Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα HP DV9542EV 3 ετών περίπου με 3GB RAM. Δεν έχω ψαχτεί ιδιαίτερα με θέματα hardware οπότε θέλω να ρωτήσω σχετικά με τη μνήμη του συστήματος και αν, αλλάζοντάς τη με άλλη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, θα δω αισθητή διαφορά στο overall performance . Εδώ βλέπετε τα τωρινά χαρακτηριστικά συστήματος & μνημών, μπορείτε να μου πείτε αν άλλαζα μνήμες με 2x2GB DDR2, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν ώστε να έχω τη μέγιστη δυνατή απόδοση με βάση πάντα τα χαρακτηριστικά του συστήματος; Μήπως ο συνδυασμός που έχω τώρα αντί να αυξάνει την απόδοση τη μειώνει λόγω διαφοράς μεταγύ των δύο μνημών; Το μηχάνημα τρέχει Windows 7 32-bit.

Δημοσ.

Βαλε εναν δισκο στις 7200 στροφες και εκει θα δεις πραγματικη διαφορα!

Με την αλλαγη των μνημων δεν θα δεις διαφορα.

Ειδικα τωρα που εχεις συστημα 32bit (αναγνωριζει μονο τα 3.25gb, ακομα και αν βαλεις 8gb).

Και 4gb μνημες να εβαζες, θα χρειαζοταν να αλλαξεις την εκδοση του λειτουργικου σου.

Δημοσ.

Ναι, αυτό το γνωρίζω περί ορίου 3GB και 32bit, οπότε να επαναδιατυπώσω λίγο την ερώτηση. Οι χρονισμοί και οι ταχύτητες των μνημών που έχω είναι χαμηλές ή κανονικές σύμφωνα με εκείνες που μπορεί να "σηκώσει" το σύστημα; Επειδή βλέπω ότι συχνά ανοίγουν topic με θέμα τη σύγκριση μνημών, αναρωτιέμαι αν θα έβλεπα διαφορά βάζοντας κάτι καλύτερο και αν ναι, ΠΟΙΟ και ΤΙ είναι αυτό το καλύτερο (δηλ με τι χαρακτηριστικά).

Όσο για το δίσκο, είναι στα σχέδιά μου και έχω το νου μου στις αγγελίες.

Δημοσ.

Επισης διαφορα στις επιδοσεις θα δεις αν απενεργοποιησεις το page file αν και να κανεις ταυτοχρονα πολλα πραγματα και αφηνεις συνεχεις το PC ανοιχτο ενδεχεται ν α σου βγει μηνυμα οτι δεν εχεις μνημη αλλα δεν ειναι και κατι τοσο σοβαρο οσο πιο πολυ ενοχλητικο. Αλλα διαφορα στην επιδοση θα δεις

Δημοσ.

βασικα στη μνημη, οταν δεν ασχολεισαι με overclocking και benches, το μονο που πρεπει να σε απασχολει ειναι η ποσοτητα και οχι οι χρονισμοι και η ταχυτητα!!!

συμφωνω με τον xristoforos89, βαλε εναν γρηγορο δισκο για να δεις realtime διαφορα ταχυτητας!! αν βαλεις και SSD, το μηχανημα θα πεταξει!!!

Δημοσ.

Οκ, θα κοιτάξω για δίσκο λοιπόν. Ευχαριστώ πολύ.

@disqualified: Θα δοκιμάσω και αυτό που προτείνεις και θα δω. Ευχαριστώ για το tip.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...