Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Θα ηθελα να μάθω τι είναι το Buffer Protection στους σκληρους δίσκους , και ποιο το ώφελος πρακτικα για τον χρήστη. Δηλαδη τι διαφορα θα "δω" αν εχω δισκο με 16 ΜΒ σε σχεση με 32ΜΒ ; Αν μπερδευτηκατε με την ερωτηση μου , βλεπω λογου χαρη σε καποιους δισκους να λεει 16 ΜΒ cache ενω σε αλλους 32 ΜΒ και στα specifications το εχει ως Buffer Protection !

Επισης δευτερο ερωτημα , ποια η πρακτικη διαφορα ας πουμε

αυτού

σε συγκριση

αυτού

δισκου ?

ευχαριστω εκ των προτέρων !

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως τους ήρθε ο όρος "buffer protection" για HDD, είναι η κλασική cache των δίσκων. Αν όλα τ άλλα χαρακτηριστικά των δίσκων είναι ίδια, τότε είναι πιθανόν να ελαφρώς ταχύτερος αυτός με τη μεγαλύτερη cache. Αλλά δε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα κρίνοντας μόνο απ αυτό το μέγεθος.

Δημοσ.

Χμμ 16 ΜΒ cache εχουν οι μικροτερης χωρητικοτητας δισκοι ενω 32 οι πιο μεγαλης;; Μήπως οι πιο συγχρονοι σε σχεση με πιο παλια μοντελα; Καπου στο google ελεγε σε ενα ξενο φορουμ (εποχη 2008) nowadays hdd's have 32 MB , 16 mb is for older models καπως ετσι , δεν το συγκρατησα γιατι μου κλεισε απο ρευμα το pc :P (διακοπη ρευματος) ... Οποτε αν δε μπορεις να κρινεις μονο απ αυτο το μεγεθος ,της cache , τοτε, ενας 5400 rpm με 32 cache ειναι γρηγοροτερος απο εναν 7200rpm 16 mb cache? δεν εχω συγκεκριμενους δισκους στο μυαλο μου ,θεωρητικα ρωταω!

Δημοσ.

Γενικά η μεγαλύτερη cache είναι θέμα τεχνολογίας / νεότερου δίσκου (και όχι χωρητικότητας). Απλά πάλι σε γενικές γραμμές, νεότερος δίσκος = μεγαλύτερη ζωρητικότητα. Θέμα "σύμπτωσης", δηλαδή... Χαλαρά υπάρχουν μικρότεροι δίσκοι με μεγαλύτερη cache από παλιότερους.

Επίσης η cache δεν είναι που κάνει την ΤΟΣΗ διαφορά. Οι στροφές, είναι (...αλλά γενικά, νεότερη τεχνολογία = συνήθως ένα σύνολο διάφορων νέων χαρακτηρίστικών, που συνδυαζόμενα καταλήγουν σε ορατά καλύτερες αποδόσεις).

Δημοσ.

Η στροφές είναι για αδιάκοπα διαβάσματα,στα «σύγχρονα» λειτουργικά που γίνονται πάρα πολλές εγγραφές/αναγνώσεις συνεχώς, φαντάζομαι ότι η cache θα κάνει αρκετή δουλειά αφού κατά κάποιο τρόπο είναι η μνήμη του δίσκου που θυμάται που έχει αποθηκεύσει που για να μην χρειάζεται να το ξανά ψάχνει.

Χωρίς να είμαι ιδικός ή να ξέρω με σιγουριά.

Δημοσ.

Είναι ελάχιστη, προσωρινή, κι από μόνη δεν κάνει σοβαρή διαφορά, Έλφη. Όσο για την "σημαντικότητα" των στροφών, σύγκρινε πχ με laptops ή με δίσκους "Green" (ή και με Raptors, SCSI...)

Δημοσ.

Eνας...μεσος χρηστης αντιλαμβανεται τη διαφορα? Δλδ στους 2 δισκους που παρεθεσα στο αρχικο ποστ,θα δω διαφορα? με χρηση ιντερνετ,ταινιες κατεβασμα και κανα παιχνιδι οχι fps παιχνιδι ομως (παιζω μανατζερ grand theft auto και κανα sims στην απολυτη βαρεμαρΑ)

Δημοσ.

Σαν τί διαφορά θες να δεις όμως; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα κάπου; Κάτι σέρνεται; Το ουσιαστικότερο είναι η υπολογιστική ισχύς, κι όχι ο δίσκος. Στη χειρότερη, το λειτουργικό (ανάγκη για επανεγκατάσταση).

Πλέον οι δίσκοι είναι πάνω-κάτω το ίδιο πράμμα*. Καμμία σχέση όπως αρκετά παλιότερα, του να βάλεις έναν πχ 80άρη στη θέση ενός 20άρη (για GB λέμε, που πήγαινε καπάκι με χοντρές διαφορές στην τεχνολογία κατασκευής και απόδοση). Αν έχεις τουλάχιστον διπύρηνο μηχάνημα, τζάμπα το συζητάς, και αυτό που θα πρέπει να σε νοιάζει περισσότερο είναι οι προσφερόμενες χωρητικότητες, και, για 'μένα, η εγγύηση αντικατάστασης (να δώσεις παραπάνω, και να πάρεις έναν των 5 χρόνων).

Επίσης, για παιχνίδια αυτό που μετράει είναι άντε και η κάρτα γραφικών. Μητρική/επεξεργαστής, κάρτα γραφικών και μνήμη. Αυτές είναι οι "σοβαρές" προτεραιότητες. Τα υπόλοιπα είναι κερασάκια - το θέμα είναι η ΤΟΥΡΤΑ να είναι καλή.

*...εκτός απ' τους SSD. Οκ Έλφη; :ρ

Δημοσ.

χμ βασικα ο υπολογιστης μου ειναι αυτος στην υπογραφη! το προβλημα που εχω με τον δισκο μου ειναι αυτο: (επισυναπτω εικονα)

πριν 3 μηνες μου χε ξαναπαρουσιαστει κ εκανα φορματ και μολις εκανα clean install εγκατεστησα αμεσως το disk sentinel και δε μου εμφανισε τπτ, ετσι κ τωρα μετα απο 4 μηνες περιπου ( ειπα 3 πριν επειδη πριν 3 εκανα φορματ τον ειχα κανα μηνα με μονο ενα weak οποτε 3+1) κ στο μηνα πανω μου ξαναβγαλε περιπου αυτο που δειχνω (η εικονα ειναι τωρινη) ... κ γι αυτο κοιταω για καινουριο. τον δισκο τον εχω σιγουρα κανα 1,5 χρονο. τον ειχα παρει 1 ΤΒ επειδη ειχα περασει μια φαση πορωσης , ηθελα να χω απλετο χωρο να βαζω να βαζω να βαζω παιχνιδια και να καιγομαι αλλα πλεον μου περασε αυτη η...καψα , οποτε πιστευω με εναν 500ρη το πολυ μη πω και λιγοτερο βολευομαι ανετοτατα. ε κ κοιταω οτι οι τιμες γυρω στα 500 gb ειναι περιπου 50 ευρω οποτε λεω εεε ας παρω εναν νεο... (τον 1 ΤΒ τον κανω αποθηκη και βαζω ταινιες που ετσι κ αλλιως δεν βλεπω ποτε ξανα μολις τις δω μια φορα απλα τις εχω μπααααααααας και χρειαστουν οποτε δε με νοιαζει αν τις χασω)

Δημοσ.

οκ! απλα με ανησυχουν αυτα που ειδα ...ειναι η δευτερη φορα! καλα δε με νοιαζει και να ανοιξω μια μερα και να τα χει κακαρωσει ,απ την εννοια πως οτι θεωρω χρησιμο κραταω αντιγραφο. απλα νταξει.... οκ αφου δε χρειαζομαι ... no prob!! :D

Δημοσ.

Ναι,ναι τα 2-3 (καμιά εικοσαριά :P ) είναι «φυσιολογικό» για έναν δίσκο το αντιμετωπίζει άνετα και δεν υπάρχει πρόβλημα,αν τύχει να υπάρχει εκεί αρχείο το μόνο που θα καταλάβεις είναι ότι θα πηδάει η κεφαλή για να αποφεύγει το bad sector, ανησυχητικό είναι μόνο όταν τα βλέπεις να αυξάνονται τα bad sector μέρα με την μέρα και εγώ έχω έναν δίσκο με 23 bs εδώ και χρόνια και μένουν σταθερά.

Βέβαια ένα backup τα σημαντικά αρχεία είναι πάντα καλή ιδέα.

Δημοσ.

Θα κερδισω κάτι αν βγαλω το jumperaki που εχει πισω του ο δισκος? oπως μου ειπε ενας γνωστος που συζηταγαμε?

WD EALS 1TB ( ο δισκος που λεμε )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...