vasilisbilias Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 γεια σας.μιας και είμαι καινούριος στα Linux αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι προσπαθώ να εγκαταστήσω το xampp αλλα δεν τα καταφέρνω. δίνω την εντολή su και στη συνεχεία μου ζητάει κωδικό πληκτρολογώ των κωδικό χρήστη αλλα χωρίς καμιά επιτυχία. μπορείτε να με βοηθείται ??? link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Ποιο distro έχεις? Στα Ubuntu ο root είναι απενεργοποιμενος νομίζω, άρα πρέπει να χρησιμοποιήσεις sudo αντί για su. Επίσης πρώτα τσέκαρε αν υπάρχει στα repos το πρόγραμμα που θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisbilias Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Ποιο distro έχεις? Στα Ubuntu ο root είναι απενεργοποιμενος νομίζω, άρα πρέπει να χρησιμοποιήσεις sudo αντί για su. Επίσης πρώτα τσέκαρε αν υπάρχει στα repos το πρόγραμμα που θες. Οταν ενοεις distro??? είναι πρωτη φορά που ασχολούμαι και δεν ξέρω απο Linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koslibpro Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 γεια σας.μιας και είμαι καινούριος στα Linux αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι προσπαθώ να εγκαταστήσω το xampp αλλα δεν τα καταφέρνω. δίνω την εντολή su και στη συνεχεία μου ζητάει κωδικό πληκτρολογώ των κωδικό χρήστη αλλα χωρίς καμιά επιτυχία. μπορείτε να με βοηθείται ??? link Η συνταξη των εντολων διαχειριστη γινεται με sudo su η sudo i και αφου αποκτησεις root priviledges γραφεις την εντολη σου.αλλιως sudo + εντολη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisbilias Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Η συνταξη των εντολων διαχειριστη γινεται με sudo su η sudo i και αφου αποκτησεις root priviledges γραφεις την εντολη σου.αλλιως sudo + εντολη. πως θα αποκτήσω root priviledges ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Όταν εννοώ distro εννοώ διανομή. πχ Ubuntu Linux Mint κλπ. Root priviledges αποκτάς όπως σου είπε ο koslibpro, δηλαδή η θα γράψεις σε κονσόλα >sudo + εντολή και όταν ζητήσει κωδικό θα βάλεις τη κωδικό σου, η θα γράψεις >sudo su η sudo i και μετά θα έχεις root priviledges μέχρι να γράψεις exit, άρα κάθε εντολή σου θα εκτελείται σαν root. Άρα στη περίπτωση σου θα πεις >sudo tar xvfz xampp-linux-1.7.7.tar.gz -C /opt όπως λέει και στο site Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisbilias Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Όταν εννοώ distro εννοώ διανομή. πχ Ubuntu Linux Mint κλπ. Root priviledges αποκτάς όπως σου είπε ο koslibpro, δηλαδή η θα γράψεις σε κονσόλα >sudo + εντολή και όταν ζητήσει κωδικό θα βάλεις τη κωδικό σου, η θα γράψεις >sudo su η sudo i και μετά θα έχεις root priviledges μέχρι να γράψεις exit, άρα κάθε εντολή σου θα εκτελείται σαν root. Άρα στη περίπτωση σου θα πεις >sudo tar xvfz xampp-linux-1.7.7.tar.gz -C /opt όπως λέει και στο site το αρχείο xampp πρέπει να το έχω σε ένα συγκεκριμένο φάκελο?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Αν εννοείς αυτό που κατέβασες το xampp-linux-1.7.7.tar.gz αυτό δεν σε νοιάζει που θα είναι. Όταν το κατέβασες λογικά θα πήγε στον φάκελο Downloads. Εσύ απλά στη κονσόλα θα πρέπει να πεις cd ~/Downloads,η όπου αλλου το κατέβασες και μετά sudo ..... Μετά το αρχείο το κατεβασμένο δεν το χρειάζεσαι σε τίποτα, άρα μπορείς να το διαγράψεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisbilias Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Αν εννοείς αυτό που κατέβασες το xampp-linux-1.7.7.tar.gz αυτό δεν σε νοιάζει που θα είναι. Όταν το κατέβασες λογικά θα πήγε στον φάκελο Downloads. Εσύ απλά στη κονσόλα θα πρέπει να πεις cd ~/Downloads,η όπου αλλου το κατέβασες και μετά sudo ..... Μετά το αρχείο το κατεβασμένο δεν το χρειάζεσαι σε τίποτα, άρα μπορείς να το διαγράψεις. δύστυχος είμαι αρχάριος είναι η 2η μέρα που χρησιμοποιώ linux και δυσκολεύομαι και ειναι αρκετές η διάφορες με τα windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Ντάξει σιγά όλοι μας από εκεί ξεκινήσαμε! Το έβαλες τώρα το xampp? Δουλεύει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisbilias Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Ντάξει σιγά όλοι μας από εκεί ξεκινήσαμε! Το έβαλες τώρα το xampp? Δουλεύει? δεν μπορώ κολλάω συνεχώς εκεί που ζητάει των κωδικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 δεν μπορώ κολλάω συνεχώς εκεί που ζητάει των κωδικό Τι εννοείς? Αν εκεί που σου ζητάει κωδικό γραφεις και δεν εμφανίζεται τίποτα, μη ανησυχείς έτσι είναι το κανονικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisbilias Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) το εχω κάνει εγκαταστήσω το xampp άλλα δεν μπορώ να εγκαταστήσω το worpress Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2011 από vasilisbilias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Γιατί ποιο είναι το πρόβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisbilias Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Γιατί ποιο είναι το πρόβλημα; τελικά κατάφερα να το λύσω χρειαζότανε να δημιουργήσω ενα αρχείο στο φάκελο του wordpress Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα