tierney Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς έχω ένα σοβαρο πρόβλημα με το pc μου εδώ και μέρες. Είχα ανοίξει προ καιρού αυτό το θέμα: http://www.insomnia.gr/topic/422062-πρόβλημα-με-κάρτα-γραφικών/ Πήγα το pc στο e-shop καθώς ήταν μέσα στην εγγύηση. Τους είπα ότι μάλλον πρόκειται για πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και ότι αν είναι να μου την αλλάξουν, να με πάρουν τηλέφωνο, να με ρωτήσουν ποια θα βάλουν, για να πλήρωνα τη διαφορά και να μου έβαζαν κάποια καλή. Μετά από ακριβώς 10 μέρες, και αφού είχα πάρει 4 φορές τηλέφωνο και μου λέγανε ότι υπάρχει φόρτος εργασίας στους τεχνικούς, ξαναπήρα για 5η φορά το Σάββατο και μου είπαν ότι είναι έτοιμο και να πάω να το παραλάβω. Μου φανηκε περίεργο που δεν με είχαν πάρει τηλέφωνο, δηλαδή τσιγκουνευόντουσαν την χρέωση; Τέλος πάντων πάω από εκεί. Δίνω το χαρτί στον υπαλληλο, και μου εξηγει οτι δεν ειναι ακριβως ετοιμο και να μιλησω στο τηλεφωνο με τον τεχνικο. Τον καλει μπροστα μου και ο τεχνικος μου λεει οτι αλλαξαμε καρτα γραφικων, και τροδοφοτικο, αλλα εχει θεμα με τα windows. Μπαίνει στα windows αλλά αργεί πάρα πολύ και αν ειναι να τον αφησω μεχρι τη Δευτέρα για να μου κανουν φορματ και να μου περασουν το λειτουργικο, το οποιο ομως δεν καλυπτεται απο την εγγυηση και θα κοστιζε 20 ευρω. Εγω τα πηρα, γιατι ουτε ενα τηλεφωνο δεν με ειχαν παρει, μου βαλαν ο,τι τροφοδοτικο και καρτα γραφικων θελανε (η παλια δικιά μου ήταν 1GB, ενώ η καινούρια 768ΜΒ) και θέλανε και 20 ευρω από πανω. Τον πήρα και σηκωθηκα και εφυγα. Μολις τον συνδεσα, ειδα οτι εκανε κανα 7-8λεπτο να μπει στα windows και απο εκει και περα δεν επαιζε καν τα videos.. Προφανως δεν μπορουσα να δουλέψω. Εγκατεστησα ξανα τους νεοτερους drivers της καρτας γραφικων, δεν αλλαξε τιποτα. Σκεφτηκα να κανω format. Επίσης σκεφτηκα πριν το φορματ πως θα ηταν ευκαιρια να αγορασω ssd που τον ηθελα ετσι κι αλλιως. Αφου τον αγορασα, αποσυνδεω ολους τους παλιους δισκους, και βαζω πανω μονο τον νεο ssd, το dvd-rom και την καρτα γραφικων. Κατι tv tuner κατι usb τα εβγαλα. Και ξεκιναω να κανω install τα Win 7. Αρχιζει να διαβαζει τα αρχεια σιγα σιγα, μπαινει μετα απο ωρα στην γαλαζια οθονη με το βελακι, κανει μια ωρα loading, βαζω να κανει install now και κολλαει στο "setup is starting...." Εβγαλα και ξαναεβαλα τις RAM, τσεκαρα οτι τις αναγνωριζει το συστημα ολες. Έβγαλα και ξανακουμπωσα την καρτα γραφικων. Εκανα restart, τα ίδια Παντελάκη μου.. Και ρωτάω; Τι μπορεί να φταίει; Πρέπει να παραδώσω δουλειά και δεν με παίρνει να ξαναπάω στο e-shop να χασω πάλι τόσες μέρες; Υπάρχει κάτι που να μπορώ να δοκιμάσω; Παίζει να φταίνε τα καλώδια ή τα sockets του sata δισκου; (χρησιμοποιησα παλιο καλωδιο); Παίζει να ειναι ελαττωματικη η καρτα γραφικων; (Δεν μου δωσανε κουτι, μονο το cd με τα drivers της). Να πω σε κανα φιλο μου να μου φερει τη δικια του καρτα να την δοκιμασω; Τι άλλο; Mobo: MSI x58 Nεα καρτα γραφικων: PNY GeForce 460 Σας ευχαριστώ πολύ! Να 'στε καλά!
pc_expert Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς έχω ένα σοβαρο πρόβλημα με το pc μου εδώ και μέρες. Είχα ανοίξει προ καιρού αυτό το θέμα: http://www.insomnia.gr/topic/422062-πρόβλημα-με-κάρτα-γραφικών/ Πήγα το pc στο e-shop καθώς ήταν μέσα στην εγγύηση. Τους είπα ότι μάλλον πρόκειται για πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και ότι αν είναι να μου την αλλάξουν, να με πάρουν τηλέφωνο, να με ρωτήσουν ποια θα βάλουν, για να πλήρωνα τη διαφορά και να μου έβαζαν κάποια καλή. ίναι Μετά από ακριβώς 10 μέρες, και αφού είχα πάρει 4 φορές τηλέφωνο και μου λέγανε ότι υπάρχει φόρτος εργασίας στους τεχνικούς, ξαναπήρα για 5η φορά το Σάββατο και μου είπαν ότι έτοιμο και να πάω να το παραλάβω. Μου φανηκε περίεργο που δεν με είχαν πάρει τηλέφωνο, δηλαδή τσιγκουνευόντουσαν την χρέωση; Τέλος πάντων πάω από εκεί. Δίνω το χαρτί στον υπαλληλο, και μου εξηγει οτι δεν ειναι ακριβως ετοιμο και να μιλησω στο τηλεφωνο με τον τεχνικο. Τον καλει μπροστα μου και ο τεχνικος μου λεει οτι αλλαξαμε καρτα γραφικων, και τροδοφοτικο, αλλα εχει θεμα με τα windows. Βάσει των υπογραμμισμένων καταλαβαίνω γιατί το e-shop πολλοί το θεωρούν αναξιόπιστο.
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Βάσει των υπογραμμισμένων καταλαβαίνω γιατί το e-shop πολλοί το θεωρούν αναξιόπιστο. Να υποθεσω πως εχεις να προτεινεις καποιον καλυτερο "τεχνικο" εεεε? @tierney Μια ιδεα ειναι να ενεργοποιησεις το verbose startup των windows 7 και να δεις τι ακριβως φορτωνει στην εκκινηση και αν το κολλημα εμφανιζεται κατα το loading ενος συγκεκριμενου αρχειου. Για να ενεργοποιησεις το verbose mode, θα πρεπει να μπεις στη registry (Run-->regedit) και να πας στο κλειδι HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System Εκει θα δημιουργησεις ενα DWORD με το ονομα VerboseStatus και θα του δωσεις τιμη (Value Data) 1. Υπαρχει και δευτερος τροπος για να πετυχεις το παραπανω. Πιθανοτατα δεν εχεις να κανεις με hardware αλλα κανε τον κοπο να δοκιμασεις το boot με καποιο live cd σαν το ubuntu για να παρατηρησεις την συμπεριφορα του υπολογιστη.
tierney Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 @tierney Μια ιδεα ειναι να ενεργοποιησεις το verbose startup των windows 7 και να δεις τι ακριβως φορτωνει στην εκκινηση και αν το κολλημα εμφανιζεται κατα το loading ενος συγκεκριμενου αρχειου. Για να ενεργοποιησεις το verbose mode, θα πρεπει να μπεις στη registry (Run-->regedit) και να πας στο κλειδι Εκει θα δημιουργησεις ενα DWORD με το ονομα VerboseStatus και θα του δωσεις τιμη (Value Data) 1. Υπαρχει και δευτερος τροπος για να πετυχεις το παραπανω. Πιθανοτατα δεν εχεις να κανεις με hardware αλλα κανε τον κοπο να δοκιμασεις το boot με καποιο live cd σαν το ubuntu για να παρατηρησεις την συμπεριφορα του υπολογιστη. Δεν έχω καταφερει να εγκαταστησω τα windows, πώς θα μπω στη registry; Γίνεται με άλλον τρόπο; Και αν δεν ειναι θεμα hardware, εφοσον εχω αχρησιμοποιητο σκληρο δισκο, και θελω να κανω για πρωτη φορα install τα windows, τι software μπορεί να είναι; Σ' ευχαριστώ πολύ!
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχω καταφερει να εγκαταστησω τα windows, πώς θα μπω στη registry; Γίνεται με άλλον τρόπο; Και αν δεν ειναι θεμα hardware, εφοσον εχω αχρησιμοποιητο σκληρο δισκο, και θελω να κανω για πρωτη φορα install τα windows, τι software μπορεί να είναι; Σ' ευχαριστώ πολύ! My bad,λανθασμενα νομισα πως τα καταφερες με την εγκατασταση. Δοκιμασε το boot απο live cd και επισης ελεγξε τις μνημες σου (δυστυχως το "βαζω-βγαζω¨"δεν αποτελει αξιοπιστο τεστ).
Cham Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Άκου τώρα τι έχει συμβεί σε εμένα.. Έφτιαξα πρόσφατα ένα Desktop (είμαι τεχνικός) αλλαγή σκληρού κ UpGrade στα Windows αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με εσένα ακριβώς. Κατά την εγκατάσταση χωρίς να μπορώ να διαπιστώσω από που προέρχεται,τα Windows σερνόντουσαν έκαναν 2,5 φορές τον χρόνο που χρειάζονται να εγκατασταθούν,σαν να μην είχαν περαστεί οι Sata drivers καν, τέτοια συμπεριφορά. Αφού όμως τελείωσε η εγκατάσταση και μπήκα στην διαδικασία να δω τι έφταιγε δεν βρήκα τίποτα και ο υπολογιστής λειτουργούσε άψογα (όλα τα test) και με καλές επιδώσεις.. Κατέληξα στο μυαλό μου ότι επειδή αυτός ο υπολογιστής ήταν από παρόμοιο κατάστημα και υλοποίηση με το δικό σου και στημένος με Vista ήταν Bug στο βιος. Αυτές τις ημέρες θα τον ξαναφέρει να δοκιμάσουμε να βάλουμε κ τo lion σε άλλον σκληρό οπότε θα έχω τον χρόνο κ την ευκαιρία να το διασταυρώσω..Σε επικοινωνία που είχα μαζί του γιατί εκτός από πελάτης είναι και γνωστός ήταν πολύ ευχαριστημένος ενθουσιασμένος θα έλεγα και δεν μου ανέφερε κάποιο πρόβλημα π.χ όπως λες εσύ με την αναπαραγωγή Video.Η διαφορά βέβαια είναι ότι σ'εσενα άρχισε να το κάνει και εσύ άρχισες να ψάχνεσαι,, ενώ αυτός χτύπησε δίσκο και μπήκαμε στην διαδικασία, αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι ήταν σε θέση να το αντιληφθεί και να ειχε συμβεί πριν, γιατί με τα Vista και με τα παιδιά του να τον κάνουν πιάνο δεν ήταν στα καλύτερα του ο υπολογιστής. Εγώ ήμουν έτοιμος να επικεντρώσω λοιπόν αν συνεχίζονταν το πρόβλημα στο Bios και στις μνήμες (ramdrive) ελπίζω να σου έδωσα κάποιες ιδέες.
guardianx71 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Αυτό που θα σου πρότεινα φίλε μου είναι να απενεργοποιήσεις για αρχή όλες τις δευτερεύουσες συσκευές του bios της μητρικής σου. Δηλαδή : floppy να το βάλεις ότι δεν υπάρχει, απενεργοποίηση lan ,audio δεύτερους controllers για raid και γενικός ότι δεν είναι απαραίτητο κατά την εγκατάσταση. Για το floppy: Μου έχει τύχει σε συστήματα που δεν έχουν floppy αλλά στο BIOS το έχουν στο standar CMOS features (προς το τέλος είναι η επιλογή) ή που το υπάρχει floppy αλλά δεν είναι με τα καλά του να μου κολλάει εκεί. Επείσης αν έχεις ένα άλλο αχρησιμοποίητο καλώδιο SATA καλό είναι να το βάλεις απλά για σιγουριά Δοκίμασε έτσι και αν δεν δουλεύει πρώτα δοκίμασε bios reset και αν και πάλι δεν , τότε bios update.
tierney Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ όλου για τις απαντήσεις σας. Το πρόβλημα εξακολουθει να υπάρχει αλλα προχώρησα λίγο στην έρευνα. Αποφάσισα να παίξω με τις RAM. Τις έχω σε triple channel, (3x2GB, GSKILL, 1333Mhz). H mobo μου ειναι η MSI x58 Platinum, και εχει 6 slots. Σηκώνει μέχρι 24 GB και 1333 χρονισμούς. Τρία χρόνια τώρα με αυτήν την στοίχιση δεν είχα κανένα παράπονο και δεν πείραξα τίποτα τελευταία. Ούτε overclocking ούτε κάτι άλλο έχω κάνει. Αποφάσισα λοιπον να βγαλω τις 2 και να αφησω κουμπωμενη την μια. Και voila! Εγινε αμέσως το format των seven. Ξαναέβαλα τις άλλες 2 και άρχισε πάλι να σέρνεται το σύστημα. Δοκίμασα την κάθε μία ξεχωριστά και μόνες τους δουλεύανε. Άλλαξα τα slots, έπαιξα με συνδυασμούς σε δυαδες-τριάδες και διαφορετικά slots, τίποτα. Μόνο μόνες τους τραβάει το σύστημα. Να σημειώσω ότι το σύστημα τις βλέπει σαν 6GB αν μπουν και οι 3, και 2GB αν μπει μία-μία. Επίσης να σημειώσω ότι μια από τις φορές που τις έβαλα και τις 3, λίγο μετά το loading των windows, εκεί που ζοριζότανε μου πέταξε μία μπλε οθόνη με error για το nvlddmkm.sys και κάτι για: 0x00000116. Από το googling είδα ότι κάτι παίζει με drivers από κάρτας γραφικών nvidia. Ενώ είχα ήδη εγκαταστήσει τους τελευταιους drivers της. (PNY Geforce 460). Επίσης κάτι έγραφε για physical memory και μετρούσε.. (?) Ξεκούμπωσα την κάρτα γραφικών και bootαρα. Την ξανακούμπωσα, τίποτα. Έβγαλα την μπαταρία από την mobo για να resetαριστούν τα bios, τίποτα.. Και ερωτώ. Τι μπορεί να παίζει; Πρόβλημα με τις slots της mobo; Κάποια ρύθμιση από bios για να δει το triple channel; Πρόβλημα με τις μνήμες; Πρόβλημα με την κάρτα γραφικών; Σας ευχαριστώ πολύ!
Cham Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Πρόβλημα με τις μνήμες που μπορεί να επεκταθεί όμως κ στην Μητρική αν το ζορίσεις. Βρες πια είναι και αφαίρεσε την δια παντός. Εγκυκλοπαιδικά τώρα, από ένα τέτοιο πρόβλημα και μετά που με ζόρισε πολύ να το βρω πάντα αγοράζω μνήμες που προτείνει ο κατασκευαστής του mobo..
tierney Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Πρόβλημα με τις μνήμες που μπορεί να επεκταθεί όμως κ στην Μητρική αν το ζορίσεις. Βρες πια είναι και αφαίρεσε την δια παντός. Εγκυκλοπαιδικά τώρα, από ένα τέτοιο πρόβλημα και μετά που με ζόρισε πολύ να το βρω πάντα αγοράζω μνήμες που προτείνει ο κατασκευαστής του mobo.. Ναι αλλά πώς θα βρω ποια ειναι ελαττωματικη, όταν κάθε μια που παίζει μόνη της, παίζει κανονικά;
guardianx71 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Ναι αλλά πώς θα βρω ποια ειναι ελαττωματικη, όταν κάθε μια που παίζει μόνη της, παίζει κανονικά; Με συνδιασμους των 2
tierney Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Update: Τελικά αναγκάστηκα να πάω χτες το βράδυ στο πλαίσιο (αν και έχω εγγύηση στο e-shop) μιας και φαίνονται πολύ πιο σοβαροί και ίσως με βοηθούσαν. Σήμερα το μεσημέρι μου είπαν ότι φταίει η κάρτα γραφικών. Είναι ελαττωματική η καινούρια κάρτα γραφικών που μου βάλαν στο eshop! Το φαντάζεστε; και τώρα θα πρέπει να τον πάρω από το πλαίσιο και να πάω στο eshop να μου την αλλάξουνε.. Να δω πόσο καιρό θα παρει....
tierney Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Απλά για να κλείσει το θέμα, ύστερα από πολλές μετακινήσεις του υπολογιστή, πολλα τηλεφωνα κτλ η λύση βρέθηκε. Την παραθέτω μπας και υπάρχει κάποιος στο μέλλον που θα έχει παρόμοιο πρόβλημα. Το ζήτημα ήταν ότι όταν πήγαινα να εγκαταστήσω τα windows 7 64bit, το pc σερνότανε. Αν εβγαζα τις μνημες και αφηνα μονο μία πάνω, τότε έπαιζε κανονικά. Ακόμα και εγκατασταση να εκανα με την μια RAM, και να τοποθετουσα τις υπολοιπες αργοτερα, παλι εβγαζε προβληματα. Το έψαξα μόνος μου, (μιας και ουτε Πλαισιο, ούτε e-shop, εκαναν κάτι) και είδα ότι πολλοι στο εξωτερικο είχαν το ίδιο πρόβλημα. Αυτό που τελικα εκανα, είναι να κανω bios update (mobo: MSI x58 Platinum). Μόλις πήγα στην v1.5, το πρόβλημα λύθηκε αμέσως. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Να 'στε καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα