vasilis79 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Γεια χαρά! Το πρόβλημα που έχει προκύψει αφού έκανα επαναφορά των Vista με το recovery manager στην αρχική εργοστασιακή κατάσταση τους είναι το εξής. Δεν ξέρω πως να επαναφέρω το Outlook (profesional edition 2003) έτσι όπως ήταν πριν, δηλαδή με τα mails, επαφές αλλά και συνδεδεμένο με λογαρισμό gmail. Ψάχνοντας πριν κανω την επαναφορά των Vista, κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω ένα backup των mails, επαφων και το έκανα με δύο τρόπους. 1.Έκανα export από το outlook και κράτησα το αρχείο .pst 2.Εγκατέστησα στο Outlook ένα πρόσθετο απο Microsoft που με αυτό κάνεις back up, το Microsoft Outlook Personal Folders Backup tool (http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/using-the-microsoft-outlook-personal-folders-backup-tool-HA001087532.aspx?CTT=5&origin=HA001103081) και κράτησα και από αυτό το .pst Χρησιμοποιώντας ένα εκ των δύο .pst αρχείων επαναφέρονται κανονικά όλα στο Outlook αλλά δεν ξέρω πως να συνδέσω το gmail με το Outlook έτσι ώστε να μην αλλάξει η οργάνωση των επαφών και των φακέλων των mails. Ακολούθησα αυτές τις οδηγίες (http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?580692-%D1%FD%E8%EC%E9%F3%E7-Outlook-%E3%E9%E1-%F4%EF-Gmail) αλλά έτσι προστέθηκε έξτρα φάκελος εισερχομένων και δεν συνδέθηκε με τον υπάρχοντα φάκελο των εισερχομένων, σαν δηλαδή να πρόσθεσα ένα καινούριο λογαριασμό και όχι να τον συνέδεσα με τα δεδομένα που είχα(φάκελοι, υποφάκελοι mails και επαφές) χρησιμοποιώντας το .pst από το back up. Ψάχνω στο internet για λύση και διάβασα διάφορα άρθρα και δοκίμασα και διάφορα αλλά έχω αρχίσει να μπερδεύομαι με τα POP και IMAP κτλ κτλ. Ευχαριστώ!
iniohos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 μεσα απο το Outlook: Tools->Options->καρτελα Mail Setup-> κουμπι E-Mail Accounts-> βρισκεις το σημειο που λεει για το αρχειο που χρησιμοποιει (συγνωμη που δεν γραφω αναλυτικα αλλα εχω Win7 + Outlook 2007 Ent. Edition και δεν θελω να σε μπερδεψω) και εκει μεσα του λες να χρησιμοποιει το pst αρχειο που εχεις σαν backup. H αλλη ευκολη λυση ειναι να κανεις drag n drop τα mail απο το νεο φακελο στον κανονικο και να διαγραψεις τον παλιο. Οσο αφορα το να στησεις το gmail λογαριασμο, δυστηχως θα πρεπει να το κανεις απο την αρχη συμφωνα με τις οδηγιες απο το google.
vasilis79 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Βρήκα αυτό που λες και του είπα να χρησιμοποιεί το αρχείο pst που ήταν το backup αλλά και πάλι (κάνοντας ένα τεστ και στέλνοντας mail από άλλο λογαριασμό σε αυτόν) το πήγε στα εισερχόμενα του καινούριου λογαριασμού. Έχω μπερδευτεί πολύ. Κατ'αρχήν να πω ότι πριν κάνω σύνδεση του outlook με το gmail, είχα κάνει import το back up οπότε άνοιξαν οι φάκελοι και τα mails και οι επαφές που είχα πριν την επαναφορά των vista στην εργοστασιακή κατάσταση. Μετά έκανα την σύνδεση του outlook με το gmail και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία έξτρα φακέλου με το όνομα "imap.gmail.com" και των υποφακέλων που βλέπουμε στο gmail. Όπως κατάλαβες έκανα τη σύνδεση με ρυθμίσεις για imap και όχι pop, αλλά δεν ξέρω πως ήταν πριν κάνω την επαναφορά των vista (δεν είναι δικό μου το laptop, είναι του πατέρα μου). Υποθέτω όμως ότι ίσως να μην ήταν imap (αν και είδα ότι στο gmail είναι ενεργοποιημένη η επιλογή imap) αλλά επειδή στο gmail δεν είναι ταξινομημένα σε υποφακέλους τα mails αλλά όλα μαζί στα εισερχόμενα και σαν να μην έχουν ανοιχτεί, υποθέτω ότι ήταν pop γιατί αυτό δεν είναι το νόημα με το imap; ότι κάνεις στο outlook να γίνεται και στο gmai; Οπότε εδώ τίθεται το ερώτημα, ποια ρύθμιση είχε πριν την επαναφορά των vista ώστε να κάνω και εγώ το ίδιο; Επίσης επειδή πειραματιζόμουνα με το outlook και το gmail (το ίδιο εννοώ, αυτό του πατέρα μου) και στο δικό μου pc (ίδια office αλλά με XP, αλλά δεν νομίζω ότι πειράζει) έκανα ρύθμιση με pop, όταν πάτησα παραλαβή άρχισε να φέρνει στον σωστό φάκελο εισερχόμενων (γιατι με το pop δε μου έκανε καινούριο φάκελο και υποφακέλους αλλά συνδέθηκε φαίνεται με αυτούς του backup pst) όλα τα mails που ήταν χύμα στο φάκελο εισερχόμενα του gmail και φαίνονταν σαν να μην έχουν διαβαστεί ξανά μέσα σαν καινούρια. Και με αυτό τον τρόπο πρόβλημα δηλαδή και δεν ξέρω και εξ'αρχής αν έκανα καλά που δούλευα σε 2 υπολογιστές το ίδιο gmail με το outlook. Και τέλος έχω και άλλο πρόβλημα, το ότι στο laptop που έχω κα΄νει την ρύθμιση με imap, όταν ανοίγω κάποια απο τα mails που φάινοταναιι σαν να μην έχουν ανοιχτεί από τον καινούριο υποφάκελο "εισερχόμενα" του imap.gmail.com φακέλου ανοίγει ένα παράθυρο που λέει "Please wait while Windows configures Microsoft Office Professional 2003". Ουφ Συγνώμη αν σε μπέρδεψα και εσένα με όλα αυτά και πάλι ευχαριστώ που απάντησες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα