Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη ο οποιος πρεπει να αναφερω οτι ειναι ξεκλειδωτος στους 4 πυρηνες . δυστυχως δεν εχω αλλαξει ψυκτρα και λειτουργει με τη εργοστασιακη του! οι θερμοκρασιες του οταν ηταν 2πυρηνος ηταν φυσιολογικες περιπου 25 idle και 45 σε full load. απο τοτε που ξεκλειδωσε η idle θερμοκρασια του ειναι 41-43 και σε full load φτανει μεχρι και 69 βαθμους!! ειμαι σιγουρος οτι φταιει η ψυκτρα απλως θα ηθελα να προτεινετε μια οικονομικη, για να κραταω την cpu σε νορμαλ επιπεδα.. εχω στο μυαλο μου αυτην

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Loki-SD963-Heatpipe-CPU-Cooler-92mm-s775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm

περιμενω να ακουσω τισ προτασεις σας!

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

όταν λες από τότε που ξεκλείδωσε?απλά από το ΒΙΟS?ή άλλαξες κ μητρική κ παίζει να μην έχει μπεί η ψύκτρα σωστά?

Δημοσ.

οχι δεν αλλαξα μητρικη.. το συστημα ειναι πολυ καινουριο κατι μηνες εχω που το εφτιαξα απλως αποφασισα να ξεκλειδωσω τουσ 2 αλλουσ πυρηνες μεσω του core unlocker ΠΟυ εχει η asus μητρικη μου... δεν πειραξα τιπτ στο bios απλως πατησα το core unlocker κατα την εκινησει του pc.

Δημοσ.

καλησπερα εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη ο οποιος πρεπει να αναφερω οτι ειναι ξεκλειδωτος στους 4 πυρηνες . δυστυχως δεν εχω αλλαξει ψυκτρα και λειτουργει με τη εργοστασιακη του! οι θερμοκρασιες του οταν ηταν 2πυρηνος ηταν φυσιολογικες περιπου 25 idle και 45 σε full load. απο τοτε που ξεκλειδωσε η idle θερμοκρασια του ειναι 41-43 και σε full load φτανει μεχρι και 69 βαθμους!! ειμαι σιγουρος οτι φταιει η ψυκτρα απλως θα ηθελα να προτεινετε μια οικονομικη, για να κραταω την cpu σε νορμαλ επιπεδα.. εχω στο μυαλο μου αυτην

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Loki-SD963-Heatpipe-CPU-Cooler-92mm-s775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm

περιμενω να ακουσω τισ προτασεις σας!

Λογικο ειναι να εχεις τετοιες θερμοκρασιες με την μανατη ψυκτρα.Ειναι για 2 πυρηνες και οχι για 4.Απο λεφτα μεχρι ποσα σκοπευεις να δωσεις για αλλη ψυκτρα?

Δημοσ.

Είναι λογικότατο να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες. Η ψύκτρα που έχεις τώρα είναι φτιαγμένη για τον διπύρηνο 560 και όχι για για τον ξεκλειδωμένο σου επεξεργαστή.

Μπορείς να πειραματιστείς λίγο με το voltage του επεξεργαστή. Δοκίμασε να το βάλεις στο 1.3 και αν ειναι σταθερος ακόμα παρακάτω, στα 1.28. Προσοχή όμως: είναι ξεκλειδωμένος το οποίο κάνει το undervolting εγχείρημα πιο δύσκολο. Στα 1.28 υπολόγιζε θερμοκρασίες έως 58°C περίπου. Γενικά τους Phenom, ποτέ μην τους αφήνεις να πιάσουν θερμοκρασίες πάνω απο 60°C!

Αν θέλεις να αγοράσεις μια ψύκτρα, αυτή που έστειλες είναι αρκετα καλή. Το θέμα είναι ότι αν προσθέσεις τα χρήματα του 560 και της ψύκτρας θα αγόραζες έναν μαμίσιο τετραπύρηνο. Οπότε ή μειώνεις όσο το δυνατόν το κόστος ψαγνοντας μια μεταχειρισμένη μαμίσια ενός Phenom II X4 ή κάτι που θα κρατήσει γιατί υποστηρίζει όλα τα υπάρχοντα socket οπότε θα τα βγάλει τα χρήματα της ή παίρνεις την Loki.

Δημοσ.

Σύμφωνοι, αλλά η διαφορά στην τιμή τους ειναι μικρή ενώ η διαφορά σαν ψύκτρες μεγάλη. Μιας και υποστηρίζει αρκετά sockets αν κάποια στιγμή στο μέλλον αγοράσει κάποιον π.χ. Bulldozer θα του χρειαστεί.

Αλλιώς Loki και πάλι Loki.

Δημοσ.

έχω τον ίδιο επεξεργαστή, σε μια ASRock M3A770DE, και γω ήμουνα από τους τυχερούς ξεκλείδωσε κ πυρήνες κ cashe, με vcore 1,35 o δικός μου είναι 100% stable,ψύκτρα έχω τη COOLER MASTER Hyper 212 Plus αρκετά καλή αν κ λίγο θορυβώδης σε τέρμα στροφές(θερμοκρασιά idle ~34c με 24c δωματίου και full load ~48-50). σήμερα εντελώς τυχαία μου ήρθε να κατεβάσω ένα κλικ το ρεύμα ,αλλά stess test δεν έκανα, τώρα θα κάνω για καμιά ώρα κ κάτι ,θα κάνω και θα σ πω..

>το cooler του το αρχικό μια χαρά κάνει τη δουλειά του, θυμάμαι με αυτό είχα περίπου 3-4 βαθμούς πάνω και σε idle και σε load.

>..από τη φώτο σου που βλέπω σε load το 69c στοmotherboard είναι πολύ ,μάλλον πρέπει να βελτιώσεις το airflow στο κουτί σου,αν δεν έχει exhaust fan( ανεμηστηράκι στο πίσω μέρος)πρέπει να τοποθετήσεις ένα.

>έτρεξα κ 1μιση ώρα prime με 1,3375vcore και δεν έβγαλε κάποιο σφάλμα. ,άρα με 1,35vcore αν βάλεις θα είσαι κατά 99% stable ,τώρα αν έχεις τη διάθεση κατέβασε το καα άλλο, κάθε φορά κατά ένα βήμα, prime για τουλάχιστον 1 ώρα και αν είσαι stable κατεβάζεις και άλλο,.. αν κ 1,3375 ή και 1,35 αν τσεκάρεις και είσαι σταθερός μια χαρά ρεύμα είναι κ θα έχεις κ καλές θερμοκρασίες.(κ με μια ψήκτρα όποια κ να αποφασίσεις ,ακόμη καλύτερες)

Δημοσ.

Οπως σου ειπαν ηδη,η ψυχτρα του διπυρηνου PhenomII (δηλαδη αυτη που ειναι ολο αλουμινιο) δεν κανει για πολλα πολλα.ειδικα τωρα που τον ξεκλειδωσες και τον εκανες τετραπυρηνο.

Σκεφτηκες να παρεις την Loki.Καλη επιλογη αλλα ριξε μια ματια και σε αυτην Xigmatek Gaia SD1283 που ειναι και σε καλη τιμη και θα μπορεις να ανεβασεις και τον επεξεργαστη καλα εκει γυρω στα 4.0 (εξαρταται το ρευμα που θα δωσεις φυσικα).

Αλλιως εαν δεν θελεις Overclocking πας σε αυτην Cooler Master Hyper TX 3 που ειναι ιδια με την loki αλλα πολυ πιο φθηνη.

Δημοσ.

καλή επιλογή κ η hyper 212 αλλά έχει πάει στα 40 ευρώ πλέον που δεν τα αξίζει!!

Βρε,τα αξιζει αλλα εαν σκεφτεις οτι πριν 10 μηνες εκανε 25 φυσικα και τωρα δεν τα αξιζει.

Δημοσ.

όταν με 49 παίρνεις από eworld την mugen δεν τα αξίζει πιστεύω με τίποτα!

χειμώνα με την mugen εγώ τον έχω passive κ τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή τον βάζω exaust κ δουλεύει σε pwm mode η έξοδος ανάλογα με τις απαιτήσεις του επεξεργαστή!

EDIT χρειάζομαι καφέ...τωρα κατάλαβα οτι το ίδιο λέμε Thano!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...