le vent nous porterAAAA Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, margaritagr είπε Λοιπόν καλοκαιρι στο χωριό για πρωί φτιάχνω και πίνω καφέ. Παίρνω τον Nescafé gold. Γνώμες για τους υπόλοιπους στιγμιαίους?. επισης παίζουν φακελάκια για cappuccino ... λένε τίποτα? ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ πάρε χυμα στιγμιαίο Ισπανίας απο τα κοφυ τα αιλαντ. Πιο ακριβός και απο καλο εσπρέσο (εσπρεσσο άλλων μαγαζιώνε, την χημικουρα εσπρεσσο του κοφυ του αιλαντ με τα προκατ χαμογελα δεν τον προτιμάω) αλλα για μια στο τοσο στο χουριο που δεν εχει ούτε καλο καφε όξω ούτε κουβαλάω την εσπρεσσιερα απο την χαβούζα, κωλολεει. Επισης τα φακελάκια καπουτσίνο εχουνε τόση σχεση με καπουτσίνο, όση τα ντελικατεσεν του Κολωνακίου με τον παππου1. Αυτιά τα ολίγα. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από le vent nous porterAAAA
rus Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 7/8/2018 στις 6:52 ΜΜ, zio10 είπε Για αλλαγή από τον κλασσικό φραπέ εγώ σε στιγμιαίο παίρνω azerra και καλά εσπρέσσο και πίνω εναλλάξ με τον κλασσικό. Πηρα κι εγω αυτό τoν azera πρωτη φορα, τον ειχε ο Σκλαβενιτης σε εκπτωση (3,38ε τα 100g). Απ εξω γραφει ότι για εναν εσπρεσο φρεντο πρoσθετουμε 60ml ζεστου νερου σε 3,5g καφε και τα χτυπάμε με παγακια στο σεικερ, κατοπιν αδειαζουμε στο ποτηρι προσθετoντας νεα παγακια... Δηλαδη νερο θελει μισο ζεστο-μισο κρυo? Ετσι γινεται ο φρεντο ή ετσι γινεται μόνο ο azera? Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από rus
zio10 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 14 λεπτά πριν, rus είπε Πηρα κι εγω αυτό τoν azera πρωτη φορα, τον ειχε ο Σκλαβενιτης σε εκπτωση (3,38ε τα 100g). Απ εξω γραφει ότι για εναν εσπρεσο φρεντο πρoσθετουμε 60ml ζεστου νερου σε 3,5g καφε και τα χτυπάμε με παγακια στο σεικερ, κατοπιν αδειαζουμε στο ποτηρι προσθετoντας νεα παγακια... Δηλαδη νερο θελει μισο ζεστο-μισο κρυo? Ετσι γινεται ο φρεντο ή ετσι γινεται μόνο ο azera? Μάλλον θέλει ζεστό για να διαλυθεί και μετά να το κρυώσεις. Έτσι γίνεται και ο κανονικός φρέντο ναι, πρώτα ζεστός και μετά τον κρυώνεις. Τον azera δεν τον έχω πιει ποτέ κρύο όμως.
rus Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, zio10 είπε Μάλλον θέλει ζεστό για να διαλυθεί και μετά να το κρυώσεις. Έτσι γίνεται και ο κανονικός φρέντο ναι, πρώτα ζεστός και μετά τον κρυώνεις. Τον κρυωνεις εννοεις προσθετοντας κρυο νερο? Ειδα και παλιοτερο ποστ σου που μιλας για τον azera, μπορεις να μου πεις πως ακριβως κανεις φρεντο με τον azera, για να κανω κι εγω?
zio10 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, rus είπε Τον κρυωνεις εννοεις προσθετοντας κρυο νερο? Ειδα και παλιοτερο ποστ σου που μιλας για τον azera, μπορεις να μου πεις πως ακριβως κανεις φρεντο με τον azera, για να κανω κι εγω? Όπως έγραψα δεν έχω κάνει ποτέ φρέντο με τον συγκεκριμένο, ζεστό τον πίνω! Λογικά ακολουθώντας τις οδηγίες γίνεται, αλλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα. Δηλαδή τον διαλύεις στην αρχή με λίγο ζεστό νερό και μετά τον χτυπάς στο σέικερ με παγάκια; Εγώ τον πίνω αντι για νες, ζεστό.
rus Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Όπως έγραψα δεν έχω κάνει ποτέ φρέντο με τον συγκεκριμένο, ζεστό τον πίνω! Λογικά ακολουθώντας τις οδηγίες γίνεται, αλλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα. Δηλαδή τον διαλύεις στην αρχή με λίγο ζεστό νερό και μετά τον χτυπάς στο σέικερ με παγάκια; Εγώ τον πίνω αντι για νες, ζεστό. Α, σορυ. Ας μας πει λοιπον καποιος που ξερει. Αν χτυπησω το (πλαστικο)σεικερ μου με παγακια σκεφτομαι ότι θα το σημαδεψω. Μετα θα βαλω κι αλλα παγακια, τοσα πολλα παγακια δηλαδή? [νες=ζεστος] Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από rus 1
zio10 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 ΝΙ αυτό εννοώ, αντί για νες πίνω αυτόν. Εναλλάξ δηλαδή, ποτέ τον έναν, ποτέ τον άλλον, πότε κανονικό εσπρέσσο, ελληνικό, τα πάντα!
rus Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 19 λεπτά πριν, zio10 είπε ΝΙ αυτό εννοώ, αντί για νες πίνω αυτόν. Εναλλάξ δηλαδή, ποτέ τον έναν, ποτέ τον άλλον, πότε κανονικό εσπρέσσο, ελληνικό, τα πάντα! Κατσε γιατι με ξαναμπερδευεις Ο azera δηλαδη δεν είναι κανονικος εσπρεσο?
zio10 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, rus είπε Κατσε γιατι με ξαναμπερδευεις Ο azera δηλαδη δεν είναι κανονικος εσπρεσο? Ο κανονικός εσπρέσσο θέλει μηχανή. Ο azera είναι στιγμιαίος καφές τύπου εσπρέσσο. Αυτή την εντύπωση έχω τουλάχιστον, ότι δε θεωρείται κανονικός εσπρέσσο.
rus Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, zio10 είπε Ο κανονικός εσπρέσσο θέλει μηχανή. Ο azera είναι στιγμιαίος καφές τύπου εσπρέσσο. Αυτή την εντύπωση έχω τουλάχιστον, ότι δε θεωρείται κανονικός εσπρέσσο. Εννοείται ότι θελει μηχανη, εμεις τωρα μιλαμε μόνο για χεράτο εσπρεσο. Εσυ λοιπον όταν ειπες "...πότε κανονικο εσπρεσο" εννοουσες εσπρεσο στη μηχανη. Τωρα βγαζω νοημα. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από rus 1
talibanakos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Ο τιτλος μιλαει απο μονος του. Δεν πανε μαζι αυτες οι 2 λεξεις παιδια. Πιειτε κανενα καλοκομενο εσπρεσακι απο ακριβη μηχανη να νιωσετε καφε και αφηστε τα στιγμιαια σκουπιδια εν ετει 2018,ειτε αυτα ειναι φραπε,ειτε "εσπρεσσο",ειτε "καπουτσινο"¨.
zio10 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 19 λεπτά πριν, talibanakos είπε Ο τιτλος μιλαει απο μονος του. Δεν πανε μαζι αυτες οι 2 λεξεις παιδια. Πιειτε κανενα καλοκομενο εσπρεσακι απο ακριβη μηχανη να νιωσετε καφε και αφηστε τα στιγμιαια σκουπιδια εν ετει 2018,ειτε αυτα ειναι φραπε,ειτε "εσπρεσσο",ειτε "καπουτσινο"¨. Μην είσαι τόσο σκληρός ρε συ, ένας νες ή ενα φραπεδάκι που που και που είναι ωραία!
margaritagr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 25 λεπτά πριν, talibanakos είπε Ο τιτλος μιλαει απο μονος του. Δεν πανε μαζι αυτες οι 2 λεξεις παιδια. Πιειτε κανενα καλοκομενο εσπρεσακι απο ακριβη μηχανη να νιωσετε καφε και αφηστε τα στιγμιαια σκουπιδια εν ετει 2018,ειτε αυτα ειναι φραπε,ειτε "εσπρεσσο",ειτε "καπουτσινο"¨. Ελα μωρε τωρα οκ. Δε νομιζω οτι καποιος θα συγκρινει τον φραπε με τον εσπρεσο. Απλα ειναι θεμα γουστου καποιες φορες να μη σε νοιαζει να συμβιβαζεσαι και με κατι αλλο. Εγω πχ που ειμαι διακοπες σε χωριο τι θα κανω θα παω να αγορασω εσπρεσιερα για 30 μερες το χρονο και να κουβαλαω απο την αθηνα καφε; ε καποιες μερες θα χτυπησω ενα φραπεδακι ν ανοιξει το ματι 1
NickTG Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Το ότι κάποιος άλλος καφές μπορεί να είναι καλύτερος βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και σωστός φραπές. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις