Critter Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 γελάω ρε Critter,γιατί είμαι άτομο που δεν θα κατέβει ποτέ σε πορεία αλλά Απεργούσα και τις 2 μέρες και είμαι στον ιδιωτικό τομέα είσαι επαναστάτης αλλά σήμερα πήγες για δουλειά γιατί κρίνεται το μέλλον σου πόσο,μα πόσο μμμμμ,μιλάς μας για μιλνερ Εσένα κοροιδευα ρε φιλαράκι σήμερα όλη μέρα στη δουλειά γιατί το μαγαζί ήταν ΤΙΓΚΑ απο απεργους (χθες και σήμερα). Στις απεργίες ΠΑΝΤΑ έχουμε τη περισσότερη δουλεια. Να σου πω τι ακριβώς συζήταγα "Είναι ο άλλος ΔΥ και κάνει απεργία χωρίς να πάει στην πορεία....αντε πες οτι αυτο με βαριά καρδιά το χωνεύω γιατί τα στατιστικα θα δείξουν στο υπουργείο οτι απέργησε και θα ανέβει το ποσοστο". Ο ιδιωτικός υπάλληλος που το κάνει αυτό, χάνει το μεροκάματο του, μπαίνει στο μάτι του εργοδότη και δεν πάει και στην πορεία. Αρα τι είναι;ΠΟΥΘΕΝΑΣ". Αν απήργησες δλδ. Απο εκει και πέρα φιλαράκι μου, δεν με ξέρεις, οπως και δεν ξέρεις τι περπάτημα έχω ρίξει σε πορείες και τι μεροκάματα έχω χάσει. Και πίστεψε με το οτι δεν πήγα σε μια τόσο μεγάλη πορεία το σκεφτόμουνα όλη μέρα παρόλο που θα πήγαινα το απογευμα. Τέλος να σου πω οτι επειδή ειμαι και ανθρωπος που σέβομαι ορισμένα πράγματα, το οτι ανήκω σε μια επιχείρηση που δεν βλέπω την ώρα να έρθει η Δευτέρα για να πάω στη δουλειά, με κάνει να ρίχνω και λίγο νερό στο κρασί μου όταν πρέπει. Διότι ναι μέν η μέρα είχε μεγάλη σημασία για μένα προσωπικά αλλα η δουλειά που γίνεται είναι ομαδική και θα δημιουργούσα μεγάλο πρόβλημα. Παρόλα αυτά ο στόχος ήταν να μη λείψω πηγαίνοντας έστω και το απόγευμα. Δεν έκατσε. Την επόμενη.
gnsX Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 όπως σου είπε και άλλος,ζεις σε μικρόκοσμο Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα για να πας και στην πορεία στο Σύνταγμα τες πα,δεν σε ξέρω δε με ξέρεις αλλά κρίνεις,άρα κρίνω κι εγώ "Στις απεργίες ΠΑΝΤΑ έχουμε τη περισσότερη δουλεια." ρε φίλε,μην απεργείς τόσο,σταμάτα τον αγώνα μη σε πιάσει καμια μέση,σε κάθε απεργία γαμιέστε στη δουλειά ε;
Critter Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 όπως σου είπε και άλλος,ζεις σε μικρόκοσμο Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα για να πας και στην πορεία στο Σύνταγμα τα τοπικά δεν κρατάνε τόσο 1. Επειδη είμαι άντρας με παντελόνια και παραδέχομαι τις παραβλέψεις μου, ναι παρέβλεψα οτι μπορεί αν μην είναι κάποιος απο Αθήνα. Αν πάντως ήμουνα επαρχία και δεν υπήρχε κάποια σχετική εκδήλωση στην πόλη μου, δεν θα απεργούσα καν γιατί δεν θα είχε νόημα. Το να με δει ο εργοδότης μου να απεργώ, δεν έχει κανένα νόημα. Το θέμα είναι να με δουν οι πολιτικοί. Εκτός αν έχω πρόβλημα με τον εργοδότη μου. 2. Το να λες βέβαια μικρόκοσμο την Αθηνα στην οποιά ζεί κάτι περισσότερο απο το μισό πληθυσμό της χώρας προφανώς μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω το τι δικαιολογία θα βρεις μου είναι αδιάφορο,απλά πήγες για δουλειά,αυτο μετράει,απεργοσπάστης λέγεται Μάλιστα καπετάνιε! Γελάω ξανά,λες: Στις απεργίες ΠΑΝΤΑ έχουμε τη περισσότερη δουλεια." ρε φίλε,μην απεργείς τόσο,σταμάτα τον αγώνα μη σε πιάσει καμια μέση,σε κάθε απεργία γαμιέστε στη δουλειά ε; Δηλαδή αν σου πω οτι απο τα διοδια στις γιορτές περνάει ο περισσότερος κόσμος αυτο σημαίνει οτι είμαι παρόν και τους μετράω; Πραγματικα απορώ πόσο αφελής μπορείς να είσαι. Είπα οτι είμαι οικονομικός διαχειριστής, συνεπώς έχω πλήρη εικόνα για τις χρηματικές ροες (έσοδα-έξοδα) ανα ημέρα, ανα μήνα, ανα είδος και ανα οτιδήποτε θέλεις. Δηλαδη όταν λείπω διακοπές για εκείνο το διαστημα τα στατιστικά στοιχεία διαγράφονται απο το πρόγραμμα; Θες να βρείς κάτι να μου την πεις και πετάς κοτσάνες. Το γέλιο κάνει καλό πάντως οποτέ χαλάλι.
gnsX Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 μπορεί και να πετάω κοτσάνες,απο την άλλη ξεκίνησες με "λύσεις" για αυτούς που θέλουν να απεργήσουν και χαρακτηρισμούς για αυτούς που δεν θέλουν ή δεν μπορούν για τον α,β λόγο,μπλα-μπλα με επαναστάτες του facebook,του laptop και του καναπέ την ίδια ώρα που δεν απήργησες γράφεις στο insomnia την μέρα του όποιου αγώνα και μετά πετάς το απόλυτο hit,αν δεν έχει πορεία δεν υπάρχει νόημα στην απεργία μπορείς να προσπαθήσεις να τετραγωνίσεις και τον κύκλο αν σε βολεύει για να συμβαδίσουν οι απόψεις του μεσημεριού με αυτές που είπες το απόγευμα *και στην ΝΥ να ζούσες,μικρόκοσμος σημαίνει ότι όλα περιφέρονται στα του οίκου σου *τες πα σταματάω με την παραδοχή ότι είσαι αγωνιστής και είμαι φλώρος βολεψάκιας,υποταγμένος και τέτοια
Critter Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 *τες πα σταματάω με την παραδοχή ότι είσαι αγωνιστής και είμαι φλώρος βολεψάκιας,υποταγμένος και τέτοια Μπράβο σου γιατί είσαι και σύ άντρας με παντελόνια...
Bspus Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Άλλο φρούτο και τούτο. Δεν έχεις καταλάβει τι είναι απεργία. Στην απεργία δεν ζητάς τη συγκατάθεση της εταιρίας. Είναι δικό σου θέμα το αν θα πας ή οχι στη δουλειά. Αν θέλουν οι 20 να απέργησουν, σιγα μην ζητήσουν και αδεία. Λουκέτο στην εταιρία και τα λέμε σε 2 μέρες. Σίγα μην πάρουν και άδεια να απεργήσουν όταν ΟΛΟΙ θέλουν να το κάνουν. Θα τους απολύσει και τους 20; Απο την άλλη, αν θέλει να απεργησει μια πολύ μικρη μειοψηφία (2-3 άτομα) η οποία γνωρίζει οτι η εργοδοσία έχει θέμα με τις απεργίες, τότε όντως αυτό αποτελει πρόβλημα, που τη σήμερον ήμερα δεν χωράει τσαμπουκάδες και συνεπώς αν όντως θέλουν να συμμετέχουν μπορουν να βρούν έμμεσους τρόπους σαν αυτους που έχω περιγράψει (άδεια, ασθένεια κτλ). Νομιζω οτι εχω μια ιδεα τι ειναι απεργια αφου συμμετεχω σχεδον ανελλιπως τα τελευταια χρονια χωρις ποτε να παιρνω αδεια. Οσο για τη μικρη επιχειρηση στο θεωρητικο μας παραδειγμα, θα ζητησουν 20 αδεια για την απεργια, η εταιρια μπορει να αρνηθει και οι μισοι θα φοβηθουν και θα εμφανιστουν στη δουλεια. Οι αλλοι θα μπουν στο στοχαστρο. Φυσικα δεν θα απολυθουν την επομενη. Τι ειπες δηλωνω ασθενεια? Γιατι ο αλλος τρωει κουτοχορτο και δεν καταλαβαινει. Ειπαμε δεν μπορουν να σε απολυσουν γι αυτο, απλα μπαινεις στο στοχαστρο. Καπου εχεις μπλεξει "προνομια" των δημοσιων υπαλληλων και την ουσιαστικη κατασταση για πολλους εργαζομενους του ιδιωτικου. Κατα τα άλλα, το να μην πληρώνεσαι την υπερωρία είναι νορμαλ για σένα; Δεν πρέπει να αντιδράσεις; Σκύβεις το κεφάλι και λες "μάλιστα κύριε αφεντικό;" Προσωπικα θα προτιμουσα να φυγω απο την Ελλαδα να παω να κανω οποιαδηποτε δουλεια σε μια πιο φιλοξενη χωρα παρα να κανω αυτο που λες. Ευτυχως δεν ειμαι σε αυτην την κατασταση. Εχω αρκετους γνωστους ομως που ειναι η ηταν. Το οτι περιγραφω μια κατασταση οπως τη βλεπω δεν παει να πει οτι συμφωνω. Εσύ, ο gnsx και ο gtsamour είστε άτομα που δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβετε ποτέ σε πορεία γιατί είτε συμφωνείτε με ότι συμβαίνει, είτε σας είναι εξαιρετικά δυσκολο να αντιληφθείτε τις συστημικές συνέπειες αυτών που συμβαίνουν, Εγω εκει ημουν χθες και σημερα.
apd453 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Critter είναι εμφανές ότι δε κατέχεις το άθλημα που λέγεται "δουλεύω υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα".
gtsamour Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Φυσικά και δεν το κατέχει. Γιατί πείστηκε κανείς ότι δουλευει στον ιδιωτικό τομέα απλά επειδή το είπε? Η άγνοιά του και μονο τον βγάζει ψεύτη. Εκτός και αν δουλευει στη επιχείρηση του μπαμπά του οπότε ισχύουν πάλι τα ίδια...
Critter Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δεν το λέω για να το παίξω μάγκας, αλλα επειδή έχω κοπιάσει πάρα πόλυ στη ζωή μου για απόκτηση ανθρώπινου κεφαλαίου, θεωρώ τον ευατό μου αρκετά ικανό και σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δουλεύω για έναν εργοδότη με εργασιακές συνθήκες που ακούω δεξία και αριστερά. Για το λόγο αυτό τις 2 δουλειές που έχω αλλάξει τις επέλεξα και με επιλέξανε, αφου στις συνεντεύξεις και κατόπιν στη συμφωνία ξεκαθάρισα οτι δεν δουλεύω για την ψυχή της μάνας μου. Για αυτό το λόγο βέβαια αφου τελείωσα το στρατό έκανα 7 μήνες να βρώ δουλειά...δεν ήταν ευκολό για τον εργοδότη να ακούει "θέλω οι υπερωρίες να απεικονίζονται στο μισθό μου". Με λίγα λόγια, προφανώς και συμφωνώ μαζί σας οτι δεν το κατέχω το άθλημα της σκλαβιάς που γνωρίζετε πολύ καλα εσείς και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Εν αντιθέσει μάλλον εσείς εύχεστε να γίνω σαν εσάς. Φεύγω τώρα γιατί πήγε 5:10 και έχω ήδη αργήσει. Υ.Γ : Φυσικά για την κάθε εταιρία που δουλευω δίνω τον καλύτερο μου ευατό κάτι που έχει αναγνωριστεί με πολλούς τρόπους απο τους ανωτέρους μου. Δεν τους πουλάω ιστορία και μετά τα ξύνω. Όπως είπα και σε προηγούμενο post μου, σέβομαι το ψωμι που τρώω και ο σεβασμός είναι αμοιβαίος.
apd453 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δε με έχεις πείσει ρε συ critter. Sorry. 2 Δουλειές έχεις κάνει μόνο! Έχεις μέλλον μπροστά αγορίνα.
Ather Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχω δουλέψει ποτέ σε "ιδιωτικό τομέα" όπως τον αποκαλείτε, μόνο στο δημόσιο. Δούλεψε όμως η οικογένειά μου σε επιχείρηση των 1000+ ατόμων που σου δίνει από 1000€ στο ανειδίκευτο προσωπικό το μήνα χωρίς τα μπόνους και σπίτι ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Αυτό που θέλει να πει ο critter είναι ότι δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας. Εκτός αν το εννοείτε ως την επιχείρηση των 10 ατόμων με τα 700€ το μήνα αλλά με υποχρεώσεις συνεταίρου. ´Ο,τι έχουν παράνομα καταργήσει λοιπόν στον ι.τ. το θεωρείτε προνόμιο του δημοσίου. Δείτε στο εξωτερικό επιχειρήσεις που όλες οι δραστηριότητες έχουν 100000+ υπαλλήλους. Να κατηγηρείτε το δημόσιο που το έχουν κάνει μπ..... και ανοργάνωτο και ότι ταλαιπωρεί τον πολίτη για να μην αναφέρω τα λαδώματα που πέφτουν το καταλαβαίνω, αλλά για τους υψηλούς μισθούς των 1200€ και το δικαίωμα στην απεργία ή την πρόνοια στην περίπτωση μιας εγκυμοσύνης ε αυτό δυσκολεύομαι λίγο. Κατά τα άλλα αν υπερασπίζετε τόσο πια τον ι.τ. ότι είναι αποτελεσματικός.... (αλήθεια που ακριβώς; στα σουβλάκια; στους πωλητές; στις καφετέριες μήπως; ) ε δεν έχω να πω κάτι άλλο σε αυτό.
apd453 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχω δουλέψει ποτέ σε "ιδιωτικό τομέα" όπως τον αποκαλείτε, μόνο στο δημόσιο. Δούλεψε όμως η οικογένειά μου σε επιχείρηση των 1000+ ατόμων που σου δίνει από 1000€ στο ανειδίκευτο προσωπικό το μήνα χωρίς τα μπόνους και σπίτι ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Πόσα χρόνια δούλευαν για να πάρουν τα 1000 που λες? Εφόσον δεν έχεις προσωπική εμπειρία καλύτερα να μην είσαι σίγουρος για αυτά που λες. Κράτα πισινή Εμείς που έχουμε λέμε ότι αυτά που λες δεν παίζουν. Αν παίζουν αφορούν ένα ελάχιστο ποσοστό στη αγορά. (βασικά δεν έχω ακούσει ποτέ 1000ευρώ πρώτο μισθό για ανειδίκευτο εκτός και αν μιλάμε για καμιά δουλειά επικίνδυνη ή κάτι τέτοιο) Ας μιλήσουν αυτοί που δουλεύουν Φωκά, Μασούτη, Πράκτικερ, Καρφούρ κλπ κλπ αν παίρνουν 1000ευρα που λες. Ο ιδιωτικός τομέας ανθίζει μόνο σε όταν ο δημόσιος κάνει σωστά τη δουλειά του. Αν εισπράττει 5 φράγκα αυτό το κράτος από κάπου είναι από τον ιδιωτικό τομέα. Εγώ με τους ΔΥ είμαι όσο και αν σου φαίνεται παράξενο αλλά όταν ακούω τέτοια διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα.
Ather Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2011 Για τους μισθούς. 1000€ είναι αν ξεκινήσει τώρα. Ο αδερφός μου πχ παίρνει με τα μπόνους της εταιρίας ως ανειδίκευτος και με σπίτι που δεν πληρώνει κοντά 1800€ μετά από 15 χρόνια δουλειά. Ο πατέρας μου πρόλαβε χρυσές εποχές. Με ένα μισθό μεγάλωσε οικογένεια και έφτιαξε δύο διαμερίσματα ως εξοχικό (σε θέση άνευ πανεπιστημιακών γνώσεων η μηχανικού). Φυσικά έχουν και πληρωμένη ιδιωτική ασφάλεια από την εταιρία. Θέλω να καταλήξω ότι δεν αμφιβάλλω για αυτό που βιώνει ο μέσος Έλληνας αλλά αυτό δεν είναι περιγραφή ι.τ. είναι ίσως περιγραφή ελληνικού ι.τ. btw δύο φιλαράκια μου έχουν πιάσει δουλειά σε εταιρίες και χτυπάνε άνετα 1600€. δώρο ταξίδια iPad κλπ Αυτοί όμως δουλεύουν σε εταιρίες που χρησιμοπούνται τα προσόντα τους.
gtsamour Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Ε κρίμα τότε χαραμίζεσαι στο δημόσιο... τι κάθεσε ντε? Φύγε απο εκεί και πιάσε μια δουλειά στον ι.τ. που μας περιγράφεις? Όσο για τα προνόμια στο δημόσιο που παράνομα καταργήθηκαν στον Ι.Τ μάλλον θέλεις να εθελοτυφλέις... απο πότε και που δουλεύει ο κόσμος 7 ωρο και τσινάγατε όταν ήταν να γίνετε και εσείς κανονικά 8 ωρο όπως όλοι? Για να μη μιλήσουμε για άλλα προνόμοια (ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, λιγότερες ώρες εργασίας, ξύσιμο, μεγαλύτερες άδειες εγκυμοσύνης, καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη κλπ). Ναι οκ το σπίτι σου θα πενέψεις λογικό, αλλά μάτια έχουμε και βλέπουμε...
apd453 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2011 Αυτό το αίσθημα της μονιμότητας πρέπει να είναι σκέτη καύλα πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα