Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πλέον ο φραπές εχει αντικαταστήσει τον άλικο τα πρωινα μου αλλά η προετοιμασία του είναι τζόγος απο οτι εχω ανακαλύψει.

γράψτε εδώ παρατηρήσεις και ιστορίες για τον καλύτερο φραπέ.

 

κάπου ένα μέλος είχε γράψει πως παρατήρησε απο σπιτι σε σπιτι που κάνει φραπέ διαφέρει και εξαρτάται απο το χτυπητήρι. οσο πιο αργο τοσο καλυτερο νομίζω πως είπε.

  • Απαντ. 431
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Aυτο το απο σπιτι σε σπιτι ειναι διαφορετικος, αν δεν αποτελει ουρμπανια η μονη λογικη εξηγηση που μπορω να σκεφτω ειναι στην διαφορα του νερου (?).

 

Αλλα αν οι ποσοτητες και αναλογιες ειναι οι ιδιες, τα υλικα ιδια και το χτυπημα στοιχειωδες ωστε να διαλυσει τους κοκκους, δε νομιζω να αλλαζει η γευση.

 

Τελος παντων, "μεγαλωσαμε" για φραπεδες. Το γυρισα στον γαλλικο μπας και μεινει ορθιο το στομαχι μεχρι να πιασω τα 30, γιατι μετα δεν το βλεπω..

Δημοσ.

βασικα αν στο μυαλο σου το συκρινεις με καποιο μαγαζι καλυτερα πανε ρωτα τους τι καφε χρησιμοποιουν,τι γαλα(αν βαζεις) ,τι ζαχαρι κλπ

στο λεω γιατι κατα πρωτον αλλοι χρησιμοποιουν τον κλασσικο νες , αλλοι τζακομπς ,αλλοι πιο φτηνες μαρκες κλπ

επισης εχει σημασια εαν ο νες ειναι ο ελληνικος νες ή ο ξενος(αν δεις εχει λιγο πιο ελαφρυ καφε χρωμα το κουτακι του νες) γιατι εχουν μια μικρη διαφορα στην γευση και επισης σημασια εχει(για μερικους,εγω σπανια βρισκω διαφορα στη γευση αναμεσα στις μαρκες νερου) εαν ειναι βρυσης ειτε εμφιαλωμενο και τι μαρκα εμφιαλωμενο

Δημοσ.

Πίνω γαλλικό,αλλά ένας φίλος που έχει έρωτα με τον φραπε μου είχε πει ότι δεν βάζεις ζάχαρη αλλά έχεις έτοιμο σιρόπι και βάζεις ανάλογα με το πως τον θες.Του το είχε εμπιστευτεί ο θείος του που είχε καφετέρια.Τώρα αν είναι χαζομάρα δεν ξέρω.

Δημοσ.

Ποιο σιρόπι?

Αν δε βάλεις ζάχαρη εξ αρχής μετά θέλει πολύ ανακάτεμα. Πέρα από αυτό και στα καφέ δε παίζει να είναι έτσι γιατί ο αφρός είναι "ξανθός"-ανοιχτόχρωμος.

Όταν χτυπήσεις το φραπέ σκέτο ο αφρός γίνεται πολύ πιο σκούρος καφετίζον.

Πέρα από αυτά ο φραπές σε μικρές συσκευασίες είναι σαν "μπιλάκια" και στις μεγάλες είναι σε σκόνη. Έχει διαφορά και στη γεύση.

Δημοσ.

Προτιμω αυτον σε "μπιλακια" νομιζω.

Επισης ο σωστος φραπες ειναι αυτος που στη δευτερη γουλια σε στελνει σφεντονα στο "μερος".

  • Like 3
Δημοσ.

Επισης ο σωστος φραπες ειναι αυτος που στη δευτερη γουλια σε στελνει σφεντονα στο "μερος".

+1

Σου αφήνει μια αίσθηση "ξύρισμα" στο έντερο που κανένας άλλος καφέ δε σου δίνει.

Και ο εσπρέσο λέει αλλά με τη τσίμπλα στο μάτι ποιος κάθετε να φτιάξει.

Δημοσ.

Ποιο σιρόπι?

Αν δε βάλεις ζάχαρη εξ αρχής μετά θέλει πολύ ανακάτεμα. Πέρα από αυτό και στα καφέ δε παίζει να είναι έτσι γιατί ο αφρός είναι "ξανθός"-ανοιχτόχρωμος.

Όταν χτυπήσεις το φραπέ σκέτο ο αφρός γίνεται πολύ πιο σκούρος καφετίζον.

Πέρα από αυτά ο φραπές σε μικρές συσκευασίες είναι σαν "μπιλάκια" και στις μεγάλες είναι σε σκόνη. Έχει διαφορά και στη γεύση.

Χτυπάς τον καφέ με το σιρόπι-όσες κουταλιές θέλεις-να γίνει σαν κρέμα,μετά προσθέτεις νερό.

Δημοσ.

H γναικα.

Έχουν αποθρασυνθεί αυτές. Χέστες. Ότι κάνεις μόνος σου.

Ποιο σιρόπι ρε μαλφάντα?

Με ζάχαρη τον φτιάχνουμε εμείς εδώ πάνω.

 

τον καλυτερο φραπε το φτιαχνεις με το χερι σε σεικερ!

Και όσο πάει κουνάς πιο γρήγορα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...