georger_volos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασε undervolt o 560 θα παίζει και με 1,1-1,15 Vc load και idle ~0,8Vc. Κατέβασε το Phenom tweaker και δοκίμασε stable χαμηλά. Χωρίς OC πάντα για θα στρεσάρει πολύ τα VRM. >με ~1,3375-1,35vcore μια χαρά είναι ο 560 ,tested by me. >Το μόνο σου θέμα είναι το τροφοδοτικό όπως σου παν κ τα παιδιά..φαντάσου εγώ με ένα tagan 480W που θεωρείτε αρκετά αξιόπιστο ,ήμουν οριακά(με κάρτα γραφικών 5750) μέχρι που παρέδωσε πνεύματι πριν κάνα 3μηνο.(είχε δουλέψει όμως και 3 σχεδόν χρονιά στον παλιό μ P4).
angel2525 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 παιδια το ξερω οτι το pc δεν εχει και τα καλυτερα αλλα οπως ανεφερα και πριν ειναι ενα budget pc και επεισης την μητρικη πριν την παρω ειδα reviews (new egg κα) οπου και αναφερουν οτι δεν ειναι για πεταμα αλλα οτι ειναι μια πολυ καλη δεδομενου αυτα που προσφερει αλλα και την τιμη της. τωρα οσο για το overclocking προανεφερα οτι δεν το κατεχω οποτε δεν με ενδειαφερει προσωρινα! το τροφοδοτικο ξερω οτι δεν ειναι καλο απλως δεω γινοταν να παρω κατι καλυτερο... πατνος στο μελλον θα κοιταξω να αναβαθμησω την mo που μου προτεινατε(gigabyte)και ενα καλο psu. παντοσ το pc τρεχει μια χαρα τοσο καιρο χωρισ να μου εχει κολησει καπου και στα παιχνιδια τα τρεχει ανετα! καρατα γραφικων εχω την 5770.
georger_volos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2011 όλοι κάπως έτσι ήμαστε αυτή την περίοδο οικονομικά, ..ότι σου λέμε το λεμέ συμβουλευτικά, ότι θα λέγαμε κ σε ένα φίλο μας, δεν το λέμε για κάποιο άλλο λόγο. >σαν προτεραιότητα θα έπαιρνα πρώτα psu κ μετά motherboard.
angel2525 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 παιδια το ξερω οτι μου τα λετε για το καλο μου και ευχαριστω πολυ που με βοηθατε! και εγω σκεφτομουν να παρω psu πρωτα απλως προτεινετε μου κατι γτ πραγματικα δεν ξερω με ποια κριτηρια επιλεγουμε μια καλη psu..
ninos30 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2011 Τα παιδιά στα λένε πολύ καλά και δεν έχω κάτι επί της ουσίας να προσθέσω. Για το PSU απλά. Αν το είχες και είπες θα το χρησιμοποιήσω προσωρινά τότε καλώς. Αν όμως έδωσες +30 ευρώ για να το πάρεις ενώ το Corsair CX-430 είναι λιγότερο από 15 ευρώ ακριβότερο, τότε πραγματικά έκανες πολύ λάθος επιλογή. Η επιλογή για ένα PSU είναι λίγο "περίεργη"... Έχει σημασία η ποιότητα κατασκευής και ο σχεδιασμός που έχει (εσωτερικά). Αυτά όμως είναι πράγματα τα οποία ούτε φαίνονται με το μάτι, ούτε μπορείς να τα "διαβάσεις" στα specs ενός site. Γιαυτό συνήθως προτιμάμε ένα επώνυμο τροφοδοτικό. Το μόνο σίγουρο χαρακτηριστικό που πρέπει να κοιτάς είναι η απόδοση του σε Α στην +12V τάση, και όταν είναι multi-rail σε αυτήν πχ +12V1, +12V2 κλπ, τότε η combined απόδοση που βγάζει. Όσο μεγαλύτερο αυτό το νούμερο τόσο καλύτερα. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι το efficiency το οποίο "πρέπει" να είναι >80%. Αν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία τότε το παίρνεις άφοβα, ακόμα και να μην γνωρίζεις την μάρκα. Εδώ θα βρεις την λίστα με όλα τα τροφοδοτικά που έχουν πάρει certification. Υπάρχουν 5/(6) κατηγορίες: - Standard Certification (έχει μόνο ένα 80 ως ένδειξη). Στην αρχή παίρναν μόνο αυτή. Μετά βγήκαν και οι άλλες 4 για να διαφοροποιούνται - Bronze - Silver - Gold - Platinum - Titanium (μόνο για 230V) Περιττό να σου πω πως το τελευταίο είναι το καλύτερο, και υπάρχουν αναλογικά πολύ λίγα σε αυτήν την κατηγορία. Στην κορυφή της λίστας έχει ένα Link που λέει κάτι "What is an 80 plus...". Αν κάνεις click σου εξηγεί τις διάφορες κατηγορίες. ΠΡΟΣΟΧΗ Τα περισσότερα PSU τα αξιολογούν στα 115V (Αμερική). Στα 230V που είμαστε εμείς έχουν καλύτερη απόδοση, είναι ένα click καλύτερα. Οπότε, αν αυτό που σε ενδιαφέρει το βρεις εκεί μέσα, παρ'το άφοβα.
angel2525 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Τα παιδιά στα λένε πολύ καλά και δεν έχω κάτι επί της ουσίας να προσθέσω. Για το PSU απλά. Αν το είχες και είπες θα το χρησιμοποιήσω προσωρινά τότε καλώς. Αν όμως έδωσες +30 ευρώ για να το πάρεις ενώ το Corsair CX-430 είναι λιγότερο από 15 ευρώ ακριβότερο, τότε πραγματικά έκανες πολύ λάθος επιλογή. Η επιλογή για ένα PSU είναι λίγο "περίεργη"... Έχει σημασία η ποιότητα κατασκευής και ο σχεδιασμός που έχει (εσωτερικά). Αυτά όμως είναι πράγματα τα οποία ούτε φαίνονται με το μάτι, ούτε μπορείς να τα "διαβάσεις" στα specs ενός site. Γιαυτό συνήθως προτιμάμε ένα επώνυμο τροφοδοτικό. Το μόνο σίγουρο χαρακτηριστικό που πρέπει να κοιτάς είναι η απόδοση του σε Α στην +12V τάση, και όταν είναι multi-rail σε αυτήν πχ +12V1, +12V2 κλπ, τότε η combined απόδοση που βγάζει. Όσο μεγαλύτερο αυτό το νούμερο τόσο καλύτερα. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι το efficiency το οποίο "πρέπει" να είναι >80%. Αν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία τότε το παίρνεις άφοβα, ακόμα και να μην γνωρίζεις την μάρκα. Εδώ θα βρεις την λίστα με όλα τα τροφοδοτικά που έχουν πάρει certification. Υπάρχουν 5/(6) κατηγορίες: - Standard Certification (έχει μόνο ένα 80 ως ένδειξη). Στην αρχή παίρναν μόνο αυτή. Μετά βγήκαν και οι άλλες 4 για να διαφοροποιούνται - Bronze - Silver - Gold - Platinum - Titanium (μόνο για 230V) Περιττό να σου πω πως το τελευταίο είναι το καλύτερο, και υπάρχουν αναλογικά πολύ λίγα σε αυτήν την κατηγορία. Στην κορυφή της λίστας έχει ένα Link που λέει κάτι "What is an 80 plus...". Αν κάνεις click σου εξηγεί τις διάφορες κατηγορίες. ΠΡΟΣΟΧΗ Τα περισσότερα PSU τα αξιολογούν στα 115V (Αμερική). Στα 230V που είμαστε εμείς έχουν καλύτερη απόδοση, είναι ένα click καλύτερα. Οπότε, αν αυτό που σε ενδιαφέρει το βρεις εκεί μέσα, παρ'το άφοβα. να ρωτησω και κατι αλλο στο τροφοτικο τα watt δεν μετρανε? αυτο που μου προτινες δεν ειναι λιγο για το συστημα μου? εγω γιυτο διαλεξα το 500 γτ νομιζα οτι οσο πιο πολλα τοσο καλυτερο... γτ ειχα λεφτα να παρω το corsair αλλα θεωρησα οτι ειναι καλυτερο να εχεις πιο πολλα watt...
pano Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Και τα watt μετράνε φίλε angel2525,αλλά αυτή είναι μόνο μια παράμετρος ,από κει και πέρα για να στο πω απλά χωρίς διάφορους τεχνικούς όρους ,κοίτα εδώ http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html και θα δεις π.χ 500άρια τροφοδοτικά που κοστίζουν 20 ευρώ και 500άρια που κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ,αυτή η μεγάλη διαφορά κόστους δεν σου κινεί την περιέργεια;
phanispal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Άλλο τα πραγματικά Watt και άλλο τα ονομαστικά.
angel2525 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Και τα watt μετράνε φίλε angel2525,αλλά αυτή είναι μόνο μια παράμετρος ,από κει και πέρα για να στο πω απλά χωρίς διάφορους τεχνικούς όρους ,κοίτα εδώ http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html και θα δεις π.χ 500άρια τροφοδοτικά που κοστίζουν 20 ευρώ και 500άρια που κοστίζουν πάνω από 100 ευρώ,αυτή η μεγάλη διαφορά κόστους δεν σου κινεί την περιέργεια; ναι οντως ετσι ειναι απλως το συγκεκριμενο που εχω παρει το ειχε και το eshop και ειχε καλες κριτικες γιαυτο το πηρα.. τεσπα οτνως στο θεμα του psu θα το ψαξω καλα πριν παρω αλλο... ευχαριστω παιδια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα