Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις καλημέρες μου...

Το PC θα χρησιμοποιηθεί σε Studio σύνθεσης/μίξης/mastering πολυκάναλου ήχου HD 7.1 (βλ. Dolby TrueHD και DTS HD Master Audio), δίπλα σε έναν "μόσχαρο" MacPro ως βοηθητική ισχύς σε σύνδεση LAN για τις μουσικές βιβλιοθήκες αλλά και για internet χρήση, μιας και δεν είμαι σίγουρος αν θα χρησιμοποιώ την κυρίως επεξεργαστική μονάδα "Mac Pro" στο διαδίκτυο... Αλλά επίσης και για εφαρμογές που δεν υπάρχουν για mac.

PC

Κουτί: Silverstone Raven 3

Μητρική: Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3

Επεξεργαστής: Intel Core I7-2600K Box

Μνήμη RAM:* Corsair Vengeance 16GB Dual Channel DDR3 Memory Kit

Σκληρός Δίσκος: Western Digital VelociRaptor 600GB 600 GB, SATA 6 Gbit/s

Κάρτα Γραφικών: Asus Radeon HD 6950 1GB DCII

Ψύκτρα Επεξεργαστή: Corsair Hydro Series H60

Συνολικό Κόστος: 1300€ ...περίπου.

*Στη μνήμη της RAM, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει, να μου πει αν οι μνήμες ECC (Error-correcting code) χρειάζονται κάποια συμβατότητα με την motherboard ή είναι απλά ένα έξτρα χαρακτηριστικό της RAM.

Αν έχετε κάποιες προτάσεις για αντικατάσταση κάποιου μέρους του PC, θα ήθελα με χαρά να τις "ακούσω"... :)

Ενημερωτικά, όσον αφορά το μοσχαράκι Mac Pro είναι:

Επεξεργαστής: 2x 2.93GHz 6-Core Intel Xeon

Μνήμη: 24GB (6x4GB) 1066MHz DDR3

Κάρτα Γραφικών: ATI Radeon HD 5870 1GB

Σκληρός Δίσκος - Bay 1: 512 GB Solid State Drive

Δημοσ.

Θα παιζεις και παιχνιδια?? Διοτι αν ειναι μονο για δουλεια στο στουντιο η καρτα γραφικων ειναι περιττη!

Αντι για τον veloci προτίμησε εναν 120αρι ssd + ενα green 2T για αποθηκη!!

Επισης μητρική και επεξεργαστης είναι overkill ... ενας 2500Κ + μια Ζ68 στα 120 - 150Ε είναι υπεραρκετα... αν και βεβαια καλο θα ήταν να μας αναφέρεις ακριβως ποια προγράματα θα χρησιμοποιεις!!

Ειδικά η μητρική είναι υπερβολικο overkill αν δεν σκέφτεσαι για μελλοντικο cf!!

Δημοσ.

Θα παιζεις και παιχνιδια?? Διοτι αν ειναι μονο για δουλεια στο στουντιο η καρτα γραφικων ειναι περιττη!

Αντι για τον veloci προτίμησε εναν 120αρι ssd + ενα green 2T για αποθηκη!!

Επισης μητρική και επεξεργαστης είναι overkill ... ενας 2500Κ + μια Ζ68 στα 120 - 150Ε είναι υπεραρκετα... αν και βεβαια καλο θα ήταν να μας αναφέρεις ακριβως ποια προγράματα θα χρησιμοποιεις!!

Ειδικά η μητρική είναι υπερβολικο overkill αν δεν σκέφτεσαι για μελλοντικο cf!!

Η ισχύς σε επεξεργασία ήχου είναι πολύτιμη... βλ. Golum: "My precious..!!" Όταν θα τρέχεις 4 με 5 plug ins σε κάθε κανάλι ξεχωριστά, που μπορεί να ξεπερνάνε και τα 50, ο χαρακτηρισμός σου "overkill" θα έλεγα ότι είναι "overreacted". :)

Τώρα για την μητρική, χρειάζομαι τα PCIe slots για κάρτες πρόσθετης επεξεργαστικής ισχύος βλ. UAD-2 QUAD Omni 6 DSP Accelerator Package.

Για την κάρτα γραφικών τώρα, όταν θα έχεις να κάνεις συγχρονισμό ήχου σε raw video material μέχρι και σε 4Κ = FULLHD x2, θέλεις μια καλούτσικη κάρτα. ...Και δεν αποκλείεται να παίξω και κανά παιχνίδι η αλήθεια είναι αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

H πρότασή σου για SSD είναι αρκετά σοβαρή απλά έχω ήδη τον Velociraptor 300GB και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Όσο για τους αποθηκευτικούς δίσκους, μάλλον θα πάω στον Samsung Spinpoint F3 τον οποίο εξίσου έχω και είμαι ευχαριστημένος.

Μια λίστα από τα λογισμικά που θα χρησιμοποιώ:

Nuendo 5

Hollywood Strings και πήγαινε στα Specifications.

Vienna Symphonic Library

Waves Από τα πιο βαριά audio plug-ins.

Δημοσ.

Ok μετα απο αυτή την κατατοπιστικότατη ανάλυση μπορώ να πω ότι η επιλογές σου έιναι πολυ καλές και στον σωστό δρόμο...

στο μονο που συνεχίζω να διαφωνώ είναι στην επιλογή του veloci όσο καλός και να είναι , όσο ευχαριστημένος και να είσαι ... σε σχέση με έναν καλα sata3 ssd ειναι στην κυριολεξία η μέρα με την νύχτα με τον ssd να ξεφεύγει πολυ μπροστα σε επιδόσεις!!

Απο εκεί και πέρα επισης +1 για την επιλογή του samsung για αποθηκη!!

Αποτι είδα στα specs των προγραμματων περρα απο ένα γρήγορο σκληρο για το λειτουργικο + τα προγράμματα χρειαζεσαι και μεγάλη και γρήγορη αποθηκη για την σωστή επεξεργσία... σκέψου και την λύση του raid0 με δυο spinpoint f3

Δημοσ.

Ok μετα απο αυτή την κατατοπιστικότατη ανάλυση μπορώ να πω ότι η επιλογές σου έιναι πολυ καλές και στον σωστό δρόμο...

στο μονο που συνεχίζω να διαφωνώ είναι στην επιλογή του veloci όσο καλός και να είναι , όσο ευχαριστημένος και να είσαι ... σε σχέση με έναν καλα sata3 ssd ειναι στην κυριολεξία η μέρα με την νύχτα με τον ssd να ξεφεύγει πολυ μπροστα σε επιδόσεις!!

Απο εκεί και πέρα επισης +1 για την επιλογή του samsung για αποθηκη!!

Αποτι είδα στα specs των προγραμματων περρα απο ένα γρήγορο σκληρο για το λειτουργικο + τα προγράμματα χρειαζεσαι και μεγάλη και γρήγορη αποθηκη για την σωστή επεξεργσία... σκέψου και την λύση του raid0 με δυο spinpoint f3

Κάπως έτσι θα γίνει η φάση με τους δίσκους αποθήκευσης και βιβλιοθήκης ήχων. RAID φορ δε γουιν..!! Αν σκεφτείς ότι η VSL από μόνη της είναι κοντά στα 746.0 GB και άλλα τόσα είναι τα Hollywood Strings με τα Hollywood Brass...! Από την άλλη ιδανικότερο θα ήταν 2 600άριδες Velociraptors.

Τώρα για τον SSD το σκέφτομαι σοβαρά να πάω στον OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 120GB. Ευχαριστώ πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...