Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε με έχεις πείσει ρε συ critter. Sorry.

2 Δουλειές έχεις κάνει μόνο! Έχεις μέλλον μπροστά αγορίνα.

2 Δουλειές έχω κάνει και απο την πρώτη έφυγα πριν το στρατό χωρίς να χρησιμοποιήσω το δικαίωμα μου να επιστρέψω λόγω του οτι θεωρούσα ότι η επιχείρηση δεν είχε μέλλον (κατασκευαστική). Όντως απότι έχω μάθει έχουν κλέισει 2 απο τα 3 υποκαταστήματα, εχουν προωθήσει ελαστικές σχέσεις εργασίας και τους έχουν απλήρωτους 3 μήνες.

Απο εκεί και πέρα δεν σκοπεύω να κάνω τρίτη δουλειά, χωρίς βεβαια να ξέρω τι επιφυλάσει το μέλλον, που προς το παρόν δείχνει να έχει μακροχρόνιες γερές βάσεις με την τωρινή μου δουλειά.

Κατα τα άλλα αν δεν σε πείθω, η πιο normal απάντηση ειναι το "στα φρύδια μου" αλλα εγώ Αθήνα μένω και αν θεωρείς τόσο απίθανα αυτά που λέω, έχω χαρτιά, τηλέφωνα και οτιδηποτε χρειαστεί για να πειστείς. Θα πάρουμε εκείνη την ώρα τους 2 ιδιοκτήτες των εταιριών που έχω άριστες σχέσεις να δούμε τι θα σου πούνε για μένα. Αν εισαι ή κατέβεις Αθήνα, στείλε pm να κανονίσουμε. Ο μόνος λόγος που το κάνω αυτό δεν ειναι για να σε πείσω για το τι κάνω εγώ αλλα για να καταλάβεις οτι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ειναι σας αυτους που έχεις στο μυαλό σου και προφανώς συμπεριλαμβάνεσαι και συ.

Απο εκει και πέρα με την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα, αν μελετήσουμε το ενδεχόμενο να μείνω κάποια στιγμή άνεργος, δεν λέω οτι θα μπορώ να εφαρμοσω με επιτυχία όλα αυτά που περιέγραψα προς εύρεση εργασίας, δεδομένου οτι οι πιθανότητες να βρω τις προδιαγραφές που έχω στο μυαλό μου (μέχρι τώρα τις έβρισκα) μειώνονται μέρα με τη μέρα. Εδώ καλά καλά δεν θα είναι εύκολο να βρείς μια απλή δουλειά. Αυτο που έχω πει λοιπόν στο υποθετικό σενάριο οτι τα σχέδια που τρέχουν αυτή τη στιγμή δεν ευωδώσουν, είναι οτι χωρίς καν να ψάξω εδώ, θα φύγω εκτός Ελλάδας. Είναι η τελευταία μου επιλογή δεδομένου οτι στα εργασιακά, όπως λενε και οι πολιτικοί, εχω χαράξει κόκκινες γράμμες. Δεν με νοιάζει ποσες ώρες θα δουλεύω, αρκεί η συνάρτηση μισθος-επικοινωνια με τη διοικηση-περιβάλλον εργασίας να με καλύπτουν. Δεν μένω στην Ελλάδα για 1000€ (που οι περισσότεροι ούτε αυτά παίρνουν),εργασιακή σκλαβιά και ηλίθους Έλληνες επιχειρηματίες που νομίζουν ότι ξέρουν να διοικούν.

Δημοσ.

Νταξ ρε critter χαλάρωσε. Και εγώ θα μπορούσα να πω στα τρυφερά το τι κάνεις και τι όχι.

Εσύ λες ότι ένας ΙΥ μπορεί να απεργήσει αλλά δε το κάνει γιατί είναι δούλος κλπ κλπ. Ακούγεσαι λοιπόν (διαβάζεσαι καλύτερα)

Εσύ βγάζεις όλους (τους περισσότερους καλύτερα) άχρηστους διοικητικά και αν σου έδιναν 1000 δε θα δούλευες Ελλάδα. Έτσι απλά.

Σε όλες τις προηγμένες οικονομικά χώρες Π.Χ. Γερμανία όποτε έχει απεργία μπορείς να κάνεις χωρίς να απολυθείς. Έτσι απλά.

"Και μετά ξύπνησες" θα σου πω εγώ.

Εξαιρέσεις υπάρχουν παντού. Το ότι μπορεί να είσαι μέσα σε πολύ μικρό ποσοστό μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα δε σημαίνει ότι αυτό που ζεις είναι ο κανόνας αλλά μάλλον εξαίρεση.

Το ότι μπορεί να έχεις την οικονομική άνεση να μένεις 7μήνες άνεργος μέχρι να βρεις αυτό θέλεις επίσης δεν είναι ο κανόναςαλλά η εξαίρεση.

Το ότι θα βρεις τελικά αυτό που θέλεις επίσης δεν είναι κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Το ότι προφανώς δεν έχεις οικογενειακές ή άλλες υποχρεώσεις που να καίνε το κώλο σου και έχεις την ευχέρεια αύριο-μεθαύριο αν πέσει ο μισθός κάτω από χίλια να μαζέψεις τη βαλιτσούλα πηγαίνοντας αλλού γα δουλειά επίσης δεν είναι κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Το τελευταίο μάλιστα αποτελεί πλέον μανιφέστο του κάθε επαναστάτη που είναι διατεθειμένος να βάλει τα στήθια του μπροστά για τα δίκαια του Γερμανού, Σουηδού, Ολλανδού... εργάτη και γενικά όπου ο μισθός είναι >1000.

Ζήτω η επανάσταση!!!

Δημοσ.

Δεν το λέω για να το παίξω μάγκας, αλλα επειδή έχω κοπιάσει πάρα πόλυ στη ζωή μου για απόκτηση ανθρώπινου κεφαλαίου, θεωρώ τον ευατό μου αρκετά ικανό και σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δουλεύω για έναν εργοδότη με εργασιακές συνθήκες που ακούω δεξία και αριστερά. Για το λόγο αυτό τις 2 δουλειές που έχω αλλάξει τις επέλεξα και με επιλέξανε, αφου στις συνεντεύξεις και κατόπιν στη συμφωνία ξεκαθάρισα οτι δεν δουλεύω για την ψυχή της μάνας μου. Για αυτό το λόγο βέβαια αφου τελείωσα το στρατό έκανα 7 μήνες να βρώ δουλειά...δεν ήταν ευκολό για τον εργοδότη να ακούει "θέλω οι υπερωρίες να απεικονίζονται στο μισθό μου".

Με λίγα λόγια, προφανώς και συμφωνώ μαζί σας οτι δεν το κατέχω το άθλημα της σκλαβιάς που γνωρίζετε πολύ καλα εσείς και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Εν αντιθέσει μάλλον εσείς εύχεστε να γίνω σαν εσάς. Φεύγω τώρα γιατί πήγε 5:10 και έχω ήδη αργήσει.

Υ.Γ : Φυσικά για την κάθε εταιρία που δουλευω δίνω τον καλύτερο μου ευατό κάτι που έχει αναγνωριστεί με πολλούς τρόπους απο τους ανωτέρους μου. Δεν τους πουλάω ιστορία και μετά τα ξύνω. Όπως είπα και σε προηγούμενο post μου, σέβομαι το ψωμι που τρώω και ο σεβασμός είναι αμοιβαίος.

Επικό ποστ.

Δημοσ.
Εσύ λες ότι ένας ΙΥ μπορεί να απεργήσει αλλά δε το κάνει γιατί είναι δούλος κλπ κλπ. Ακούγεσαι λοιπόν (διαβάζεσαι καλύτερα)

Εσύ βγάζεις όλους (τους περισσότερους καλύτερα) άχρηστους διοικητικά και αν σου έδιναν 1000 δε θα δούλευες Ελλάδα. Έτσι απλά.

Σε όλες τις προηγμένες οικονομικά χώρες Π.Χ. Γερμανία όποτε έχει απεργία μπορείς να κάνεις χωρίς να απολυθείς. Έτσι απλά.

"Και μετά ξύπνησες" θα σου πω εγώ.

Εξαιρέσεις υπάρχουν παντού. Το ότι μπορεί να είσαι μέσα σε πολύ μικρό ποσοστό μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα δε σημαίνει ότι αυτό που ζεις είναι ο κανόνας αλλά μάλλον εξαίρεση.

Το ότι μπορεί να έχεις την οικονομική άνεση να μένεις 7μήνες άνεργος μέχρι να βρεις αυτό θέλεις επίσης δεν είναι ο κανόναςαλλά η εξαίρεση.

Το ότι θα βρεις τελικά αυτό που θέλεις επίσης δεν είναι κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Το ότι προφανώς δεν έχεις οικογενειακές ή άλλες υποχρεώσεις που να καίνε το κώλο σου και έχεις την ευχέρεια αύριο-μεθαύριο αν πέσει ο μισθός κάτω από χίλια να μαζέψεις τη βαλιτσούλα πηγαίνοντας αλλού γα δουλειά επίσης δεν είναι κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Το τελευταίο μάλιστα αποτελεί πλέον μανιφέστο του κάθε επαναστάτη που είναι διατεθειμένος να βάλει τα στήθια του μπροστά για τα δίκαια του Γερμανού, Σουηδού, Ολλανδού... εργάτη και γενικά όπου ο μισθός είναι >1000.

Ζήτω η επανάσταση!!!

Εγω μια άδεια είπα να πάρετε ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΤΕ και δεν μπορείτε να χάσετε μεροκάματα γιατί έχετε οικογένεις, δεν γουστάρει απεργίες το αφεντικο κλπ. Αφού είναι τόσο δυσνόητό, απίθανο, ρομαντικό, εξωγήινο κτλ, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί μου πρήζετε τα @@ αφου εσεις δεν είστε σε αυτούς που θέλετε αλλα "δεν μπορείτε".

btw, δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ να σκαρφιστώ κάτι για να απεργήσω. Αυτό με την άδεια το σκαρφίστηκα όταν ο αδερφός άλλαξε δουλειά το καλοκαίρι και έμαθε οτι η εταιρία του δεν γουστάρει απεργίες απο άλλους υπαλλήλους (διαθέσιμα τα στοιχεία της εταιρίας με pm, η πρόσληψη του αδερφού μου και το αδειόχαρτο γιατί πάλι μπορεί να μην το πιστεύεις :P ). Στην απεργία της προηγούμενης εβδομάδας πήρε τη μία μέρα άδεια για να μην καρφωθεί (οι 2 θα φαινόντουσαν) και την άλλη θα κατέβαινε μαζί μου το απόγευμα στο κέντρο (κάτι που για τους γνωστούς λόγους δεν έγινε). Κατάλαβε κανείς τπτ; Έχασε λεφτά; Το πρόβλημα με σένα και τους υπόλοιπους που απαντάτε, όπως είπα και παραπάνω, είναι οτι δεν είστε υπέρ των πορειών και ο μόνος λόγος που ασχολήστε μαζί μου είναι γιατι νομίζετε οτι βρήκατε έναν "επαναστάτη" και θα του την πείτε. Δεν πειράζει όμως, βάλτε τα με ανθρώπους σαν εμένα και μετά κλαφτείτε οτι δεν μπορείτε να κάνετε κιχ και ότι δεν έχετε λεφτά να ψωνίσετε για τα παιδιά σας. Μυαλά στη συντήρηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω μια άδεια είπα να πάρετε ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΤΕ και δεν μπορείτε να χάσετε μεροκάματα γιατί έχετε οικογένεις, δεν γουστάρει απεργίες το αφεντικο κλπ. Αφού είναι τόσο δυσνόητό, απίθανο, ρομαντικό, εξωγήινο κτλ, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Εγω δεν καταλαβαίνω γιατί μου πρήζετε τα @@ αφου εσεις δεν είστε σε αυτούς που θέλετε αλλα "δεν μπορείτε".

Αφού δε κατέχεις τον κανόνα αλλά την εξαίρεση ρε Critter.

Επίσης θα ήθελα να μάθω αν παίρνανε μαζί με τον αδερφό σου 2,3,4,5 άτομα αναρρωτική τη μέρα της απεργίας τι θα έπαιζε?

Το ρισκάρεις θα μου πεις.

Το ρισκάρεις όταν είσαι μόνος σου. Όταν έχεις υποχρεώσεις που τρέχουν, παιδιά, γατιά κλπ χωρίς να έχεις βοήθεια από συγγενείς δε σε παίρνει να ρισκάρεις πιθανή απόλυση. Τι θα πεις το γιο σου, τον ιδιοκτήτη του σπιτιού κλπ? Η επανάσταση δυστυχώς δε τρώγεται. Δε σε κατηγορώ. Ίσως αν ήμουνα και εγώ στη θέση σου έτσι θα σκεπτόμουνα.

Στην Ελλάδα ο Μάκης, ο Φουστάνος, ο Αλαβάνος κλπ αριστεροί δηλώνουν. Αν τους πεις και τίποτα σε βγάζουν δεξιό.

Επεξ/σία από apd453
Δημοσ.

εγω δε καταλαβαινω το νοημα της κρυφης απεργιας,

η απεργια πρεπει να ειναι φανερη και να παει κοντρα στα αφεντικα.

αλλιως ειναι το ιδιο με τη γκομενα που λεει ψεμματα για να βγει το βραδυ στα μπουζουκια

Δημοσ.

Εντάξει βασικά, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια μου ακούγεται η άδεια.

Δημοσ.
Τελικα αυριο ποιοι απεργουν?

Ενδιφερομαι για τα λεωφορι ...Τα αστικα στην Θεσσαλονικη θα λειτουργησουν?

Ευχριστω..

Υ.Γ: παμε καλα σαν χωρα..Παραμονη 28ης Οκτωβριου κια απεργουν? πως ολοι οι φοιτητες και αλλοι θα πανε στον τοπο διαμονης στους..Ολο τον κ@λο οτυς σκεφτονται , αμα μετα δεν χρησιμοποιει κανεις τα λεωφορει κ.α για κανεναν μηνα θα τους αρεσει???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...