Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Gi0 μου, 2500k vs 930 έχουμε Σκορ 1-0

Γνώμη μου

2500k και καθάρισες

Οσο για την σύνθεση του stm μια χαρά είναι αλλά κάτι διάβασα για την Asrock. Βέβαια κάποιοι λένε προς το τέλος, ότι με το τελευταίο Bios δεν έχουν θέμα.

Ομως αν μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω πήγαινε σε καμιά Asus P8Z68-V ή pro που είναι καραδοκιμασμένες μητρικές :-)

Από εκεί και πέρα να στο πω και διαφορετικά. Δε θα έδινα τόσα λεφτά για παλιό socket. Αναφέρομαι στο 1366 όταν σε λίγο καιρό έρχεται το 2011 που θα το αντικαταστήσει. :)

Δημοσ.

Mπορεις παντα να βαλεις μια αγγελια, ζητωντας τους εξης επεξεργαστες:

Q9650 / Q9550 / Q9XX0 / Q6700 / Q6600 / Q8400 / Q8300 :-)

Οι 3 τελευταιοι, δινονται σχετικα φτηνα (κι απο πωλητες εδω-Insomnia)

Κερδισμενος, θα ησουν & με Q6600 ή Q8400 ~Χ2 @ επιδοσεις,

(4πυρηνος θα σε κρατησει για τουλαχιστον ενα χρονο ακομη)

με μικρο κοστος -μειον/πουλωντας τον Ε6600- αναβαθμισης B)

Αν σε εχει βολεψει το μηχανημα σου οπως το εχεις ετοιμο και

δεν θελεις να ξοδεψεις μαζεμενα λ7 τωρα κρατας το pc / 775,

μα ξεχνας QX9770: υπαρχουν πολυ πιο -cost/+benefit cpu :-)

• Moderators
Δημοσ.

Η πλατφορμα Χ58 .+ S1366 υπαρχει εδω και τρια χρονια και εχει πεθανει πλεον... ο 2500κ ειναι τουλαχιστον 20% πανω απο τον 930 , ειναι πιο κρυος και κλοκαρει καλυτερα ... το Ζ68 εχει καποια εξτρα καλουδια ... οπως usb3 , sata3 κ.α.

Thanx για τα tips!

Gi0 μου, 2500k vs 930 έχουμε Σκορ 1-0

Γνώμη μου

2500k και καθάρισες

Οσο για την σύνθεση του stm μια χαρά είναι αλλά κάτι διάβασα για την Asrock. Βέβαια κάποιοι λένε προς το τέλος, ότι με το τελευταίο Bios δεν έχουν θέμα.

Ομως αν μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω πήγαινε σε καμιά Asus P8Z68-V ή pro που είναι καραδοκιμασμένες μητρικές :-)

Από εκεί και πέρα να στο πω και διαφορετικά. Δε θα έδινα τόσα λεφτά για παλιό socket. Αναφέρομαι στο 1366 όταν σε λίγο καιρό έρχεται το 2011 που θα το αντικαταστήσει. :)

Δεν εχω κατι με την Asrock, αλλα εχω να παρω για τον δικο μου υπολογιστη κατι διαφορετικο απο Asus για πανω απο 10ετια, οποτε οι παλιες αγαπες..tongue.gif

Mπορεις παντα να βαλεις μια αγγελια, ζητωντας τους εξης επεξεργαστες:

Q9650 / Q9550 / Q9XX0 / Q6700 / Q6600 / Q8400 / Q8300 :-)

Οι 3 τελευταιοι, δινονται σχετικα φτηνα (κι απο πωλητες εδω-Insomnia)

Κερδισμενος, θα ησουν & με Q6600 ή Q8400 ~Χ2 @ επιδοσεις,

(4πυρηνος θα σε κρατησει για τουλαχιστον ενα χρονο ακομη)

με μικρο κοστος -μειον/πουλωντας τον Ε6600- αναβαθμισης B)

Με πεισατε πως δεν "λεει" να ακουμπησω εξτρα euros στο υπαρχον συστημα, οποτε θα "αντεξω" λιγο καιρο ακομα και θα τα καταθεσω μια και καλη σε κανονικη αναβαθμισηsmile.gif

..αν και ειχα μια κρυφη ελπιδα να αξιζει το boost με τον QX9770 και να κανα ενα δωρακι στον εαυτο μου αυριο, να παιξειtongue.gif

Thanx a million για πολλοστη φορα σε ολους!

Δημοσ.

Θα μου δωσει ενα καλο boost για τα επομενα ας πουμε 2 χρονια, μεσα στα οποια θα προστεθουν καποια στιγμη αλλα 2 gb ram?

Overclocking ειναι στο προγραμμα, σε περιπτωση αγορας του (γι αυτο αναφερθηκα και στο watercooling στην αρχη).

Σε σχεση με τα παραπανω, Q9550 @ 4.0 GHz (overclocked),

μπορει να σου δωσει extra 2 χρονια, ξενoιασιας & ηρεμιας B)

P.S.

(εκτος και κανω λαθος) η διαφορα του πανακριβου QΧ9770

με Q9X50 περαν MHz -που δεν μετρανε αφου θα κλοκαρεις!-

ειναι μονο [...] τo ξεκλειδωτο cpu multiplyer του 9770... :-(

• Moderators
Δημοσ.

Σε σχεση με τα παραπανω, Q9550 @ 4.0 GHz (overclocked),

μπορει να σου δωσει extra 2 χρονια, ξενoιασιας & ηρεμιας B)

Θα το χω υποψην εαν τυχον τον πετυχω στις τιμες που μου προτεινατε.

..με ψηνεις παντωςgrin.png

Δημοσ.

Οντως θα δεις καλες διαφορες στις επιδοσεις με εναν οποιοδηποτε τετραπυρηνο βρεις μεταχειρισμενο σε καλη τιμη.

Μην δωσεις λεφτα για καινουργιο.

Δημοσ.

+1 ^

Φίλε Gi0, όντως γίνεται διλληματική η επιλογή για αναβάθμιση με όλα αυτά που κυκλοφορούν κάθε τρεις και λίγο.

Το ξέρεις καλύτερα από μένα πως για χρήση πολλαπλών VM χρειάζεσαι μπόλικη μνήμη, πυρήνες, VT-x και VT-d .

Για multitasking με γρήγορη απόκριση θέλεις, μνήμη, πυρήνες και … έναν SSD

Τα mobo, PSU που έχεις δεν είναι απλά κομμάτια συστήματος μα θα ’λεγα επένδυση.

Θα σου πρότεινα λοιπόν κι εγώ να βελτιώσεις το ήδη υπάρχον καλό σύστημα με έναν Q9550/Q9650 που υποστηρίζουν VT-x και VT-d, + 2GB RAM + SSD.

(btw ο QX9770 δεν υποστηρίζει VT-d )

Νομίζω πως έτσι το σύστημα θα πάρει ένα πολύ καλό boost που θα σε καλύψει για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν οι ανάγκες σου αυξηθούν περισσότερο εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε. biggrin.gif

Cheers

• Moderators
Δημοσ.

(btw ο QX9770 δεν υποστηρίζει VT-d )

Shiiiiiiiit!Ουτε που το ειχα προσεξει..!Κατεληξα πως δεν κουνιεμαι οπως ειπα και πριν (εκτος κ αν σκασει μυτη σε καλη τιμη ενας απο του προαναφερθεντες Qxxx),αλλα και παλι,πολυ καλη πληροφορια. Θα χτυπουσα το κεφαλι μου ετσι και τον ειχα παρει.

Ευχαριστω ati8assoshappy.gif

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...