Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ένα εξωτερικό δίσκο 2TB της WD (My Book Essential 2TB Ext. HDD 3.5” USB 3.0).

Τον συνδέω για πρώτη φορά, ζητάει να εγκαταστήσει το WD SES Driver και το λογισμικό SmartWare, κλικάρω στο άκυρο, τον βλέπει και κάνω διαμόρφωση αφού πρώτα κρατάω ότι είχε μέσα. Στην συνέχεια μεταφέρω διάφορα αρχεία (data, mp3, divx) και κλείνω τον υπολογιστή.

Όταν τον ανοίγω την επόμενη δεν τον βλέπει. Τον συνδέω σε άλλη θύρα USB τίποτα. Τον αποσυνδέω από την τροφοδοσία, τον ξανασυνδέω, τον βλέπει κανονικά και όλα εντάξει. Το ίδιο γίνεται κάθε φορά που κλείνω τον υπολογιστή και τον ξανανοίγω. Στην συνέχει δουλεύει κανονικά.

Τι παίζει εδώ; Πρόβλημα του σκληρού; Μήπως πρέπει να εγκαταστήσω τον WD SES Driver; Μήπως να τον πάω πίσω για DOA; Παρακαλώ ποια είναι η γνώμη σας;

Υπάρχει τρόπος (κάποιο λογισμικό) να ελέγξω την σωστή λειτουργία του σκληρού πριν μπλέξω με το service;

Ευχαριστώ

(λειτουργικό Win XP Pro με SP3 και USB2.0)

Δημοσ.

Η νορμάλ κίνηση είναι να τον δοκιμάσεις σε αλλουνού μηχάνημα για μια μέρα, μπας και φταίει η τροφοδοσία σου (το λειτουργικό σου, οι USB σου, o τρόπος που φοράς τη γραββάτα σου, το μουστάκι σου κτλ).

Μετά, κι αν (που θα) συνεχιστεί το κρυφτούλι, RMA. Aν κάνουν ότι πλένουν με Έζεξ στο μαγαζί, τύλα τον σε μια πετσέτα αφού γυρίσεις σπίτι και ενώ δουλεύει πάνω στο γραφείο, κάνε λίγη γυμναστική να ξεμουδιάσεις ανασηκώνοντας το γραφείο απ' τη μια μεριά. (Τhat should do it)

Aν ο εξωτερικός δεν ήξερε από ισορροπία πρόβλημά του - αλλά δε χρειάζεται να τον κακολογείς στο μαγαζί που θα ξαναπάς μια-δυο μέρες μετά. Απλά πες τους "το βράδυ πάντως που τον έβαλα στο κλουβί του ήταν μια χαρά". Όχι ότι χρειάζεται κι αυτό, αλλά έτσι για να θυμηθούν το γνωστό ανέκδοτο και να ευθυμήσετε καθώς σου τον αλλάζουν.

Δημοσ.

Ως εκ θαύματος χωρίς να κάνω τίποτα πλέον ο σκληρός αναγνωρίζεται με τη πρώτη και στον δικό μου υπολογιστή αλλά και σε φορητό που τον δοκίμασα (χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέσω και να ξανασυνδέσω το ρεύμα).

Τι κάνω τώρα; Τον κρατάω ή τον επιστρέφω γιατί μπορεί να έχει κάτι. Όχι τίποτα άλλο αλλά τον τακτοποίησα και βαριέμαι να ξανά μεταφέρω τόσα δεδομένα αν δεν είναι ανάγκη.

Υπάρχει τρόπος να τον ελέγξω ώστε να μην μπλέκω με το service;

Δημοσ.

Ρε παιδιά πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση ενός τέτοιου εξωτερικού δίσκου; Κοντεύουν 4 ώρες και δεν τελείωσε ακόμη ....

Είναι normal αυτό;

Δημοσ.

Όχι ιδιαίτερα (ειδικά αν συνδυαστεί με το "κρυφτούλι") - αλλά δεν είναι κι απαραίτητα αμπνόρμαλ, ειδικά αν έχει αρχεία.

Τρέχα το μανίσο διαγνωστικό του (θα το βρεις στη σελίδα του) και δες τί θα πει.

Μπορείς επίσης να πάρεις μια γνώμη και από το Hard Disk Sentinel (μόνο σπασμένο θα το βρεις).

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα, εχω και γω προβλημα με τον ιδιο σκληρο και το ιδιο λογισμικο.

W XP PRO SP2 , Athlon 64 Proccessor 3500+ στα 2.21Ghz με 2GB RAM.

Οταν το πηρα δουλευε jet , μια βδομαδα αφου του χω βαλει 300gb τον παω σε ενα φιλο και του χωνω αλλα 100gb, το συνδεω στον δικο και παγωναν πληκτρολογια ποντικα ολα και εκανε το κουτι λες και εσκαγε C4.

Στο restart τον ιδιο ηχο με μεγαλυτερο tempo και μετα το Update Success που βγαζε αντι να φορτωσει τα XP μου λεγε πως δεν ειναι δυνατη η λειτουργια του συστημας διοτι λειπει ενα αρχειο το ntoskrnl.exe.

Υπεθεσα πως ειχε φαει καναν ιο , το παω στο pc του αδερφου λειτουργουσε μια χαρα, καναμε ενα check ολα πεντακαθαρα,

μου λεει θες RAM , πηγα εδωσα 30euro πλαισιο πηρα μια 1gb και το κανα 2 αλλα παλι τα ιδια.

Σβηνω που λετε 150gb 100 που πηρα απο το φιλο και 50 δικα μου που δεν τα ηθελα και εκανα και φορματ αλλα @@ παλι τα ιδια.

Τι παιζει να πουμε ? αφου δουλευε στην αρχη τωρα κοκομπλοκιασε, τι παιζει ?

Δημοσ.

...άμα σε πω ότι δεν πολυκατάλαβα αδερφέ από την περιγραφή...;

Για εξωτερικό δίσκο δε μιλάμε; Οπότε τί σχέση έχει το φόρτωμα των Windows; Και το ότι δεν βρίσκει το ntoskrnl.exe; Και ποιός σου είπε "θέλει RAM" (και γιατί πήγες και πήρες; Ντάξει, κακό δεν κάνει, ίσα-ίσα, αλλά για επίλυση προβλήματος με ΔΙΣΚΟ,,,I fail to see the connection να'ούμ...).

Τεσπα δοκίμασε αν θες να ξαναγράψεις συμπτώματα μπας και το πάρουμε αλλιώς, αλλά μέχρι τότε, βάλε κι ένα Hard Disk Sentinel και πόσταρε ένα screenshot απ' την αρχική του οθόνη με επιλεγμένο τον εν λόγω δίσκο στη λίστα του.....

Δημοσ.

Ας το απλοποιησουμε.

Αγορασα ενα εξ.σκληρο τον: Western Digital Essential 2T

Το συνδεσα και ολα μια χαρα, αρχησα λοιπον να το φορτωνω αρχεια φτανωντας στα 300gb/2000gb

Τον αποσυνδεω και τον παω σε ενα φιλο οπου προσθεσα συν 100gb και εχουμε συνολο 400gb και 1600gb κενο χωρο.

Γυρναω σπιτι και ο υπολογιστης μου οχι απλα δεν τον αναγνωριζει αλλα μολις συνδεσω το USB ακουγετε απο την κεντρικη μου μοναδα ενα ΤΙΚ-ΤΙΚ-ΤΙΚ-ΤΑΚ :P και συγχρονως παγωνουν ολα, ποντικι και πληκτρολογιο και δεν εμφανιζετε οτι εχω συνδεση σκληρο. Ομως στον υπολογιστη του αδερφου μου τρεχει χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Ετσι εσβησα ολα οσα ειχα παρει απο το φιλο μου συν και καποια δικα μου ουτοσωστε να λειτουργησει σαν να μην το ειχα παει στο φιλο μου αλλα τιποτα και παλι.

Πηρα ραμ εκανα και φορματ και παλι τα ιδια αλλα σε αλλους υπολογιστες δουλευει ρολοί.

Οταν ανοιγω το pc και ειναι συνδεδεμενος μολις περασει το βοοτ μου λεει αδυνατη η λειτουργεια γτ δεν βρισκει το αρχειο που ανεφερα προηγουμενος.

Δημοσ.

...πολύ καλύτερα τώρα.

Μπες στο BIOS setup και άλλαξε το boot order (ώστε να ΜΗΝ προσπαθεί να μπουτάρει από τον εξωτερικό, αλλά από τον εσωτερικό που έχει τα Win). Επίσης απενεργοποίησε τυχόν επιλογή για "legacy USB" (πάντα από το setup του BIOS).

* τα αρχεία που έσβυσες, "τζάμπα" τα έσβυσες. Δεν είχαν σχέση.

** Το "TIKx3+TAK", αν είναι από την "κεντρική μονάδα", δεν βλέπω τί σχέση έχει με τον εξωτερικό δίσκο. Τεσπα, αν έχεις PS2 πληκτρολόγιο διαθέσιμο, δοκίμασέ το, ή (αν είναι USB το υπάρχον) για δοκίμασε να το αποσυνδέσεις και ν' ανοίξεις το μηχάνημα χωρίς αυτό (αλλά με τον εξωτερικό πάνω).

Δημοσ.

post-158851-0-38001700-1335020489_thumb.jpg

Αυτο συμβαινει οταν τον ανοιγω και ειναι συνδεδεμενος πανω ο εξ.σκληρος

(Το ιδιο προβλημα ειχε και ενας αλλος μονο που το ειχε γενικα, http://www.insomnia.gr/topic/224540-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-windows-root/

εγω εκανα και φορματ σκεψου και με το που συνδεσα τον εξ.σκλ αυτο παθαινε και παθαινει)

Οριστε το ΒΙΟS μου, τι να αλλαξω γιατι δεν πολυ καταλαβα..

Ο βασικος σκληρος μου ειναι IDE της WD στα 320GΒ και το ΤΕΑC ειναι to CD-ROM

post-158851-0-18271800-1335018722_thumb.jpg

post-158851-0-94664800-1335018725_thumb.jpg

post-158851-0-58994500-1335018730_thumb.jpg

post-158851-0-48349400-1335018735_thumb.jpg

Δημοσ.

δεν μου το διχνει ως επιλογη.. μου λεει floppy,legacy lan,cd rom,zip κλπ.

Απο την ωρα που κανα το τελευταιο ποστ περιμενω να απαντησεις, θες να μου δωσεις ενα τηλ να σε παρω ?

ρε φιλε θα πηδηχτω απο το παραθυρο

χωρις το σκληρο πανω δουλευει τζετ ο πισις

Δημοσ.

Δυστυχώς είναι λίγο δύσκολες ώρες τώρα για τηλ.

Κάνε λίγο υπομονή να βρεθεί χρόνος και θα ξεσκαλώσουμε κάτι... (θα σε ειδοποιήσω). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...