Προς το περιεχόμενο

Επιλογή φορητού για φοιτήτρια

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Μια φίλη ενδιαφέρεται για αγορα φθηνού φορητού, γύρω στα 600 - 650 Ευρώ.

Γενικά, το θέλει για μια συνηθισμένη χρήση φοιτήτριας. Έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς και κατέληξα στα ακόλουθα 3:

http://www.mgmanager.gr/product/26037/toshiba-satellite-c660-1tk.html

http://www.mgmanager.gr/product/26007/dell-inspiron-n5110-i5-2410-4gb-500gb-g525m-1gb-156-w7hp-2y-nbd.html

http://www.mgmanager.gr/product/25816/dell-latitude-e5520-i5-2410m-156-2gb-500gb-dvd-rw-free-dos-3y-nbd-l085520103dp.html

Το τελευταίο το latitude μου φάνηκε πολύ φθηνό για την κατηγορία του. Βέβαια, δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, ούτε λειτουργικό και λίγη μνήμη, αλλά πιστεύω ότι η μνήμη αναβάθμιση μνήμης θα κοστίσει λιγότερο από 40 Ευρώ και το λειτουργικό θα λυθεί εύκολα.

Γνώμες (ειδικά για το Latitude);

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!

Δημοσ.

για συνηθισμενη χρηση φοιτητριας εννοεις facebook-movies-mp3-fotos-office????

παρε αυτο που ειναι και κοκκινο και αρκετα φθηνοτερο

Link

και θα κανει την δουλεια της μια χαρα...τι να τις κανει τις καρτες γραφικων στο 1γιγα?

φιλικα παντα ελπιζω να σε καλυψα...σε ολες τις φιλες γνωστες μου που ψαχνουνε λαπτοπ τα ιδια λεω..

θελουνε το ακριβοτερο γιατι νομιζουνε οτι θα μαζευουνε στην φαρμα στο facebook πιο γρηγορα τα φασολακια

κοιτα βεβαια και αυτο κατα πολυ φθηνοτερο αλλα ειναι διαθεσιμο κατοπιν παραγγελιας

Link

το παρηγγειλε προσφατα φιλη μου και το πηρε σε καμια εβδομαδα

Δημοσ.

Κοίταζα σήμερα τα μεταχειρισμένα.. έχει απίστευτους υπολογιστές γι'αυτη την χρήση σε απίστευτες τιμές.. Ρίξε μια ματιά να διευκολύνεις και κανέναν συνάνθρωπο ..

Δημοσ.

http://eshop.wanderful.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3157&category_id=11&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Παιζει και εδω περα, αλλα δεν μπορω να καταλαβω κατι.

Ειναι δυνατον να παιρνει ως μεγιστη μνημη μονο 4gb ram;

Παντως το dell εχει και πολυ καλη κατασκευη αλλα και παρα πολυ καλη οθονη.

Περισσοτερα εδω: Link

Κοίταζα σήμερα τα μεταχειρισμένα.. έχει απίστευτους υπολογιστές γι'αυτη την χρήση σε απίστευτες τιμές.. Ρίξε μια ματιά να διευκολύνεις και κανέναν συνάνθρωπο ..

Το σε απιστευτες τιμες ειναι σχετικο.

Γιατι δεν παιζει και καμια τρελη προσφορα.. Και μιλαμε για μεταχειρισμενα παντα.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.

Αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία με το Latitude θα ήταν πολύ χρήσιμο να τις μοιραστεί εδώ πέρα.

Πόσο σημαντικό είναι ότι δεν έχει USB3;

Μια εξτρα μνήμη 4GB είναι κάπου 40 Ευρώ;

Πόσο καλή θεωρείται η build-in κάρτα γραφικών; Μπορεί να προστεθεί αργότερα μια p.x. nVidia;

Όσον αφορά τα Inspiron και Toshiba, ποιό από τα δύο θα επιλέγατε;

Θέλω να προτείνω i5 και όχι i3 για να αντέξει σε ανάγκες υπολογιστικής δύναμης περισσότερα χρόνια. Το σκέφτομαι λάθος;

Μεταχειρισμένο δεν θα πρότεινα σε τρίτο, δεν θα ήθελα την ευθύνη αν βγάλει προβλήματα και μέρος της εγγύησης έχει ήδη παρέλθει.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις.

Αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία με το Latitude θα ήταν πολύ χρήσιμο να τις μοιραστεί εδώ πέρα.

Πόσο σημαντικό είναι ότι δεν έχει USB3;

Μια εξτρα μνήμη 4GB είναι κάπου 40 Ευρώ;

Πόσο καλή θεωρείται η build-in κάρτα γραφικών; Μπορεί να προστεθεί αργότερα μια p.x. nVidia;

Όσον αφορά τα Inspiron και Toshiba, ποιό από τα δύο θα επιλέγατε;

Θέλω να προτείνω i5 και όχι i3 για να αντέξει σε ανάγκες υπολογιστικής δύναμης περισσότερα χρόνια. Το σκέφτομαι λάθος;

Μεταχειρισμένο δεν θα πρότεινα σε τρίτο, δεν θα ήθελα την ευθύνη αν βγάλει προβλήματα και μέρος της εγγύησης έχει ήδη παρέλθει.

Κοίτα η σειρά latitude είναι μια από τις επαγγελματικές σειρές της dell ( πολύ καλά

μηχανάκια ) για πολλές ώρες

χρήσης , οι usb 3.0 είναι 10 φορές τχύτερες από τις usb 2.0

http://news.yahoo.com/blogs/technology-blog/usb-3-0-vs-usb-2-0-much-204216261.html

μπορείς να βρεις και μηχανάκι με 4 gb ram αντί να παίρνεις μετά , η built in καρτα είναι

αδύναμη αλλά αν το θες

για απλή χρήση κάνει την δουλειά της , όχι δε μπορεί να προστεθεί ( δύσκολο να πειράξει

φορητό ) , το inspiron

είναι μια μέτρια σειρά της dell ( αλλά κάνεις την δουλειά σου άμα θες ) , τα toshiba

καλά είναι αλλά πρέπει να δεις πιο θες ( έχει 5000 μοντέλα ( που λέει ο λόγος ) ) και οι

δυο αντιπροσωπείες έχουν πολύ καλά service , ο i3 με τον i5 δεν έχουν μεγαλύτερες

διαφορές σε δύναμη από ένα 15 % ( περίπου η δύναμη είναι ίδια ) , εγώ θα πήγαινα

για latitude με onsite εγγύηση 3 χρόνια !! :rolleyes:

Δημοσ.

το usb3 για καποιους ειναι σημαντικο, για εναν αρχαριο ισως οχι. Δεν κοιταξα αν εχει express card ή κατι αναλογο ωσε μπορει να παρει

Μπορεις να βρεις και με 30 αλλα καπου εκει 40 ναι

Ο i5 ειναι καλυτερος ναι αλλα οι επεξεργαστικες αναγκες τις φιλη σου δεν ειναι τοσο μεγαλες. Πανω κατω η αντοχη τους στο χρονο θα ειναι η ιδια. Μονο ενας i7 επειδη ειναι 4 πυρηνος θα μπορουσες να πεις οτι υπερεχει σημαντικα.

Αν δεν παιζεις παιχνιδια δε χρειαζεται κατι παραπανω απο καρτα γραφικων. Οχι δεν μπορει να προσθεσει παρα μονο εξωτερικη που εχω δει μονο μια φορα στη ζωη μου να χρησιμοποιει καποιος (δεν λεει)

Δημοσ.

Για να πας σε 4gb ram μπορεις να προσθεσεις μια ραμ των 2gb (εφοσον μεσα το λαπτοπ εχει ηδη μια 1x2gb).

Κοστιζει 11ευρω.

Αλλιως (αν εχει μεγιστη τα 8gb) με +20ευρω μπορεις να πας στα 6gb. Τοσο κοστιζει πλεον μια 4αρα.

Εχω και εγω toshiba και εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος. Αλλα το συγκεκριμενο δεν αξιζει τοσο λογω του οτι εχει χαμηλη ποιοτητα κατασκευης (συγκριτικα με αλλα toshiba).

Για toshiba κοιτα σειρες Satellite L655/L755.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις επιπλέον συμβουλές και προτάσεις.

Να ρωτήσω κάτι όμως: Γιατί μερικοί προτείνετε λύσεις με επεξεργαστές παλιότερης τεχνολογίας και όχι sandy bridge;

Απλά θέμα μικρότερου κόστους και στηριζόμενοι στο γεγονός ότι για συνηθισμένη χρήση δεν είναι απαραίτητοι οι επεγεργαστές νέας γενιάς;

Δεν θα θεωρηθούν παρωχημένοι σχετικά σύντομα;

Δημοσ.

Καλυτερη επιλογη και πιο φθηνο:

Link

Προτεινουν επεξεργαστες πρωτης γενιας τα παιδια γιατι ουσιαστικη διαφορα η κοπελα δεν θα δει.

Ειδικα για κοπελα που εχει πολυ μικρες απαιτησεις.

Αλλα και εγω προτεινω επεξεργαστη 2ης γενιας, κυριως λογω μεγαλυτερης αυτονομιας.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις επιπλέον συμβουλές και προτάσεις.

Να ρωτήσω κάτι όμως: Γιατί μερικοί προτείνετε λύσεις με επεξεργαστές παλιότερης τεχνολογίας και όχι sandy bridge;

Απλά θέμα μικρότερου κόστους και στηριζόμενοι στο γεγονός ότι για συνηθισμένη χρήση δεν είναι απαραίτητοι οι επεγεργαστές νέας γενιάς;

Για την χρήση που το θες δεν παίζει ρόλο ο επεξεργαστής , εννοείτε το μικρότερο κόστος ,

συν ό,τι σε έναν χρόνο μπορεί να βγούνε καινούργοι , αν κάνει την δουλειά του τι σε

νοίαζει πως θα θεωρηθούν ; :rolleyes:

Δημοσ.

Έχει ένα Lenovo k ένα samsung στις Αγγελίες που είναι Super για φοιτητή.. Άσε που και τα δυο γίνονται και Dual boot osx - win ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...