Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

To desktop μου ειναι κομματακι παλιο. E6600 C2D, Asus Maximus Formula II (775 socket), 6 GB DDR2, GTX 460, seasonic ss-650HT, watercooled. Παρ ολα αυτα, δεν εχω καποιο παραπονο.

Δεν εχω σκοπο να το αναβαθμισω για οσο το δυνατον περισσοτερο χρονικο διαστημα μπορω. Ο πρωτος λογος ειναι οτι μια χαρα κανω τη δουλεια ως εχει και ο δευτερος δεν ειναι αλλος απο το κοστος μιας καλης αναβαθμισης, δηλαδη ας πουμε ενος i7, DDR3 8GB min, αξιοπρεπους μητρικης,gpu κλπ κλπ.

Εχω να ασχοληθω ενδελεχως με συγκριτικα cpus,benchmarks και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις, μπολικο καιρο. Και εδω ερχεται η απορια μου.

Αξιζει να μπει στο υπαρχον συστημα ενας QX9770 ο οποιος θα αγορασθει στη τιμη των 350 ευρω? Θα μου δωσει ενα καλο boost για τα επομενα ας πουμε 2 χρονια, μεσα στα οποια θα προστεθουν καποια στιγμη αλλα 2 gb ram?Overclocking ειναι στο προγραμμα, σε περιπτωση αγορας του (γι αυτο αναφερθηκα και στο watercooling στην αρχη).

Ή μηπως να κρατησω τα 350 και να περιμενω στωικα να γινουν x ποσο (..οπου x=?) για να κανω μια καλη αναβαθμιση?

Δεν παιζω παιχνιδια, δεν επεξεργαζομαι βιντεο (περα απο το ενα στο τοσο encoding), χρηση αρκετων vm με παραλληλη χρηση visual studio και γενικα multitasking μπολικων και "βαριων" εφαρμογων ειναι κατι που επιζητω.

Hit mesmilie.png

• Moderators
Δημοσ.

QX9770? OXI -μεγαλο οσο @ 28/10 ^_^

Αν θελεις να κρατησεις το συστημα σου:

- E0 Q9550/9650 (E0 Q9550 = SLB8V)

[τσεκαρεις: να μην εχoυν degrade...]

Ευχαριστω για το feedback!

Αν δεν σου κανει κοπο, δωσε περισσοτερες λεπτομερειες για την..εθνικη εορτη και γιατι πρεπει να την γιορτασω 2 φορες αυτο το μηναhappy.gif

Οσον αφορα τον Q9550, αναφερεσαι μονο στο συγκεκριμενο stepping ως μονοδρομο ή απλα το συγκεκριμενο ειναι η best of επιλογη?

Σχετικα με τις τιμες, βλεπω προς skroutz μερια τον Q9550 στα ~250 και τον Q9650 στα ~300.

Με εξτρα 100 και 50 ευρω αντιστοιχα -στα χαρτια και συμφωνα με τα specs που βλεπω- ο QX9770 μου κανει για ανωτερος (FSB, unlocked αν δεν κανω λαθος,default συχνοτητα αλλα και μεγαλυτερο Max TDP)

Δεν ξερω βεβαια τι παιζει απο overclocking τι εχουν να πουν αυτοι οι τρεις και ποιος υπερτερει, γιατι απ οτι βλεπω μαλλον θα πρεπει να το λαβω κ αυτο υποψην.

Καθαρα εγκυκλοπαιδικα τα παραπανω, δεν προσπαθω να πεισω πως ο ταδε ειναι καλυτερος απο τον δεινα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άποψη μου είναι πως δεν αξίζει να πάρεις QXXXX. Πούλα τον Duo/Mobo/Ram σαν σετάκι· με τα 350 που έχεις μπορείς να πάρεις μια Maximus IV (αν αισθανθείς νοσταλγία για την Maximus II που έχεις τώρα) και i5-2500k και με τα χρήματα απο το σετάκι καλές μνήμες. Με τα ρέστα παίρνεις μπύρες και corn flakes.

Εκτός αν μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο έναν Q9650 σε καλή τιμή (μέγιστη τιμή ~150€)

Επεξ/σία από Obsidian
Δημοσ.

Kingston 8GB 1600MHz 49E X 2

i5 2500K 191E

Asus P8Z68-V Pro 156E

Συνολο 445 εχεις 100 ευρω διαφορα απο αυτα που θελεις να δωσεις.αν πουλησεις το παλιο set up τοτε βγαινουν τα χρηματα και απο επιδοσεις με overclock θα εισαι 100 φορες πανω απ οτι εισαι τωρα.

Το να δωσεις λεφτα σε s775 ειναι πραγματικα λεφτα για πεταμα εδω δεν αξιζει να δωσεις για s1366!

Αν δεν σου βγαινει το κατοσταρικο υπαρχουν αρκετα σετακια σε αγγελιες με 1366 κατα κυριο λογο i7 920 μαζι με μητρικη που παιζουν περιπου στα 250 ευρω max.

Απο εκει και περα το συστημα σου μια χαρα ειναι η καρτα γραφικων ειναι καλη το τροφοδοτικο καλο και αυτο το μονο που θα μεινει ειναι ενας ssd αλλα αυτον τον αφηνεις για αργοτερα!

• Moderators
Δημοσ.

Ok,γερνει πια προς τη μια μερια το θεμαhappy.gif

Ευχαριστω VasPolys για την απαντηση και τα links!

Δημοσ.

και εμένα η γνώμη μου είναι όχι τόσα χρήματα για s775 και τον QX

αυτό που λέει ο thedevilmaycare για το stepping είναι γιατί αυτό κλοκάρει καλύτερα,κ μιλάει για μεταχειρισμένο γι'αυτό κ λέει να προσέξεις να μην έχουν degrade!οι καιροί κ τα οικονομικά όμως είναι περίεργα κ τα ξέρεις εσύ καλύτερα τα δικά σου!

αφού είσαι καλά από επιδόσεις τώρα μπορείς να περιοριστείς στα 150 ενός Q κ να είσαι ακόμα καλύτερα και με 200 στην τσέπη(ή έναν ssd αν σου φτάνει για τα vms η χωριτικότητα που αγοράζεις με 200)!

ή αν αυτά τα 350 τα έχεις κ είχες σκοπό να τα διαθέσεις στο PC,καλύτερη είναι η πρόταση του obsidian+vaspolys με προυπόθεση την πώληση των υπαρχόντων εξαρτημάτων!

αυτά από εμένα,ουσιαστικά μια περίληψη έκανα βέβαια,no vital info

Δημοσ.

Η μοναδική επιλογή σου έιναι κανενας 9550 μεταχειρισμένος στα 100 - 150 Ε ΜΑΞ ... αλλιως μεινε ως έχει μεχρι την αναβαθμιση... δεν αξίζει να δώσεις τοσα χρηματα για καινουργιο επεξεργαστή σε 775!!

• Moderators
Δημοσ.

Και κανοντας μια βολτα στις αγγελιες, βρηκα αυτο.

Καθολου ασχημα πιστευω ε?..η ιδεα του qx9770 εχει εξατμιστει πιαhappy.gif

• Moderators
Δημοσ.

Ρε συ με αυτά τα χρήματα πας σε 2500Κ + Ζ68 + 8GB καινουργια...

Καντο λιανα αν δεν σου κανει κοπο, μια και οπως ειπα εχω να ασχοληθω με cpus,sockets,chipsets κλπ απο οταν βγηκε ο 6600 μου.

2500K>I7 930?

Z68>X58?

Δημοσ.

Καντο λιανα αν δεν σου κανει κοπο, μια και οπως ειπα εχω να ασχοληθω με cpus,sockets,chipsets κλπ απο οταν βγηκε ο 6600 μου.

2500K>I7 930?

Z68>X58?

Η πλατφορμα Χ58 .+ S1366 υπαρχει εδω και τρια χρονια και εχει πεθανει πλεον... ο 2500κ ειναι τουλαχιστον 20% πανω απο τον 930 , ειναι πιο κρυος και κλοκαρει καλυτερα ... το Ζ68 εχει καποια εξτρα καλουδια ... οπως usb3 , sata3 κ.α.

android.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...