Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο είπα με τη λογική του πήγαινε έλα. Σίγουρα πιο γρήγορα θα κάνεις την αποστολή στη Θεσσαλονίκη πχ από ότι στο amazon. Σίγουρα δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας του amazon από την μεριά μου αλλά ούτε και του vision studio.

Αποφασίζεις και κάνεις.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμένα μου αρέσει πολύ η σύνθεσή σου KoGi σε γενικές γραμμές αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω κάποια πραγματάκια.

1. Για κουτί δε ξέρω να σου προτείνω κάτι παρόμοιο σε αυτά τα λεφτά άρα από εμένα πάρε +1. Επίσης το θέμα με τις usb 3.0 μη σε νοιάζει με τη συγκεκριμένη μητρική(εξήγηση παρακάτω)

2. Στη μητρική θέλει λίγο προσοχή καθώς βλέπω ότι θέλεις ivy bridge, pci-e 3.0 ready μητρική. Η συγκεκριμένη μητρική να ξέρεις ότι έχει ένα θεματάκι στο bios το οποίο δε ξέρω αν το έχουν fixάρει χάρη στο οποίο όταν πας το multiplier πάνω απο 42 δε bootarei. Άρα σε περιορίζει κάπως στο overclock. Επίσης έχει μόνο 2 usb 3.0 από πίσω και καμία εσωτερική άρα το πρόβλημα σου με τις usb με τη συγκεκριμένη μητρική δεν υφίστατε. Η msi έχει μητρικές με αυτά που ζητάς G45 δες και την πιο φτηνή G43(προσοχή στο τέλος να γράφει G3 και όχι Β3) αλλά να ξέρεις ότι η G43 υποστηρίζει μόνο crossfire και σε αυτό η δεύτερη pci θα δουλεύει x4, διαλέγεις και παίρνεις. Τώρα θα βγάλει και η ASUS τις γνωστές P8Z68V σε GEN3 version που και αυτές θα έχουν αυτά που ζητάς αλλά απο τιμές είδομεν Link εδώ.

3. +1

4. Γλύτωσε κάνα φράγκο με καμιά corsair A70

5. +2

6. Μου αρέσει αλλά με τα φράγκα που θα γλυτώσεις από το coolerακι βάλε αυτή 6950

7. +1

8. +1 αλλά αν δε βγαίνεις πάρτον αργότερα

9. +1 αν και δε ξέρω αν ενδιαφέρεσαι για oc + sli,xfire. Γιατί αν ενδιαφέρεσαι τότε είναι οριακά αρκετό το psu και θα δουλεύει λογικά στο 100% όπου δεν είναι και το καλύτερο σημείο λειτουργείας για απόδοση (απο διαγράματα που δίνει η corsair)

Υ.Γ.: Αφού ενδιαφέρεσαι κυρίως για gaming δίνε βαρύτητα σε τέτοια περίπου σειρά, gpu-τροφοδοτικο-mobo-cpu.

Υ.Γ.: Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω 64αρι ssd και να πάω σε αυτήGTX 570 (σου λέω asus γιατί βλέπω asus κοιτάς αλλά εμένα πρώτη μου επιλογή θα ήταν evga!)

Δημοσ.

Εμένα μου αρέσει πολύ η σύνθεσή σου KoGi σε γενικές γραμμές αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω κάποια πραγματάκια.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Οντως εχεις δικιο για τις USB3, χαμπαρι δεν πηρα οτι εχει μονο 2!!!

Τις νεες ASUS τις ειδα κι εγω αλλα επειδη αργουν ακομη δεν τις ελαβα υποψην.

Αυτο για το BIOS της ASRock που το εχεις δει? Δωσε link αν εχεις για να κοιταω και την εξελιξη του θεματος.

Ενας λογος που επελεξα την HYdro H60 ειναι ο ευκολος τροπος τοποθετησης και η ανεση χωρου, ωστε να μην εμποδιζει τις μνημες.

Με την Α70 νομιζω πρεπει να ψαξω να βρω μνημες με χαμηλες ψυκτρες, χωρια του οτι δεν ξερω ποσο δυσκολα μπαινει.

Απο ψυκτρες εχω μεινει αρκετα πισω και δεν τις εξω ψαξει. Υπαρχει καμια εκει στα €30-35 που να μπαινει ευκολα και να αποδιδει καλα οσο η Η60??

Οσο για τα υπολοιπα θα παραμεινω στα υπαρχοντα μιας και δεν ειμαι και τοσο hardcore gamer, η GTX560Ti θα με καλυψει και πολυ χλωμο να παω σε SLI.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Οντως εχεις δικιο για τις USB3, χαμπαρι δεν πηρα οτι εχει μονο 2!!!

Τις νεες ASUS τις ειδα κι εγω αλλα επειδη αργουν ακομη δεν τις ελαβα υποψην.

Δε πειράζει για αυτό είμαστε εδω :-D

Αυτο για το BIOS της ASRock που το εχεις δει? Δωσε link αν εχεις για να κοιταω και την εξελιξη του θεματος.

http://www.overclock.net/intel-motherboards/1106486-asrock-z68-extreme3-does-not-overclock.html

Ενας λογος που επελεξα την HYdro H60 ειναι ο ευκολος τροπος τοποθετησης και η ανεση χωρου, ωστε να μην εμποδιζει τις μνημες.

Με την Α70 νομιζω πρεπει να ψαξω να βρω μνημες με χαμηλες ψυκτρες, χωρια του οτι δεν ξερω ποσο δυσκολα μπαινει.

Απο ψυκτρες εχω μεινει αρκετα πισω και δεν τις εξω ψαξει. Υπαρχει καμια εκει στα €30-35 που να μπαινει ευκολα και να αποδιδει καλα οσο η Η60??

Οσο για τα υπολοιπα θα παραμεινω στα υπαρχοντα μιας και δεν ειμαι και τοσο hardcore gamer, η GTX560Ti θα με καλυψει και πολυ χλωμο να παω σε SLI.

Εγώ σου προτεινα την Α70 και γενικά να γλυτώσεις χρήματα από κάποια parts και να επενδύσεις σε άλλα ώστε να έχεις δυνατότερο μηχάνημα στα ίδια χρήματα(δε ξέρω αλλά 1000 ευρώ μηχάνημα μόνο κουτί χωρίς! οθόνη με 560ti δε μου κάθεται καλά).Δε ξέρω αν θα έχεις πρόβλημα με τις ram. Κάποιος εδώ μέσα(karmen :wub:) έχει vengeance-dominator(ψηλότερες απο ripjaws) και την Α70 και θα μπορεί να σου πει τι παίζει. Η Α70 από την Η60 δεν έχουν μεγάλες διαφορές απο όσο θυμάμε που να δικαιολογούν τη διαφορά τιμής αλλά αφού τα διαθέτεις πάρε το νεράκι.

Δημοσ.

Vengeance έχω. Α70 δεν έχω :P

Τις ripjaws δεν τις έχω δει από κοντά (ναι ναι μου διέφυγαν) αλλά αν πάρει το Silencio και την Α70 και η Α70 βρίσκει στις μνήμες, το κόλπο με το σήκωσε τον ανεμιστήρα δε πιάνει. Επειδή το πλαϊνό του κουτιού θα βρίσκει στην ψύχτρα. Πρόσφατα αντιμετώπισε συμφορουμίτης παρόμοιο θέμα με Vengeance, Α70 και Silencio

Δημοσ.

Αυτός εδώ πάντως βρήκε άλλο τρικ.

http://www.youtube.com/watch?v=AugyfcupuVE

Τώρα είναι αυτό καλύτερο configuration? Ναι μεν στέλνει το ζεστό αέρα πάνω που αυτή είναι γενικά η κατεύθυνση του ζεστού αέρα. Αλλά δε θα είναι κάπως πιο ζεστός με τη gpu από κάτω??

Δημοσ.

Με την Corsair A50 φανταζομαι δε θα εχω προβλημα με τις μνημες ε?

Αλλα κανει δουλεια με overclocked CPU???

Αν και συγκρινοντας τιμες, καλυτερα να παρω την Α70 και να μην βαλω το ενα fan! :lol:

Οσο για την μητρικη, οντως ειναι καπως buggy η συγκεκριμενη ASRock :-(

Θα κοιταξω και τις MSI και θα ψαξω να δω ποτε θα ειναι διαθεσιμες οι νεες ASUS!

Δημοσ.

Σόρρυ που στο χάλασα με την asrock :P είναι και η πιο bad-ass looking. Άμα δε σε καλύπτουν οι msi εγώ θα σου λεγα να την πάρεις και λογικά θα βγει update για το bios μέχρι όντως να χρειαστείς ocing πάνω απο 4.2GHz(4.2 δν και λίγα). Για games να φανταστείς αυτή τη στιγμή και δίχως oc είσαι κομπλέ

Δημοσ.

Σόρρυ που στο χάλασα με την asrock :P είναι και η πιο bad-ass looking. Άμα δε σε καλύπτουν οι msi εγώ θα σου λεγα να την πάρεις και λογικά θα βγει update για το bios μέχρι όντως να χρειαστείς ocing πάνω απο 4.2GHz(4.2 δν και λίγα). Για games να φανταστείς αυτή τη στιγμή και δίχως oc είσαι κομπλέ

Ναι οντως, αλλα θελω να δω μηπως εχει και τιποτα αλλα θεματακια... βεβαια απο οτι εγραφαν στο φορουμ εκεινο, ενα beta firmware που ειχαν επαιζε καλα.

Αν υπηρχε διαθεσιμη η ASUS P8Z68-V/GEN3 θα πηγαινα σε αυτην.

Για το θεμα της ψυκτρας, η Xigmatek Gaia θα κανει καλη δουλεια ???

Δημοσ.

Λοιπον, ειδα το Corsair Carbide 400R και μου αρεσε αρκετα! Λιγο παραπανω σε τιμη (105) αλλα νομιζω τα αξιζει.

Σκεφτηκα επισης να το συνδυασω με μια Corsair Hydro (ισως και την Η80) της οποιας το fan θα παρει θεση στο πισω μερος του κουτιου, και το 12αρι fan που εχει ηδη εκει το κουτι, να το παω επανω για να βγαζει αερα!

Κι αυτο κυριως γιατι σε reviews λενε οτι λειπει ενα τετοιο fan (ή και 2ο) επανω για να βλετιωσει το airflow. Ειναι καπου λαθος η ιδεα?

Οσο για την μητρικη, εαν ειναι να αργησουν οι GEN3, λεω να παω στην απλη P8Z68-V, μιας και δεν υπαρχει ουσιστικο οφελος (και οι παλιες θα υποστηριζουν τους IvyBridge ενω το PCIe-3 δεν θα ειναι και τοσο χρησιμο με μια καρτα!).

Δημοσ.

Με αυτά τα parts ξεφεύγεις απο το αρχικό budget σου αλλά εσύ το καθορίζεις αυτό

Για αρχη θα αφησω στην ακρη τον 2ΤΒ δισκο (-70) και θα βολευτω με του δυο που εχω (1ΤΒ+640GB) συν τον SSD (128GB)...

Οποτε μπορω να ανεβω στα υπολοιπα (+25 το κουτι, +10 η Η80, +20-25 η μητρικη).

Δημοσ.

Μετα απο καποιες αλλαγες, κατεληξα στο παρακατω συστημα...

1. CASE: Corsair Carbide 400R (105)

2. MOBO: ASUS P8Z68-V (147)

3. CPU: Intel Core i5-2500K Box (197)

4. FAN: Corsair Hydro Η80 (82)

5. RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz CL9 DDR3 CMZ8GX3M2A1600C9 (52)

6. VGA: Asus GTX 560TI DirectCUII 1GB (188)

7. SSD: Crucial M4 128GB (170)

9. PSU: Corsair 650W Enthusiast Series TX650V2 (82)

Συνολο €1023 !!!

Λεω απο αυριο να αρχισω τις παραγγελιες.

Οποιαδηποτε προταση/γνωμη για το παραπανω ειναι ευπροσδεκτη! :)

Δημοσ.

Μετα απο καποιες αλλαγες, κατεληξα στο παρακατω συστημα...

..........

Οποιαδηποτε προταση/γνωμη για το παραπανω ειναι ευπροσδεκτη! :)

Πολύ καλή η επιλογή όλων των επιμέρους κομματιών.

Φτιάχνεις ένα καλά ισορροπημένο performance σύστημα.

Άντε και καλό O/C. wink.gif

(δεν εννοείται να μείνει ο Sandy χωρίς κλοκάρισμα ) biggrin.gif

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...