψεύσει. Ο ιδιος ο λεντζος μου ειχε πει οτι εβαζαν λιγο υγρο σαπουνι στο νερο και μετα χτυπουσαν. Επισης ειχαν πολλα ποτηρια με καφε σαπουνι ασπραδι νερο μεσα συμφωνα με μυστικη συνταγη. Μολις επαιρνε παραγελια εβαζε το γκαρσονι μια ταπα στο λαιμο του ποτηριου και χτυπαγε καταλληλα προσθετοντας στο τελος εξτρα νερο σιροπι παγακι κλπ. Καθε πελατης για αυτο το λογο ζηταγε να παραγγειλει στον /δικο του/ σερβιτιρο που χτυπαγε με διαφορετικο τεμπο, αυξομειωνε εντασ ευρος κινησης, ταχυτητα, φορα.κλπ..κλπ. Custom made. ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Απο τη γευση μπορουσες να καταλαβεις ποιος τον σερβιρισε. Μηχανες ΔΕΝ ειχε. 1
ELTASSOS Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι ειναι σαπουνι...και ομως σαν αυτο το υγρο που πλενουν πιατα χωρις αρωμα....και τωρα βαζουν στον καφε νες απο το εργοστασιο. Αυτα δεν τα ελεγε ο λεντζος οσο ειχε το μαγαζι. Μετα το ειπε...δεν ηταν κοροιδο. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2019 από ELTASSOS
ELTASSOS Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Τελικά έχει και άλλα να ακούσουμε!!!!!!!!!!1 Το εκανε ειδικη παραγγελια στην p&g...σε βαρελακια 25λιτρα. 1
rus Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, ELTASSOS είπε Ο ιδιος ο λεντζος μου ειχε πει οτι εβαζαν λιγο υγρο σαπουνι στο νερο και μετα χτυπουσαν. Μηπως εβαζαν και χλωρινη Κλινεξ? 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Eπινες μαζί με τον καφέ σαπούνι ;Και δεν σε έπιανε τσιρλιο; Εγω μια φορα τον ηπια με ακουαφορτε, και μετα που ουρησα τρυπησε η λεκανη. True story.
tommybertsen Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Τρύπησε η λεκάνη, αλλά το πράμα παρέμεινε άθικτο; Είσαι ο Ironman 😛 1
rus Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 12 ώρες πριν, tommybertsen είπε Σχωράτε με συμφορουμίτες, δεν υπάρχει ΣΩΣΤΟΣ ΦΡΑΠΕΣ ,με όλη την έννοια της φράσης. Ο φραπές είναι μία σαπίλα. Δεν υπάρχει χειρότερη ποικιλία καφέ από τον nes cafe. Μιλάω ως γνήσιος φραπεδομάχος, Σαλονικιός, ο οποίος έπινε μια ζωή φραπέ και του ρήμαξε το στομάχι αργά αργά. Aυτα ισχυουν και για τον νες? 15 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Τρύπησε η λεκάνη, αλλά το πράμα παρέμεινε άθικτο; Είσαι ο Ironman 😛 E, oχι ειχα τρυπησει και μεσα, αλλα πηγα στο συνεργειο και μου εβαλαν τσιμούχες, με καναν σα καινουργιο.
tommybertsen Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 8 λεπτά πριν, rus είπε Aυτα ισχυουν και για τον νες? Δεν έπινα ποτέ ζεστό καφέ (πολύ πολύ σπάνια) ,αλλά ναι, το ίδιο πράγμα είναι. Ίσα ίσα που ο φραπές είναι και πιο "light" μιας και τον χτυπάς, τον παγώνεις, αραιώνει κάπως. Την καφεϊνούλα την παίρνεις πάντως 😛
LittyMeek Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Tuboflo και βγενει η φραπεδουμπα κομπλέ, τρως και 3 λουκανοπιτες και κανείς το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο
Donovan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Ο Jacobs Gold ή ο εκλεκτός λένε καθόλου για φραπέ;Θέλω να δοκιμάσω αλλά φοβάμαι μήπως δεν μ'αρέσει και τζάμπα τα λεφτά που θα δώσω
Donovan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Πόσα θα δώσεις ;4€?5€? Κι αυτά τα 4-5 ευρώ δεν τα βρίσκουμε στο δρόμο.Απλά αναρωτιέμαι εαν ο Jacobs είναι τόσο καλύτερος του κανονικού nescafe επειδή είναι ακριβότερος
rus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, tommybertsen είπε Δεν έπινα ποτέ ζεστό καφέ (πολύ πολύ σπάνια) ,αλλά ναι, το ίδιο πράγμα είναι. Ίσα ίσα που ο φραπές είναι και πιο "light" μιας και τον χτυπάς, τον παγώνεις, αραιώνει κάπως. Την καφεϊνούλα την παίρνεις πάντως 😛 Aυτο σκεφτομαι, ότι ο καφες ειναι ιδιος, αρα αυτα που λες αν ισχυουν στον μεν ισχυουν και στον δε. Τον φραπε τα τελευταια χρονια τον εχω ελαττωσει, τωρα πλεον μονο 5-6 φορες το καλοκαιρι, το υπολοιπο νες. Δε φτουραει αν θες να εχεις ενα καφε διπλα σου για καποιες ωρες, ασε που θελει και περισσοτερη προετοιμασια. Επισης εχω προσεξει ότι ο εσπρεσο εχει μικροτερη επιδραση στην αϋπνια . 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Προσωπικα με ενοχλει ελαχιστα...-ισως εχω αναπτυξει και ανοσια, χαχα! Αλλα, εχω παρατηρησει οτι (ειδικα σε εμενα τουλαχιστον), καμια ενοχληση δεν παιζει, με τους "GOLD" κ.λπ. Οποτε παντα 🤓 τσεκαρω ποιο σουπερμαρκετ εχει τους "GOLD" κλπ, σε προσφορα -> βγαινουν περι 28-35ευ*/κιλο οι μικρες συσκευασιες 100gr = οποτε παιρνετε & δευτερη, για να σας βγαζει μεχρι επομενη, χιχι!! 😁 *μαλιστα σ' αυτη την τιμη = οι Gold κλπ ειναι...φθηνοτεροι ετσι, απο τους απλους: Nescafe, Jacobs 1
Mhlogiatros Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, ELTASSOS είπε Ο ιδιος ο λεντζος μου ειχε πει οτι εβαζαν λιγο υγρο σαπουνι στο νερο και μετα χτυπουσαν. Επισης ειχαν πολλα ποτηρια με καφε σαπουνι ασπραδι νερο μεσα συμφωνα με μυστικη συνταγη. Μολις επαιρνε παραγελια εβαζε το γκαρσονι μια ταπα στο λαιμο του ποτηριου και χτυπαγε καταλληλα προσθετοντας στο τελος εξτρα νερο σιροπι παγακι κλπ. Καθε πελατης για αυτο το λογο ζηταγε να παραγγειλει στον /δικο του/ σερβιτιρο που χτυπαγε με διαφορετικο τεμπο, αυξομειωνε εντασ ευρος κινησης, ταχυτητα, φορα.κλπ..κλπ. Custom made. ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Απο τη γευση μπορουσες να καταλαβεις ποιος τον σερβιρισε. Μηχανες ΔΕΝ ειχε. Πρωκτορ & gamble καφες με υπολ. υγρου πιατων .... Ναι το καταλαβαινεις μετα αλλα ποτε δεν ησουν σιγουρος απο που την πατησες 1
zio10 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Εγώ τον αχτύπητο νες τον έχω πάντα στο πρόγραμμα όταν δεν υπάρχει εσπρέσσο...δεν με έχει πειράξει ποτέ. Πίνω και φραπέ αλλά λιγότερο συχνά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις