ntinos_21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Γεια σας ειμαι διατεθειμένος να δώσω το wifi key στην γειτόνισσα(οχι οχι δεν ειναι μουν*ρα) απλη εξυπηρέτηση και θελω να κοψω την ταχητητα να μοιρασω δηλαδη 1mbps σε αυτη μεσω wifi και τα υπολοιπα σε μενα.Ολα αυτα γιατι παιζω black ops multiplayer μην μου βλεπει youtube και ταινιες και εγω lagaro σαν πουστις. Εχει κανεις ιδεα πως?
biomecanoid Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 χωρίς να αγοράσεις κατάλληλο εξοπλισμό δεν γίνετε σωστή δουλειά. για μισό-δουλειές μπορείς να μπαίνεις εσύ με καλώδιο και το wifi να το βάλεις σε B δηλαδή 11mbps. ακόμη μπορείς να τις βάλεις ένα software στο pc για να κανεις limit τις ταχύτητα τις αλλα άμα το κάνει uninstall θα παίρνει κανονικά full speed
kage Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 υπαρχουν ρουτερ που τα φτιαχνεις αυτα μεσα στο μενου..αλλιως στηνεις σερβερ ή ισως να το κανει το netlimiter
biomecanoid Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 τα router που σου δίνουν οι isp δεν κάνουν τόσο advance πράγματα. Το netlimiter εννοούσα και εγώ πριν Αυτό μπορεί να γίνει με ένα παλιό pc + κάποιο linux ( pfsense - mikrotik etc )
ntinos_21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστω καταρχας για τις απαντησεις.Με το νετλιμιτ(προ) δεν εχω βρει καποια ρυθμιση για το πσ αλλων παρα μονο για το δικο μου.Για το ρουτερ to thomson t6585 v8 μπορει καποιος να το τσεκαρει αν παιζει να βρω Bandwindth management η QoS και τι πρεπει να κανω για να το φτιαξω?
biomecanoid Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Kανένα οικιακό router δεν κάνει αυτή την δουλειά ούτε και το δικό σου. Το netlimiter το κανεις install σε κάθε pc που θες να κανεις limit. H πιο φτηνή λύση είναι να κανεις ένα firewall/gateway με linux
ntinos_21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 ip limit υπαρχει? ειμαι ασχετος απο αυτα.Αλλα λεω μιας και ξερω την ip της να μπρορω να κανω limit.Θα δοκιμασω και ενα αλλο ρουτερ bautec που ειχα μπας και βρω καμια ρυθμιση. Αμα σας κατεβει καμια ιδεα στο μυαλο περιμενω 2o pc δεν εχω για να μπορω να τρεχω firewall..
biomecanoid Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 στο linux γίνετε limit με βάση το IP. μάλλον σε βλέπω να πηγαίνεις για την μπακαλική λύση το wifi σε B 11mbps + netlimiter στο pc τις γειτόνισσας
ntinos_21 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 χααχαχχα ! εχω παει ιδη σε Β και 11 mbps αλλα 12 πιανω ολα κ ολα.μονο το netlimiter στιν γειτονισσα μου μενει που οποτε το κλεινει θα τρωω λαγκ και θα κατεβασω κανα τοιχο..χαχααχα μεχρι τωρα καλα παει δεν με εχει λαγκαρει ακομα
PaZaRiOTiS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Παιδιά sorry που χώνομαι έτσι αλλά πιστεύω ότι ο συγκάτοικός μου που συνδέεται με ethernet έχει πιο δυνατή σύνδεση από μενα που είμαι με wireless. Στις ρυθμίσεις του ρούτερ για το wireless βρήκα μια επιλογή bandwidth 20ΜHz ή 20/40ΜΗz. Είναι ρυθμισμένο στο 20. Παίζει αυτό ρόλο στην ταχύτητα μου? Αν το πάω στο 20/40 θα έχω πιο καλή ταχύτητα? ps. το λάπτοπ μου είναι αγορασμένο δεκέμβρη 2007. (μήπως παίζει ρόλο λόγω παλαιότητας εσωτερικής κάρτας...)
biomecanoid Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 οτιδήποτε και να κανεις στο wireless το καλώδιο είναι πάντα πιο γρήγορο
isay Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 οτιδήποτε και να κανεις στο wireless το καλώδιο είναι πάντα πιο γρήγορο ΌΧΙ αν η wireless σύνδεση ειναι στο πρωτόκολλο n. Παιδιά sorry που χώνομαι έτσι αλλά πιστεύω ότι ο συγκάτοικός μου που συνδέεται με ethernet έχει πιο δυνατή σύνδεση από μενα που είμαι με wireless. Στις ρυθμίσεις του ρούτερ για το wireless βρήκα μια επιλογή bandwidth 20ΜHz ή 20/40ΜΗz. Είναι ρυθμισμένο στο 20. Παίζει αυτό ρόλο στην ταχύτητα μου? Αν το πάω στο 20/40 θα έχω πιο καλή ταχύτητα? ps. το λάπτοπ μου είναι αγορασμένο δεκέμβρη 2007. (μήπως παίζει ρόλο λόγω παλαιότητας εσωτερικής κάρτας...) Μην πειράξεις αυτό που λες. Για το ερώτημα σου. Η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα στην κλασσική κάρτα δικτύου στον κλασσικό οικιακό router ειναι στα 100mbps. Η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα στην κλασσική ασύρματη κάρτα δικτύου στον κλασσικό οικιακό ασύρματο router ειναι 54mbps. Αν ΚΑΙ η ασύρματη κάρτα, αλλά ΚΑΙ ο ασύρματος router υποστηρίζουν το πρωτόκολλο n και δεν παρεμβάλονται εμπόδια, τότε η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα μπορεί να ειναι 150mbps. Συμπέρασμα: Αν εχεις παλιό hardware (2+ ετη), σίγουρα ο συγκάτοικος σου, θα εχει καλύτερη σύνδεση.
kage Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 υπαρχουν 'απλα' ρουτερ που κανουν bandwidth +qos setup ή απλα να μπορεις να δωσεις 2o ssid και να του ορισεις ταχυτητες. το ebw εχει το vigor της αλτεκ 25ε που αν μπορεσεις να το σπασεις τα εχει ολα αυτα
PaZaRiOTiS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Παιδιά από ότι καταλαβαίνω καπελώνομαι με το wireless. Αν τραβήξω ethernet 15-20 μέτρα είναι αξιόπιστο? Θα δω προκοπή? Μήπως αδυνατίζει πολύ το σήμα σε τέτοια μήκη? Να κοιτάξω κάποια συγκεκριμένη προδιαγραφή καλωδίου?
biomecanoid Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 ΌΧΙ αν η wireless σύνδεση ειναι στο πρωτόκολλο n. Μην πειράξεις αυτό που λες. Για το ερώτημα σου. Η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα στην κλασσική κάρτα δικτύου στον κλασσικό οικιακό router ειναι στα 100mbps. Η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα στην κλασσική ασύρματη κάρτα δικτύου στον κλασσικό οικιακό ασύρματο router ειναι 54mbps. Αν ΚΑΙ η ασύρματη κάρτα, αλλά ΚΑΙ ο ασύρματος router υποστηρίζουν το πρωτόκολλο n και δεν παρεμβάλονται εμπόδια, τότε η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα μπορεί να ειναι 150mbps. Συμπέρασμα: Αν εχεις παλιό hardware (2+ ετη), σίγουρα ο συγκάτοικος σου, θα εχει καλύτερη σύνδεση. @ isay Κανεις λαθος,το wired ειναι πάντα μα πάντα ανωτερο από το wireless και σε bandwidth και σε latency και σε packet loss και σε παρεμβολες. τωρα το wifi ειναι σε ταχυτητεϛ Ν δηλαδή 150mbps και 300mbps με μέγεθοϛ καναλιου τα 40mhz ενο το wired ειναι σε giga 1000mbps πιο λεϛ να ειναι καλύτερο ;;;; @ PaZaRiOTiS To ethernet cat5e παει μεχρι 100m
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.