Προς το περιεχόμενο

Norton Ghost ή κατι άλλο?

trv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, αν εχετε δει και σε ενα αλλο ποστ μου πριν 2 μερες, ο δισκος μου (80gb wd jb) ειναι στα προθυρα να τα τιναξει..

Θα τον αντικαταστήσω. Αλλα αυτο θα γινει σε 2 βδομαδες. Μεχρι τοτε πρεπει να εχω κανει backup τα παντα! Και οταν λεω τα παντα, εννοω οτιδηποτε ειναι στον δισκο, να διατηρηθει και στον καινουργιο, ο οποιος θα ειναι ακριβως ιδιος με τον παλιο.

Το ερωτημα ειναι τωρα: ΠΩΣ??

Εχω βρει ενα φιλο μου που εχει αρκετο χωρο για να κανω το backup μου, αν και μοιρασμενο σε δυο δισκους και σε διαφορα partitions.. Και τα δικα μου δεδομενα ειναι σε 2 διαφορετικα partitions.

Σκευτομαι το δευτερο partition, (κυριως mp3) να τα αντιγραψω στο δισκο του με ενα απλο copypaste. Καλα θα κανω?

Το προβλημα μου ειναι στο πρωτο partition (winxp) το οποιο θελω να μεινει ανεπαφο, και να δημιουργηθει εκ νεου στον νεο δισκο.. Ισως με norton ghost 2003 (δε το εχω δουλεψει ποτε) ή με καποιο αλλο τροπο?

Πως ακριβως να κανω ολη τη διαδικασία?

Δημοσ.

gia ta mp3, grapsta opoy na einai.

gia ta XP psaxe na deis sto forum, prin apo kapoies meres eixan dwsei exhghseis kapoia mellh. to pio pithano tha einai na exeis arketa sxetika problhmata.

Se dikia moy prospathia xreiasthke na xanaghnei egkatastash twn 2000-Workstation panw apo thn hdh yparxoysa kai meta diagrafh kartwn kai egkatastash apo thn arxh tklp..

Δημοσ.

To norton Ghost einai sigoura i lusi... sigourepsou mono oti tha to trekseis apo DOS (me start up disk) kai oxi apo windows giati paizei na sou kanei kamia mparoufa...

An kai efoson den allakseis mobo sto mixanima kai ta Windows tha prepei na trexoun mia xara... sti xeiroteri na prepei na ksanagrapseis to MBR mesw tou CD twn windows...

Δημοσ.

viperv80 gia dose perisoteres plirofories gia to teleutaio pou eipes gia to mbr apo to cd twn win...

To mono pou 8a alla3ei sto stistima einai o diskos, kai pali o idios akrivos 8a bei.

Δημοσ.

steliosdj: otan les drive image ennoeis...?

Episis tha ithela kapoies diefkriniseis stin diadikasia pou 8a akolou8isw.. Tha pao to disko mou opos einai se ena filo, me copypaste oti ginete ston disko tou, kai me kapoio image to win partition se ena arxeio sto disko tou. Meta o diskos paei gia allagi. Ferno ton neo, adeio, aformaristo, xoris partition, ton sindeo san slave sto systima tou filou mou.. kai meta??

Δημοσ.

Προσοχή με το Norton Ghost μόνο φίλε γιατί το 2003 από DOS Mode ΔΕΝ υποστηρίζει NTFS παρά μόνο FAT16, 32, Linux Ext κ.λπ.

Όσο για το Powerquest Drive Image 2002 - 2003 ψάξε λιγάκι στο FOSI http://kickme.to/FOSI !

Δημοσ.

gtsamis: gia pes to afto analitika.. ti den ipostirizei akrivos?molis ekana backup se allo disko to win partition (xp) me ghost 2003 apo dos. De 8a boresw na kanw restore, an ston kainourgio disko exo paromoio ntfs partition?

{twra katevazw to drive image..}

Δημοσ.
gtsamis

said:

Προσοχή με το Norton Ghost μόνο φίλε γιατί το 2003 από DOS Mode ΔΕΝ υποστηρίζει NTFS παρά μόνο FAT16, 32, Linux Ext κ.λπ.

Όσο για το Powerquest Drive Image 2002 - 2003 ψάξε λιγάκι στο FOSI http://kickme.to/FOSI !

ΛΑΘΟΣ φίλε μου....

Μέχρι το 2002 δεν υποστήριζε NTFS.

Το 2003 το υποστηρίζει κανονικότατα.

Λοιπόν οι λειτουργίες του Ghost είναι οι ακολουθές:

1- Drive to drive

2- Drive to/from image

3- Partition to drive

4- Partition to/from image.

To 1 κάνει τέλεια αντιγραφή δίσκου σε δίσκο.

Προυπόθεση βέβαια είναι ο target δίσκος να μην είναι μικρότερος από το σύνολο των δεδομένων του source δίσκου.

Παίζει δηλαδή και με μικρότερο target δίσκο αρκεί ο χώρος που καταλαμβάνουν τα δεδομένα να μην υπερβαίνει το μέγεθος του target δισκου.

Το 2 φτιάχνει ένα αρχείο (ορίζεις εσύ όνομα και τοποθεσία) όπου περιέχεται ολόκληρος ο source δίσκος σου.

Το αρχείο αυτό μπορεί να το συμπιέσει το Ghost και ακόμα σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετός χώρος να το κάνει span σε διαφορετικά Partitions.

Με το 3 μεταφέρεις ένα partition από το δίσκο σου αυτούσιο σε ένα άλλο δίσκο.

Αυτό μπορεί να είναι το Partition του λειτουργικού σου ή κάποιο άλλο.

Χρησιμοποιείται κυρίως για backup λόγους και η διαφορά του από το 1 είναι ότι αντιγράφεται ένα μόνο κομμάτι του δίσκου σου.

Με το 4 αντιγράφεις πάλι ένα partition σε αρχείο όπως το περιέγραψα στο νούμερο 2.

Και εδώ ισχύουν τα όσα είπα για το 2.

Ακόμα υποστηρίζει αντιγραφή σε δίσκο άλλου pc μέσω δικτύου ή σε εξωτερικό usb δίσκο. (δεν τα έχω δοκιμάσει).

ΒΑΣΙΚΟ για να δουλέψει το Ghost είναι ότι θα κάνεις boot από δισκέττα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...