Fotis13 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, Haldol είπε Κι εγώ του σκέτου είμαι. Κάποτε έπινα μόνο το ζεστό cappuccino σκέτο, πλέον τους πίνω όλους (φραπέ- freddo- ζεστούς- κλπ) έτσι. Το δικό μου tip για σωστό φραπέ, είναι το σωστό μιξεράκι. Είδα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο όταν αγόρασα ένα Artemis των 350W (ναι, απ' αυτά που 'χουν στις καφετέριες). Eισαι δικος μου εσυ ! Αυτο λες ? 2
CheOnWeb Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) On 10/08/2018 at 17:42, talibanakos said: Αστους να πινουν φρεντο καπουτσινο γλυκο με κανελλα και να το παιζουν οτι ξερουν και απο καφε. Σιγά μη βάλω και μοσχοκάρυδο! Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε αυτή η αηδία αλλά αυτό που βλέπετε σε κάποια καλά μαγαζιά είναι τριμμένο κακάο. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από CheOnWeb
rus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, Haldol είπε Το δικό μου tip για σωστό φραπέ, είναι το σωστό μιξεράκι. Είδα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο όταν αγόρασα ένα Artemis των 350W (ναι, απ' αυτά που 'χουν στις καφετέριες). Mεγαλη διαφορά που, στη γευση? Μιξερακια χρησιμοποιουν στις καφετεριες για να μη καθονται να χτυπανε στο σεϊκερ. Δε μπορω να φανταστω ποια ειναι η διαφορά σεϊκερ-μιξερ οταν δε βαζεις ζαχαρη.
zio10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 25 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Σιγά μη βάλω και μοσχοκάρυδο! Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε αυτή η αηδία αλλά αυτό που βλέπετε σε κάποια καλά μαγαζιά είναι τριμμένο κακάο. Κι όμως πολλοί (μαγαζιά και πελάτες) βάζουν και κανέλα. 25 λεπτά πριν, rus είπε Mεγαλη διαφορά που, στη γευση? Μιξερακια χρησιμοποιουν στις καφετεριες για να μη καθονται να χτυπανε στο σεϊκερ. Δε μπορω να φανταστω ποια ειναι η διαφορά σεϊκερ-μιξερ οταν δε βαζεις ζαχαρη. Κρατάει περισσότερο ο αφρός όταν το χτυπάς με μιξεράκι και νομίζω ότι όσο πιο δυνατό το μιξεράκι τόσο πιο συμπαγής βγαίνει ο αφρός. Στη γεύση δε νομίζω ότι κάνει και μεγάλη διαφορά. 1
achilles_g_ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Fotis13 είπε Eισαι δικος μου εσυ ! Αυτο λες ? Artemis και johny είναι οι κορυφαίες μάρκες! 1
TriLoBiTe Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Στις 10/8/2018 στις 2:53 ΜΜ, CheOnWeb είπε Παιδιά, ή « Ο σωστός φραπέ» ή «Ο σωστός ο φραπές (να ‘ουμ). 😋 Αnd the winner is φραπέ 1
rus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, zio10 είπε Κρατάει περισσότερο ο αφρός όταν το χτυπάς με μιξεράκι και νομίζω ότι όσο πιο δυνατό το μιξεράκι τόσο πιο συμπαγής βγαίνει ο αφρός. Και τι κερδίζεις με τον περισσοτερης διαρκειας αφρο? Αν δες ριξεις γαλα πανω ή παγακια ο αφρος θα κρατησει. Η ζαχαρη κανει συμπαγη τον αφρο. Ομως εγω και ο φιλος δε βαζουμε ζαχαρη Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από rus 1
zio10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, rus είπε Και τι κερδίζεις με τον περισσοτερης διαρκειας αφρο? Αν δες ριξεις γαλα πανω ή παγακια ο αφρος θα κρατησει. Η ζαχαρη κανει συμπαγη τον αφρο. Ομως εγω και ο φιλος δε βαζουμε ζαχαρη Όντως είναι διαφορετικός ο αφρός με τη ζάχαρη. Ούτε εγώ βάζω αλλά έχω την εντύπωση ότι και σκέτος δεν βγαίνει το ίδιο αν το χτυπήσεις στο χέρι ή σε μιξεράκι. Μπορεί να κάνω λάθος όμως, δεν το λέω με απόλυτη σιγουριά.
Haldol Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 4 ώρες πριν, Fotis13 είπε Eισαι δικος μου εσυ ! Αυτο λες ? Yes! Χωρίς μίξερ βγαίνει πιο νερουλός ο αφρός και «χαλάει» μετά από λίγη ώρα. Με σωστό μίξερ, πέρα από συμπαγής, βγαίνει και... τρικολόρε! 1
rus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Haldol είπε Χωρίς μίξερ βγαίνει πιο νερουλός ο αφρός και «χαλάει» μετά από λίγη ώρα. Με σωστό μίξερ, πέρα από συμπαγής, βγαίνει και... τρικολόρε! Κοιταξε, αν βαλεις πολυ νερο στο σεϊκερ θα βγει πολύς αφρος. Τοσο που θα πρεπει αν τον αφαιρεσεις με το κουταλακι για να μη πιανει ολο το χωρο στο ποτηρι. Ή μπορεις να βαλεις πολλα παγακια ετσι ώστε σιγα σιγα να μεγαλωσει το υγρο σε βαρος του αφρου. Ο αφρος μονος του δε χαλαει εκτος αν τον ανακατευεις στριφογυριζοντας το καλαμακι ή αν ριξεις γαλα. Πόση ωρα κανεις για να τον πιεις? Ποση ωρα χτυπας στο σεικερ? Χτυπας με παγακια μαζι? Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από rus
nickmanak Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Καποια tip στους δικους μου φραπεδες ειναι: α)Δεν ανακατευω ποτέ το μίγμα. Οταν τελειωσει η παρασκευη του φραπε με μίξερ οπωσδήποτε, ξεκιναω να πινω χωρις κανενα ανακατεμα (κουταλι, καλαμακι) και ας εχει γαλα, ζαχαρη κλπ. β)Πινω παντα χωρις καλαμακι διοτι το καλαμακι αντλεί υγρο από τον πατο του ποτηριου. Στον πατο του ποτηριου απουσιαζουν και τα παγακια και η αφρόκρεμα που έχει ολη τη γεύση. Πινοντας γουλια με το στόμα, ρουφάς πιο παγωμένο καφε λόγω των παγακίων που είναι πανω και ταυτόχρονα καταπίνεις αφρό από την επιφάνεια ο οποίος ενισχύει τη γεύση του καφέ. Η απουσία του ανακατέματος που προανέφερα πιο πανω, κανει τον αφρό ποιο εντονο και ποιοτικό. 1
rus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) α) Σωστα. Οι περισσοτεροι ανακατευουν για να διαλυσουν τη ζαχαρη... β) Φραπες χωρις καλαμακι είναι κρεβατι χωρις μαξιλαρι Εννοεις ότι η αφροκρεμα εχει τη γευση της ζαχαρης. Ανασηκωσε το καλαμακι για να μη τραβαει από το πατο. Αν θες πολυ παγωμενο βαλε πιο πολλα παγακια. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από rus 1
Thulogur Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) @nickmanak Έχεις παρει ποτε φραπέ απο τον Λετζο στο Παγκράτι(Αθήνα) ; Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από Thulogur
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Στις 12/8/2018 στις 2:42 ΜΜ, rus είπε Iρλανδικος καφες, μαυρη ζαχαρη και ουϊσκι. Καλος ακούγεται Ειναι που οι Ιρλανδοι ψαχνουν (με) καθε ευκαρια να πιουν 😁 Δοκιμαστε τον με Irish Cream π.χ. Baileys , αντι μονο με Irish Whiskey 😋 https://el.wikipedia.org/wiki/Baileys_Irish_Cream Παρεπιπτοντως, ταιριαζει και στον Φραπε: δοκιμαστε το 😎 [ αλλα οχι τοσο τρελα πολυ, οσο καποιο κοφι λικερ @ φραπα! ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις