zvarthangalos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Εχω τον CPU AMD Phenom 4x 955 (stock) με aftermarket ψήκτρα αυτή: http://www.xigmatek.com/product.php?productid=104 και έχω την εντύπωση πως οι θερμοκρασία σε Idle είναι λιγάκι τσιμπημένη, το everest μου δείχνει τα παρακάτω στοιχεία: Room temperature 17 °C CPU 45 °C (113 °F) CPU / Cores 49 °C (120 °F) Motherboard 43 °C (109 °F) GPU1: GPU Diode (DispIO) 50 °C (122 °F) GPU2: GPU Diode (DispIO) 35 °C (95 °F) Cooling Fan CPU 1009 RPM
xristoforos89 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Ειχα τον ιδιο με την μαμα ψυκτρα (ναι αυτην που κανει σαν τρενο..) και ημουν μεταξυ 38-40 μηνα Σεπτεμβριο.
Skylined Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 άσχετο, ο 955 έχει γίνει πλέον πολύ φθηνός
zvarthangalos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 άσχετο, ο 955 έχει γίνει πλέον πολύ φθηνός Και τι πάει να πεί αυτό δεν σε λαμβάνω! όποτε βγάζει η AMD ή Intel νέους επεξεργαστές να τρέχουμε να τους αγοράζουμε;
Obsidian Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Και χωρίς να ήμουν πρώην κάτοχος της Gaia, μπορώ να σου πω οτι οι θερμοκρασίες είναι οντως υψηλές. Μοιάζουν με θερμοκρασίες χωρίς να έχεις βάλει καθόλου θερμοαγώγιμη. Έχεις βάλει αυτήν που συνοδεύει την Gaia? Σε Load κατάστασεις τι θερμοκρασίες αγγίζει? Btw είναι native X4 ή ξεκλειδωμένος?
cabdik Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Και χωρίς να ήμουν πρώην κάτοχος της Gaia, μπορώ να σου πω οτι οι θερμοκρασίες είναι οντως υψηλές. Μοιάζουν με θερμοκρασίες χωρίς να έχεις βάλει καθόλου θερμοαγώγιμη. Έχεις βάλει αυτήν που συνοδεύει την Gaia? Σε Load κατάστασεις τι θερμοκρασίες αγγίζει? Btw είναι native X4 ή ξεκλειδωμένος? "ημαρτον ρε συ" που λεει κι ο γεωργιου!!!! για 955 μιλαμε, οχι για 555 ! φυσικα και ειναι NATIVE!! zvarthangalos, δοκιμασες αλλη παστα, μπας και....!!!
Obsidian Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 "ημαρτον ρε συ" που λεει κι ο γεωργιου!!!! για 955 μιλαμε, οχι για 555 ! φυσικα και ειναι NATIVE!! Δεν παρέθεσε CPU-z shot πουθενά. Θα μπορούσε καλλιστα να είναι Β55 (όχι 555 ;>) και να τον αναφέρει έτσι οπότε δεν χρειάζεται να φορτώνεις Κε Γεωργίου. Η ερώτηση βεβαίως δεν ήταν τυχαία. Αν είναι ξεκλειδωμένος τα μισά προγράμματα χάνουν τις monitoring capabities τους και τα αλλά μισά δείχνουν λανθασμένες ενδείξεις. Οπότε μπορεί να είναι όλα καλά και οι θερμοκρασίες να είναι λάθος -- δεν ανέφερε αστάθεια συστήματος.
cabdik Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 δεν φορτωνω ρε συ, προς θεου! απλα το παιδι στο αρχικο ποστ αναφερει ξεκαθαρα οτι προκειται για Phenom x4 955 και παραθετει και θερμοκρασιες απο Everest. εκτος και δεν ηταν το αρχικο ποστ ετσι και το διορθωσε μετα.....!!! επισης ανεφερα τον 555, γιατι αυτος ξεκλειδωνει σε B55 και χανει τον αισθητηρα θερμοκρασιας!!
zvarthangalos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Ο επεξεργαστής είναι αυτός http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559961 η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι ανανέωσα την πάστα (την Arctic Ceramique έχω)νομίζω πως εχω βάλει όσο χρειάζεται,αυτό που παρατήρησα όμως ειναι ότι η πάστα ήτανε αρκετά παχύρευστη και θυμάμαι πως την άπλωσα με δυσκολία. Σε Load κατάστασεις κυρίως σε παιχνίδια πάει μέχρι 57,60°C χωρίς να ανεβάσω τις στροφές των ανεμιστήρων του κουτιού,θα ήθελα επίσης να τονίσω πως ακριβώς κάτω απο τον επεξεργαστή ζούν και αναπνέουν δυο κάρτες γραφικών σε διάταξη crossfire οι οποίες απ'οτι φένεται δεν είναι καθόλου αθώες για την όλη κατάσταση.To λίνκ που έδωσα για την ψήκτρα είναι λάθος δεν ξέρω αν έχουν τεράστιες διαφορές η Xigmatek gaia sd1283 με την s1283 η οποία ειναι αυτή:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650349 Δείτε και το κουτί που είναι μονταρισμένο το σύστημα εγώ το θεωρώ ενα αρκετά αξιοπρεπές και ευάερο κουτί για την κατηγορία του: http://www.thermaltakeusa.com/product.aspx?s=1308&id=1967
cabdik Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 επισης βασικο στην ψυξη ειναι και το γενικοτερο airflow του κουτιου σου. εχεις αρκετους ανεμιστηρες ωστε να ανανεωνεται ο αερας μεσα στο κουτι? γιατι εφοσον εχεις και 2 καρτες γραφικων, θα εχεις και μεγαλυτερες εκπομπες θερμοκρασιας!! ειδικα αν οι καρτες δεν βγαζουν το ζεστο αερα πισω...!! επισης, οσον αφορα την παστα, δεν χρειαζεται υπερβολικη ποσοτητα, γιατι δεν σου δινει το επιθυμητο αποτελεσμα! μην νομιζεις οτι οσο περισσοτερη βαζεις, τοσο καλυτερα ειναι...!!
Obsidian Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Οι load θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι πιο νορμάλ από το idle, οπότε μάλλον τίθεται γενικότερου airflow. Αν ήταν θέμα θερμοαγώγιμης θα έφτανε 70+ºC στο load. Μια πολύ πρόχειρη δοκιμή είναι να δεις θερμοκρασίες CPU με ανοικτό το καπάκι. Αν μειωθούν τότε επειγόντως χρειάζεσαι να βάλεις fans. Τώρα, πέρα από το ένα exhaust που έχει από default πόσα/ποια fans έχεις στο case? Btw προτείνω επίσης να ανεβάσεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα της CPU: ανέφερες 1000RPM ενώ η μέγιστη του είναι 2200RPM. Οι Xigmatek ειναι γενικά αθόρυβοι κιόλας. Περί θερμοαγώγιμης, μιας που το αναφέρεις η ceramique όταν την παίρνεις είναι αρκετα παχύρρευστη -- σαν στόκος. Αφ'ενος μεν επειδή έχει "μπαγιατέψει" τόσο καιρό στο ράφι πριν την πάρεις, αφ'ετερου όπως αναφέρει και στο επίσημο site χρειάζεται ένα ελαφρό burn-in (κοινώς στρώσιμο) πριν αποδώσει τα μέγιστα. Ποια διαδικασία ακολούθησες για την θερμοαγώγιμη? επισης ανεφερα τον 555, γιατι αυτος ξεκλειδωνει σε B55 και χανει τον αισθητηρα θερμοκρασιας!! Ο 555 και ο Β55 ιδιοι επεξεργαστές είναι, όπως θα ξέρεις. Τυπικά πάντως ο Β55 χάνει τον αισθητήρα. Τεσπα πέρα απο τα semantics το ίδιο πράγμα λέμε.
nemesiskp Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Οντως οι idle θερμοκρασιες σου ειναι αρκετα υψηλες.Για να εχεις μια εικονα,εγω με το παρακατω συστημα και θερμοκρασια δωματιου 18 βαθμους,ειμαι στους 33-34,και να φανταστεις οτι ειμαι στα 4ghz.Για load παλι εισαι μια χαρα.
cabdik Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Ο 555 και ο Β55 ιδιοι επεξεργαστές είναι, όπως θα ξέρεις. Τυπικά πάντως ο Β55 χάνει τον αισθητήρα. Τεσπα πέρα απο τα semantics το ίδιο πράγμα λέμε. +1
zvarthangalos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Εχω τρείς ανεμιστήρες εμπρός, πίσω και έναν στο πλάι που φυσάει πανω στις κάρτες γραφικών,όταν παίζω κάποιο παιχνίδι τους ανεβάζω στροφές μιάς και τους έχω συνδεμένους με fan controler βλέπω μεγάλη διαφορά στοις θερμοκρασίες όμως ο θόρυβος είναι μεγάλος γιατι σε συνδυασμό με τον θόρυβο των καρτών γίνεται αφάνταστα ενοχλητικός, οι κάρτες δεν έχουν exhaust και αυτό είναι ένα μείον ώς προς την εξαγωγή του θερμού αέρα .Την πάστα εγω πάντα την απλώνω με το δάχτυλο πάνω στον επεξεργαστή και η ποσότητα που βάζω είναι οσο ενας κόκος ρυζιού.
Thanos1972 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Παιζει να εχεις βαλει μικρη ποσοτητα παστας. Οταν εβαζες την ψυχτρα,γεμισες τα κενα των Heatpipes με παστα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα