Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα.

καταρχας θα ηθελα να ζητησω συγνωμη που ανοιγω νεα συζητηση για θεμα που εχει ξανα αναλυθει! Παρολα αυτα οσο και να εχω ψαξει δεν εχω βγάλει ακρη.

Εδω και καιρο προσπαθώ να βάλω σε ενα pc παλιο windows xp. Αγορασα ενα σκληρό δισκο WD 500gb sata 2. Εχω και ενα silicon image πανω στην motherboard το οποιο εχει δυο υποδεχες για sata 2. Το bios δεν εμφανιζει τον σκληρο δισκο αλλα τον εμφανιζει λιγο μετα εκει που λεει για να μπω στο raid utility ως primary .Οταν μου βγαζει το press any key to boot from cd οτι και να πατήσω κανει restart ο υπολογιστης μονος του ενω αν περιμένω μου λεει NTLDR is missing Press Ctrl+alt+del to restart. Τι πρεπει να κανω για να μπορεσω επιτελους να κανω το format.

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Δημοσ.

Αυτό το silicon image να φανταστώ είναι sata controller έτσι;Αν αυτό δεν υποστηρίζει boot το ξεχνάς δεν μπορείς να κάνεις «τίποτα» θα πρέπει κοινός να δίνεις έναυσμα από κάποια άλλη συσκευή(σκληρό δισκέτα usb) που στην συνέχεια θα φορτώνουν τα απαραίτητα driver και θα επιτρέπουν την εκκίνηση.(Και πάλη άμα γίνεται και αυτό)

Δημοσ.

Αυτό το silicon image να φανταστώ είναι sata controller έτσι;Αν αυτό δεν υποστηρίζει boot το ξεχνάς δεν μπορείς να κάνεις «τίποτα» θα πρέπει κοινός να δίνεις έναυσμα από κάποια άλλη συσκευή(σκληρό δισκέτα usb) που στην συνέχεια θα φορτώνουν τα απαραίτητα driver και θα επιτρέπουν την εκκίνηση.(Και πάλη άμα γίνεται και αυτό)

καταρχας ευχαριστω για την απαντηση!γνωριζεις αν υπαρχει τρόπος να δω αν ο sata controller υποστηριζει boot;

Δημοσ.

1.θα το λέει το εγχειρίδιο

2. θα έχει κάποιο bios στο οποίο θα μπορείς να μπεις,θα σου βγάζει και μήνυμα press τάδε for config ή κάτι τέτοιο.

3.Μας λες και ένα μοντέλο μπας και κάποιος εδώ μέσα ξέρει κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

1.θα το λέει το εγχειρίδιο

2. θα έχει κάποιο bios στο οποίο θα μπορείς να μπεις,θα σου βγάζει και μήνυμα press τάδε for config ή κάτι τέτοιο.

3.Μας λες και ένα μοντέλο μπας και κάποιος εδώ μέσα ξέρει κάτι παραπάνω.

μετα απο αρκετες προσπαθειες και αλλαγες στο bios (λιγο στην τυχη ειναι η αληθεια) καταφερα να κανει boot και να αρχισει η εγκαταστασει των windows.Εβαλα και τιν δισκετα με τους drivers για sata και αφου κανει την αντιγραφη των αρχειων μετα μου βγαζει οτι δεν υπαρχει εγκατεστημενος καποιος σκληρος δίσκος και η μονη επιλογη ειναι έξοδος.

Το μηχανημα ειναι παλιο. Η motherboard ειναι qdi superb 4 και το sata controller ειναι silicon image 3112.

Δημοσ.

Μήπως πρέπει να μπεις πρώτα στις ρυθμίσεις του silicon και να δηλώσεις/ενεργοποιήσεις τον δίσκο; Μάλλον θα σου λέει κάποιο συνδυασμό πλήκτρων για να μπεις στις ρυθμίσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...