pbp Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Γεια σας, Όταν λέμε ότι δύο προγραμματιστές έχουν αναλάβει να κάνουν ένα project τι ακριβώς εννοούμε? Ο ένας θα κάνει ένα τμήμα του project και ο άλλος θα κάνει το υπόλοιπο και στο τέλος θα τα ενώσουν? Θα δουλέψουν και οι δύο μαζί σε ένα κοινό περιβάλλον ώστε να συνδυάσουν και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους ? Η κάτι άλλο? Ευχαριστώ πολύ.
Tmark Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Το κάθε project χωρίζεται σε layers, όπως Business layer, Database layer, Interface layer, Validation layer etc.. Ο καθε προγραμματιστής ασχολείται με ένα από αυτά.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Εγώ όσες φορές έχω συνεργαστεί για συγγραφή προγράμματος το δεύτερο έχω κάνει.Εκτός κι αν λέμε για επαγγελματική δουλειά οπότε ακολουθείς αυτό που είπε το παιδί από πάνω.
kagelos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Σε επαγγελματικό επίπεδο συνήθως υπάρχει ο project manager που κάνει την ανάλυση απαιτήσεων του έργου και τον αρχικό σχεδιασμό. Στη συνέχεια αναθέτει επί μέρους εργασίες στον κάθε εμπλεκόμενο προγραμματιστή. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ανάπτυξης λογισμικού και διαχείρισης των project. Τα εργαλεία και οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι συνήθως : 1) Revision Control - ουσιαστικά τα αρχεία ενός project είναι σε κάποιο κεντρικό υπολογιστή και ο καθένας έχει ένα τοπικό αντίγραφο που δουλεύει στον Η/Υ του. Μόλις ολοκληρώνει κάτι το στέλνει και στο κεντρικό ώστε να το παίρνουν και οι άλλοι. 2) Testing - unit tests κλπ, δοκιμές από ανθρώπινο δυναμικό κλπ. για τον εντοπισμό σφαλμάτων πριν την τελική διανομή. 3) Continuous integration - για την διάθεση νέων εκδόσεων του προγράμματος 4) Bug tracking - για την καταγραφή και τον οργανωμένο εντοπισμό προβλημάτων στο software. Φυσικά στα παραπάνω μπορούν και πολλά άλλα, αλλά το σημαντικό είναι η ανάθεση τμημάτων του προγράμματος στον καθένα. Πάντα μιλάμε για μεγάλα και διαρκή project.
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σου. "Software Engineering" λέγεται αυτό που ρωτάς. Η κατασκευή ενός μεγάλου project είναι εξαιρετικά επίπονη και απαιτεί ειδικές τεχνικές οργάνωσης που εξετάζονται στον παραπάνω κλάδο. Πρόκειται και για μάθημα που διδάσκεται στις σχολές πληροφορικής και μάλιστα είναι από τα δύσκολα. Υπάρχει και ένα δίτομο σύγγραμμα στα ελληνικά επ' αυτού (μετάφραση ξενόγλωσσου). Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ως ερασιτέχνης διότι δεν με ενδιαφέρει... Και παρεμπιπτόντως, οι τεχνικές οργάνωσης-παραγωγής είναι ένας γενικός κλάδος που υπάρχει εκτεταμένα και αλλού (π.χ. διαχείριση έργων). Κάτι τέτοιο είναι κι αυτό αλλά εξειδικευμένο στην παραγωγή λογισμικού.... -
leukonas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Υπάρχουν διάφορες λύσεις απο τις εταιρίες του χώρου όσον αναφορά το πρακτικό κομμάτι. Απο προσωπική μου πείρα αναφέρω ενδεικτικα τον MS Team Foundation Server. Απο κει και πέρα στο θεωριτικό κομμάτι καλά τα είπανε και οι προλαλήσαντες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα