karabouzouk... Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δεν ξέρω αν κατάλαβε κανείς τι περίπου θέλω να κάνω από τον τίτλο αλλά θα προσπαθήσω να γίνω πιο σαφής. Έχουμε ένα αρχείο του excel και ένα directory με καμιά χιλιάρα doc αρχεία. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω σε κάθε γραμμή του excel μια εγγραφή για κάθε αρχείο doc με στοιχεία που θα πρέπει να είναι το όνομα αρχείου doc καθώς και μερικές άλλες πληροφορίες που βρίσκονται μέσα στο doc αλλά σε συγκεκριμένο σημείο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο έτοιμο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω.. Αλλά αν δεν υπάρχει θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για το πώς θα μπορούσα να το κάνω εγώ.. Ευχαριστώ εκ τω προτέρων!
bnvdarklord Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δεν ειμαι σίγουρος τι εννοείς με τις λοιπές πληροφορίες, αλλα για να κανεις απλά μια λίστα με τα ονόματα των docx κανε το παρακάτω. Ανοιξε το command line και πηγαινε στον φακελο που ειναι τα αρχεία doc γράφοντας: cd "C:\Users\..." Βαζοντας το κατάλληλο path Μετά γράψε dir /B *.docx > list.txt Στον φάκελο αυτό θα βγει ενα αρχείο list.txt που περιέχει την λίστα που θες. Αν την κανεις copy paste στο excel θα στην εμφανίσει σε κελιά.
karabouzouk... Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δεν ειμαι σίγουρος τι εννοείς με τις λοιπές πληροφορίες, αλλα για να κανεις απλά μια λίστα με τα ονόματα των docx κανε το παρακάτω. Ανοιξε το command line και πηγαινε στον φακελο που ειναι τα αρχεία doc γράφοντας: Βαζοντας το κατάλληλο path Μετά γράψε Στον φάκελο αυτό θα βγει ενα αρχείο list.txt που περιέχει την λίστα που θες. Αν την κανεις copy paste στο excel θα στην εμφανίσει σε κελιά. Ευχαριστώ για την απάντηση! Αυτή όντως είναι μια καλή λύση.. Με τις λοιπές πληροφορίες εννοώ ότι κάθε αρχείο doc έχει μέσα στο κείμενο του πληροφορίες (πχ συγγραφέας, τίτλος του κειμένου) που θα ήθελα και αυτές να καταγραφούν στο αρχείο excel σε μια διαφορετική στήλη.. και αναρωτιέμαι αν πρέπει να φτιάξω ένα custom πρόγραμμα για να κάνω κάτι τέτοιο ή υπάρχει κάτι έτοιμο.. Αν πρέπει να φτιάξω ένα απλό προγραμματάκι (θα είναι σε c++) πώς μπορώ να καταχωρίσω εγγραφές σέ ένα φύλο του excel..? Το να διαβάσω από τα αρχεία doc δεν πιστεύω ότι έχει κάτι διαφορετικό από το να διαβάσεις από ένα αρχείο txt έτσι..? Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.