μαφαλντα Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχετε φαντασία εκεί πάνω.Το σιρόπι με ζάχαρη και νερό γίνεται.Φτιάχνουν και εσπρεσο φρεντο με σιρόπι.
athlios Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Ναι αλλα μετα δε θα μπορεις να κανεις ΧΡΑΤΣΧΡΑΤΣ την ζαχαρη που δε χτυπησες καλα και να βαραει κοκκινα ο εγκεφαλος... 1
Chrisxxx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 ασπράδι αυγού ... Οι περισσότερες καφετέριες βαζουν και ασπράδι αυγου παντως 2 καφε, 1 ζαχαρη, ελάχιστο νερό ίσα ίσα να τα καλύψει, βζζζζζζζζζζζζ με το βζζζζζζζζζζ, 3-4 παγάκια, συμπληρώνουμε με νερό και γαλα.. Σε όποιο μέρος και να τον έκανα ίδια γευση είχε.
panosno1com Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 αυτο με το σιροπι θα το επιχειρησω καμια μερα. Παντως στο αλλο τοπικ (νομιζω) πως ειχα διαβασει οτι πρεπει στον home made να βαζεις πρωτα τη ζαχαρη και μετα τον καφε ... επισης οτι παιζει ρολο και η ποσοτητα νερου , αλλα ρε γμτ οποτε πετυχαινω τον τελειο (για τα γουστα μου) φραπε στο σπιτι, κατι συμβαινει και ειτε τον ριχνω κατα λαθος κατω (πχ πανω στο γραφειο ) ειτε δεν προλαβαινω να τον πιω! 1
Chrisxxx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 η ποσοτητα νερου παιζει για την πχιοτητα και την ποσοτητα του αφρου που θα κανεις... Αν βάλεις νερό όσο να σκεπάσει ζαχαρη κ καφε και τα χτυπήσεις θα έχεις νορμαλ αφρό και θα διατηρηθεί αρκετα, αν βάλεις πολυ νερο παίζει να πιεις μόνο αφρο.
apd453 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχετε φαντασία εκεί πάνω.Το σιρόπι με ζάχαρη και νερό γίνεται.Φτιάχνουν και εσπρεσο φρεντο με σιρόπι. Σε κάποια πράγματα χρειάζεται φαντασία. Στον φραπέ όχι. Για ποιο λόγο να κάτσει κάποιος να φτιάξει σιρόπι? Δυσκολεύεις τη ζωή σου χωρίς λόγο. Άλλωστε ο φραπές ανακαλύφτηκε για αυτούς που βαριούνται να φτιάξουν κανονικό καφέ (στιγμιαίος). Όχι πως με νοιάζει γιατί τον πίνω σκέτο και αχτύπητο. Συνήθεια από το στρατό.
traganeus Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Εγώ ύστερα απο πολλές ώρες έρευνας και πειραμάτων κατέληξα στο εξής. Για φραπέ ΠΟΛΥ γλυκό με γάλα που πίνω εγώ κάνω τα εξής. 2 καφέ, 4 ζάχαρη. Αρκετό νερό 2 με 2,5 δάχτυλα. Σε δυνατό μίξερ, όχι αυτά τα χειρός που κολλάνε, χτυπάμε την φράπα στον πάτο για αρκετή ώρα και γυρνάμε και το ποτήρι γύρω γύρω. Μόλις το κάτω μέρος του αφρού πάρει όγκο και πήξει βγάζουμε το ποτήρι ενώ το χτυπητήρι δουλεύει ακόμα, έτσι ώστε το πάνω μέρος του καφέ να πάρει ένα ταράκουλο αλλα όχι δυνατό. ουσιαστικά θα είναι νερουλός ο αφρός πάνω. Μετά προσθέτουμε το γάλα και παγάκια ΠΟΛΛΑ!!! όσο το δυνατόν περισσότερα, ετσι ώστε να μην χρειαστεί να μπεί πολύ νερό. Αν είναι δυνατόν να προσθέσεις μόνο 1-2 δάχτυλα ακόμα καλύτερα. Μετά μόλις "ξεκουραστεί" 1-2 λεπτά η φράπα θα έρθει στην μορφή που πρέπει. Μην αγχωθείτε αν είναι όλο το ποτήρι αφρός. Θα κάτσει. Με αυτό λοιπόν πετυχαίνουμε, να κατακάτσει ο αφρός και απο εκεί που έχουμε ενα ποτήρι μόνο αφρό να γίνει μισό μισό, ο φραπές δεν θα είναι νερουλός. Με το λιώσιμο των παγακίων ανανεώνεται η φράπα μας κατα την διάρκεια που τον ρουφάμε. Αυτά απο μένα, όσοι φιλοι έχουν δοκιμάσει τους άρεσε αρκετά.
green gordon Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Αν εχεις κοψει το τσιγαρο μιση απολάυση ειναι ο φραπες. κλαψ
Andreas2 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Ποτήρι,Βάζεις 3/4 νερό 1/4 γάλα.Βάλεις ένα κουταλάκι καφέ στιγμιαίο.Ζάχαρη ή γλυκαντικά αν θέλεις.Ανακατεύεις με το κουταλάκι και έτοιμος.Όχι χτυπήματα και όλα αυτά.
liopyr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Ο φραπέ είναι ίσως η χειρότερη έμπνευση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Σα τον ΠΑΟΚ ένα πράμα. 1
Chrisxxx Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Ο φραπέ είναι ίσως η χειρότερη έμπνευση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Σα τον ΠΑΟΚ ένα πράμα. Από τότε που εκοψα τον καφε συμφωνω και στα 2, αλλιως θα συμφωνουσα μονο στο 2ο μπαογκ ειναι το σωστο ομως.
ZELDA Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 λοιπον παιδια ουτε αβγα ουτε τίποτα ο σωστος καφες καταρχην δεν περιεχει γάλα και δευτερον τα παντα ειναι οι αναλογιες λιγο περισσοτερος καφες θα σας κανει τον καφε σκατα, το ιδιο και το αντιθετο επισεις πολυ βασικο για ενα καλο φραπεδακι ειναι το ποτηρι και το δυνατο μιξερ και να μην γεμιζουμε νερο στο ποτηρι απο την βρυση αλλα με ενα μπρικι η με ενα σεικες μεταλικο . θα πρεπει να βρειτε τις σωστες αναλογιες ζαχαρης καφε (πρωτα βαζουμε ζαχαρη και μετα καφε ) μολις το κανουμε αυτο θα πρεπει να βαλουμε οσο καφε-ζαχαρη αλλο τοσο νερο για το χτυπημα στο μιξερ. http://www.flickr.com/photos/43197817@N05/6269190323/in/photostream/lightbox/ ο σωστος καφες θελει το σωστο ποτήρι και το σωστο μιξερ με 2 σκαλες επαγγελματικο το κολπο ειναι να χτυπησουμε για 5 sec εναλλαζοντας τις σκαλες μικρι μεγαλη μικρή μεγαλη μικρη μεγαλη το κανουμε 5-6 φορες και ειμαστε οκ ! http://www.flickr.com/photos/43197817@N05/6269191755/in/photostream στη συνεχια βαζουμε τα παγακια μας και αν θελουμε προσθετουμε και το γάλα και γεμιζουμε νερο με ενα μεταλικο πχ μπρικι, ενα καλό μεγάλο καλαμάκι και καλό άραγμα.. επισεις να προσθεσω οτι ο καφες στις καφετεριες είναι τελειως χάλια και αν καπου σας αρεσε η γευση τοτε φταίει ο καφες και οχι η τεχνικη του καφέ , οσο αφορά τους κοκους και η σκονη γενικα ο κοκκος πιστευω οτι ειναι ενα κλικ πανω σε ποιοτητα αλλα σε συσκευασιες 5 κιλων ο κοκκος καταλαμβανει αρκετό χωρο οπωτε γιαυτο ειναι σε σκόνη . και μια γνωμη για τον γκολντ εμενα δε μου αρεσει ουτε η γευση του , ουτε ο αφρος ουτε η τιμη του! ξεχασα να πω οτι δεν πινω φραπε απλά βαριεμε και χτυπησα ενα φραπεδακι να περασει η ωρα
dewn735 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Εγώ πάλι έχω δυο ερωτήσεις: 1) Γιατί ο καφές στη καφετέρια είναι ΠΑΝΤΑ κλάσεις πιο δυνατός από τον home made; 2) Πως καταφέρνουν σε αυτούς τους προκάτ καφέδες (βλ Μπουρνάζι) και ο αφρός μένει πάντα στο ύψος του; ΥΓ: Επειδή διαβάζω διάφορα για "σωστά" ποτήρια, "σωστά" μίξερ και τα σχετικά... ο σωστός καφές θέλει τέχνη και εμπειρία, ως γνωστόν ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις