PCharon Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Η πρώτη δόση θα έρθει τώρα. Άρα διευκρινίστε αν θέλετε τη πρώτη δόση ή ολόκληρο το πόσο είναι. Πάντως δε καταλαβαίνω τί νόημα έχει το θέμα, αφού είναι κάτι που βγαίνει με συγκεκριμένο τρόπο, δεν είναι τζόκερ για να δούμε πόσο έκατσε. Εκτός αν ψάχνετε να δείτε σε τί σπίτια και πού μένουμε, ξέρω'γω... Τυπικά, οι περισσότεροι πρέπει να έχουν αντικειμενική 1000~2000€, άρα είναι στη φάση 5€ ή 6€ ανά τμ (συνήθως 6), άντε και λίγο παραπάνω αν δεν είναι παλιό κτίριο 25ετίας+. Το γέλιο δεν είναι αυτά. Είναι πως είναι βασισμένο στα τ.μ. που γνωρίζει η ΔΕΗ και όχι στα πραγματικά (συνήθως αυτά που γράφει το συμβόλαιο). Και είναι πολύ συνηθισμένο σε πολλές περιπτώσεις να είναι διαφορετικά! Πχ μόλις πριν λίγο έφυγε γνωστή μου από το σπίτι μου που μου είπε πως θα πληρώσει λιγότερο απ'ότι θα ήταν κανονικά, διότι στη ΔΕΗ είναι γραμμένα 15τμ λιγότερα από τα πραγματικά. Γαμάτο; (ξέρω και περίπτωση με παραπάνω γραμμένα)
funbreaker Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Το γέλιο δεν είναι αυτά. Είναι πως είναι βασισμένο στα τ.μ. που γνωρίζει η ΔΕΗ και όχι στα πραγματικά (συνήθως αυτά που γράφει το συμβόλαιο). Και είναι πολύ συνηθισμένο σε πολλές περιπτώσεις να είναι διαφορετικά! Πχ μόλις πριν λίγο έφυγε γνωστή μου από το σπίτι μου που μου είπε πως θα πληρώσει λιγότερο απ'ότι θα ήταν κανονικά, διότι στη ΔΕΗ είναι γραμμένα 15τμ λιγότερα από τα πραγματικά. Γαμάτο; (ξέρω και περίπτωση με παραπάνω γραμμένα) Σε μένα ειναι 10 τετραγωνικά περισσότερα στην Δ.Ε.Η., γίνεται άραγε να κάνω κάτι? Επίσης ο πατέρας μου είπε ότι για το σπίτι στο χωρίο θα πληρώσουμε 300 ευρώ γιατί λέει του είπαν οι γείτονες ότι για τα χωριά πάει ταρίφα 300 ευρώ όσο μεγάλο και να είναι το σπίτι. Εγώ το υπολόγισα πολύ λιγότερο όμως. Ισχύει αυτό με τα 300 ή είναι ράδιο αρβύλα των γειτόνων?
PCharon Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Πρέπει να γίνεται (λογικά τους πας το συμβόλαιο και το διορθώνουν, τουλάχιστον στο Δήμο για δημοτικά τέλη αυτό γίνεται) αλλά δε νομίζω να προλαβαίνεις τώρα. Για την επόμενη χρονιά ψάξε το από νωρίς πάντως.
agamoi-thytai Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δεν εχω δει ακόμα το μέγεθος αλλά το ρόλοι εναι κλειδωμένο με κλειδαριά. Και όπως έχω πει έχω καθαρίσει και το δίκανο. Με βλέπω να γίνομαι νούμερο στα κανάλια. Ούτε ο περαδώθε δεν θα θελει να με αναλάβει.
kfyros Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 750 περίπου.. Να τα φάει στους γιατρούς ο μπένι.
funbreaker Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 O πατέρας μου είπε ότι για το σπίτι στο χωρίο θα πληρώσουμε 300 ευρώ γιατί λέει του είπαν οι γείτονες ότι για τα χωριά πάει ταρίφα 300 ευρώ όσο μεγάλο και να είναι το σπίτι. Εγώ το υπολόγισα πολύ λιγότερο όμως. Ισχύει αυτό με τα 300 ή είναι ράδιο αρβύλα των γειτόνων?
black_widow Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Ήρθε χαράτσι στη θεία μου και η ΔΕΗ της έχει υπολογίσει το χαράτσι έχοντας λάθος Τ.Μ. ( 30 Τ.Μ παραπάνω ). Τόσα χρόνια δηλαδή πληρώνει και κοροιδίστικα λεφτά στα δημοτικά τέλη. Ξέρει κανείς τι διαδικασία γίνεται στη ΔΕΗ; Θα πάει συμβόλαιο + Ε9 από εφορία να υποθέσω ; Να μη συνεχίσουν να τρώνε και άλλα κοροιδίστικα λεφτά... ( και τα χαράτσια κοροιδίστικα λεφτά είναι βέβαια αλλά λέμε τώρα ).
bosei Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Σε μας ήρθε 2100 για 2 διαμερίσματα μαμώ τη τους
arxaggelos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Σε μας ήρθε 2100 για 2 διαμερίσματα μαμώ τη τους 2100 για 2 σπίτια, omg ρε μαν 4αρια με την ακρόπολη πιάτο είναι;
funbreaker Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Ήρθε χαράτσι στη θεία μου και η ΔΕΗ της έχει υπολογίσει το χαράτσι έχοντας λάθος Τ.Μ. ( 30 Τ.Μ παραπάνω ). Τόσα χρόνια δηλαδή πληρώνει και κοροιδίστικα λεφτά στα δημοτικά τέλη. Ξέρει κανείς τι διαδικασία γίνεται στη ΔΕΗ; Θα πάει συμβόλαιο + Ε9 από εφορία να υποθέσω ; Να μη συνεχίσουν να τρώνε και άλλα κοροιδίστικα λεφτά... ( και τα χαράτσια κοροιδίστικα λεφτά είναι βέβαια αλλά λέμε τώρα ). Γίνεται να το κάνεις αυτό τώρα ενώ σου έχει έρθει ήδη ο φόρος? Κι εγώ θα ήθελα να το κάνω για 10τμ αλλά δεν ξέρω αν γίνεται.
PCharon Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Παίδες, το θέμα με τα παραπάνω τ.μ. έπρεπε να είχατε πάει στο δήμο της περιοχής σας και να το αλλάξατε. Και ναι ισχύει και για δημοτικά τέλη και πληρώνατε όντως τσάμπα παραπάνω. Το συμβόλαιο του σπιτιού παίρνετε μαζί, δε θέλει άλλα χαρτιά. Τώρα μάλλον αργήσατε λίγο, τουλάχιστον κάντε το για την επόμενη. Σε δική μου περίπτωση (ένα γκαράζ) ο δήμος μου είπε μετά τη διόρθωση πως θα γίνει κι επιστροφή της διαφοράς των δημ.τελών που έχουν δωθεί (υποθέτω για το τρέχον έτος το πολύ). Υπάρχει κι άλλο σημείο στο θέμα, ήρθε σε διπλανή μου πολυκατοικία ένα από τα πρώτα κι ενώ μια φίλη με είχε ρωτήσει πόσο θα της έρθει και της είχα πει πως είναι 6€ x τ.μ. μου λέει ήρθε λίγο παραπάνω και της λέω για να το δω και τί είχε γίνει, είχαν βάλει συντελεστή 1,1 (10% επιπλέον δηλαδή) σαν να είναι η πολυκατοικία 15~19 ετών ενώ είναι 49! Εν τω μεταξύ αν δε της το έλεγα εγώ δε θα το πρόσεχε καν και προφανώς ισχύει και για τους υπόλοιπους ένοικους εκεί (της είπα μάλιστα να ενημερώσει και το διαχειριστή να το πει σε όλους). Πήγε και ρώτησε στη ΔΕΗ και της είπαν πως έχει γίνει τυπογραφικό λάθος στο αρχείο με την ημερομηνία της πολυκατοικίας και πρέπει να το πληρώσει πρώτα (γαμάτο!) και μετά να κάνει ένσταση για να γίνει διόρθωση και να πάρει πίσω το λάθος ποσό, κάτι τέτοιο. Τρέχα γύρευε και σε αυτό δηλαδή. Ά, επίσης συμφορουμίτη funbreaker που είχες πει παραπάνω για τα 300, είδα το νόμο και γράφει πως για περιοχές όπου η τιμή ζώνης δεν είναι καθορισμένη ορίζεται αυτόματα στα 3€/τμ. Οπότε παίρνεις την απάντηση για το αν τα 300 που του είπαν είναι ράδιο αρβύλα, πάει 100% με τα τετραγωνικά. Δυστυχώς τέτοια θα γίνουν πολλά και ο κόσμος είτε δε θα το προσέξει, είτε δε θα το γνωρίζει καν.
black_widow Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Γίνεται να το κάνεις αυτό τώρα ενώ σου έχει έρθει ήδη ο φόρος? Κι εγώ θα ήθελα να το κάνω για 10τμ αλλά δεν ξέρω αν γίνεται. Για την επόμενη λέω , προφανώς και δεν μπορούμε να κάνουμε για φέτος κάτι... Φυσικά εάν είχαμε κάνει εμείς λάθος σε κάποια συναλλαγή μας με το δημόσιο θα είχαμε φάει και πόσα πρόστιμα ξέρω εγώ. Thanks PCharon .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα