Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ε ναι, ολοι οι μουσουλμανοι στο ελλαντα, ειναι παρανομοι.

Οι λαθρεπικοι ελληνες στην αμερικη αυστραλια καναδα πληρωνουν φορους?

Όχι υπάρχουν και νόμιμοι.......φαντάζομαι τουλάχιστον ότι όσοι εργάζονται στην πρεσβεία του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν......του πούστη θα χουν χαρτιά!!!!!!

Ποιοι ακριβώς είναι οι λαθραίοι Έλληνες των ΗΠΑ, της Aussie και του Καναδά; Ντάξει εμείς είμαστε μπορντέλο.....και αφήνουμε το κάθε λάθρο να μπουκάρει και να μας πηδάει την καθημερινότητα, δεν νομίζω να ισχύει το ίδιο και για τις χώρες που αναφέρεις.

Εκτός και αν αναφέρεσαι για τους Έλληνες μετανάστες προ χρόνων. Σαν το προπατορικό αμάρτημα ξέρω εγώ θα το φέρουμε μια ζωή στην πλάτη μας ε;

Από το Λονδίνο Νίκο θα τα έβλεπα σίγουρα καλύτερα τα πράγματα, περιστοιχιζόμενος όμως στην Αθήνα από κάθε καρυδιάς καρύδι λαθροαποίκο και ζώντας το πρόβλημα καθημερινά δυστυχώς για τους αγκαλίτσες ανθρωπιστές έχω επίγνωση του αν αποτελούν πρόβλημα ή όχι!

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

:-D ελα τωρα μην τους ξυνεις πληγες του ελληνικου φρονιματος. σιγα μην αφησουμε να φτιαχτει και τζαμι.

Switzerland Bans Minarets

Burka ban: French women fined for wearing full-face veil

άρες μάρες?

Πως καταφέρατε και γυρίσατε πάλι ένα θέμα που αφορά το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων στην Αλβανία, με τον οπισθοδρομισμό των Ελλήνων(?) για τα μουσουλμανικά τζαμιά μόνο εσείς ξέρετε. Καημό το έχω ρε Εύα να μην πετάξεις αλλοπρόσαλλο καρφί έστω σε μισό thread.

Δημοσ.

Όχι υπάρχουν και νόμιμοι.......φαντάζομαι τουλάχιστον ότι όσοι εργάζονται στην πρεσβεία του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν......του πούστη θα χουν χαρτιά!!!!!!

Ποιοι ακριβώς είναι οι λαθραίοι Έλληνες των ΗΠΑ, της Aussie και του Καναδά; Ντάξει εμείς είμαστε μπορντέλο.....και αφήνουμε το κάθε λάθρο να μπουκάρει και να μας πηδάει την καθημερινότητα, δεν νομίζω να ισχύει το ίδιο και για τις χώρες που αναφέρεις.

Εκτός και αν αναφέρεσαι για τους Έλληνες μετανάστες προ χρόνων. Σαν το προπατορικό αμάρτημα ξέρω εγώ θα το φέρουμε μια ζωή στην πλάτη μας ε;

Από το Λονδίνο Νίκο θα τα έβλεπα σίγουρα καλύτερα τα πράγματα, περιστοιχιζόμενος όμως στην Αθήνα από κάθε καρυδιάς καρύδι λαθροαποίκο και ζώντας το πρόβλημα καθημερινά δυστυχώς για τους αγκαλίτσες ανθρωπιστές έχω επίγνωση του αν αποτελούν πρόβλημα ή όχι!

Μα για τους τωρινους λεω! Και εγω ειχα ευκαιρια περσυ τετοιο καιρο να παω να δουλεψω για 1 μηνα παρανομα αμερικη. Μιλαμε για την αμερικη με τους ελ μεχικανο που ειναι μπροσταρηδες σε ολες τις δουλειες παρανομως? Δεν λεω οτι δεν πανε νομιμα στην αμερικη, αλλα δεν φευγουν οταν λιξει η τουριστικη βιζα γιατι ο θειςο τζον παπας τους εταξε δουλεια.

Εγω δεν μιλησα για παρανομους μεταναστες στην ελλαδα, εσεις το κανατε πρωτοι. Για την εξ-ελλενιση των ξενων που ζουνε εδω μιλησα, και συμφωνω απολυτα οτι πρεπει ο μεταναστης να ζει συμφωνα με τους ρυθμους της χωρας που ζει, χωρις ομως παραλληλα να του στερειτε το ατομικο δικαιωμα να τηρει τα εθιμα του αλλα και αυτα τα εθιμα να μην ερχονται αντιμετωπα με το να ζει συμφωνα με τους ρυθμους της χωρας που ζει.

When in rome...

Και ναι, θεωρω την μπουρκα, το τζαμι και την εκκλησια και τον σταυρο αχρηστα πραγματα. Θες τοπο θρησκειας? Καντον οπως ειναι ολα τα αλλα τα κτηρια της περιοχης. Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας.

Η βορειοηπειρώτες δεν είναι μετανάστες.

Ειναι κατοικοι αλβανιας? Ζει συμφωνα με τους νομους της αλβανιας? Μπερδευεις το εθνος με την χωρα νομιζω.

Δημοσ.

Δηλαδη εχουμε την απαιτηση οι μεταναστες της ελλαδας να ζουν συμφωνα με τους ελληνικους ρυθμους και να μιλανε την ελληνικη γλωσσα (απολυτα θεμιτο, δεν με αφορα η θρησκεια του καθενος), αλλα οι δικοι μας μεταναστες σε ξενες χωρες πρεπει να εχουν ελληνικο σχολειο, και να ζουν συμφωνα με τα ελληνικθα εθιμα?

Γιατί δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον μας αυτά τα δύο? Τι θες, η εξωτερική μας πολιτική να λειτουργεί με ηθικούς όρους?

Δημοσ.

Που ακριβως ειναι το συμφερον μας με τους ελληνες του εξωτερικου??? τζορτζ στεφανοπουλος και ετσι?

Δημοσ.

Γαμώτο δεν θα μπορώ να φάω τώρα που κλείνουν τα σχολεία στην Αλβανία....

Σε λίγο δεν θα έχεις καν να φας,

και πίστεψε με αυτό οφείλεται εν μέρη και στην εξωτερική πολιτική τόσων χρόνων που αντανακλάται σε αυτό το κλείσιμο των σχολείων

και που κάποιοι επιδοκημάζουν στα πλαίσια της cool προοδευτικότητας.

Δεν είπαμε να είμαστε τίποτα εθνίκια, το κρατικό συμφέρον μας να κοιτάμε, όχι για την διάσωση των παραδοσιακών χορών στο εξωτερικό, χεστήκαμε, γιατί τα λομπυ είναι ισχυρά διπλωματικά εργαλεία. Επένδυση είναι τα σχολεία στο εξωτερικό.

α και το κρατικό μας συμφέρον να μην το κοιτάμε επειδή είμαστε τπτ Ελληναράδες,να το κοιτάμε για να έχουμε να φάμε και να γουστάρουμε.

Που ακριβως ειναι το συμφερον μας με τους ελληνες του εξωτερικου??? τζορτζ στεφανοπουλος και ετσι?

H κακή χρήση των λόμπυ μας τόσα χρόνια είναι ένα μεγάλο θέμα.

Τι να κάνουμε, έχουμε εξωτερική πολιτική επιπέδου γιωργάκη σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Επειδή όμως δεν χρησιμοποιούμε κάτι σωστά δεν σημαίνει πως μας συμφέρει και να το καταστρέψουμε.

Καημό το έχω ρε Εύα να μην πετάξεις αλλοπρόσαλλο καρφί έστω σε μισό thread.

Μα πρέπει να δηλώσουμε κάπως κι εμείς τον cool προοδευτισμό μας.

Συμπληρώνω: Να μειώσουμε και τους εξοπλισμούς γιατί σε μιά περίοδο που δεν έχουμε λεφτά για τα βασικά μας έξοδα δεν μπορούμε να πληρώνουμε για όπλα.

Όταν αύριο μεθαύριο οι Τούρκοι και όποιος άλλος βρει ευκαιρία μας κλέψει εθνικά συμφέροντα (=λεφτά=ποιότητα ζωής) εμείς θα ψαχνόμαστε. Πολιτικές του καφενείου και του κομμωτηρίου.

Δημοσ.

Ειναι κατοικοι αλβανιας? Ζει συμφωνα με τους νομους της αλβανιας? Μπερδευεις το εθνος με την χωρα νομιζω.

εγω τα μπερδεύω η εσύ? Κοίτα τι γράφεις κοίτα τι σου απαντάω.

Από που και ως που είναι μετανάστες οι β/η?

Δεν ζουν σύμφωνα με τους αλβανικούς νόμους. Αν ένας αλβανός σκοτώσει-κλέψει εναν β/η δεν θα τιμωρηθεί

παράδειγμα ο Αριστοτέλη Γκούμας όπου το δικαστήριο έβγαλε απόφαση ότι ήταν ατύχημα και η οικογένεια του δεν είχε καν το δικαίωμα να παραβρεθεί στην δική.

Οι μήπως να πω για τα δικαστήρια express απτά οποία η περιουσία των β/η παραδόθηκε σε κοσοβάρους και αλβανούς?

Η για το ότι η Αλβανία έχει υπογράψει την σύμβαση προστασίας των μειωνοτητων με την Ευρώπη αλλά στην πραξη δεν εφαρμόζει τίποτα, ούτε δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού υπαρχει, ούτε ελληνικες πινακίδες στους δρόμους, ούτε υπάλληλοι που να ξέρουν ελληνικα στις δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν, και η εποικηση των αλβανών στις μειωνοτικες περιοχές συνεχιζεται και η εθνοκάθαρση προχωράει.

Όταν αύριο μεθαύριο οι Τούρκοι και όποιος άλλος βρει ευκαιρία μας κλέψει εθνικά συμφέροντα (=λεφτά=ποιότητα ζωής) εμείς θα ψαχνόμαστε. Πολιτικές του καφενείου και του κομμωτηρίου.

Τα δυο μεγάλα κόμματα θα φταίνε, οι αριστεροί δεν φταίνε ποτέ για τίποτα, ούτε για την χρεωκοπία της Ελλάδας φταίνε :)

Δημοσ.

σιγα μην αφησουμε να φτιαχτει και τζαμι.

το λογικο για καποιον που επιθυμει ελληνικο σχολειο στη Β. Ηπειρο είναι να επιθυμεί τζαμί στην Αθήνα. προσωπικά θεωρώ και τα δύο απαραίτητα και φυσικά, ζωντας στην Αθήνα, το θέμα του τζαμιού με αφορά άμεσα και είναι απαράδεκτο η ελληνική πολιτεία να μην εχει επιληφθεί το θέμα.

Δημοσ.

Πάλι στην δικαιοδοσία της Ελληνικής πολιτείας θα εναποθέσουμε το ζήτημα; Δεν έχουμε καεί αρκετά από τα καμώματα της; Δημοψήφισμα όπως στην Ελβετία για το συγκεκριμένο θέμα......και γενικά δημοψήφισμα για τα πάντα.

Δημοσ.

Καπου ειχα διαβασει παντως πως οι καθηγητες που πανε εξω παιρνουν €3.000 το μηνα, καθολου ασχημα.. μεχρι τωρα βεβαια.

Δημοσ.
εδώ έχει τα επιμίσθια, το έχω ξαναγράψει και ποιο πάνω όμως ότι δεν καταλαβαίνω γιατί αποσπούν προσωπικό από την ελλάδα αφού και εκεί υπάρχουν ικανά άτομα.
Δημοσ.

Αξιοτιμη ελληνικη κυβερνηση, αξιωματικη αντιπολιτευση και λοιπα κοινοβουλευτικα κομματα,

Μας αγοραζετε το πιο ακριβο F-16 απο καθε αλλη χωρα και πληρωνετε εκατομυρια ευρω για κατασκευη site της βουλης και δημων.

Σας ευχαριστουμε.

ΥΓ Μην σταματατε αυτες τις χρυσες κινησεις, κοψτε ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ οπως σχολεια εξωτερικου και λοιπα αρκει να μπορειτε να πληρωνετε 2 εκατομυρια ευρω για τα μαρμαρα της βουλης. Στο κατω κατω αφου εχουνε υπαρξει ελληνες του εξωτερικου που δεν βοηθησανε την χωρα, ολη η ιδεα για διεκδικησεις και εξωτερικη πολιτικη μια βλακεια ητανε.

Με αφοσίωση,

ενας τρελαμενος φαν σας.

Υ.Γ. Να 'στε καλα που κοψατε και την καρτα διαδρομων για τυφλους, ειχε παραγινει αυτη η κοινωνικη αδικια και τα πεταμενα λεφτα σε πολυτελειες. Τι τις θελουνε τις βολτες; ας κατσουνε σπιτι και να δουνε τηλεοραση, ή εστω ακουσουνε. Υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το να ακους Πρετεντερη και Τρέμη; σε εμενα δουλευει τελεια.

Πολλα φιλια

Δημοσ.

η μοναδικη χωρα που εχει τοσα σχολεια σε ξενες χωρες ειναι η ελλαδα. ειναι παραλογο, ας ξεπαρκαρουμε απο το καλαμι. στα παπαρια τους οι ελληνικες παραδοσεις για τους ελληνες δευτερης γενιας και για καποιους πρωτης γενιας. ολα αυτα τα παραδοσιακα που κανουν οι ελληνικοι συλλογοι στο εξωτερικο ειναι για γελια μεχρι δακρυων. κανενας ελληνας της ελλαδας δεν θα εκανε ποτε ολες αυτες τις δηθεν παραδοσιακες συγκντρωσεις κτλ.

Γεια σου Έυα,

επειδή δεν είναι το θέμα "σχολεία στο εξωτερικό" αλλά "σχολεία στην Αλβανία" θα βάλω την απάντησή μου σε σπόιλερ.

Το μόνο παράλογο,αγαπητή Εύα,είναι ο υσχηρισμός σου "στα παπάρια τους οι Ελληνικές παραδόσεις..."

Σαν Ελληνίδα τρίτης γενιάς του εξωτερικού μπορώ να σου πω το εξής : Εάν σήμερα,είχα επισκεφτεί (εγώ και χιλιάδες άλλοι ομογενείς) Γερμανικά,Αμερικάνικα,οτιδήποτε τελοσπάντον ξενόγλωσσα σχολεία,ίσως (και το τονίζω,ΙΣΩΣ) θα είχαμε μια άλλη προσέγγιση ως προς τι ορίζεται ο όρος Πατρίδα και το τι γνωρίζουμε για εκείνην.

Μπορώ να σου πω,πως μια χαρά ήταν τα 12 χρόνια σε Ελληνικό σχολείο,και ιστορία μας μάθανε,και μαθηματικά,και Ελληνική Γλώσσα,και μια χαρά σπουδάσαμε (είτε σε Παν-μιο είτε μάθαμε κάποια Τέχνη)και μια χαρά άνθρωποι γίναμε (τελικά,θέλω να νομίζω δηλαδή ^_^ ).

Τώρα ως προς το "δήθεν" που γράφεις.Εάν δεν υπήρχαν πολιτιστικές συγκεντρώσεις,ομοσπονδίες,συλλόγοι και τα συναφή στο εξωτερικό,θα είμασταν ακόμα πιο μακριά από όλα αυτά που μεταξύ άλλων μας χαρακτιρίζει σαν Έλληνες:Το παρελθόν μας.Κάποιες απλές ερωτήσεις:

Γιατί να μην μάθω (γενικά το γράφω) Ελληνικούς χορούς για παράδειγμα;

Γιατί να μην διοργανώσω μια πολιτιστική βραδυά αφιερωμένη ας πούμε στην Ήπειρο,στον Πόντο,στην Κρήτη;

Γιατί να είναι κακό να θέλει κανείς να πάει σε ημερήσιο Ελληνικό σχολείο παρά να τρέχει 2 φορές την εβδομάδα σε απογευματινό;

Κάτι έγραψες για τους καθηγητές.

Δεν ξέρω τι σου έμαθαν εσένα στο σχολείο που πήγες αλλά εμάς εδώ εκτός από μάθημα μας μάθαιναν και πράγματα που δεν θα τα βρίσκαμε στα Ελληνικά βιβλία.Οι άνθρωποι μια χαρά κάνουν την δουλειά τους (εντάξυ,συνήθως,γράφω καθαρά για ότι έζησα εγώ).Το βρήσκω ανεπίτρεπτο να χαρακτηρίζεις αυτούς τους ανθρώπους άσχημα.Εκπαιδευτικοί είναι και μόνον για αυτό,θα έπρεπε να τους τρέφουμε λίγο παραπάνω σεβασμό.Αυτά και πάντα φιλικά.

Δημοσ.

Πάλι στην δικαιοδοσία της Ελληνικής πολιτείας θα εναποθέσουμε το ζήτημα; Δεν έχουμε καεί αρκετά από τα καμώματα της; Δημοψήφισμα όπως στην Ελβετία για το συγκεκριμένο θέμα......και γενικά δημοψήφισμα για τα πάντα.

Ναι, λες και ο λαός είναι σοφός και ξέρει τι του γίνεται.

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο έστω και ελάχιστα, ακόμα και χωρίς δημοψηφίσματα δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.

Όταν έχουμε όμως να κάνουμε με έναν όχλο που προβληματίζεται για την ασκούμενη πολιτική μόνο όταν νιώσει να πεινάει, όταν δηλαδή είναι αργά, τότε δεν τον εμπιστεύομαι περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...