Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Κι εγώ του σκέτου είμαι. Κάποτε έπινα μόνο το ζεστό cappuccino σκέτο, πλέον τους πίνω όλους (φραπέ- freddo- ζεστούς- κλπ) έτσι. 

Το δικό μου tip για σωστό φραπέ, είναι το σωστό μιξεράκι. Είδα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο όταν αγόρασα ένα Artemis των 350W (ναι, απ' αυτά που 'χουν στις καφετέριες). 

Eισαι δικος μου εσυ !

Αυτο λες ?

 

 

 

39050608_1374208082714306_7542498420485783552_n.jpg

  • Like 2
  • Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/08/2018 at 17:42, talibanakos said:

Αστους να πινουν φρεντο καπουτσινο γλυκο με κανελλα και να το παιζουν οτι ξερουν και απο καφε.

Σιγά μη βάλω και μοσχοκάρυδο! Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε αυτή η αηδία αλλά αυτό που βλέπετε σε κάποια καλά μαγαζιά είναι τριμμένο κακάο.

 

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Haldol είπε

Το δικό μου tip για σωστό φραπέ, είναι το σωστό μιξεράκι. Είδα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο όταν αγόρασα ένα Artemis των 350W (ναι, απ' αυτά που 'χουν στις καφετέριες). 

Mεγαλη διαφορά που, στη γευση?

Μιξερακια χρησιμοποιουν στις καφετεριες για να μη καθονται να χτυπανε στο σεϊκερ. Δε μπορω να φανταστω ποια ειναι η διαφορά  σεϊκερ-μιξερ οταν δε βαζεις ζαχαρη.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Σιγά μη βάλω και μοσχοκάρυδο! Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε αυτή η αηδία αλλά αυτό που βλέπετε σε κάποια καλά μαγαζιά είναι τριμμένο κακάο.

Κι όμως πολλοί (μαγαζιά και πελάτες) βάζουν και κανέλα.

25 λεπτά πριν, rus είπε

Mεγαλη διαφορά που, στη γευση?

Μιξερακια χρησιμοποιουν στις καφετεριες για να μη καθονται να χτυπανε στο σεϊκερ. Δε μπορω να φανταστω ποια ειναι η διαφορά  σεϊκερ-μιξερ οταν δε βαζεις ζαχαρη.

Κρατάει περισσότερο ο αφρός όταν το χτυπάς με μιξεράκι και νομίζω ότι όσο πιο δυνατό το μιξεράκι τόσο πιο συμπαγής βγαίνει ο αφρός. Στη γεύση δε νομίζω ότι κάνει και μεγάλη διαφορά.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 10/8/2018 στις 2:53 ΜΜ, CheOnWeb είπε

Παιδιά, ή « Ο σωστός φραπέ» ή «Ο σωστός ο φραπές (να ‘ουμ). 😋

Αnd the winner is φραπέ

ÎÏοÏέλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± αÏθενÏικο nescafe ÏÏÏÏηÏηÏι

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, zio10 είπε

 

Κρατάει περισσότερο ο αφρός όταν το χτυπάς με μιξεράκι και νομίζω ότι όσο πιο δυνατό το μιξεράκι τόσο πιο συμπαγής βγαίνει ο αφρός.

Και τι κερδίζεις με τον περισσοτερης διαρκειας αφρο? Αν δες ριξεις γαλα πανω ή παγακια ο αφρος θα κρατησει. Η ζαχαρη κανει συμπαγη τον αφρο. Ομως εγω και ο φιλος δε βαζουμε ζαχαρη:)

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Και τι κερδίζεις με τον περισσοτερης διαρκειας αφρο? Αν δες ριξεις γαλα πανω ή παγακια ο αφρος θα κρατησει. Η ζαχαρη κανει συμπαγη τον αφρο. Ομως εγω και ο φιλος δε βαζουμε ζαχαρη:)

Όντως είναι διαφορετικός ο αφρός με τη ζάχαρη. Ούτε εγώ βάζω αλλά έχω την εντύπωση ότι και σκέτος δεν βγαίνει το ίδιο αν το χτυπήσεις στο χέρι ή σε μιξεράκι. Μπορεί να κάνω λάθος όμως, δεν το λέω με απόλυτη σιγουριά.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Eισαι δικος μου εσυ !

Αυτο λες ?

39050608_1374208082714306_7542498420485783552_n.jpg

Yes!

IMG_5562.JPG.e3b6aadc65b28221ae4105484927c50c.JPG

Χωρίς μίξερ βγαίνει πιο νερουλός ο αφρός και «χαλάει» μετά από λίγη ώρα. Με σωστό μίξερ, πέρα από συμπαγής, βγαίνει και... τρικολόρε! 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

6 λεπτά πριν, Haldol είπε

 

Χωρίς μίξερ βγαίνει πιο νερουλός ο αφρός και «χαλάει» μετά από λίγη ώρα. Με σωστό μίξερ, πέρα από συμπαγής, βγαίνει και... τρικολόρε! 

Κοιταξε, αν βαλεις πολυ νερο στο σεϊκερ θα βγει πολύς αφρος. Τοσο που θα πρεπει αν τον αφαιρεσεις με το κουταλακι για να μη πιανει ολο το χωρο στο ποτηρι. Ή μπορεις να βαλεις πολλα παγακια ετσι ώστε σιγα σιγα να μεγαλωσει το υγρο σε βαρος του αφρου. Ο αφρος μονος του δε χαλαει εκτος αν τον ανακατευεις στριφογυριζοντας το καλαμακι ή αν ριξεις γαλα.

Πόση ωρα κανεις για να τον πιεις? Ποση ωρα χτυπας στο σεικερ? Χτυπας με παγακια μαζι?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Καποια tip στους δικους μου φραπεδες ειναι:

α)Δεν ανακατευω ποτέ το μίγμα. Οταν τελειωσει η παρασκευη του φραπε με μίξερ οπωσδήποτε, ξεκιναω να πινω χωρις κανενα ανακατεμα (κουταλι, καλαμακι) και ας εχει γαλα, ζαχαρη κλπ.

β)Πινω παντα χωρις καλαμακι διοτι το καλαμακι αντλεί υγρο από τον πατο του ποτηριου. Στον πατο του ποτηριου απουσιαζουν και τα παγακια και η αφρόκρεμα που έχει ολη τη γεύση. Πινοντας γουλια με το στόμα, ρουφάς πιο παγωμένο καφε λόγω των παγακίων που είναι πανω και ταυτόχρονα καταπίνεις αφρό από την επιφάνεια ο οποίος ενισχύει τη γεύση του καφέ. Η απουσία του ανακατέματος που προανέφερα πιο πανω, κανει τον αφρό ποιο εντονο και ποιοτικό.

  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

α) Σωστα. Οι περισσοτεροι ανακατευουν για να διαλυσουν τη ζαχαρη...

β) Φραπες χωρις καλαμακι είναι κρεβατι χωρις μαξιλαρι:) Εννοεις ότι η αφροκρεμα εχει τη γευση της ζαχαρης. Ανασηκωσε το καλαμακι για να μη τραβαει από το πατο. Αν θες πολυ παγωμενο βαλε πιο πολλα παγακια.

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@nickmanak  Έχεις παρει ποτε φραπέ απο τον Λετζο στο Παγκράτι(Αθήνα) ;

Επεξ/σία από Thulogur
Δημοσ.
Στις 12/8/2018 στις 2:42 ΜΜ, rus είπε

Iρλανδικος καφες, μαυρη ζαχαρη και ουϊσκι. Καλος ακούγεται :)

15x772o.jpg

Ειναι που οι Ιρλανδοι ψαχνουν (με) καθε ευκαρια να πιουν 😁

Δοκιμαστε τον με Irish Cream  π.χ. Baileys , αντι μονο με Irish Whiskey 😋
https://el.wikipedia.org/wiki/Baileys_Irish_Cream



Παρεπιπτοντως, ταιριαζει και στον Φραπε: δοκιμαστε το 😎
[ αλλα οχι τοσο τρελα πολυ, οσο καποιο
κοφι λικερ @ φραπα! ]

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...