Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οτι πεις whatever. ελα δες τους πρωτα που μιλανε μισοελληνικα-μισο την γλωσσα της χωρας που ζουν και με σκατενια προφορα. μετα πες μου ποσο στα παπαρια τους τα γραφουν ολα και ποσο τα κανουν απο συνηθεια. ο καημενος μεταναστασης που κλαιει για την ελλαδα που εχασε εχει πεθανει προ πολλου. ο σημερινος κατανοει οτι αλλου ειναι τα φραγκα κι οτι ο φραπες δεν εχει και τοση αξια.

πρώτον δεν υπάρχει βορειοηπειρωτης που να μην μιλάει ελληνικά

Δεύτερον δεν είναι μετανάστες

Τρίτον δεν είναι σοβαρή εξοικονόμηση χρηματων το κλείσιμο των σχολείων της β.ηπειρου

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι σκοποί σου αλλά σταματά να παραπληροφορεις τον κοσμο

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τρίτον δεν είναι σοβαρή εξοικονόμηση χρηματων το κλείσιμο των σχολείων της β.ηπειρου

Κοστιζει το ιδιο με ενα σχολειο (αντιστοιχων θεσεων) εδω η οχι;

Δημοσ.

δε καταλαβα τωρα επικροτουμε και το κλεισιμο των σχολειων?

νταξει δε χρειαζονται τα σχολεια ρε παιδια. να πανε ολοι στα χωραφια και στις οικοδομες, να μην ξερουν τπτ χωρις συνειδηση χωρις τπτ.

το κλεισιμο σχολειων ειναι εγκλημα

Δημοσ.

Νομιζω οτι οταν ελληνας δασκαλος/καθηγητης πηγαινει να διδαξει στο εξωτερικο παορνει δυο μισθους ενα απο εδω(Ελλαδα) και εναν απο την χωρα οπου ειναι το σχολειο..

Στην Γερμανια παντως ετσι γινοταν..

Υ.Γ: μπορει να εχει αλλαξει δεν πολυ ξερω..

Δημοσ.

η μοναδικη χωρα που εχει τοσα σχολεια σε ξενες χωρες ειναι η ελλαδα. ειναι παραλογο, ας ξεπαρκαρουμε απο το καλαμι. στα παπαρια τους οι ελληνικες παραδοσεις για τους ελληνες δευτερης γενιας και για καποιους πρωτης γενιας. ολα αυτα τα παραδοσιακα που κανουν οι ελληνικοι συλλογοι στο εξωτερικο ειναι για γελια μεχρι δακρυων. κανενας ελληνας της ελλαδας δεν θα εκανε ποτε ολες αυτες τις δηθεν παραδοσιακες συγκντρωσεις κτλ.

Ευα αλλο οι συγκετρωσεις που λες με κλαρινα κτλ που γινονται σε Αυστραλια,Αμερικη και αλλο το σχολειο.Εγω προσωπικα πιστευω πολυ στις αξιες που θα σου προσφερει το σχολειο.Αφου αφησαν τη Βορεια Ηπειρο να μπει εντος αλβανικων συνορων θα πρεπει τουλαχιστον να προσφερουν στους ελληνες εκει εστω τα ελαχιστα,δηλαδη να τους προσφερθει ελληνικη παιδεια.

Τωρα για χρηματα,δε ξερω τι παιρνουν αλλα και 2 μισθους να παιρνουν το αξιζουν γιατι εχουν παει και ζουν σε χωρια της Β.Ηπειρου μακρια απο την οικογενεια τους και ειμαι σιγουρη οτι κανουν πολυ σημαντικοτερη δουλεια απο τους εγχωριους.

Δημοσ.

πρωτον ειπα οτι κλεινουν ΟΛΑ τα ελληνικα σχολεια στο εξωτερικο, μην κοιτας μονο της αλβανιας. και ναι ειναι εξοικονομηση χρηματων.

Κοστιζει το ιδιο με ενα σχολειο (αντιστοιχων θεσεων) εδω η οχι;

οχι κοστιζει παραπανω.

Νομιζω οτι οταν ελληνας δασκαλος/καθηγητης πηγαινει να διδαξει στο εξωτερικο παορνει δυο μισθους ενα απο εδω(Ελλαδα) και εναν απο την χωρα οπου ειναι το σχολειο..

Στην Γερμανια παντως ετσι γινοταν..

Υ.Γ: μπορει να εχει αλλαξει δεν πολυ ξερω..

ισχυει ακομα και ο δευτερος μισθος ειναι τις περισσοτερες φορες αισθητα μεγαλυτερος απο τον μισθο της ελλαδας συν εξοδα μετακινησεις που θα σου πληρωσουν και μεταφορικες.

Ευα αλλο οι συγκετρωσεις που λες με κλαρινα κτλ που γινονται σε Αυστραλια,Αμερικη και αλλο το σχολειο.Εγω προσωπικα πιστευω πολυ στις αξιες που θα σου προσφερει το σχολειο.Αφου αφησαν τη Βορεια Ηπειρο να μπει εντος αλβανικων συνορων θα πρεπει τουλαχιστον να προσφερουν στους ελληνες εκει εστω τα ελαχιστα,δηλαδη να τους προσφερθει ελληνικη παιδεια.

Τωρα για χρηματα,δε ξερω τι παιρνουν αλλα και 2 μισθους να παιρνουν το αξιζουν γιατι εχουν παει και ζουν σε χωρια της Β.Ηπειρου μακρια απο την οικογενεια τους και ειμαι σιγουρη οτι κανουν πολυ σημαντικοτερη δουλεια απο τους εγχωριους.

επειδη εχω παει και σε εγχωριο σχολειο και σε σχολειο του εξωτερικου σε πληροφορω οτι δεν γινεται ουσιαστικο μαθημα αλλα κοροιδεια. καμια σχεση με το επιπεδο των εγχωριων σχολειων. η δικαιολογια ειναι παντα οτι τα παιδακια ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ οποτε δεν τα πιεζουν πολυ ουτε στην γλωσσα, ουτε στην ιστορια, ουτε στα αρχαια, ουτε καν στα μαθηματικα και την φυσικη γτ μωρε δεν θα δωσουν πανελληνιες. ΠΑΣΑΛΕΙΜΑΤΑ κανουν σε αυτα τα σχολεια, δεν αποκτουν παιδεια, οποιος δεν τα καταφερε σε νορμαλ σχολειο της χωρας που ειναι καταληγει στο ελληνικο σχολειο. that's a fact.

ΥΓ και δεν κλεινουν μονο σχολεια αλλα και προξενεια, για να καταλαβετε ποσο εχει σφιξει το ζωναρι.

Δημοσ.

Aυτό μου φάνηκε και μένα παράξενο όταν ξεκίνησε η χρονιά και μας είπαν ότι δεν θα στείλουν βιβλία φέτος... Αν είναι δυνατόν

Δημοσ.

Αρα να κλεισουμε καμποσα εγχωρια για να στειλουμε τα λεφτα εκει, ετσι;

Ας μην κάνουμε την συζήτηση παιδική, καταλαβαίνεις τι λέω.

η μοναδικη χωρα που εχει τοσα σχολεια σε ξενες χωρες ειναι η ελλαδα. ειναι παραλογο, ας ξεπαρκαρουμε απο το καλαμι. στα παπαρια τους οι ελληνικες παραδοσεις για τους ελληνες δευτερης γενιας και για καποιους πρωτης γενιας. ολα αυτα τα παραδοσιακα που κανουν οι ελληνικοι συλλογοι στο εξωτερικο ειναι για γελια μεχρι δακρυων. κανενας ελληνας της ελλαδας δεν θα εκανε ποτε ολες αυτες τις δηθεν παραδοσιακες συγκντρωσεις κτλ.

Για τα κλαρίνα και τους παραδοσιακούς χορούς χέστηκα κι εγώ.

Γενικά για ένα κράτος είναι στρατηγικά συμφέρον να έχει μειονότητες μέσα σε άλλα κράτη.

Δες η Τουρκία πως τις προωθεί, μέχρι και νέες δημιουργεί (Σκόπια), δεν το κάνει για να προστατέψει τους τουρκικούς παραδοσιακούς χορούς.

Δες τον ρόλο των λόμπυ σε διάφορα ισχυρά κράτη (usa, γερμανία).

Γι αυτούς που κοστολογούν τα σχολεία του εξωτερικού και μετράνε πόσο παραπάνω κοστίζει από ένα εγχώριο αναρωτιέμαι αν θεωρούν πως αυτά φταίνε για το οικονομικό μας πρόβλημα. Είπαμε να κλείσουμε τα άχρηστα πράματα, όχι να καταστρέψουμε την χώρα.

Δημοσ.

Μα και η Γερμανία έχει Έλληνα δευτερης γενιάς Ευρωβουλευτή, ένα αμάλγαμα φασισταριού και ευρωπαϊστή, από αυτούς που έβγαιναν στην bild και ξιφουλκούσαν για τα χρήματα που χάνει η Γερμανία για την Ελλάδα. Να χαρώ τα λόμπι.

Σημείωση, κανένα σχολείο και για κανένα λόγο δεν πρέπει να κλείνει και αυτό που το κάνει χειρότερο είναι πως είναι λόγω έλλειψης χρήματος. Κόψτε από αλλού, όχι από την παιδεία.

Δημοσ.

πρωτον ειπα οτι κλεινουν ΟΛΑ τα ελληνικα σχολεια στο εξωτερικο, μην κοιτας μονο της αλβανιας. και ναι ειναι εξοικονομηση χρηματων.

Μήν τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι, δεν έχει την ίδια αξία ένα ελληνικό σχολείο στην γερμανία με ένα ελληνικό σχολείο στην β.ήπειρο.

οχι κοστιζει παραπανω.

αποδείξεις δεν βλέπω

επειδη εχω παει και σε εγχωριο σχολειο και σε σχολειο του εξωτερικού σε πληροφορω οτι δεν γινεται ουσιαστικο μαθημα αλλα κοροιδεια. καμια σχεση με το επιπεδο των εγχωρίων σχολειων. η δικαιολογια ειναι παντα οτι τα παιδακια ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ οποτε δεν τα πιεζουν πολυ ουτε στην γλωσσα, ουτε στην ιστορια, ουτε στα αρχαια, ουτε καν στα μαθηματικα και την φυσικη γτ μωρέ δεν θα δώσουν πανελληνιες. ΠΑΣΑΛΕΙΜΑΤΑ κανουν σε αυτα τα σχολεια, δεν αποκτουν παιδεια, οποιος δεν τα καταφερε σε νορμαλ σχολειο της χωρας που ειναι καταληγει στο ελληνικο σχολείο. that's a fact.

Λογικά θα μιλάς για τα εκτός β.ηπείρου ελληνικά σχολεία, το θέμα είναι για τα ελληνικά σχολεία της β.ηπείρου και της αλβανίας γενικότερα.

Κάποιος που(σύμφωνα με το άρθρο) ήρθε Ελλάδα από την αλβανία και μετά ξαναγύρισε αλβανία, μόνο Έλληνας δεν είναι

Γιατί?

Σημείωση, κανένα σχολείο και για κανένα λόγο δεν πρέπει να κλείνει και αυτό που το κάνει χειρότερο είναι πως είναι λόγω έλλειψης χρήματος. Κόψτε από αλλού, όχι από την παιδεία.

Σωστός

Και μιλώντας γενικά τώρα, γιατί θα πρέπει δηλαδή η ελληνική πολιτεία να τυπώνει κάθε χρόνο βιβλία? κανονικά θα έπρεπε να αποτελούν δημόσια περιουσία και οι μαθητές στο τέλος της χρονιάς να τα επιστρέφουν πίσω. Έτσι και χρήματα θα εξοικονομούσαμε και το περιβάλλον θα προστατεύαμε με τους τόνους χαρτιού που πετιούνται κάθε χρόνο

Δημοσ.

ναι τα σχολικα βιβλια ειναι το προβλημα για το περιβαλλον, με τους τονους χαρτιου που πετιουνται καθε χρονο... :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...