Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους...

Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια-αποψη σας...

Εχω την εξης συνθεση υπολογιστη(το PC ηταν συνθεση απο Multirama):

Μotherboard:Gigabyte GA-EP31-DS3L Link

Cpu:Core 2 Quad Q9550 2.83GHz

Ram:4gb

Καρτα γραφικων:GeForce 9800GTX+

PSU:500W αγνωστη μαρκα.... :-D

Οθονη:19ιντσες..

Λοιπον σκεφτομαι για αλλαγη καρτας γραφικων τωρα που ερχεται και το Battlefield 3 αν και ακομα και ετσι τρεχει σχετικα καλα σαφως ομως σε low settings...

Να πω οτι οθονη προς το παρον δεν σκεφτομαι να αλλαξω οποτε maximum resolution σε 1440x900

Φοβαμαι μονο για το τροφοδοτικο....Αν και μεχρι τωρα δεν ειχα ποτε προβλημα και η 9800GTX+ αποδειχθηκε οτι ειναι φοβερη καρτα...

Τελος δεν με ενδιαφερει το overclock...

Λοιπον οι καρτες ειναι οι εξης:

Nvidia GTX 550Ti

ATI Radeon HD 6850

ATI Radeon HD 6870

Nvidia GTX 560Ti

Κρυφος ποθος ειναι η 560Ti αλλα ειναι ακριβη και ισως χρειαστω και αλλο τροφοδοτικο???Πολυ πιθανο...

Η 6870 ειναι στα ιδια σχεδον επιπεδα με την 560ti,λιγο πιο φθηνη αλλα και εκει παιζει αλλαγη τροφοδοτικου...

Η 6850 καλη τιμη πολυ καλες επιδοσεις σιγουρα καλυτερη απο 550ti και με καλυπτει το τροφοδοτικο...

Η 550τι υπολειπεται κατα πολυ απο επιδοσεις απο ολες αυτες αλλα η τιμη της ειναι προσιτη για το βαλαντιο μου+οτι προς το παρον δεν μπορω να εχω και αναλυση πανω απο 1440x900...

Αυτες ειναι οι πρωτες σκεψεις που κανω αλλα θελω την γνωμη σας...

Αξιζει να αγορασω καινουργια καρτα με το PC που εχω τωρα?Αν ναι ποια απο ολες προτεινεται?

Ευχαριστω...

Δημοσ.

Εγώ λέω να το πάρουμε ανάποδα. Δε μας λες ποιο είναι το Psu ¨η να μας πεις τι γράφει στο ταμπελάκι που έχει στο πλάι? (Εκει που λέει 12V μας ενδιαφέρουν τα Αμπέρια)

Δημοσ.

Οπως ειπε κι ο rafail, σιγουρα θες τροφοδοτικο, κι αυτο που σου προτεινε ειναι καλη επιλογη.

Αν και δε λες το συνολικο σου budget εγω θα σου προτεινω να παρεις μια πολυ καλη GTX560Ti, οπως αυτην:

Asus 1GB GeForce GTX 560TI DirectCUII

η οποια σου βγαινει στα €188 τελικη τιμη!!! Εγω παντως την παραγγειλα σημερα και την περιμενω γιατι ειναι πραγματικη ευκαιρια.

Αν δεν εχεις προβλημα να την παρεις απο amazon ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις σε αυτα τα λεφτα.

Και υποψην η συγκεκριμενη σκιζει στο Battlefield 3... κι εγω γι αυτο την πηρα αφου το BF3 το εχω pre-ordered ;)

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι εδω μεσα προτεινετε μονο corsair τροφοδοτικα... :huh: χαθηκανε οι αλλες μαρκες? thermaltake, coolermaster, tagan και αλλες επωνυμες που κυκλοφορουν στην αγορα......γιατι αυτος ο fanμποισμος με την cordair??????? τι εχει αυτη η μαρκα τροφοδοτικων που δεν το εχουν οι αλλες επωνυμες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει φθηνά και καλά τροφοδοτικά στην κατηγορία 45-70ευρώ. πχ τα CX-430&500 δεν έχουν ανταγωνιστή. Οι άλλες καλές μάρκες, ξεκινούν από εκεί και πάνω. Κάτι chieftec βρίσκεις κάπου εκεί, αλλά είναι λίγο χειρότερα και λίγο ακριβότερα.

Εγώ είμαι fanboy των ΤΤ/Antec αλλά το πιο φθηνό/καλό πάει κοντά στα 75. Και μιλάμε πάντα για καλά VFM γιατί αν μιλήσουμε για PC Power & Cooling PSUs εκεί ξεφύγαμε! H φθηνή σειρά Litepower της ΤΤ δεν είναι τόσο καλή. Αν έπαιζε αυτό (40Α στα 520Watt) ας πούμε, στα 59 στην Ελλάδα θα το πρότεινα με τα χίλια, σε σχέση με τα CX-500/600. Αλλά εδώ πάει στα 75.

Τώρα αν πρέπει να βάζουμε CX series στα PC μας, αυτό είναι μια άλλη ερώτηση. Εγώ απλώς αντιγράφω αυτά που λέει η ίδια η Corsair στο site της:

Builder Series™ power supply units are an excellent choice for basic system builds and desktop PC computer upgrades.

Πάντως στα reviews τα πάνε μια χαρά...

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Καλά, chieftec δεν συνιστώ ούτε και εγώ γιατί ένα που είχα πάρει ολοκαινουργιο του κουτιού παρέδωσε πνεύμα εντός 6μηνου και με χαλαρή χρήση, δεν είμαι ο τυπας που αφήνω τον υπολογιστή 24ωρες το 24ωρο ανοιχτό, στο 6μηνο δλδ ζήτημα να χε 1000ωρες και εκλασε μέντες το chieftec. Απλώς μου κάνει εντύπωση ότι μόνο corsair προτείνετε και από μητρικές μόνο gigabyte! Και κατηγορούσανε εμένα για φανμποισμο σε ένα θέμα περί καρτών γραφικών..........

Δημοσ.

Πιστεύω οτι είσαι λάθος το παιδί μπαίνει στο forum και μας δίνει ενα όριο στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει .Εμείς αυτο που προσπαθούμε να κάνουμε ειναι να του προτείνουμε κάτι πολύ ποιοτικό,δυνατό μεσα στο χρηματικό οριο που εχει θέσει .

Τώρα το γιατί προτείνουμε συνέχεια σχεδόν corsair το απάντησε ο ninos30 λογο τιμής και αξιοπιστίας κατι παρόμοιο γίνεται και με τα υπόλοιπα μέρη.Δεν μπορείς να μας λες ετσι fan boy :P

Δημοσ.

Ναι, αγαπητέ μου, καλά τα λέτε, και σε λάθος θέμα εξέφρασα και εγώ την απορία μου για το τροφοδοτικό μιας και το θέμα είναι για κάρτα γραφικών αλλά εξελίχθηκε σε θέμα τροφοδοτικού... αλλά όπως είπα και πριν, και σε άλλο εύρος τιμών μόνο corsair προτείνετε, όπως και από μητρικές μόνο gigabyte, και αυτό μου κάνει φανμποϊσμό....

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...

Ελεγα μηπως την γλυτωσω απο τροφοδοτικο γιατι σε οτι τελικα και αν καταληξω να παρω σιγουρα θα χρειαστω γυρω στα 300 ευρω τα οποια ειναι πολλα μιας και η αρχικη μου σκεψη ηταν να δωσω γυρω(maximum)στα 200 ευρω...

Αν και δε λες το συνολικο σου budget εγω θα σου προτεινω να παρεις μια πολυ καλη GTX560Ti, οπως αυτην:

Asus 1GB GeForce GTX 560TI DirectCUII

η οποια σου βγαινει στα €188 τελικη τιμη!!!

Οσο για την Amazon ναι εχω παρει ηδη απο εκει προιοντα κυριως ομως παιχνιδια για PS3-PC,για καρτα γραφικων ομως....δισταζω σκεφτομενως τι γινεται με την εγγυηση και ποσω θα μπλεξω αν γινει κατι με την καρτα....

Οσο για το Battlefield 3 ναι μεν ειναι το μετρο συγκρισης για ποια καρτα να παρω αλλα το παω και πιο μακρια οτι η καρτα που θα παρω να μπορει να μου βγαλει και κανα 2-3 χρονακια σκεφτομενος μελλοντικα παιχνιδια...

Επισης κανενας δεν μου ανεφερε τι γινεται που σε περιπτωση διαλεξω μια 560ti ή 6870 αν θα ειναι οκ με το PC που εχω(θυμιζω οτι εχω Core 2 Quad Q9550 2.83GHz) ή λογω επεξεργαστη δεν θα μπορει να αξιοποιει την καρτα στο full?

Δημοσ.

@alximistis_82 Εγώ προσωπικά και σε 300ευρώ (λέμε τώρα τροφοδοτικό) Corsair θα προτείνω και να σου πω το γιατί

1. Είναι ποιοτικά

2. Βγάζουν τα Αμπέρ που λένε

3. Αν μου πάθει κάτι ξέρω ότι θα στείλω mail στη Corsair και θα μου έρθει άλλο στη πόρτα μου.

Και το 3 δε πάει ΜΟΝΟ στα τροφοδοτικά. Από κουτιά μέχρι μνήμες αν είναι να προτιμήσω ανάμεσα σε corsair ή σε άλλη μάρκα θα πάρω το corsair.

Πες με fangirl (όχι Boy :P) αλλά, η πολιτική τους σε συνδυασμό με την ποιότητα και τις τιμές τους, απλά δεν έχει ανταγωνισμό.

Θα σου πω 2-3 παραδείγματα

α) Ατομο έχει θέμα με την Η50. Στέλνει mail, του έρχεται νέα στο κουτί Η50 και κρατάει και την παλιά

β) Ατομο έχει θέμα με το front panel σε 600Τ. Δεν δουλεύανε οι μπροστά usb3 του κουτιού. Του στείλανε ΝΕΟ κουτί σπίτι και κρατάει το παλιό. Πουλάει το παλιό και το παλικάρι που το πήρε, το άνοιξε και είδε ότι το όλο πρόβλημα ήταν ένα καλώδιο στη πλακέτα. Βάζει το καλώδιο κομπλέ το κουτί.

γ) Ατομο ζητάει το φίλτρο στο psu σε 600Τ και του στέλνουν φίλτρο psu, φίλτρο μπροστινό και φίλτρο οροφής.

Μπορώ να πω και άλλα παραδείγματα και συνέχιζε να λες για fangirl. ΔΕ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ! :-)

Δημοσ.

Είναι και αυτό που λέει η Karmen. Η Corsair δεν έχει τα καλύτερα PSUs του κόσμου. Αν το συνδυάσεις όμως με το πολύ καλό after-sales, τότε το πακέτο γίνεται πάρα πολύ ελκυστικό. Σχεδόν ανίκητο.

On-topic τώρα.

Αγοράζοντας από Amazon.co.uk, σε καλύπτουν οι πανευρωπαικές εγγυήσεις των εταιριών. Γιαυτό καλό είναι να διαλέγεις από εταιρίες που έχουν και εδώ αντιπροσωπείες. Αλλά και έτσι να μην είναι, μιλάς με κεντρικά και έχεις από εκεί απ' ευθείας εγγύηση. Τις περισσότερες φορές γίνεται αυτό που λέει η Κarmen παραπάνω. Έρχεται μια courier σπίτι που σου παραδίδει το καινούριο προϊόν και είτε παραλαμβάνει το παλιό είτε στο αφήνει καβάτζα! :)

Με λίγο OC στον 9550 θα είσαι μια χαρά. Νο Bottleneck με αυτές τις κάρτες.

Δημοσ.

Καρμενουλα, το αιτιολογησες αψογα! Μου εδωσες να καταλαβω γιατι προτεινεις την εταιρια corsair! Ετσι μαλιστα, δεχομαι την προταση σου για μια αγορα ενος corsair!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...