Johnny Em Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα insomniacs. Τις τελευταίες μέρες ο υπολογιστής μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Το πατάω να ανοίξει και ενώ για κάποια δευτερόλεπτα παίρνει ρεύμα και δουλεύουν όλα τα ανεμηστηράκια, μετά σβήνει. Τις προηγούμενες μέρες αν το έκανα κάνα-δύο φορές αυτό μετά έπαιρνε μπροστά και δούλευε κανονικότατα. Σήμερα όμως όσες "μανιβελιές" και αν του έπαιξα τίποτα... Έλεγξα όλες τις καλωδιώσεις μέσα αν τυχών είχε κουνηθεί τίποτα αλλά όλα ήταν μία χαρά. Τι μπορεί να φταίει; Το τροφοδοτικό μου μήπως με αφήνει χρόνους; :(
pc_expert Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 1.Καθαρισμός με spray (υποχρεωτικά) 2.Έλεγχος τάσης-έντασης τροφοδοτικού με πολύμετρο (υποχρεωτικά) 3.Αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας σε CPU (υποχρεωτικά) 4.Αλλαγή ψύκτρας cpu (Προεραιτικά)
UpToDate_ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Κατι με την ταση παιζει.. Δοκιμασε ενα αλλο τροφοδοτικο μηπως δεν κανει τα ιδια..
Cham Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Κρασαρισμα δίσκου mate.. Όταν αντιλαμβάνεται το motherboard ότι δεν γυρίζει πλέον o δίσκος σου σβήνει για λόγους ασφάλειας. Προχτές έφτιαξα ένα ίδιο ακριβός. και η διαδικασία ήταν η ίδια, πρώτα έμπαινε με μια δυο προσπάθειες.
katsikoula Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 ή απλά μπορεί να θέλει αλλαγή η πάστα της CPU και να κλείνει επειδή ανεβάζει επικίνδυνα θερμοκρασίες η CPU.
Johnny Em Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Καλημέρα insomniacs. Απ' ότι βλέπω οι περισσότεροι κλείνετε προς το τροφοδοτικό, που υποψιαζόμουν και εγώ. Θα το ελέγξω με κάποιο άλλο, μιας και δεν μπορώ να ελέγξω τις τάσεις του και θα σας πω. Όσο για την εκδοχή με την πάστα της CPU ας μου επιτραπεί η έκφρασή, την θεωρώ λίγο ακραία. Μιας και όταν τις προηγούμενες μέρες έπαιρνε μπροστά το PC δούλευε απερίσκεπτα και χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα όχι εφαρμογές που να μην ζορίζουν το μηχάνημα άλλα και παιχνίδια έπαιζε άλλα και render με 3Ds Max έκανε. Αν είχε θέμα με την πάστα δεν θα έκλεινε και τότε για να προστατέψει την CPU? Και κάτι ακόμα που ίσως μας βοηθήσει να βρούμε το πρόβλημα. τις προηγούμενες μέρες όταν τον έβαζα σε αναμονή μετά που ήθελα να τον ξανά ανοίξω άνοιγε κανονικότατα. Γιατί;
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 φιλτραρετε λιγο τις απαντησεις βρε παιδια. τι θερμοκρασια cpu και κλεινει ο υπολογιστης του λετε...και χωρις ψυκτρα να ηταν ο επεξεργαστης θα ανοιγε κανονικα για λιγο θα εκανε POST και μετα θα εκλεινε,, την απαντηση οτι φταιει ο σκληρος την αφηνω ασχολιαστη πραγματικα ορισμενες φορες απορω τι μαναρια κυκλοφορουν εδω μεσα, σιγα μη φταιει και η οθονη που δεν εχει νοβα και δεν ειναι high definition,.....γινομαι κακος γιατι καθε αδαης και ασχετος μπαινει και απανταει σε θεματα που δεν εχει εμπειρια λες και τον υποχρεωσε κανεις. ας αφαιρεσει τελειως το δισκο ο φιλος μας και ας ξεκινησει τον υπολογιστη χωρις δισκο να δει αν κανει POST τροφοδοτικο πρωτος σε πιθανοτητα φταιχτης, μετα μητρικη την οποια θα πρεπει να ελεγξεις οπτικα για -φουσκωμενο πυκνωτη -αλλοιωση στις διαδρομες του χαλκου ή εμφανιση καψιματος μαυρισματος στην μονωτικη επιστρωση ελεγξεις με τη μυτη σου για μυρωδια καμμενου μητρικη και τροφοδοτικο επισης αν ελεγξεις το τροφοδοτικο με πολυμετρο οπως σου προτειναν παραπανω επρεπε πρωτα να σου πουν να πατησεις το κουμπι on/off του υπολογιστη εν κενω χωρις δηλαδη να ειναι συνδεμενος στη πριζα για να αδειασουν οι πυκνωτες του τροφοδοτικου. οταν κανεις αυτο το βασικο μετρο ασφαλειας δες εδω πως να ελεγξεις με πολυμετρο τις εξοδους του http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/ht/power-supply-test-multimeter.htm
Cham Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 φιλτραρετε λιγο τις απαντησεις βρε παιδια. τι θερμοκρασια cpu και κλεινει ο υπολογιστης του λετε...και χωρις ψυκτρα να ηταν ο επεξεργαστης θα ανοιγε κανονικα για λιγο θα εκανε POST και μετα θα εκλεινε,, την απαντηση οτι φταιει ο σκληρος την αφηνω ασχολιαστη πραγματικα ορισμενες φορες απορω τι μαναρια κυκλοφορουν εδω μεσα, σιγα μη φταιει και η οθονη που δεν εχει νοβα και δεν ειναι high definition,.....γινομαι κακος γιατι καθε αδαης και ασχετος μπαινει και απανταει σε θεματα που δεν εχει εμπειρια λες και τον υποχρεωσε κανεις. ας αφαιρεσει τελειως το δισκο ο φιλος μας και ας ξεκινησει τον υπολογιστη χωρις δισκο να δει αν κανει POST τροφοδοτικο πρωτος σε πιθανοτητα φταιχτης, μετα μητρικη Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να σχολιάζεις έτσι ανθρώπους που δεν ξέρεις.. Παρακαλώ το παιδί μόλις το φτιάξει να μας γράψει τελικά τι ήταν και τότε "Μανάρι μου" τα ξαναλέμε.. Εγώ ένα ίδιο με ίδια συμπτώματα το έφτιαξα προχτές.. Δώστε προτάσεις και αφήστε τις κριικές από την... Κρήτη. στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να σχολιάζεις έτσι ανθρώπους που δεν ξέρεις.. Παρακαλώ το παιδί μόλις το φτιάξει να μας γράψει τελικά τι ήταν και τότε "Μανάρι μου" τα ξαναλέμε.. Εγώ ένα ίδιο με ίδια συμπτώματα το έφτιαξα προχτές.. Δώστε προτάσεις και αφήστε τις κριικές από την... Κρήτη. στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. ευχαριστω που στην απαντηση σου εκανες ξανα παραθεση το μηνυμα γιατι εγω τουλαχιστον προσπαθω οπως βλεπεις εχω κατι να πω και θελω να βοηθησω. εκτος αν βοηθησες το παιδι με το προβλημα λεγοντας του οτι ειμαι απο κρητη....ευγε την αλλη φορα που θα θες να ξεκινησεις offtopic να απαντας σε ενα θεμα βαλε και κανα spoiler ετσι λιγο για σεβασμο σε αυτον που το ξεκινησε φιλε αν ξεκινησεις να ελεγχεις τροφοδοτικο σου εδωσα παραπανω μια διαδικασια για να το ελεγξεις. να την τηρησεις πιστα. μη περιμενεις να βαλεις το πολυμετρο στις παροχες το τροφοδοτικου και να μετρησεις ταση. δε 8α μετρησεις... αφου το τροφοδοτικο πρεπει πρωτα να διεγερθει απο μητρικη (atx). στο λινκ φαινεται πως δινεις χειροκινητα τη διεγερση στο τροφοδοτικο. θα καταλαβεις οτι την εδωσες σωστα αφου θα ξεκινησει ο ανεμιστηρας του επισης οπως προειπα βγαλε τελειως το σκληρο και δοκιμασε να ξεκινησεις το pc αφου σου βαλανε ιδεες οτι φταιει ο σκληρος τουλαχιστον να σου φυγουν
Johnny Em Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Λοιπόν παιδιά, επειδή πολύμετρο δεν έχω για να ξεκινούσα να έλεγχα τις τάσεις, ξεκίνησα από τα πιο απλά. Τους δίσκους. Έτσι τους αφαίρεσα πρώτα και τους δύο και το PC άνοιξε! Για να επιβεβαιώσω όμως ότι δεν ήταν καμία αναλαμπή του τους ξανά σύνδεσα και το PC ξανά άνοιξε!! Οπότε θεώρησα σωστό να συνδέσω τα περιφερειακά όλα να δω αν τυχών κάποιο από αυτά δημιουργούσε το πρόβλημα. Και το PC δεν άνοιξε και πάλι... οπότε άρχισα να αφαιρώ ένα ένα για να δω τι το προκαλεί. Αλλά και πάλι τίποτα από τα περιφερειακά δεν επηρέασε την λειτουργία του. Το PC συνέχιζε να μην ανοίγει. Για να μην σας κουράζω άλλο και ύστερα από κάμποσες δοκιμές αυτό που μάλλον είναι ο υπαίτιος του προβλήματος, είναι ο σκληρός των Windows... Τι να πω; Θα κάνω βέβαια και κάποιες προσπάθειες να δω αν θα ανοίξει για να μπορέσω να σιγουρέψω την βλάβη και στην συνέχεια θα αγοράσω κάποιον καινούργιο σκληρό. και ας ελπίσουμε ότι ήταν αυτό το πρόβλημα Spirtouli sorry αν απογοητεύτηκες... μην αγχώνεσαι πάντως γιατί και εγώ δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη Ε ΘΑ με Τρελάνει αυτός ο υπολογιστής... Τώρα μόλις έβγαλα τον δεύτερο σκληρό και όλα δούλεψαν...
SpirtouLisS Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 γιατι να απογοητευτω βρε που ελυσες το προβλημα σου? μακαρι να εχω αδικο και να φταιει ο σκληρος και να βαλεις ενα νεο και ολα να ειναι καλα. αλλα καλυτερα πρωτα μην αγορασεις καινουργιο να ξοδευτεις. δανεισου απο ενα φιλο και βαλε αυτον και δες αν δουλευει. μπορεις επισης σε ενα ετερο υπολογιστη να ελεγξεις τον περιβοητο σκληρο που πιθανως δημιουργει τοσο προβλημα με το hd sentinel. και φυσικα να ζητησω συγνωμη απο τον Cham που κοντεψαμε να βριστουμε απο πανω.λαθος μου που ημουν απολυτος
gchris7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Όταν λες σου ανοίγει μερικά δευτερόλεπτα πόσα εννοείς? 1-2 η 10-20? Προλαβαίνει να πάρει σήμα η οθόνη? Μήπως στο κάνει όταν το βγάζεις εντελώς από την πρίζα?. Λογικά είναι το τροφοδοτικό που πνέει σιγά σιγά τα λοίσθια. Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και το δικό μου... Καμιά φορά το έπιανε και δεν άνοιγε ποτέ. Όταν όμως άνοιγε δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και μετα απο 100 shut down. Μονο αν το έβγαζα από την πρίζα και μετά προσπαθούσα να το ανοίξω ήθελε τις "μανιβελιες" του
katsikoula Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 ευχαριστω που στην απαντηση σου εκανες ξανα παραθεση το μηνυμα γιατι εγω τουλαχιστον προσπαθω οπως βλεπεις εχω κατι να πω και θελω να βοηθησω. εκτος αν βοηθησες το παιδι με το προβλημα λεγοντας του οτι ειμαι απο κρητη....ευγε την αλλη φορα που θα θες να ξεκινησεις offtopic να απαντας σε ενα θεμα βαλε και κανα spoiler ετσι λιγο για σεβασμο σε αυτον που το ξεκινησε [no spoiler] ναι το spoiler σε πείραξε εσένα τώρα κύριε τα ξέρω όλα και όλοι οι άλλοι είναι μ@λ@κες. να μην κάνεις αυτό που δεν θες να σου κάνουν. αν θες να κρίνεις ξένους πίσω από ένα pc να είσαι έτοιμος να σε κρίνουν και αυτοί. [/no spoiler] edit: είδα ότι λύθηκε το πρόβλημα. παρ' όλα αυτά καλό θα ήταν να μην κρίνουμε ξένους ανθρώπους επειδή λένε άκυρα πάνω στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν κάποιον.
driftingcris Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Καλα ρε παιδια, το ενδεχομενο να μην μπορει το τροφοδοτικο να αποδωσει οταν ειναι πανω 2 σκληροι το σκευτικε κανεις? Δεν λεω μπορει να ειναι και ο σκληρος αλλα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα