Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χαιρετώ τα μέλη...

Εχω πρόβλημα με ένα ασύρματα δίκτυο και θέλω τα φώτα σας.

Έχω τον εξής εξοπλισμό και την εξής δομή στο χώρο.

Έχω εάν d-link adsl με ενεργοποιημένο το AP isolation καθώς και WPA2-psk ενεργό και DHCP on

Έχω συνδέσει μέσο lan ένα tl-wa5210g σαν ap. με δική του ip εκτός DHCP. Εκπέμπουν στο ίδιο channel και gateway έχει την ip του router.

Συνδέομαι κανονικά στο tl αλλά δεν έχει internet access... Πιο το πρόβλημα?

Εαν μπορεί να λυθεί τότε στους άλλους ορόφους πως συνδέω τα tl-wa801nd? Σαν repeaters?

Please helpppppppp

Δημοσ.

Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος στο τι θες να κανεις.

Το 5210 ειναι συνδεδεμενο μεσω ethernet με το d-link ή ασυρματα? Θες να το κανεις AP ή repeater?

Δημοσ.

Έχω 3 ορόφους

στο ισογειο έχω το d-link router & Μέσο Lan συνδέω το tp link στον 3ο όροφο σαν AP

Εβγαλα το security mode να δω αν έχει αυτό πρόβλημα αλλά μάλλον δεν

Δημοσ.

Έχω 3 ορόφους

στο ισογειο έχω το d-link router & Μέσο Lan συνδέω το tp link στον 3ο όροφο σαν AP

Εβγαλα το security mode να δω αν έχει αυτό πρόβλημα αλλά μάλλον δεν

Ωραια. Σε πρωτη φαση βαλε το tp-link στο ιδιο subnet με το d-link.

Δηλαδη αν το d-link εχει IP 192.168.1.*, τοτε δωσε μια στατικη IP και στο tp-link τυπου 192.168.1.*, που φυσικα δεν χρησιμοποιειται απο αλλη συσκευη στο δικτυο.

Επειτα στο operation mode, βαζεις access point.

Στη συνεχεια στο wireless ---> wireless mode επιλεγεις Access point.

Στη συνεχεια ρυθμιζεις SSID και pass της επιλογης σου και λογικα θα πρεπει να σου δουλεψει γιατι απο πλευρας 5210 εισαι ενταξει. Απο κει και περα αν δε δουλευει κατι δεν παει καλα με το d-link.

Tσεκαρε επισης με ενα λαπτοπ αν το ethernet που βαζεις πανω στο 5210, φερνει ιντερνετ στο λαπτοπ σου (και τι ip του δινει).

Δημοσ.

Δηλαδή dhcp και ssid να μη δώσω από το router αλλά από το AP?

Tα άλλα ap σαν τι τα συνδέω?

To dhcp μην το πειραξεις, παει μονο του OFF με τις ρυθμισεις που σου εδωσα. Εσυ στα menu του 5210 δωσε στο Network-->LAN μια στατικη IP που να ειναι στο ιδιο subnet με το router.

SSID/security settings και καναλι δινεις εσυ οτι επιθυμεις σε καθε AP. Πχ

SSID: ground floor, password: mitsos, channel 1

SSID: 1st floor, password: mitsos, channel 6

SSID: 2nd floor, password: mitsos, channel 13

Kαλα ειναι στους κοντινους οροφους να βαζεις μακρινα καναλια για να αποφυγεις παρεμβολες.

Μπορεις να πας και σε 1-13-1-13.

Δημοσ.

καταρχάς μέχρις στιγμής πάμε καλά μιας και οι απαντήσεις σου με έχουν βοηθήσει και ήδη ο ένας όροφος απέκτησε internet... :) :)

Λοιπόν έχουμε πλέον

AP στην Ip 40 & Channel 11

Universal repeater στην Ip 41 & Channel πάλι 11 (αυτά τα 2 είναι κοντα...)

Στον 2ο όροφο τώρα ακριβώς από κάτω ότι και να προσπάθησα (AP, Bridge, Repeater etc etc) συνδέομαι μεν είτε με το 40 είτε με το 41 αλλά δεν αποκτώ internet ενώ οι ρυθμίσεις είναι ίδιες ακριβώς με του 41 αλλά βέβαια με IP την 42... Γιατί αυτό?

Δημοσ.

Αν καταλαβαινω καλα, στον 3ο οροφο εχεις συνδεσει router-5210 μεσω ethernet και επειτα προσπαθεις να βαλεις τα 801nd πανω στο 5210 ως repeaters του?

Aν ναι, να ξερεις οτι πολλα tp-link σε repeater mode δεν παιζουν με wpa-psk encryption αποσο γνωριζω. Δοκιμασε το security της συσκευης με την οποια τα συνδεεις ασυρματα (πχ 5210), να το γυρισεις σε WEP.

Επισης αυτονοητο ειναι οτι ο καθε repeater πρεπει να χει καλη ληψη του μητρικου ap που θα παιρνει internet. Tσεκαρε τα db που λαμβανει.

Δημοσ.

Δομή....

3 όροφοι

3ος όροφος 5210 με lan

Στον ίδιο όροφο ενα tl-wa801 ap σαν universal repeater και ως εδώ καλά

2ος όροφος ενα tl-wa801 σαν???

1ος όροφος ένα tl-wa801 σαν???

1-2 δε τα βλέπω με τίποτα....

Και κάτι κουφό άσχετο ίσως... Πως γίνεται να έχεις internet... να μπαίνεις remote αλλά να μη μπορείς να μπείς σε sites? Αυτό μου το κάνει το main router το d-link

Δημοσ.

Δομή....

3 όροφοι

3ος όροφος 5210 με lan

Στον ίδιο όροφο ενα tl-wa801 ap σαν universal repeater και ως εδώ καλά

2ος όροφος ενα tl-wa801 σαν???

1ος όροφος ένα tl-wa801 σαν???

1-2 δε τα βλέπω με τίποτα....

Ακολουθεις ιδιες ρυθμισεις με το 801 του 3ου οροφου εφοσον σου δουλευει. Αλλαζεις μονο της στατικες IP τους.

Αν δεν βλεπεις απο τον 1ο-2ο το 5210 η το d-link, τοτε ειτε πρεπει να εντοπισεις σημεια που να τα βλεπεις, ειτε δεν γινεται να δουλεψουν ως repeaters.

Και κάτι κουφό άσχετο ίσως... Πως γίνεται να έχεις internet... να μπαίνεις remote αλλά να μη μπορείς να μπείς σε sites? Αυτό μου το κάνει το main router το d-link

Δεν ξερω ισως παιζει τιποτα με security settings στο pc που μπαινεις remote.

Δημοσ.

Μάλλον δε δουλεύουν σαν repeaters... Αλλα γιατί να μη δουλεύουν και ως κάτι άλλο?

Default gateway έχω του ρουτερ

Και κάτι άλλο...

Μεταξύ τους συνδέονται. Ιντερνετ δεν έχουν

Δημοσ.

Eβαλες WEP encryption στο d-link και το 5210?

Απο κει και περα πρεπει να βαλεις τα 801 στο ιδιο Channel με το AP που θα τα συνδεσεις (ειτε ειναι το d-link ειτε το 5210)

Αν κανεις τα παραπανω και δεν δουλεψει, δοκιμασε να αφησεις κενη την gateway στα 801nd. (0.0.0.0)

Δημοσ.

Όλα καλά...

Θα ενημερώσω σε λίγο όλα τα βήματα γιατί γενικά εχω δει ότι ο κόσμος έχει πρόβλημα

Λοιπον...

Αυτό που χρειάζεται είναι όλα τα ap να δουλέψουν ως universal repeater με κοινό ap. Το πρόβλημα ήταν ότι προσπαθούσα να συνδεθώ από ap σε ap.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kαλα ειναι στους κοντινους οροφους να βαζεις μακρινα καναλια για να αποφυγεις παρεμβολες.

Μπορεις να πας και σε 1-13-1-13.

μια παρατηρηση.

α.απο το 1 παμε στο 6 καναλι για να ειμαστε μακρια

και απο το 6 παμε στο 11 μετα

δεν παμε απο το 1 στο 13 και δεν βαζουμε 13 γιατι πολλες καρτες δεν πιανουν 13.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...