KoGi Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Καλημερες!!! Ηρθε και η δικια μου σειρα να ζητησω τις πολυτιμες συμβουλες σας για τον νεο υπολογιστη που θελω να παρω! Εδω και 4-5 χρονια ειμαι με εναν AMD X2 4600+ & GeForce 7800GTX! Καταλαβαινετε οτι δεν παει αλλο.... Η χρηση μου θα γινει ειναι κατα βαση gaming (που μου λειψε) και γενικη χρηση με ταινιες-μουσικη-internet κλπ. Επισης σκοπευω να ανεβασω την CPU, οχι ομως σε οριακα επιπεδα! Το budget ειναι στα €1000 και θα ηθελα να μην βγει περισσοτερο! Οθονη υπαρχει η γνωστη DELL 2311H με FullHD αναλυση. Επισης θα κρατησω το DVD-RW αλλα και δυο δισκους SATA, εναν Samsung F3 1TB κι εναν WB 640GB AAKS. Την συναρμολογηση θα την κανω εγω και η αγορα θα γινει απο οπου ειναι φθηνοτερα και αξιοπιστα, συμπεριλαμβανομενου του amazon!!! Μετα απο ψαξιμο εχω καταληξει στην εξης αρχικη συνθεση: 1. CASE: CoolerMaster Silencio RC-550 Black (79) 2. MOBO: ASRock Z68 Extreme3 Gen3 (140) 3. CPU: Intel Core i5-2500K Box (191) 4. FAN: Corsair Hydro Η60 (72) 5. RAM: G-Skill RipjawsX 8GB 1600MHz CL9 (50) 6. VGA: Asus GTX 560TI DirectCUII 1GB (~188) 7. SSD: Crucial M4 128GB (~170) 8. HDD: Samsung EcoGreen F4 2TB (76) 9. PSU: Corsair 650W Enthusiast Series TX650V2 (82) Εχουμε και λεμε λοιπον.... Για το κουτι θα ηθελα καποιες προτασεις. Ωραιο το Silencio, αλλα με χαλαει που οι εμπρος USB3 θυρες για να λειτουργησουν πρεπει να συνδεθουν με μια αντιστοιχη πισω, κι οχι με μια εσωτερικη της μητρικης!! Το θεωρω τραγικο!!! Και δε νομιζω να γινεται να αλλαξει (??). Οποτε θα ηθελα να δω καποιο αλλο συγχρονο κουτι με παρομοια χαρακτηριστικα αλλα και τιμη. Η μητρικη νομιζω ειναι πολυ καλη επιλογη, αφου με καλυπτει για τωρα, αλλα δινει και δυνατοτητα αργοτερα για αναβαθμιση σε IvyBridge ή ακομα και σε καποια νεα PCIe-3.0 καρτα! H Corsair H60 πιστευετε θα με καλυψει εαν κανω overclock στον i5? Καιμιλαω για νορμαλ ταχυτητες, μεχρι 4.2-4.3 δεν θα ειναι ΟΚ??? Για τις μνημες εαν υπαρχει καποια ενσταση θα ηθελα να την ακουσω! Παντως στα €50 δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο. Το ιδιο και για την καρτα γραφικων, αφου εδω παιζει €30 πανω, στα επιπεδα μιας 6950. Νομιζω αξιζει σε αυτην την τιμη. Αλλωστε στο Battlefield3 τα παει περιφημα! Ο SSD και το τροφοδοτικο νομιζω ειναι οι καλυτερες επιλογες! Για τον HDD υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα για αποθηκευση?? Οι Samsung που εχω παντως ειναι σκυλια!! Το συνολο ειναι €1050!!!! Αλλα ειλικρινα δεν ξερω απο που μπορω να κοψω! Αναμενω τις προτασεις-συμβουλες-ενστασεις σας
Anubis13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 To μαγαζι που προτεινεις ειναι Κρητη. Υπαρχουν και απο Αθηνα με δωρεαν Μεταφορικα. Τον δισκο θα τον επαιρνα απο αμαζον και ο ssd βγαινει πιο φτηνος απο οτι γραφεις.
dimitrisOS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 αφου ειπες σκληρους εχεις αλλα δεν θα τι των θες ; για μνημες θα ελεγα κατι σαν corsair να πηγενες και μητρικη για gigabyte ssd θα βρεις πιο φτηνο εδω ελαχιστα ομως πιο φτηνος θα ειναι το κουτι δεν μου πολυ αρεσει
KoGi Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 To μαγαζι που προτεινεις ειναι Κρητη. Υπαρχουν και απο Αθηνα με δωρεαν Μεταφορικα. Τον δισκο θα τον επαιρνα απο αμαζον και ο ssd βγαινει πιο φτηνος απο οτι γραφεις. Εχεις δικιο, 170 βγαινει τελικη τιμη ο SSD!!! Ο Samsung F4 δεν υπαρχει διαθεσιμος απο amazon αυτη τη στιγμη! Το μαγαζι ναι ειναι απο Κρητη, αλλα εχει δωρεαν μεταφορικα και δεχεται και paypal! Εννοειται οτι πριν παραγγειλω θα τους παρω να επιβεβαιωσω διαθεσιμοτητα. Πιο μαγαζι στην Αθηνα εχει τα συγκεκριμενα κομματια στην ιδια τιμη? αφου ειπες σκληρους εχεις αλλα δεν θα τι των θες ; για μνημες θα ελεγα κατι σαν corsair να πηγενες και μητρικη για gigabyte ssd θα βρεις πιο φτηνο εδω ελαχιστα ομως πιο φτηνος θα ειναι το κουτι δεν μου πολυ αρεσει Ειπα θα κρατησω δυο δισκους, αλλα θα χρειαστω χωρο για αποθηκευση. Τον συγκεκριμενο SSD δε νομιζω να τον βρεις πιο φθηνο εδω. Οσο για τις προτασεις σου, ουτε ποια μοντελα διευκρινιζεις ουτε γιατι ειναι καλυτερα απο αυτα που εγραψα, ουτε και ποσο εχουν.
dimitrisOS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 το digital-master μην επιστευεσαι την ημερα παροδοσης γιατι και εγω οτι εχω παραγγηλη λεει δεν τα εχω και κανουν 5 μερες να ερθουν ακομα περιμενω την τριτη μου ειπε εμενα
PETERANOS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Η μητρική από amazon θα σου βγει 153,08€!!! Όπως και ο ssd 182,50€
KoGi Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Η μητρική από amazon θα σου βγει 153,08€!!! Όπως και ο ssd 182,50€ Μαλλον κανεις λαθος μετατροπη σε ευρω. Η παραγγελια γινεται παντα σε λιρες και η μετατροπη αυτοματα απο την τραπεζα. Εαν τα υπολογισεις τοτε βγαινουν οσο εγραψα. Μην ξεχνας οτι δεν εχει μεταφορικα... μηπως ηταν μεσα στην τιμη που υπολογισες??? *** Και τωρα που το ξαναυπολογιζω, η καρτα γραφικων βγαινει στα €188!!!
PETERANOS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μαλλον κανεις λαθος μετατροπη σε ευρω. Η παραγγελια γινεται παντα σε λιρες και η μετατροπη αυτοματα απο την τραπεζα. Εαν τα υπολογισεις τοτε βγαινουν οσο εγραψα. Μην ξεχνας οτι δεν εχει μεταφορικα... μηπως ηταν μεσα στην τιμη που υπολογισες??? Τα έβαλες στο Basket? Βγάζει άλλα νούμερα!!
KoGi Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Τα έβαλες στο Basket? Βγάζει άλλα νούμερα!! Φυσικα τα εβαλα στο καλαθι και πηγα μεχρι το τελευταιο βημα. Η τιμη που βλεπουμε απλα αυξανει λιγο λογω ΦΠΑ και μετα την βαζεις στον μετατροπεα νομισματος. Η ASRock βγαινει στις £123 στο καλαθι... εσενα ποσο στην βγαζει δηλαδη?!?!? Εννοειται οτι επιλεγεις "FREE Super Saver Delivery" για την αποστολη.
PETERANOS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Φυσικα τα εβαλα στο καλαθι και πηγα μεχρι το τελευταιο βημα. Η τιμη που βλεπουμε απλα αυξανει λιγο λογω ΦΠΑ και μετα την βαζεις στον μετατροπεα νομισματος. Η ASRock βγαινει στις £123 στο καλαθι... εσενα ποσο στην βγαζει δηλαδη?!?!? Εννοειται οτι επιλεγεις "FREE Super Saver Delivery" για την αποστολη. Έχεις δίκιο sorry, δεν έβαζα Super Saver Delivery!!!!
karmen1983 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 πάντως μια και η μητρική υπάρχει Ελλάδα στα ίδια λεφτά θα την έπαιρνα από εδώ. Για το κόψιμο που λες. Γνώμη μου μην κόψεις απο πουθενά. Αν δεν βγαίνεις οικονομικά βγάλε τον sammy και πάρε τον λίγο αργότερα. Εχεις 2 δίσκους ήδη...
PETERANOS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δες κουτί αυτό τροφοδοτικό αυτό για ssd δες τον Crucial 64GB . Σωστή η παρατήρηση για τον HHD!!
Anubis13 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Εχεις δικιο, 170 βγαινει τελικη τιμη ο SSD!!! Ο Samsung F4 δεν υπαρχει διαθεσιμος απο amazon αυτη τη στιγμη! Το μαγαζι ναι ειναι απο Κρητη, αλλα εχει δωρεαν μεταφορικα και δεχεται και paypal! Εννοειται οτι πριν παραγγειλω θα τους παρω να επιβεβαιωσω διαθεσιμοτητα. Πιο μαγαζι στην Αθηνα εχει τα συγκεκριμενα κομματια στην ιδια τιμη? Αν εχει δωρεαν αλλαζει..πχ ο ι5 στο ακριβως απο κατω μαγαζι στον σκρουτζ Οσο για το δισκο ειναι fullfilled. Μην αλλαξεις τιποτα..Εισαι μια χαρα.
KoGi Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 πάντως μια και η μητρική υπάρχει Ελλάδα στα ίδια λεφτά θα την έπαιρνα από εδώ. Για το κόψιμο που λες. Γνώμη μου μην κόψεις απο πουθενά. Αν δεν βγαίνεις οικονομικά βγάλε τον sammy και πάρε τον λίγο αργότερα. Εχεις 2 δίσκους ήδη... Το ειδα οτι υπαρχει και εκει, περιπου στα ιδια λεφτα ομως, γιατι εχει και μεταφορικα. Αλλα εμπιστευομαι πιο πολυ το amazon στο θεμα διαθεσιμοτητας ενω με τα ελληνικα μαγαζακια ολοι ξερουμε τι μπορει να σου τυχει. Και στην τελικη πιο το οφελος να το παρω απο visionstudio και μαλιστα €5 πιο ακριβα? Κερδιζω κατι αλλο? Σε περιπτωση επιστροφης και στις δυο περιπτωσεις θα πρεπει να το στειλω, ενω το amazon σου δινει πισω τα μεταφορικα, απ'οσο θυμαμαι. Αν μου διαφευγει κατι αλλο, πειτε το! Για το κουτι εχει να προτεινει κανεις καποιο αλλο παρομοιο? Το θεμα με τις εμπρος USB3 λυνεται με καποιον ανταπτορα ωστε να συνδεθουν στην υποδοχη της μητρικης?? Το CM 690 II Basic, μαλλον υστερει σε χαρακτηριστκα και του λειπουν οι USB3, αρα δε μου προσφερει κατι παραπανω!
PETERANOS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Λοιπών άποψη μου, κρατά MOBO: ASRock Z68 Extreme3 Gen3 (140) CPU: Intel Core i5-2500K Box (191) RAM: G-Skill RipjawsX 8GB 1600MHz CL9 (50) FAN: Corsair Hydro Η60 (72) PSU: Corsair 650W Enthusiast Series TX650V2 (82) βγάλε τον HHD και βάλε SSD: Crucial CT064M4 (96,30) VGA:Asus Radeon HD 6950 (222,51) σύνολο 853,81€ και σου μένουν 150€ για κουτί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα