Προς το περιεχόμενο

Overclocking Quad Core Q9550 @ 2.83Ghz

Demian1989

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να κάνω overclocking το συγκεκριμένο cpu σε normal ταχύτητες όπως 3.4-3.6Ghz, για ψύξη έχω την μαμά με μία μικρή προσθήκη δεύτερου ανεμιστήρα στο καπάκι του κουτιού ο οποιός καταλήγει πάνω στην ψύκτρα της cpu με ένα χωνί που είχε το κουτί από τότε που το πείρα στις εικόνες έχω ότι πληροφορία χρειάζεται να δείτε για το σύστημα και αυτά που φοράει. Ζητάω βοήθεια γιατί δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με τα άλλα παρόμοια θέματα στο φόρουμ όποτε θα χρειαστώ μία πιο συγκεκριμένη προσέγγιση. Επίσης το τροφοδοτικό που έχω προς το παρόν είναι ένα noname 500Watt αύριο όμως θα περάσω αυτό http://www.getitnow.gr/prod/anabathmisi/protaseis/corsair-gaming-series-gs600-600-watt/prod1230008pp/.

post-224586-0-61745800-1318866413_thumb.png

post-224586-0-88253900-1318866419_thumb.png

post-224586-0-96992900-1318866425_thumb.png

post-224586-0-06880800-1318866433_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8,5 Χ 400 πρέπει να τα κάνεις με ~1.2V οπότε ξεκίνα και βλέπεις, γιατί το stock cooler δεν νομίζω να σε πάει και πολύ πάνω από τα 3.6... Απλά μην ξεχνάς να ρυθμίζεις κατάλληλα τις μνήμες σου, όταν αυξάνεις το fsb και να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό -> http://www.insomnia.gr/topic/203949-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-overclocking-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-core-2-duo-quad-cpus/ για να πάρεις μια πρώτη ιδέα ;)

Link Ενα παρομοιο θεμα που βρηκα στο νετ.

Με λιγα λογια

Ai overclock tunner: manual

Cpu ratio setting: 8.5

Fsb Frec: 400

Pci e freq: Αλλοι λενε 100 αλλοι 101 αλλοι auto.Εγω ψηφιζω και χρησιμοποιω auto

Fsb strap to northbridge: 400

Dram Freq: 1600mhz

Mem Oc charger: enable

Ai clock twister: strong

Cpu voltage: 1.36 (*)

Dram voltage: 1.65

Load line calibration:disable

Cpu spread spectrum: disabled

(*)Μολις τα κανεις ολα αυτα,δοκιμασε με prime ή intel burn test να δεις οτι ειναι σταθερο ξεκινα να ριχνεις το cpu voltage μεχρι εκει που θα σταματησει να ειναι σταθερο ή δεν θα κανει boot.

Και μολις τελειωσεις να πας να παρεις μια ψυκτρα γιατι με την μαμα ψυκτρα δεν ειναι καλο να παιζεις.Σιγουρα ο επεξεργαστης σου παει πιο πανω αν ψαξεις λιγο στο νετ θα δεις οτι υπαρχουν πολλοι κανιβαλοι απ οτι διαβασα ομως η μητρικη δεν ειναι οτι πρεπει για τετοια.

Απ΄ οτι καταλαβα δεν σε ενδιαφερει και πολυ να κανιβαλιστεις απλα να ανεβασεις λιγο οπως και να εχει ομως παρε μια ψυκτρα.

Dram Freq: 1600mhz

οι ram από μαμά τις πείρα 1333mhz είναι αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552616 αν και το cl τους όπως στην φώτο είναι 9 ενό στο e-shop λέει 7

Ok sorry που δεν ρωτησα νομιζα οτι ειχες 1600αρες

fsb strap to north:333 Dram freq: 1333

Πιστευω ομως οτι μπορεις να τις ανεβασεις στα 1600 χωρις προβλημα.

Ai overclock tunner: manual (υπάρχρει η επιλογή)

Cpu ratio setting: 8.5 (παραμένει αναγκαστικά στο auto δεν μου βγάζει άλλη επιλογή)

Fsb Frec: 400 (δεν αλλάζει δεν υπάρχει επιλογή πέρα από την default 333)

Pci e freq: Αλλοι λενε 100 αλλοι 101 αλλοι auto.Εγω ψηφιζω και χρησιμοποιω auto (δεν αλλάζει δεν υπάρχει επιλογή πέρα από την default 100)

Fsb strap to northbridge: 400 (μπορώ να το βάλω στα 400)

Dram Freq: 1600mhz (επιλογή μέχρι DDR3-1332Mhz)

Mem Oc charger: enable (Μπορώ να βάλω την επιλογή αυτή)

Ai clock twister: strong (Μπορώ να βάλω την επιλογή αυτή)

Cpu voltage: 1.36 (*) (μέχρι εδώ κοίταξα δεν πείραξα ρεύματα)

Dram voltage: 1.65

Load line calibration:disable

Cpu spread spectrum: disabled

Δεν την γνωριζω την μητρικη απολυτα.Αλλα πανω κατω το ιδιο bios με το δικο μου πρεπει να ειναι αν κρινω απο τα screen που ειδα.Οταν βαζεις το OC tunner στο manual το fsb στο 400 και το strap στο 400 δεν σου δινει επιλογη τις μνημες να τις ανεβασεις στα 1600mhz?

Ασχετη παρατηρηση αλλα να την κανω...Τις τιμες δεν τις γραφεις τις δινεις με το (+) και το (-).ναι?

από ότι παρατήρησα μόνο στα ρεύματα αλλάζουν οι τιμές με + - στις υπόλοιπες επιλογές τουλάχιστον αυτές που με αφήνει να τροποποιήσω βγαίνει ένα δευτερεύον παράθυρο με κάποιες βασικές τιμές. Και από εκεί και πέρα δεν ξέρω να βάλω το fsb στα 400 αλλά χωρίς να μπορέσω να αλλάξω το multiplier από x6 σε 8.5 που έγραψες τι θα γίνει ?

το έκανα και αυτό ήταν που με παραξένευσε μήπως έπρεπε να κάνω ένα Save & exit με το που το έβαλα στο manual μπας και στανιάρει ?

δεν μπορώ να το ρυθμίσω δεν μου βγάζει επιλογή είναι λογικά στο default του auto δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται επίσης με το που κάνω το ai overclock tuner σε manual εμφανίζονται οι επιλογές και συμβαίνει αυτό που γράφω στις παρενθέσεις

Fsb Frec: 400 (δεν αλλάζει δεν υπάρχει επιλογή πέρα από την default 333)

Pci e freq: Αλλοι λενε 100 αλλοι 101 αλλοι auto.Εγω ψηφιζω και χρησιμοποιω auto (δεν αλλάζει δεν υπάρχει επιλογή πέρα από την default 100)

Λογικα εχει 3 επιλογες.Manual auto xmp επιλεγεις το manual και μετα πας με το βελακι στο multi και πατας (+) και εισαι σιγουρος οτι δεν αλλαζει τπτ? Καντα παλι οπως στα εγραψα ακριβως και πες μου τι εγινε.

τα έβαλα όλα έτσι όπως τα ανέφερες πέρα από τα ρεύματα που ήταν

Cpu voltage: 1.36255

Dram voltage: 1.66

αλλά μετά το logo της μητρικής έβγαλε σφάλμα bootreq failed corrupted file.

άσε που με τρόμαξε κιόλας γιατί όταν μπήκα μετά το σφάλμα στο bios για να τα βάλω όλα πίσω στα default έτρογε crash το bios και έπρεπε να αλλάζω γρήγορα ορισμένες τιμές να κανώ save και ξανά προσπάθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...