corrupted Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Ρε παιδια, αυτη η διανομη ειναι υπερβολικα ευκολη. Ειναι τοσο ευχρηστος ο pacman και τοσο καλο το online documentation, που σε ελαχιστα λεπτα εχεις ενα συστημα οπως το θελεις εσυ. Και χωρις διαθεση για flames, απορω πως ενω υπαρχουν τετοιες διανομες, μερικοι συνεχιζουν να ασχολουνται με ubuntu... by the way, μπορουμε να μετατρεψουμε rpm's και deb's, σε μορφη που να εγκαθιστανται στο arch?
otommod Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Γιατί δεν είναι όλοι και τόσο καλοί με τα pc η γιατί πολύ απλά θέλουν ένα pc που απλά δουλεύει χωρίς να χρειάζεται να γράψεις σε κονσόλες, config files κτλ. Για το documentation έχεις απόλυτο δίκιο! Από τα καλύτερα wikis έχει το Arch. Για τα rpm's υπάρχει το rpmextract. Για deb δεν ξέρω. EDIT: deb2targz
corrupted Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Thanks. Θα τα τσεκαρω και θα επανελθω...
tritonas00 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Αν δεν υπαρχει το πακετο που ψαχνεις κανονικα στα repos , τοτε κοιτα στο aur. Εκει υπαρχουν σχεδον τα παντα.
martinoff Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Αν δεν υπαρχει το πακετο που ψαχνεις κανονικα στα repos , τοτε κοιτα στο aur. Εκει υπαρχουν σχεδον τα παντα. +10000 αν έχει κάτι η διανομή που την ανεβάζει συνέχεια είναι ο PACMAN και makepkg.conf μην ξεφύγεις από αυτόν,αν δεν βρεις κάτι στο aur (δύσκολο!) φτιάχνεις PKGBUILD (εύκολα από wiki)
tritonas00 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 αν έχει κάτι η διανομή που την ανεβάζει συνέχεια είναι ο PACMAN και makepkg.conf Και το rc.conf Ολα μαζεμενα σε ενα σημειο. Μεγαλη δουλεια!
GKNSB Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 βάλε και το yaourt για να έχεις όσο πιο εύκολη πρόσβαση στο aur
jemadux Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 γιατι να μην το κανει με δυο εντολες που λεει ο τριτωνας ;;;
GKNSB Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Γιατί να το κάνεις με δύο όταν μπορείς με μία
martinoff Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 γιατί αν ρυθμίσεις σωστά yaourt.rc και makepkg.conf το γιαούρτι κάνει ότι του πεις με μια εντολή
tritonas00 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 To σωστο ειναι με 2 εντολες. (ξεκινας το χτισιμο , αναβεις τσιγαρο , εγκαθιστας το πακετο με το τσιγαρο αναμμενο.Αρα θες ενα κενο για να αναψεις το τσιγαρο.) :P Εγω παντως , το youart δεν το εμπιστευομαι. Συντηρω το τοπικο μου φου-του-που repo.
martinoff Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 ουτε εγω εχω yaourt εχω ομως packer :P πατάς να ανοίξεις browser πατάς aur.archlinux.org πατάς search foo πατάς tarball (με wget άστο πατάς πολλά ούτε το ctrl+insert σε σώζει ) πατάς terminal πατάς cd foo πατάς tar zxvf foo πατάς cd foo τελείωσε το τσιγάρο makepkg -sci με links σώζεις κάνα δυο κλικ
tritonas00 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 πατάς να ανοίξεις browser πατάς aur.archlinux.org πατάς search foo πατάς tarball (με wget άστο πατάς πολλά ούτε το ctrl+insert σε σώζει ) terminal cd foo tar zxvf foo cd foo τελειοσε το τσιγαρο makepkg -sci με links σώζεις κάνα δυο κλικ ααααααμ μπραβο :D
GKNSB Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Μην νομίζετε κι εγώ το γύρισα έτσι αφού έκοψα το κάπνισμα
semaphor Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Ο yaourt, κατά την γνώμη μου, είναι καλύτερος από τον Packer. -αν εγκαθιστάς κάτι από AUR με πολλά AUR dependencies και έρθει error(πχ γεμίσει το /tmp) ο yaourt πετάει μήνυμα και σου ρωτάει να ξαναδοκιμάσει δίνοντας σου την δυνατότητα να αλαλάξει το τρέχων PKGBUILD. ο Packer σταματάει. -ρυθμίζοντας το /etc/yaourtrc κάνεις ότι θέλεις εύκολα. εγώ τον χρησιμοποιώ yaourt -Syua --devel(το devel κάνει update τα svn/git κλπ) και είμαι ΟΚ! ΠΡΟΣΟΧΉ: δεν τον τρέχουμε σαν root, το PKGBUILD δεν είναι secure δεν πρέπει να γίνει μεταγλώττιση από super user.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα