Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποιες απορίες.. Μαθαίνω HTML με Tutorials και έχω κάνει κάποια βήματα σε CSS, πολύ λίγα. Παρατήρησα ότι υπάρχει HTML5 και CSS3!

Απ' ότι κατάλαβα είναι σαν πιο εξελιγμένες εκδόσεις. Αλλά τι επιπλέον προσφέρουν; Περισσότερες δυνατότητες; Υπάρχει διαφορά στο συντακτικό;

Δημοσ.

Έχω κάποιες απορίες.. Μαθαίνω HTML με Tutorials και έχω κάνει κάποια βήματα σε CSS, πολύ λίγα. Παρατήρησα ότι υπάρχει HTML5 και CSS3!

Απ' ότι κατάλαβα είναι σαν πιο εξελιγμένες εκδόσεις. Αλλά τι επιπλέον προσφέρουν; Περισσότερες δυνατότητες; Υπάρχει διαφορά στο συντακτικό;

Καταρχήν, η HTML5 δεν έχει πάρει ακόμα standard. Έχει πολλά καινούρια χαρακτηριστικά σε σχέση με την HTML4, όπως ευκολοτερος χειρισμός multimedia (<video></video> και <audio></audio>). Επίσης στην καινούρια έκδοση υπάρχει μια πολύ σημαντική αλλαγή. Τα doctypes, τα οποία πάντα μπέρδευαν τους προγραμματιστές, έχουν καταργηθεί και πλέον υπάρχει μόνο ένα και μοναδικό doctype <!DOCTYPE html>. Απλά, όμορφα και πολιτισμένα. Εν γένει, η HTML5 έχει πολλά καινούρια χαρακτηριστικά, τα οποία φυσικά έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των προγραμματιστών. Ένα καλό tutorial για αρχάριους, μπορείς να βρεις εδώ.

Ομοίως και με το CSS3. Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά την νέα έκδοση του CSS. Η λογική των ψευδοκλάσεων παραμένει, όπως και το συντακτικό. Απλά έχουν προστεθεί καινούρια features, όπως για παράδειγμα οι στρογγυλεμένες γωνίες (border-radius), οι σκιές (box-shadow) κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ. Τόσο η HTML5, όσο και το CSS3 δημιουργήθηκαν προκειμένου να είναι πιο κοντά στο WEB 2.0.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...