mchls Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Καλησπερα... Εχει βγει το πλαστικο περιτυλιγμα σε μερικες μπαταριες Energizer Rechargeable ΑΑ 2000mah... Οι μπαταριες ειναι προσφατα αγορασμενες, σε αριστη κατασταση και τις χρειαζομαι... Προτασεις οπως ''Αγορασε νεες και πετα αυτες να τελειωνεις'' δεν θα βοηθησουν... Οποτε ρωταω και οποιος γνωριζει ας βοηθησει... 1.Η απωλεια του πλαστικου περιτυλιγματος θα επηρεασει αρνητικα την φορτιση ή την λειτουργια τους ; ; ; 2.Τι θα πρεπει να προσεχω ; ; ; 3.Ειναι για πεταμα ; ; ; Ευχαριστω εξ αρχης για τον χρονο σας...
dimitrisOS Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 για διαφημισει ειναι το πλαστικο και να σου λεει τα χαρακτηριστικα τις πανταριας
quic307 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δουλεψετες κανονικοτατα, δεν εχεις προβλημα.
mchls Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Να 'στε καλα ρε παιδια...Αμαρτια μπαταριες του ''κουτιου''... Πως έφυγε το πλαστικό? Εβαλα τις ΑΑ μπαταριες σε τρυπα η οποια ηταν για ΑΑ, ΑΛΛΑ ξες χωραει μονο μερικες ΑΑ... [συχνο φαινομενο ειδικα για ασυρματα πληκτρολογια τα οποια στις αλκαλικες ειναι κομπλε και στις rechargeable ''παιζει'' σφηνωμα]. . . Τις δικες μου ΑΑ δεν τις χωραγε για να μπουνε ολοκληρες , οποτε τις εβγαλα... Για να βγουν ομως χρησιμοποιησα κατι αιχμιρο και εκει τρυπησε αρκετα το περιτυλιγμα...Ε μετα ειπα αμαρτια να μεινει τρυπημενο και το εγδυσα εντελως...
profi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 ρώτησα μήπως έφυγε-έλιωσε στην φόρτιση ή στην χρήση....αλλά έτσι όπως τα λες,δούλεψε τες κανονικά,δεν έχουν κανένα θέμα !!
mchls Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Α κομπλε δηλαδη... Σας ευχαριστω παιδια...
mchls Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Τι θα λεγατε, αν τις ''εντυνα'' με μονωτικη ταινια ; ; ;
SPANK Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δεν νομίζω οτι χρειάζεται δούλεψε τες οπως ειναι
quic307 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Τι θα λεγατε, αν τις ''εντυνα'' με μονωτικη ταινια ; ; ; Μπααα...
PCharon Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Πρόβλημα ουσιαστικό δεν υπάρχει, ΑΛΛΑ υπάρχουν μερικά θεματάκια. Ο αρνητικό πόλος της μπαταρίας πολλές φορές φτάνει μέχρι το πάνω μέρος (όλο το μέταλλο είναι αρνητικός πόλος) και συνήθως καταλήγει σε 1-2 χιλιοστά απόσταση από τον θετικό. Οπότε σε περίπτωση που φύγει το πλαστικό υπάρχει πια σοβαρή πιθανότητα να τη βραχυκυκλώσεις ακουμπώντας τη κατά λάθος σε μεταλλικό αντικείμενο. Προσωπικά το έχω πάθει άπειρες φορές και μάλιστα παλιότερα σε μπαταρίες NiCd πυρακτωνόταν κιόλας το μέταλλο εκεί που βραχυκύκλωνε, δεν είναι αστείο. Ακόμα, όταν τοποθετούνται πολλές μπαταρίες σε συστοιχία, επειδή μπορεί να ακουμπήσουν (πχ σε κάποιο τράνταγμα) υπάρχει ενδεχόμενο σε κάποιες συσκευές αν είναι γυμνές να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα. Συμπεράσματα: - Προσέχεις να μην τις βραχυκωκλώσεις ακουμπώντας κάτι μεταλλικό κοντά στο θετικό πόλο ή κατά τη τοποθέτηση σε συσκευές ή κατά την αποθήκευση. - ΝΑΙ, να βάλεις μια φλούδα ταινία γύρω τους (μη το παρακάνεις και χοντρύνουν και δε χωράνε σε συσκευές, μια κάλυψη μόνο), αν είναι δυνατόν κιόλας να καλύψει και την άκρη του μετάλλου στο πάνω μέρος δίπλα από το θετικό πόλο. - Μετά τα δύο παραπάνω, δε τρέχει τίποτα, τις χρησιμοποιείς κανονικά. TIP: προσέχουμε στο βάλε-βγάλε να μη χαλάμε τη μόνωση κοντά στο θετικό πόλο, δηλαδή αν είναι σφιχτές αποφέυγουμε να βάζουμε εκεί νύχια/κλειδιά/κατσαβίδια γιατί μπορεί να σκιστεί το πλαστικό. Μια πολύ απλή πατέντα για να βγάζεις μπαταρίες από «σφιχτές» τοποθετήσεις, είναι να τις τυλίγεις στη μέση πχ με ένα κομματάκι κορδέλλα, οπότε όταν θες να τις βγάλεις τραβάς τη κορδέλλα.
mchls Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Πρόβλημα ουσιαστικό δεν υπάρχει, ΑΛΛΑ υπάρχουν μερικά θεματάκια. Ο αρνητικό πόλος της μπαταρίας πολλές φορές φτάνει μέχρι το πάνω μέρος (όλο το μέταλλο είναι αρνητικός πόλος) και συνήθως καταλήγει σε 1-2 χιλιοστά απόσταση από τον θετικό. Οπότε σε περίπτωση που φύγει το πλαστικό υπάρχει πια σοβαρή πιθανότητα να τη βραχυκυκλώσεις ακουμπώντας τη κατά λάθος σε μεταλλικό αντικείμενο. Προσωπικά το έχω πάθει άπειρες φορές και μάλιστα παλιότερα 1.σε μπαταρίες NiCd πυρακτωνόταν κιόλας το μέταλλο εκεί που βραχυκύκλωνε, δεν είναι αστείο. Ακόμα, 2.όταν τοποθετούνται πολλές μπαταρίες σε συστοιχία, επειδή μπορεί να ακουμπήσουν (πχ σε κάποιο τράνταγμα) υπάρχει ενδεχόμενο σε κάποιες συσκευές αν είναι γυμνές να δημιουργηθεί 3.βραχυκύκλωμα. Συμπεράσματα: - Προσέχεις να μην τις βραχυκωκλώσεις ακουμπώντας κάτι μεταλλικό κοντά στο θετικό πόλο ή κατά τη τοποθέτηση σε συσκευές ή κατά την αποθήκευση. - ΝΑΙ, 4.να βάλεις μια φλούδα ταινία γύρω τους (μη το παρακάνεις και χοντρύνουν και δε χωράνε σε συσκευές, μια κάλυψη μόνο), αν είναι δυνατόν κιόλας να καλύψει και την άκρη του μετάλλου στο πάνω μέρος δίπλα από το θετικό πόλο. - Μετά τα δύο παραπάνω, δε τρέχει τίποτα, τις χρησιμοποιείς κανονικά. TIP: προσέχουμε στο βάλε-βγάλε να μη χαλάμε τη μόνωση κοντά στο θετικό πόλο, δηλαδή αν είναι σφιχτές αποφέυγουμε να βάζουμε εκεί νύχια/κλειδιά/5.κατσαβίδια γιατί μπορεί να σκιστεί το πλαστικό. Μια πολύ απλή πατέντα για να βγάζεις μπαταρίες από «σφιχτές» τοποθετήσεις, είναι να τις τυλίγεις στη μέση πχ με ένα κομματάκι κορδέλλα, οπότε όταν θες να τις βγάλεις τραβάς τη κορδέλλα. 1.Οι εν λογω μπαταριες ειναι Ni-mh, λες να ''αντιδρουν'' ομοια με τις Ni-Cd που ανεφερες; ; ; 2.Τοτε μια καλη ιδεα ειναι η εξης: σε συσκευη που απαιτει συστοιχια να χρησημοποιω μονο μια ''γυμνη'' μαζι με ''ντυμενες''...Σωστα; ; ; 3.Οταν λες βραχυκυκλωμα, τι μπορει να παθει η συσκευη και τι οι μπαταρια/ριες που θα το υποστουν το βραχυκυκλωμα; ; ; 4.Περαν του παχους ομως, δεν θα επιφερει επιπροσθετα προβληματα οπως χνουδια που τραβαει η κολλα, της μονωτικης, οταν ξεχειλισει; ; ; 5.Εστω δεν χρησιμοποιησα σταυροκατσαβιδο...
PCharon Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 1. Ναι αμέ, πάλι χαμός θα γίνει σε βραχυκύκλωμα, αν είναι φρεσκοφορτισμένη περνάνε μπόλικα αμπέρ. Απλά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί κάθε φορά που βραχυκυκλωνει μια μπαταρία ζεσταίνεται επικίνδυνα και μπορεί να χαλάσει ή να έχουμε κανά μπαμ. Δεν έχω κάποια για πέταμα να το δοκιμάσω να σου πω. 2. Σωστά. 3. Αν διαρκέσει ώρα κι έχουμε καμιά πυράκτωση μπορεί να καταστραφεί κάτι. Τη πιθανότητα έκρηξης λογω βραχυκυκλώματος (οπότε υπερθερμαίνεται το στοιχείο) δε τη γνωρίζω. Αλλά συνήθως διαλύεται το σιδεράκι που προκάλεσαι το βραχυκύκλμα λόγω πυράκτωσης και σταματάει εκεί. 4. Όχι μωρέ. Στην άκρη απλά κόψε τη σύριζα με ένα λεπιδάκι και θα γίνει κούκλα, δε μαζεύει τίποτα. Τα χνούδια δεν είναι πρόβλημα και να τα μάζευε. 5. Εμ, είδες που το μάντεψα πώς έγινε η βλακεία... Εγώ τις επαναφορτιζόμενες τις προσέχω πώς τις βγάζω ακριβώς γι αυτό το λόγο, για να μη χαλάσω το περίβλημα. Βέβαια η αλήθεια είναι πως με 500-1000 φορτίσεις (αν αντέξουν όντως τόσο καιρό) και με τόσα βάλε-βγάλε, χλωμό είναι να σου μείνει η μπαταρία ακέραια. Η μόνη λύση γι αυτό είναι η κορδελίτσα!
mchls Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 1. Ναι αμέ, πάλι χαμός θα γίνει σε βραχυκύκλωμα, αν είναι φρεσκοφορτισμένη περνάνε μπόλικα αμπέρ. Απλά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί κάθε φορά που βραχυκυκλωνει μια μπαταρία ζεσταίνεται επικίνδυνα και μπορεί να χαλάσει ή να έχουμε κανά μπαμ. Δεν έχω κάποια για πέταμα να το δοκιμάσω να σου πω. 2. Σωστά. 3. Αν διαρκέσει ώρα κι έχουμε καμιά πυράκτωση μπορεί να καταστραφεί κάτι. Τη πιθανότητα έκρηξης λογω βραχυκυκλώματος (οπότε υπερθερμαίνεται το στοιχείο) δε τη γνωρίζω. Αλλά συνήθως διαλύεται το σιδεράκι που προκάλεσαι το βραχυκύκλμα λόγω πυράκτωσης και σταματάει εκεί. 4. Όχι μωρέ. Στην άκρη απλά κόψε τη σύριζα με ένα λεπιδάκι και θα γίνει κούκλα, δε μαζεύει τίποτα. Τα χνούδια δεν είναι πρόβλημα και να τα μάζευε. 5. Εμ, είδες που το μάντεψα πώς έγινε η βλακεία... Εγώ τις επαναφορτιζόμενες τις προσέχω πώς τις βγάζω ακριβώς γι αυτό το λόγο, για να μη χαλάσω το περίβλημα. Βέβαια η αλήθεια είναι πως με 500-1000 φορτίσεις (αν αντέξουν όντως τόσο καιρό) και με τόσα βάλε-βγάλε, χλωμό είναι να σου μείνει η μπαταρία ακέραια. Η μόνη λύση γι αυτό είναι η κορδελίτσα! 1.Τι μπαμ;;;Σοβαρα τωρα;;;Ωχχχ... 3.Κανε το πιο λιανα... 4.Αυτο καρα-κανε το λιανα... 5.Παντως περαν του πληκτρολογιου [ανα 4 χρονια θελει αλλαγη] και του ποντικιου [ανα 8-10 μηνες θελει αλλαγη] δεν χρησιμοποιω, τουλαχιστον με συχνη χρηση, μπαταριες ΑΑ καπου αλλου...[Δοξα το Θεο δεν εχω ψηφιακη με μπαταριες ΑΑ...]
PCharon Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 1. Ε, άμα είναι φρεσκοφορτισμένη και σκαλώσει και βραχυκυκλώσει, όλα παίζονται. 3. Πχ βάζω εγώ ένα συνδετήρα και τη βραχυκυκλώνω, τα 2 χιλιοστά του συνδετήρα που ακουμπάνε εκεί αρχίζουν και φεγγοβολάνε από τη πυράκτωση και μετά διαλύεται το μέταλλο λόγω θερμοκρασίας και σταματάει εκεί. Με τις NiCd θυμάμαι που τις είχα για πέταμα και μόλις ανακάλυψα αυτή τη δύναμη έπαιζα για πλάκα μετά... 4. Μόνο αν το δείξω σε βίντεο, δε μπορώ με τα λόγια. 5. Ε, μάλλον δε τρέχει τίποτα για μέσα εκεί. Μόνο όταν τις βγάζεις και τις πετάς από εδώ κι από εκεί να προσέχειςτις γυμνές. Μην αγχώνεσαι, απλά επισήμανα πως θέλει προσοχή γι αυτό το λόγο. Αν προσέχεις δε τρέχει τίποτα. Αυτή τη στιγμή έχω κι εγώ μπαταρίες που είναι έτσι και τις χρησιμοποιώ, απλά προσέχω πού τις ακουμπάω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα