Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν ακούω για απεργία στον ιδιωτικό τομέα με πιάνουν γέλια... αντε πες εσύ στον εργοδότη σου ότι αυριο έχουμε απεργία... LOL

Ουσιστικά όσοι απεργούν τύπου περίπτερα φαρμακεία κλπ είναι ελευθεροι επαγγελματίες και όχι "ιδιωτικός τομέας" με την ευρεία έννοια του όρου.

Δεν είναι θέμα ιδιωτικού τομέα αλλά σωματείου. Λογικό σε μία επιχείρηση 5 ατόμων να μην είναι εύκολο να κάνεις απεργία.

Πχ http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1300087 αλλά και ελληνικές εταιρίες

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα ιδιωτικού τομέα αλλά σωματείου. Λογικό σε μία επιχείρηση 5 ατόμων να μην είναι εύκολο να κάνεις απεργία.

Πχ http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1300087 αλλά και ελληνικές εταιρίες

Αμ δεν ειναι μόνο σε επιχειρήσεις 5 ατόμων.... στην εταιρία που εργάζομαι ειναι πααααρα πολλά παραπάνω απο 5 και για απεργία ουτε καν αναφορά δε γίνεται. Δεν θα κρίνω αν αυτό είναι καλό ή κακό, απλά το αναφέρω σαν γεγονός.

Σε καμία ιδιωτική εταιρία δεν γίνεται απεργία, τωρα το τι ανακηνώνουν τα σωματεία.... καλάααα

Γενικά η απεργία είναι "προνόμιο" του δημοσίου τομέα και παντα κυρίως γινόταν για να υπερασπιστεί δικαιώματα που υπήρχαν μονο στο δημόσιο (κυρίως). Βλέπε απεργία που είχε γίνει για την αυξηση του ωραρίου τους στις 8 ώρες... η εντελώς άκυρη απεργία.

Δημοσ.

Αμ δεν ειναι μόνο σε επιχειρήσεις 5 ατόμων.... στην εταιρία που εργάζομαι ειναι πααααρα πολλά παραπάνω απο 5 και για απεργία ουτε καν αναφορά δε γίνεται. Δεν θα κρίνω αν αυτό είναι καλό ή κακό, απλά το αναφέρω σαν γεγονός.

Σε καμία ιδιωτική εταιρία δεν γίνεται απεργία, τωρα το τι ανακηνώνουν τα σωματεία.... καλάααα

Γενικά η απεργία είναι "προνόμιο" του δημοσίου τομέα και παντα κυρίως γινόταν για να υπερασπιστεί δικαιώματα που υπήρχαν μονο στο δημόσιο (κυρίως). Βλέπε απεργία που είχε γίνει για την αυξηση του ωραρίου τους στις 8 ώρες... η εντελώς άκυρη απεργία.

Στην Αθηναική πάντως που έχουν 1000+ άτομα προσωπικό και έχουν σωματείο, είχανε απεργία σήμερα με 90% συμμετοχή. Κατα τα αλλά, καταλαβαίνω απόλυτα τη δυσκολία να απεργήσει κάποιος αν δουλεύει σε μια επιχείρηση με 5-50 άτομα αλλα με συννενόηση όλα γίνονται. Δλδ σε μια επιχείρηση 20 ατόμων, αν απεργήσουν οι 12-15, θα τους απολύσει όλους; Εγω εκεί που ήμουνα πριν, παρολο που ο ιδιοκτήτης ήταν ελαστικος, η αποφαση για απεργία πήγαινε απο στόμα σε στόμα και 15-20 άτομα στα 50 απεργούσανε. Και μιλάμε για εποχή 2008-2009 που δεν υπήρχε τέτοια κρίση. Αν μεταξύ σας δεν λέτε ούτε καλημέρα, τότε αλλού είναι το πρόβλημα.

Και στην τελική αν δεν μπορείς να απεργήσεις, μπορεις να ζητήσεις μια βδομάδα πριν μια μέρα άδεια για να πας στην πορεία (θα πεις κάτι άλλο). Αλλα βέβαια για πολλους που δικαιολουνται οτι δεν μπορουν να απεργήσουν λόγω ιδιωτικού τομέα, η μία μέρα άδεια είναι μεγάλη θυσία. Δεν πείραζει, μόλις χάσουν τη δουλειά τους, θα βάλουνε μυαλό. 700 άνεργοι κάθε μέρα λένε οι στατιστικές. Μήπως ο επόμενος είσαι εσύ (μιλάω γενικά, όχι για σένα);

Δημοσ.

Critter μπήκες στο σπίτι του καθενός και είδες πόσα έξοδα τρέχουν,τι ανάγκες έχει η οικογένεια και κρίνεις αν μπορεί να απεργήσει ή όχι;

Μπορεί να θέλει αλλά να μην μπορεί ο άνθρωπος

Δημοσ.

Πάντως σε μεγάλη κερδοφόρο επιχείρηση στην Ελλάδα έγινε μία προειδοποιητική απεργία με μεγάλη συμμετοχή με αποτέλεσμα το προσωπικό να πάρει την αύξηση που είχαν συμφωνήσει προ κρίσης. ^_^ ιδιωτική πάντα.

Δημοσ.

Critter μπήκες στο σπίτι του καθενός και είδες πόσα έξοδα τρέχουν,τι ανάγκες έχει η οικογένεια και κρίνεις αν μπορεί να απεργήσει ή όχι;

Μπορεί να θέλει αλλά να μην μπορεί ο άνθρωπος

Είδες να περιγράφει αυτός στον οποίο απάντησα κατάσταση κατα την οποία θέλει αλλα δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους; Αν όχι, τοτε τι πέτας εξυπνάδες για το αν μπήκα στο σπίτι του;Εγώ απάντησα ακριβώς στο θέμα στο οποίο έθετε.

Κατα δευτερον τι πρoτιμάς, να μην φας ψωμί και γάλα για μία μέρα ή να μείνεις άνεργος και μην έχεις να φας για αόριστο διάστημα; Και εν πάσει περιπτώσει, αν κάποιος έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, όπως είπα και στην πρώτη μου πρόταση, δεν τον κρίνω αρνητικά. Φιλαρακι μου που δουλεύει στην Procter & Gamble και καθαρίζει 2500 το μήνα βρίζοντας όλη μέρα την κυβέρνηση, σαφώς και τον έκραξα που δεν πήρε άδεια (διοτι σε μια τέτοια εταιρία παραδέχομαι οτι δεν μπορείς να κάνεις αστεία περι απεργίας) να κατέβει στην πορεία. Θα έχανε μια μέρα διακοπές στις μπαχάμες ο καημένος.

Δημοσ.

η εξυπνάδα μου βασίστηκε σε αυτό:

"Αλλα βέβαια για πολλους που δικαιολουνται οτι δεν μπορουν να απεργήσουν λόγω ιδιωτικού τομέα, η μία μέρα άδεια είναι μεγάλη θυσία. Δεν πείραζει, μόλις χάσουν τη δουλειά τους, θα βάλουνε μυαλό"

δεν μίλησα για τον συγκεκριμένο,όπως ούτε εσύ

Δεν είναι να μην φας ψωμί για μια μέρα,κλειστή πόρτα δεν ξέρεις τι προβλήματα κρύβει

Δημοσ.

Τολμησα....ετόλμησα να πώ ότι παρα-έγινε το κακό με τα σκουπίδια....στο ΦΒ

Και κάτι ξεχασμένοι παλιοι φίλοι μου αριστεροί μόνο που δεν με κάνανε report.

Με βρίζουνε....

Τι να πω δηλαδή....ούτε γνώμη δεν σε αφήνουνε να έχεις.... :shock:

Παίζουν πολλά "σκουπίδια" στο χώρο που λαμβάνονται οι αποφάσεις που θα καθορίσουν την ζωή σου, την ζωή μου και την ζωή όλων μας. Αυτά είναι το πρόβλημα, όχι όσα έχουν ξεχειλίσει τους κάδους εδώ και μέρες......

Δημοσ.

Εβλεπα ειδησεις πριν λιγο, δεν εχουν αφησει μαρμαρο για μαρμαρο στο κεντρο.. αναρωτιεμαι βεβαια ποιος θα το πληρωσει το μαρμαρο μετα.

Δημοσ.

Εβλεπα ειδησεις πριν λιγο, δεν εχουν αφησει μαρμαρο για μαρμαρο στο κεντρο.. αναρωτιεμαι βεβαια ποιος θα το πληρωσει το μαρμαρο μετα.

εγω θα πληρωσω ζημια / 745.514 frown.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...