Composer Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να ψάχνει λέξεις σε μεγάλο αριθμό αρχείων κειμένου (πχ word documents, pdfs), χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίγω 1-1; πχ θέλω να ψάξω τη λέξη "mozart", και χωρίς να ψάχνω 1-1 τα αρχεία μέσα πού το λέει, να την ψάξει το πρόγραμμα και να μου εμφανίσει τα αρχεία μέσα στα οποία υπάρχει. Κάτι νομίζω γινόταν με το Google desktop όπως το έψαξα; (έκανε indexing των αρχείων, έλεγε). Δενκατάλαβα καλά αν γινόταν αυτό που λέω. Αλλά βλέπω έχει καταργηθεί πλέον το πρόγραμμα. edit: Αα, απ'ότι βλέπω αυτό γίνεται με το search από τα Windows 7 (κάτω αριστερά εκεί που ήταν η έναρξη), αλλά ψάχνει μόνο σε αρχεία που βρίσκονται στο δίσκο που είναι τα Windows. Δε μου βρίσκει δηλαδή σε αρχεία στους εξωτερικούς δίσκους που με ενδιαφέρει!
deesnider Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Αν κατάλαβα σωστά και αυτό που σε ενδιαφέρει, είναι να βρίσκεις λέξεις ή φράσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται ΜΕΣΑ σε κάποιο έγγραφο (π.χ. word) και όχι απλά στον τίτλο του αρχείου, μπορείς να το κάνεις με το copernic desktop search (free). Το έχω δοκιμάσει και ξέρω ότι το κάνει σίγουρα.
Composer Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 ναι, αυτό που λες ακριβώς. βασικά τώρα που το έψαξα λίγο με τα windows, το κατάφερα κάπως, αλλά πάλι δε με καλύπτει ολοκληρωτικά. Πχ πριν που είπα ότι ψάχνει μόνο στο δίσκο που είναι τα windows, αλλαξα τώρα μια επιλογή στις επιλογες φακελων στην αναζήτηση: "να γίνεται πάντα αναζήτηση ονόματος αρχείου και περιεχομένων", και μου ψάχνει και τα αρχεία στους άλλους σκληρούς. (όταν πάω δηλαδή σε ένα συγκεκριμένο φάκελο να ψάξω). Αυτό που δε με καλύπτει είναι το ότι ενω πριν (στο σκληρό των Windows), μου βγάζει και ένα preview 1-2 σειρές κάτω από κάθε αρχείο, για να δω σε τί πρόταση περιέχεται η λέξη, όταν πάω στους άλλους δίσκους μου βγάζει μόνο το αρχείο. Το πρόγραμμα αυτό που λες, το κάνει αυτό; να σου βγάζει δηλαδή ΚΑΙ τα αρχεία που περιέχουν τη λέξη, ΚΑΙ ένα preview αυτών όπως εδώ:
accipio Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Εγώ χρησιμοποιώ την portable έκδοση του δωρεάν και open source DocFetcher.
deesnider Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Το πρόγραμμα αυτό που λες, το κάνει αυτό; να σου βγάζει δηλαδή ΚΑΙ τα αρχεία που περιέχουν τη λέξη, ΚΑΙ ένα preview αυτών όπως εδώ: Ναι, βγάζει και preview. Γενικά, θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα εργαλεία αναζήτησης (είναι και ένα από τα παλαιότερα, αν όχι το παλαιότερο). edit: Τώρα θα τσεκάρω και αυτό που πρότεινε ο φίλος accipio. Δεν το ήξερα και φαίνεται πολύ καλό...
Composer Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ! Εγώ κατεβάζω τώρα το copernic. Αν τσεκάρεις και το άλλο, πες μας εδώ ποιό νομίζεις ότι είναι καλύτερο. αν κάποιο τα βγάζει έτσι όπως στο screenshot παραπάνω, με καλύπτει απόλυτα!
Composer Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δοκιμάζω το copernicus εδώ και ώρα και είναι πολύ καλό!! Μόνο κάτι θέλω να ρωτήσω: δε βγαίνει με τίποτα το εικονίδιο από το windows taskbar. δηλαδή κλείνω το πρόγραμμα και το εικονίδιο υπάρχει εκει. κάνω δεξί κλικ και exit, αλλά δε βγαίνει. Ψάχνω παντού μια λύση αλλά δε βρίσκω. Μήπως ξέρεις πώς να το βγάλω και να ανοίγω το πρόγραμμα όταν εγώ θέλω, χωρίς να τρέχει από μόνο του; Edit: Οκ, έκανα επανεκκίνηση και βγαίνει τώρα.
Bspus Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Και το απλο search των windows το κανει αυτο. Σιγουρα εχω δει την επιλογη καπου να ψαχνεις εκτος απο τους τιτλους των αρχειων και μεσα στα αρχεια
antonl Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 @^: Αυτό που λέει στο #3 δεν είναι; Ο λόγος που δεν φαίνονται τα περιεχόμενα σε άλλους δίσκους/partitions (λογικά) είναι το ότι δεν έχεις ορίσει να γίνεται index αυτών.
nikomas50 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Το Notepad++ (free) με επιλογή Find in files.
mrpink Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Windows Grep. Παρότι λέει shareware,απ'οτι θυμάμαι είναι free με nag screen
Composer Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 @^: Αυτό που λέει στο #3 δεν είναι; Ο λόγος που δεν φαίνονται τα περιεχόμενα σε άλλους δίσκους/partitions (λογικά) είναι το ότι δεν έχεις ορίσει να γίνεται index αυτών. πρόσθεσα ένα φάκελο από εξωτερικό δίσκο στο indexing, αλλά πάλι, μου βγάζει το περιεχόμενο μόνο για τα αρχεία που βρίσκονται στο C (όπου είναι τα Windows), ενώ για τα άλλα μου βγάζει μόνο το όνομα του αρχείου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα