Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω κάποια διαδικτυακή συναλλαγή με κάποιον και μου πρότεινε να του δώσω αριθμό λογαριασμού για να κάνει κατάθεση.

Κρύβει καθόλου κινδύνους αυτό? Μπορεί π.χ. κάποιος αν ξέρει τον αριθμό του λογαριασμού σου στην τράπεζα να σε κλέψει κάπως ή να μάθει τα προσωπικά σου στοιχεία?

• Moderators
Δημοσ.

Δε νομιζω να μπορει να σε κλεψει αν ξερει τον αριθμο λογαριασμου σου. Ωστοσο αυτο που μπορει να κανει ειναι να μη σου στειλει ποτε αυτο που αγορασες. Και φυσικα δεν θα καλυπτεσαι καπως. Προτεινω paypal ή αντικαταβολη.

Δημοσ.

Τους λογαριασμούς τραπεζών οι επιχειρήσεις τους έχουν στα σάιτ τους, στα τιμολόγια τους κλπ.

Δεν υπάρχει κίνδυνος.

Το IBAN πρέπει να του δώσεις.

Δημοσ.

Τους λογαριασμούς τραπεζών οι επιχειρήσεις τους έχουν στα σάιτ τους, στα τιμολόγια τους κλπ.

Δεν υπάρχει κίνδυνος.

Το IBAN πρέπει να του δώσεις.

Γιατί να του δώσω το ΙΒΑΝ? Αν του δώσω τον αριθμό του λογαριασμού δεν μπορεί να κάνει κατάθεση?

(με το ΙΒΑΝ μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση και σε στοιχεία?)

Δημοσ.

Όχι ρε φίλε. Μη φοβάσαι. Μόνο με το ΙΒΑΝ μπορεί να κάνει κατάθεση μέσο e-banking.

Όχι δεν θα κάνει με e-banking, θα πάει σε τράπεζα, άρα ο αριθμός λογαριασμού δεν αρκεί? Για να κάνεις κατάθεση κάπου πρέπει να πεις και το όνοματεπώνυμο αυτού στον οποίο ανήκει ο λογαριασμός?

Δημοσ.

Τότε είσαι ΟΚ.

Το ονοματεπώνυμο το πεις δε το πεις θα το δει στο αποδεικτικό της τράπεζας.

Καλύτερα πες το για να μπορέσει και αυτός να διασταυρώσει ότι έκανε τη σωστή κατάθεση στο σωστό λογαριασμό.

Δημοσ.

Τότε είσαι ΟΚ.

Το ονοματεπώνυμο το πεις δε το πεις θα το δει στο αποδεικτικό της τράπεζας.

Καλύτερα πες το για να μπορέσει και αυτός να διασταυρώσει ότι έκανε τη σωστή κατάθεση στο σωστό λογαριασμό.

Μάλιστα, ναι σωστός, ευχαριστώ.

• Moderators
Δημοσ.

Ελεος πρεπει να μαθω να διαβαζω! Νομιζα πως εσυ θα εκανες την καταθεση. Σορρυ παιδια. :o

Δημοσ.

Γενικότερα, να βάλεις χρήματα σε έναν λογαριασμό γίνεται εύκολα, μόνο με τον αριθμό. Όπως ειπώθηκε, το όνομα θα βοηθήσει απλά αυτόν που κάνει την κατάθεση να διασταυρώσει ότι έχει το σωστό νούμερο.

Για να βγάλεις χρήματα από λογαριασμό, χρειάζονται πολύ περισσότερα από τον αριθμό και το ονοματεπώνυμο.

Δημοσ.

Γενικότερα, να βάλεις χρήματα σε έναν λογαριασμό γίνεται εύκολα, μόνο με τον αριθμό. Όπως ειπώθηκε, το όνομα θα βοηθήσει απλά αυτόν που κάνει την κατάθεση να διασταυρώσει ότι έχει το σωστό νούμερο.

Για να βγάλεις χρήματα από λογαριασμό, χρειάζονται πολύ περισσότερα από τον αριθμό και το ονοματεπώνυμο.

Καλά εγώ δεν θα ήθελα να ξέρει καν το ονοματεπώνυμό μου γιατί θα έχει έτσι 2 στοιχεία, αριθμό λογαριασμού και όνομα, κι αν κάπως αποκτήσει και τπτ ακόμα μπορεί να κάνει καμιά απατεωνιά.

Όπως βλέπω όμως αυτό δεν γίνεται. Γενικά δεν υπάρχει κάποιος διαδικτυακός τρόπος να μου στείλει κάποιος λεφτά χωρίς να δώσω κανένα στοιχείο μου αλλά έναν αριθμό?

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Έχω επιστρέψει κάτι που πήρα απο το ίντερνετ αλλά ο μόνος τροπος να μου δώσουν πίσω τα λεφτά μου είναι να δώσω τον αριθμο τραπέζης.Έχουν και το ονοματεπώνυμο μου.Μπορεί να μου κλέψουν τα λεφτά μου απο την τραπεζα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...