Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες τα φώτα σας γιατί πρώτη φορά το κάνω αυτό...

Αγόρασα μια καινούρια κάρτα γραφικών, και την παλιά σκέφτηκα να την χρησιμοποιήσω σαν δευτερεύουσα για crossfire.

Πως γίνεται το crossfire;

Ξέρω ότι συνδέεις απλά ένα καλώδιο και δεν θέλει κάτι άλλο.

Και οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1: Ισχύει οτι είναι τόσο απλό;

2: Γίνεται crossfire χωρίς καλώδιο;

3: Γίνεται την δεύτερη κάρτα να την χρησιμοποιήσω αντί για gpu σε cpu;

4: Πρέπει η κάρτες να είναι ισάξιες, ή οι ίδιες;

Και οτιδήποτε άλλο ξέρετε περί αυτού θα μου είναι χρήσιμο!

Δημοσ.

1. ναι ειναι πολυ απλο

2. οχι δεν γινετε θα το βρεις ειτε μεσα στο κουτι της μιτρικης ειτε στο κουτι της καρτας γραφικων

3. τι εννοεις?

4. πρεπει αν ειναι ιδιας σειρας πχ cf γινετε με 6850-6850 και 6850-6870.για τις nvidia δεν ξερω τι ισχυει ακριβως

Δημοσ.

Τι εννοώ... Αντί να έχω την παλιά να μου τραβάει μόνο ρεύμα, να τρέχει και light εφαρμογές που δεν θα τραβάνε από τον cpu.

Και οι κάρτες είναι εντελώς διαφορετικής κατηγορίας και εποχής (η μία GTS450 και η άλλη 8600GT της Nvidia) άρα τζίφος;

Δημοσ.

ή μπορεις να βγαλεις την παλια...αν δεν ξερεις πως απλα αφερεσε την τροφοδοσια της..και οχι δεν γινετε Cf

Δημοσ.

έλεος ρε συ είπαμε :Ρ

δουλειά μου είναι τα hardware απλώς crossfire στην ελλάδα ΛΙΓΟΙ έχουν και πρώτη φορά το έπιασα στα χέρια μου.

Δημοσ.

Παίδες τα φώτα σας γιατί πρώτη φορά το κάνω αυτό...

Αγόρασα μια καινούρια κάρτα γραφικών, και την παλιά σκέφτηκα να την χρησιμοποιήσω σαν δευτερεύουσα για crossfire.

Πως γίνεται το crossfire;

Ξέρω ότι συνδέεις απλά ένα καλώδιο και δεν θέλει κάτι άλλο.

Και οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1: Ισχύει οτι είναι τόσο απλό;

2: Γίνεται crossfire χωρίς καλώδιο;

3: Γίνεται την δεύτερη κάρτα να την χρησιμοποιήσω αντί για gpu σε cpu;

4: Πρέπει η κάρτες να είναι ισάξιες, ή οι ίδιες;

Και οτιδήποτε άλλο ξέρετε περί αυτού θα μου είναι χρήσιμο!

Τα έχεις κάνει μπάχαλο... μαρέσει που είναι και δουλειά σου... καημένοι πελάτες!!

1. Ναι

2. Οχι και λεγεται bridge

3. Οχι

4. Το cf γινεται μονο με καρτες της amd και πρεπει να είναι ίδια σειρας, δλδ πχ δύο 67ΧΧ ή δύο 68ΧΧ ή δύο 69ΧΧ

Εσύ έχεις nvidia καρτες... το αντιστοιχο του cf για nvidia λεγεται sli και γίνεται ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ!!

Επίσης πρεπει να το υποστηριζει και η μητρική σου... καποιες μητρικες δεν υποστιρίζουν κανενα απο τα δύο , καποιες ένα απο τα δύο και καποιες και τα δυο!!

Τελος το συμπερασμα οτι sli και cf setup εχουν λίγοι στην Ελλαδα πως το εβγαλες μονο εσύ ξέρεις!!

Δημοσ.

Άκουσε να δεις. Επειδή φαίνεσαι να είσαι έξυπνος θα καταλάβεις.

Είμαι 21 χρονών. Ασχολήθηκα έντονα με αυτά στα 17 μου και έπιασα δουλειά σε μια εταιριούλα με hardware. Το 2007 όλα αυτά.

Είχα μείνει στην επανάσταση των quad ακόμη φαντάσου.

Μετά ο τύπος έκλεισε. Έμεινα άνεργος. Μπήκα φαντάρος, απολύθηκα.

Μόλις απολύθηκα έπιασα δουλειά μπετατζής. Και ακόμα εκεί είμαι.

Έχω να ασχοληθώ σοβαρά με hardware από το 2008.

Τα μόνα που φτιάχνω είναι φίλων και γνωστών μου.

Κανείς από αυτούς λοιπόν δεν είχε την τύχη να έχει 2 κάρτες γραφικών απάνω.

Και είμαι σίγουρος επίσης πως τα 8/10 του Ελληνικού πληθυσμού, δεν έχουνε κάτι τέτοιο στους υπολογιστές τους.

Έτσι κι έπεφτα σε περίπτωση που κάποιος να είχε ξέρεις τι θα έκανα; Θα έβρισκα forum παρόμοιο του ινσόμνια ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ.

Κι επειδή σίγουρα είσαι μεγαλύτερος μου, κι εσύ από κάπου έμαθες και κονόμισες γνώσεις.

Αν μου βρεις δουλειά σε hardwarάδικο για να ξανασχοληθώ και να μάθω τι παίζει σήμερα, εγώ θα έρθω και θα σου κάνω overclock στο πληκτρολόγιο.

Δημοσ.

Το γεγονός ότι δουλεψες σε hardware store για ένα χρόνο ... καθε αλλο παρα δουλειά σου το κάνει!!

Το ποστ μου δεν είχε σκοπο να σε προσβάλει αλλά να τονίσει το γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι δουλεια σου και να μην γνωρίζεις ουτε τα βασικά και επίσης να σου περάσει καποιες γνώσεις δίνοντας σου πληροφορίες περι του θέματος, πραγμα που μάλλον ουτε καν πρόσεξες....

Ακόμη χειρότερα με το τελευταίο σου ποστ επιβεβαιώνεις το ότι δεν έπρεπε ποτε να ισχυριστεις ότι είναι δουλειά σου!!

Το γεγονός ότι θέλεις να μαθεις πάντως είναι καλο και προς γνώση και συμόρφωση σου παραθέτω τα παρακάτω link κυρίως για να δεις ότι το sli και το cf είναι τεχνολογίες που υπάρχουν απο το 1998 και το 2005 αντίστοιχα... οποτε αν το 2007 είχες ασχοληθει σοβαρά με το θεμα θα επρεπε ήδη να τις γνωρίζεις ή το λιγότερο να είχες ψαχτεί λίγο καλύτερα!

http://en.wikipedia.org/wiki/Scalable_Link_Interface

http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_CrossFireX

Δημοσ.

ψηλέ μην τα παίρνεις όλα τοις μετροιτής γιατί και παρεξηγιόμαστε, και με μειώνεις μπροστά σε όλους.

δεν έχω την όρεξη να κάθομαι να ξαναεξηγώ επειδή εσύ τα θεωρείς όλα χονδρικά προς την υπερβολή.

τέλος πάντων ΟΚ, έγινα και γω έξυπνος πλέον με τις χρήσιμες συμβουλές σου.

κι απο τούδες και στο εξής όταν μου λένε crossfire για nvidia θα πετάγομαι και θα λέω, SLI λέγεται ρε γκαζμάδες αμόρφωτοι.

Δημοσ.

ρε παιδια μια ερωτηση εκανε ο ανθρωπος..μην τον αποπερνετε.αμα αφησεις την τεχνολογια για λιγο καιρο και δεν ασχολησε συνεχως προχωρα τοσο γρηγορα και χανεσε.λογικο ειναι να το παθει αυτο και ο ts.

Δημοσ.

για να ξαναμπούμε στο θέμα:

trivium, το "ζευγάρωμα" καρτών γραφικών είναι πανεύκολη υπόθεση, εφόσον κατέχεις τις απαιτούμενες γνώσεις.

Από πλευράς σου χρειάζεται απ'οτι βλέπω αρκετή μελέτη.

Λοιπόν, το ζευγάρωμα καρτών ATI λέγεται Crossfire και το ζευγάρωμα καρτών nvidia λέγεται SLI.

Πρώτα από όλα πρέπει το motherboard σου να υποστηρίζει το αντίστοιχο ζευγάρωμα. Πρέπει να υποστηρίζει Crossfire για κάρτες ΑΤΙ και πρέπει να υποστηρίζει SLI για κάρτες Nvidia. Οι πιό καινούργιες motherboard υποστηρίζουν καί τα 2.

Από κεί και πέρα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις ίδιες κάρτες! Δεν χρειάζεται να είναι του ίδιου κατασκευαστή, αλλά πρέπει να είναι το ίδιο μοντέλο, ίδιας σειράς.

Επίσης πρέπει το τροφοδοτικό σου να τραβάει το φορτίο και των 2 καρτών ( επώνυμο τροφοδοτικό 550W-600W και πάνω).

Τέλος χρειάζεσαι και επεξεργαστή με υψηλή συχνότητα και επεξεργαστική ισχύ. Αν χρησιμοποιήσεις αδύναμο επεξεργαστή, οι κάρτες δεν αποδίδουν.

Δημοσ.

Με τις κάρτες που αναφέρεις πιθανόν να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την 8600GT μόνο για physX. Και πάλι δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.

Αυτή ήταν η απάντηση που έψαχνα μόλις δημιούργησα το thread.

Το γεγονός ότι τα ιδια ακριβώς πράγματα σου απαντησα και εγώ με καθε καλη διαθεση να βοηθήσω προφανώς το παρέβλεψες εντελώς έτσι??

Δημοσ.

Το γεγονός ότι τα ιδια ακριβώς πράγματα σου απαντησα και εγώ με καθε καλη διαθεση να βοηθήσω προφανώς το παρέβλεψες εντελώς έτσι??

ε βέβαια, ο φίλος παραπάνω δεν μου επιτέθηκε για να μου μπει ασχημα αυτό στο μάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...