Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά, κυκλοφορεί κάπου ένα script αποστολής του backup της βάσης σε συνημμένο μέσω e-mail?

Ευχαριστώ.

Γίνε λίγο πιο σαφής. Τι έννοεις λέγοντας script;

Αν κατάλαβα καλά θέλεις να κάνεις export τη βάση δεδομένων σου και να στείλεις το αρχείο μέσω e-mail. Η MySql κάνει export τη βάση σε .zip ή .sql, τα οποία μπορούν να σταλούν μέσω email, όπως ένα οποιοδήποτε αρχείο. Ο SQL Server κάνει export τη βάση σε .bak, το οποίο επίσης μπορεί να αποσταλεί μέσω email. Και στις δύο περιπτώσεις, το μέγεθος του αρχείου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για συνημμένα αρχεία του mail provider που χρησιμοποιείς. Εάν το αρχείο σου υπερβαίνει αυτό το όριο, ανέβασέ το σε κάποιον ftp server και δόσε στον παραλήπτη της βάσης σου το link για να κατεβάσει το αρχείο. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις sites τύπου rapidshare για αυτήν την δουλειά.

Δημοσ.

Με συγχωρείτε, από την βιασύνη μου δεν είμουν σαφής.

Διατηρώ κάποιες ιστοσελίδες, και θα ήθελα σε συνδιασμό με ένα cron job, να μου στέλνει η κάθε μια την βάση της σε e-mail.

(για τα υπόλοιπα περιεχόμενα των ιστοσελίδων, θα τα παίρνω χειροκίνητα, δεν χρειάζεται τόσο συχνά..)

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φίλε, το μόνο πράγμα που μου περνάει από το μυαλό, είναι να φτιάξεις ένα script, το οποίο θα τραβάει όλα τα data από όλους τους πίνακες και θα τα γράφει σε ένα αρχείο (π.χ. .txt), με μορφή εντολών. Τώρα, το κατά πόσο είναι εύκολο να σου στείλει και το .txt δεν το γνωρίζω, γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ.

Κάτι άλλο που μου ήρθε μόλις στο μυαλό, είναι να την κάνεις export σε XML, να σου στέλνει δηλαδή το σύστημά σου την βάση με μορφή SOAP response. Αλλά και πάλι, λογικά, θα έχεις πρόβλημα. λέω λογικά, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Δημοσ.

Δεν μας έχεις γράψει αν σε ενδιαφέρει λύση για php, asp.net ή κάτι άλλο. Επίσης δεν έχεις πει τι είναι η ΒΔ σου, mysql ή mssql.

Φαντάζομαι πως τα site σου είναι με κάποιο custom CMS και όχι κάποιο γνωστό, διότι αυτά έχουν έτοιμα plugins που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τήν απάντηση, έχω και με joomla και "ξερή" php. Ενδιαφέρομαι δηλαδή για λύση php + mysql.

βρήκα πολλά εργαλεία, αλλά όλο κάτι θα τους λείπει. θα ήθελα να συνδυάζουν 2 πράματα: 1)Αυτόματη έναρξη μέσω cron job, 2)αυτόματη αποστολή σε e-mail.

Δεν ξέρω εαν είναι τεχνολογικά εφικτό όπως το φαντάζομαι, αλλά έτσι όπως το σκέφτομαι, θα ήθελα να έχω ένα e-mail της μορφής [email protected] και εκεί να έρχονται καθημερινά τα e-mails από της βάσεις, όπου θα τα ξεχωρίζω με το κείμενο του θέματος του e-mail πχ, backup site a, backup site b κλπ, το καθένα στο φάκελο του στο outlook.

Για αρχή βρήκα το: http://www.noupe.com/how-tos/10-ways-to-automatically-manually-backup-mysql-database.html όπου το http://www.theblog.ca/mysql-email-backup φαίνεται ενδιαφέρων, αλλά τί είναι τα Pear Mime and Pear Mail packages ? πώς μπορώ να δώ εαν τα έχω σε shared hosting πακέτο;

ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...