Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι ονομάζει η Asus το σύστημα αυτόματης ρύθμισης στροφών των ανεμιστήρων με το οποίο εξοπλίζει τις μητρικές της.

Το αν θα πρέπει να το έχεις ενεργό ή όχι, εξαρτάται από την περίπτωση: Πόσους και πόσο θορυβώδεις ανεμιστήρες έχεις, αν οι θερμοκρασίες CPU και κουτιού είναι καλές ή όχι, αν σε ενοχλεί ο θόρυβος των ανεμιστήρων ή όχι.

Δημοσ.

Ε, φυσικά. Αν οι ανεμιστήρες δεν παίρνουν ρεύμα από header-άκι της μητρικής αλλά απευθείας από molex του τροφοδοτικού, τότε πώς θα μπορέσει η μητρική να τους ελέγξει;

Δημοσ.

αν είναι με Molex τότε δεν κάνει κάτι το q-fan...είναι μόνο για όσους είναι συνδεδεμένοι πάνω στην μητρική!!

Parsifal,μία ερώτηση offtopic...πόσο δύσκολο είναι να βγάλουν ένα utility οι κατασκευαστές ώστε να μην χρειάζονται τα panels κ οι ροοστάτες(όπως υπάρχουν για τις κάρτες γραφικών πχ)?μέχρι τώρα μόνο για cpu fans έχω συναντίσει πρακτικό fan control!

Δημοσ.

μονο 80mm υποστηριζει το κουτι μου ακουσα αν ειναι με molex το ανεμιστηρακη δουλευει σε full στροφες ισχυει;

Δημοσ.

αν παίρνει 12ν(κίτρινο καλωδιάκι) δουλεύει full αν παίρνει 5 (κόκκινο καλωδιάκι) δουλεύει στο ελάχιστο!από 80αρη σε 80αρη (με την προυπόθεση οτι δεν είναι κάποιος χαλασμένος) μην περιμένεις διαφορές πάντως σε θόρυβο!

Δημοσ.

Parsifal,μία ερώτηση offtopic...πόσο δύσκολο είναι να βγάλουν ένα utility οι κατασκευαστές ώστε να μην χρειάζονται τα panels κ οι ροοστάτες(όπως υπάρχουν για τις κάρτες γραφικών πχ)?μέχρι τώρα μόνο για cpu fans έχω συναντίσει πρακτικό fan control!

Αν και offtopic (όχι εντελώς, αλλά δεν είναι άμεσα ontopic), είναι πολύ ενδιαφέρον ερώτημα. Για όσους θέλουν να μάθουν σε ποιανών την ολιγωρία οφείλεται η απαράδεκτα πρωτόγονη (για τις τεχνολογικές δυνατότητες που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας) κατάσταση που βιώνουμε στο θέμα "fan control", προτείνω το παρακάτω ανάγνωσμα:

The sorry state of BIOS-level fan speed control

Και για όσους θέλουν να δουν τί δυνατότητες μερικά chipsets δίνουν στο «πιάτο» των κατασκευαστων μητρικών και οι τελευταίοι λένε «ώχου μωρέ τώρα, που να τα υλοποιούμε αυτά;», ας διαβάσει το παρακάτω:

AMD's SB800-series fan speed controller exposed

ανεβασα 3 φωτογραφιες για να σας δειξω τη εωτολες εχω

οταν το εχω disable

http://imageshack.us.../dscn0961f.jpg/

οταν το εχω enable

http://imageshack.us...2/dscn0962.jpg/

και τι εντολες εχω

http://imageshack.us.../dscn0963w.jpg/

τι να επιλεξω;:shock::shock::shock:

Ξεκίνα από το Silent. Αν δεις πως οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα, οπισθοδρόμησε σε Standard. Αν δεις ότι και με αυτό δεν παίρνεις καλές θερμοκρασίες, πας στο Turbo. Αν κι εκεί χάλια θερμοκρασίες, τότε απενεργοποίησε το Q-Fan εντελώς, οπότε και όλα τα fans θα γυρνάνε στο 100% των στροφών τους, όλην την ώρα. Άρα και οι θερμοκρασίες θα είναι οι χαμηλότερες δυνατές, με το υπάρχον setup τουλάχιστον.

Tο βυσμα του ανεμιστηρα πρεπει οπωσδηποτε να ειναι 4πινο για να δουλευει το q-fan?

Όχι, δε νομίζω. Σε όσες ASUS έχω δει, τα headers που είναι για chassis fans είναι 3πινα και όμως το Q-Fan μπορεί να τα πάρει υπό τον έλεγχό του.

Δημοσ.

Ξεκίνα από το Silent. Αν δεις πως οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικίνδυνα, οπισθοδρόμησε σε Standard. Αν δεις ότι και με αυτό δεν παίρνεις καλές θερμοκρασίες, πας στο Turbo. Αν κι εκεί χάλια θερμοκρασίες, τότε απενεργοποίησε το Q-Fan εντελώς, οπότε και όλα τα fans θα γυρνάνε στο 100% των στροφών τους, όλην την ώρα. Άρα και οι θερμοκρασίες θα είναι οι χαμηλότερες δυνατές, με το υπάρχον setup τουλάχιστον.

το εχω το ενα ανεμηστηρι στο silent και εχω 32-36 indle ειναι καλα;

μπορειτε να μου πρωτεινετε φθηνα και καλα ανεμηστηρια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...