Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Ύπάρχει και η συνταγή τής γιαγιάς (μου). Μία γεμάτη κουταλιά νες καφέ σε φλυτζάνι, νερό απ’ τη βρύση, ανακάτεμα με το κουταλάκι, έτοιμος!

O ηλικιωμένος πατερας μου τον εκανε ετσι. Αλλα με ζεστο νερο.

5 λεπτά πριν, achilleras είπε

Προσωπικά θεωρό τον nescafe σε μορφή σκόνης απαράδεκτο. Στην δουλειά τον έχουμε (επισητιστικη μονάδα) και τι τον ανοίξεις και είναι φρέσκος τι κάτσει μερικές μέρες είναι πολύ πίσω σε σχέση με τον nescafe σε κόκκους. 

Btw πιστεύω ότι είναι ότι δεν πήγε καλά με την διαδικασία να γίνει κόκκος στο εργοστάσιο, η σπασμένος κόκκος,γενικά αστοχία παραγωγής. 

Όχι βρε φιλε, απλα στις μεγαλες συσκευασιες είναι σε μορφη σκόνης για να μη πιανει χωρο :)

  • Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rus είπε

O ηλικιωμένος πατερας μου τον εκανε ετσι. Αλλα με ζεστο νερο.

Όχι βρε φιλε, απλα στις μεγαλες συσκευασιες είναι σε μορφη σκόνης για να μη πιανει χωρο :)

Με ζεστό νερό έτσι τον κάνω κι εγώ.

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μπορείτε να μου πείτε κάποιο τρόπο για να φτιάχνω καλό νες;Είναι ο αγαπημένος μου καφές αλλά μόνο στις καφετέριες τον απολαμβάνω.Όσες φορές έχω κάνει μόνος μου,δεν πετυχαίνει κρέμα με τίποτα,δεν έχει καλή γεύση κλπ.Τί κόλπο έχουν στις καφετέριες και τον πετυχαίνουν σε γεύση/αφρό;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Donovan είπε

Μπορείτε να μου πείτε κάποιο τρόπο για να φτιάχνω καλό νες;Είναι ο αγαπημένος μου καφές αλλά μόνο στις καφετέριες τον απολαμβάνω.Όσες φορές έχω κάνει μόνος μου,δεν πετυχαίνει κρέμα με τίποτα,δεν έχει καλή γεύση κλπ.Τί κόλπο έχουν στις καφετέριες και τον πετυχαίνουν σε γεύση/αφρό;

Συνήθως στο σπίτι κάνουμε το λάθος και τον βάζουμε σε μεγάλο ποτήρι ρίχνοντας πολύ νερό για να κρατήσει περισσότερο  νερουλιάζει και είναι άγευστος

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Μικρό ψηλό ποτήρι καλύτερα στενό κάτω  μέσα τα 3-5 παγάκια ανάλογα το μέγεθος.Τα πολλά όσο περνάει η ώρα λιώνουν και αλλοιώνουν τη γεύση.Στο σέικερ  τουλάχιστον δύο κουταλιές καφέ ζάχαρη όση περισσότερη βάλουμε θα κάνει πιο κρεμώδη αφρό,λίγο νερό από τη βρύση και όχι παγωμένο ,χτυπάμε όχι μέχρι να κολλάει στο σέικερ αλλά να μπορεί να έχει σχετικά μικρή ροή,τον ρίχνουμε στο ποτήρι ξεπλένουμε το σέικερ με λίγο  νερό και το ρίχνουμε απαλά στην άκρη όπως ρίχνουμε την μπύρα να μην κάνει αφρό.Τον αφήνουμε λίγα λεπτάκια ανακατεύοντας ελαφρά με το καλαμάκι και είμαστε έτοιμοι.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Edit.Εγώ πλέον τον έχω κόψει έχω γυρίσει εδώ και πολύ καιρό στο φρέντο αλλά όταν έπινα φραπέ έτσι τον έφτιαχνα. Μου τον είχε δείξει φίλος που δούλευε σε καφετέρια.

  • Like 1
Δημοσ.

Περασε για λιγο απο τα χερια μου (δανεικιά) αυτη η φραπιερα και επαθα πλακα. Βεβαια χτυπαει τρομερα δυνατα και θελει πολλες δοκιμες για να κανεις σωστο φραπε. Για ζεστο νες δεν μπορεσα να τη δουλεψω σωστα, γιατι απο την μεγαλη ισχυ χαλουσα το μιγμα. Την ξαναδωσα γρηγορα και δεν προλαβα να τη μαθω, αλλα το σκεφτομαι για αγορα μελλοντικα.

Τη χρησιμοποιουν παντως πολλοι επαγγελματιες.

https://www.skroutz.gr/s/81183/Johny-AK-2-2T-Eco-Ivory.html

Δημοσ.
8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Συνήθως στο σπίτι κάνουμε το λάθος και τον βάζουμε σε μεγάλο ποτήρι ρίχνοντας πολύ νερό για να κρατήσει περισσότερο  νερουλιάζει και είναι άγευστος

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Μικρό ψηλό ποτήρι καλύτερα στενό κάτω  μέσα τα 3-5 παγάκια ανάλογα το μέγεθος.Τα πολλά όσο περνάει η ώρα λιώνουν και αλλοιώνουν τη γεύση.Στο σέικερ  τουλάχιστον δύο κουταλιές καφέ ζάχαρη όση περισσότερη βάλουμε θα κάνει πιο κρεμώδη αφρό,λίγο νερό από τη βρύση και όχι παγωμένο ,χτυπάμε όχι μέχρι να κολλάει στο σέικερ αλλά να μπορεί να έχει σχετικά μικρή ροή,τον ρίχνουμε στο ποτήρι ξεπλένουμε το σέικερ με λίγο  νερό και το ρίχνουμε απαλά στην άκρη όπως ρίχνουμε την μπύρα να μην κάνει αφρό.Τον αφήνουμε λίγα λεπτάκια ανακατεύοντας ελαφρά με το καλαμάκι και είμαστε έτοιμοι.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Edit.Εγώ πλέον τον έχω κόψει έχω γυρίσει εδώ και πολύ καιρό στο φρέντο αλλά όταν έπινα φραπέ έτσι τον έφτιαχνα. Μου τον είχε δείξει φίλος που δούλευε σε καφετέρια.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση φίλε,αλλά ίσως δεν το διευκρίνισα σωστά.Εννοώ ζεστό νες.Το φραπεδάκι το ψιλοπετυχαίνω,αλλά πίνω μόνο καλοκαίρι.Χειμώνα ο οργανισμός τραβάει ζεστό καφέ.Απλά επειδή έχω βαρεθεί τον ελληνικό κάθε μέρα,κι επειδή καλό νες πίνω μόνο έξω,γι'αυτό ψάχνω να βρω τρόπο να τον φτιάχνω κι εγώ στο σπίτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oτι κ να φτιάξεις πλέον, η γεύση και το χαρμάνι που είχε πριν 5-6 χρόνια δεν τη πετυχαίνεις ειδικά με τον Original από τη nestle. Από τότε που γύριζαν την παραγωγή freeze-dried αποκλειστικά σε robusta blend έχει γίνει ένα νερουλό σκατόζουμο δε πα να ρίξεις 5 κουταλιές καφέ μέσα. Ότι γινόταν δηλαδή με κάποια συγκεκριμένα φθηνιάρικά brands πριν απο χρόνια. Πλέον είναι μόνο Brand name. Kαι όσο ακούει βελάσματα η Νestle συνεχίζει την απατεωνιά της. ΟΥΤΕ ΚΑΝ τον gold blend δεν άφησαν όρθιο!

Επεξ/σία από De@th L0rd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Donovan είπε

Μπορείτε να μου πείτε κάποιο τρόπο για να φτιάχνω καλό νες;Είναι ο αγαπημένος μου καφές αλλά μόνο στις καφετέριες τον απολαμβάνω.Όσες φορές έχω κάνει μόνος μου,δεν πετυχαίνει κρέμα με τίποτα,δεν έχει καλή γεύση κλπ.Τί κόλπο έχουν στις καφετέριες και τον πετυχαίνουν σε γεύση/αφρό;

Όταν λες μόνος σου με ποιο τρόπο;

Ο ιδανικός νες καφέ για μένα...

Ρίχνεις τα υλικά, μισό κουταλάκι νερό και καλό χτύπημα με το χέρι μέχρι να γίνει κρέμα.

Μετά συμπλήρωσε το νερό και το γάλα που θες και είσαι έτοιμος.

Θα φας κανά δεκάλεπτο αλλά θα ευχαριστηθεις νες.

Προσοχή το νερό που θα πέσει για το χτύπημα. Αν πέσει λίγο παραπάνω, όσο και να χτυπήσεις τα υλικά δεν θα γίνουν κρεμα.

Edit: Για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε του παππού από κάτω...:D

 

 

Επεξ/σία από thant
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Donovan είπε

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση φίλε,αλλά ίσως δεν το διευκρίνισα σωστά.Εννοώ ζεστό νες.Το φραπεδάκι το ψιλοπετυχαίνω,αλλά πίνω μόνο καλοκαίρι.Χειμώνα ο οργανισμός τραβάει ζεστό καφέ.Απλά επειδή έχω βαρεθεί τον ελληνικό κάθε μέρα,κι επειδή καλό νες πίνω μόνο έξω,γι'αυτό ψάχνω να βρω τρόπο να τον φτιάχνω κι εγώ στο σπίτι.

Για ζεστό φίλε με την κλασική μέθοδο που φτιάχναμε και πριν 30 χρόνια.:D

Σε μία κλασική κούπα  οποία ρίχνουμε 1,5 με 2 κουταλιές καφέ ανάλογη της επιθυμίας μας ζάχαρη.Ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει σε ένα μπρίκι νερό.Με το κουταλάκι ρίχνουμε μία με μιάμισυ κουταλιά στην κούπα και αρχίζουμε να χτυπάμε - τρίβουμε τον καφέ γύρω γύρω στο πάτο της κούπας με την ανάποδη πλευρά από το κουταλάκι.(προσοχή να μη μας πέσει πολύ νερό και νερουλιάσει)

Στα 5 λεπτά περίπου θα δούμε τον καφέ και τη ζάχαρη να γίνεται σαν μια άσπρη αλοιφή.όσο περισσότερο τον χτυπήσουμε τόσο καλύτερα.

Ρίχνουμε στην κούπα το καυτό νερό με το μπρίκι ανακατεύοντας συχρόνως με το κουταλάκι.Εάν τα κάνεις ακριβώς όπως σου είπα θα έχεις φτιάξει έναν τέλειο ζεστό Nes με υπέροχη κρεμα στην κορυφή λες και έχεις φτιάξει καπουτσίνο.

(προσοχή να μη σου πέσει πολύ νερό στην αρχή-ένα κουταλάκι όπως είπα και αν είναι τελείως στεγνό ρίξε ακόμη μερικές σταγόνες με προσοχή μία μία)

:)

Edit. Με πρόλαβε στο τσακ ο από πάνω.:lol:

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε την αναποδη του κουταλιου? :) Αυτό δε το ειχα σκεφτει, θα το δοκιμασω.

Οσο περισσοτερο νερο βαλεις τοσο περισσοτερο χτυπημα/ανακατεμα χρειαζεται, αρα είναι καλο να βαζουμε οσο λιγοτερο νερο γινεται, δηλ. μερικες σταγονες.

13 ώρες πριν, Nick_apple82 είπε

 Έχεις ρωτήσει στην καφετέρια ποιον χρησιμοποιούν να πάρεις τον ίδιο και να δεις;

Υπαρχουν καφετεριες που δε χρησιμοποιουν το κλασικο νεσκαφέ της Νεστλε?

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thant είπε

Όταν λες μόνος σου με ποιο τρόπο;

Ο ιδανικός νες καφέ για μένα...

Ρίχνεις τα υλικά, μισό κουταλάκι νερό και καλό χτύπημα με το χέρι μέχρι να γίνει κρέμα.

Μετά συμπλήρωσε το νερό και το γάλα που θες και είσαι έτοιμος.

Θα φας κανά δεκάλεπτο αλλά θα ευχαριστηθεις νες.

Προσοχή το νερό που θα πέσει για το χτύπημα. Αν πέσει λίγο παραπάνω, όσο και να χτυπήσεις τα υλικά δεν θα γίνουν κρεμα.

Edit: Για περισσότερες λεπτομέρειες διάβασε του παππού από κάτω...:D

Φίλε πιάνεται το χέρι μου να τον χτυπάω με το κουταλάκι,αλλά παραμένει ένα μαυριδερό μείγμα.Κρέμα δεν γίνεται με τίποτα.Γι'αυτό απορώ μήπως στα μαγαζιά έχουν κάποιο ειδικό μηχάνημα που τη φτιάχνει.Από την άλλη,εαν το χτυπήσω με μιξεράκι,βγαίνει ένα ζεστό νεροζούμι με αφρό.Τί να πεις,όσο πετυχαίνω τον ελληνικό τόσο τα θαλασσώνω με τον νες. Απλά ο ελληνικός δεν με 'ξυπνάει' το πρωί όσο ο νες και αναγκάζομαι να παίρνω έξω στο χέρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Donovan είπε

Φίλε πιάνεται το χέρι μου να τον χτυπάω με το κουταλάκι,αλλά παραμένει ένα μαυριδερό μείγμα.Κρέμα δεν γίνεται με τίποτα.Γι'αυτό απορώ μήπως στα μαγαζιά έχουν κάποιο ειδικό μηχάνημα που τη φτιάχνει.Από την άλλη,εαν το χτυπήσω με μιξεράκι,βγαίνει ένα ζεστό νεροζούμι με αφρό.Τί να πεις,όσο πετυχαίνω τον ελληνικό τόσο τα θαλασσώνω με τον νες. Απλά ο ελληνικός δεν με 'ξυπνάει' το πρωί όσο ο νες και αναγκάζομαι να παίρνω έξω στο χέρι.

Βαλε μερικες κουταλιες νερο και ανακατεψε για λιγα λεπτα. Μαυριδερο μειγμα θα ειναι αν δε βαλεις ζαχαρη, με τη ζαχαρη είναι πιο ανοιχτοχρωμο. Μιξερακι χρησιμοποποιουν  στις καφετεριες.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Donovan είπε

Φίλε πιάνεται το χέρι μου να τον χτυπάω με το κουταλάκι,αλλά παραμένει ένα μαυριδερό μείγμα.Κρέμα δεν γίνεται με τίποτα.Γι'αυτό απορώ μήπως στα μαγαζιά έχουν κάποιο ειδικό μηχάνημα που τη φτιάχνει.Από την άλλη,εαν το χτυπήσω με μιξεράκι,βγαίνει ένα ζεστό νεροζούμι με αφρό.Τί να πεις,όσο πετυχαίνω τον ελληνικό τόσο τα θαλασσώνω με τον νες. Απλά ο ελληνικός δεν με 'ξυπνάει' το πρωί όσο ο νες και αναγκάζομαι να παίρνω έξω στο χέρι.

Πιθανώς δεν έβαλες ζάχαρη ή έβαλες πολύ νερό.Είπαμε με το κουταλάκι να βάζεις.Το μίγμα πρέπει να είναι σχεδόν στεγνό όταν αρχίζεις να ανακατεύεις ώστε με το πίσω μέρος του κουταλιού να τρίβεται πάνω στην κούπα..Αν πέσει περισσότερο νερό κρέμα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Έλα ρε συ εδώ σε έχω.:D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...