Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

έχω 2 σκληρούς και ο καθένας έχει και ένα - διαφορετικό - Λ.Σ επάνω.

Έστω disk1 & disk2

Θέλω να πάρω backup τον disk1.

Εννοείται ότι το backup που θα πάρεις θα πρέπει να σου χρησιμεψει σε έκτακτη ανάγκη. Λέγοντας έκτακτη ανάγκη, εννοώ αν πάθει κάτι το partition που κάνεις boot, να μπορείς να το επαναφέρεις εύκολα και γρήγορα.

Για μένα, ο καλύτερος τρόπος είναι να κλωνοποιήσεις το partition σε κάποιον άλλον δίσκο.

Έχω λοιπόν έναν εξωτερικό usb δίσκο αποκλειστικά για backup.

Χρησιμοποιώντας το Easus Partition Master, έκανα copy το boot partition του Disk1 πάνω στον εξωτερικό μου (σημ. έχω κάνει εκκίνηση από τον Disk2).

Κάνω και active το partition στον εξωτερικό.

Στη συνέχεια μπαίνω στο bios και ορίζω ότι θα κάνει boot πρώτα από τον usb (το bios τον βλέπει κανονικά).

Κάνω restart αλλά κολλάει πριν φορτώσει το οτιδήποτε.

Κανένα μήνυμα λάθους. Απλά κολάει.

Έχω κάνει κάτι λάθος?

Δημοσ.

Το σημαντικότερο εδώ είναι ότι ο εσωτερικός έχει mbr για να ξεκινήσει ο Η/Υ από τον εσωτερικό,κάνοντας clone στον εξωτερικό το mbr πλέων δεν ανταποκρίνεται στα δρώμενα.

Επίσης εκτός από το boot order που έβαλες στο bios ενδέχεται (σαν και σε εμένα) να έχει και δεύτερη επιλογή όπου ορίζεις την σειρά των δίσκων,αν εκεί ακόμα βλέπει τον εσωτερικό σαν πρώτο πρέπει να το αλλάξεις.

Πάντα η καλύτερη λύση σε αυτά είναι να κάνεις και το dvd εκκίνησης(και αν χωράει να βάλεις μέσα και το Image),επιλογή που σου δίνει το acronis.

Δημοσ.

Συν ότι από default τα windows δεν κάνουν boot από usb.

μονο τα windows 7 και 8 κανουν boot απο usb

Στα παραπάνω βλέπω κάτι αντικρουόμενο και προσωπικά γνώριζα μόνο το πρώτο. biomecanoid τα μαμίσια windows υποστηρίζουν εγκατάσταση ή/και boot απο εξωτερικό δίσκο/usb; Δεν εννοώ windows ΓΙΑ εγκατάσταση, αλλα εγκατεστημενα.

Δημοσ.

Γιατί φαγωθήκατε ότι ντε και καλά έχει Γουίντα το παληκάρι; Από Λίνουξ ξέρω όσο ο Βέγγος ήξερε από βέσπα, αλλά νομίζω πως θυμάμαι ότι μπουτάρουν από USB HDD. Και ανέφερε (το παληκάρι, όχι ο Βέγγος) χρήση δύο λειτουργικών. Τώρα αν είναι πχ 7 & ΧΡ, γιου γουίν, αλλά λέω.

Δημοσ.

Τα windows 7 και 8 μπορείς να τα κανεις install και σε usb σκληρό και να τα μεταφέρεις σε usb σκληρό. Εγώ είχα βάλει windows 7 σε usb stick και δούλευαν κανονικά. Απλός ήταν λίγα αργά για να δουλεύουν καλά θες γρήγορο usb stick και pc με usb3

Επίσης το linux κάνει απροβλημάτιστα boot από usb εδώ και χρονια

Δημοσ.

Οντως γινεται μονο στα 7 (στα xp δε τα καταφερα ποτε), αλλα πρεπει να τα εχεις στησει στο usb εξ αρχης. Και να μη τα εχεις προστησει στο usb παλι γινεται, αλλα θελει και ενα repair για να παιξουν μετα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...