Προς το περιεχόμενο

πρωταρης σε δοκιμη Oc i7 920

mandipl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επειδη ειμαι τελειως πρωταρης ηθελα την γνωμη καποιων πιο εμπειρων για το OC που εκανα

καταρχας εχω ενα i7 920 , 10gb ραμ ddr3 1600 , μητρικη Msi χ58 pro , 580gtx oc σε 800mhz , και ενα νεο full tower με σχετικα καλη ψυξη και μια καινουρια ψυκτρα για το cpu ...

ξεκινησα να κανω αυτα που λεει ο φιλος στο ποστ εδω

http://www.insomnia.gr/topic/408551-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-overclocking-i7-920-4ghz/page__hl__%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%82

αλλα βεβαια επειδη ειμαι αρχαριος ειπα να βαλω χαμηλα τον πηχη για αρχη ...

μπηκα στο bios και απενεργοποιησα τα EIST C1E και Spread Spectrum

εβαλα το IOH σε 1,2 οπως λεει αλλα το ICH δεν το βρηκα πουθενα ...Dram Voltage σε 1.65, το Cpu pll σε 1.88 ok αλλα το Vtt δεν το βρηκα ..

ανεβασα για αρχη μολις στο 3,4 Mhz με 19χ180

στο Vcore δεν με αφηνει να βαλω συγκεκριμενη τιμη αλλα εχει μια επιλογη πιο πανω για να προσθεσεις υποθετω mv .. η τιμη που δεν αλλαζε(γκριζα) ελεγε 1,216 οποτε απο πανω εβαλα +0,030 mv για να πλησιασω στην τιμη 1,40 που ελεγε ο φιλος ...σωστα εκανα ?? βλεπε φωτο εδω

http://img211.imagevenue.com/img.php?image=610489689_tduid10034_IMG_2295_123_710lo.JPG

http://img295.imagevenue.com/img.php?image=610536103_tduid10034_IMG_2294_123_93lo.JPG

στα Memory ratio και uncore ratio δεν ηξερα τι να βαλω και τα αφησα auto ...Και κυριως αυτο φοβαμαι μηπως εχω κανει καμια γκαφα

οι τιμες στο cpu-z φαινονται στην επισυναψη ...δεν εκανα συγκεκριμενα stress test αλλα επαιξα παιχνιδια οπως rage σε φουλ επιλογες και ποτε δεν ξεπερασε η θερμοκρασια το 61C στον 1 πυρηνα ...οι αλλοι πιο χαμηλα ..φαινεται να ειναι ανετο το συστημα οποτε παιρνει και αλλο ..λεω να βαλω 19χ190 ...

εκανα και το Pc mark vantage και μου εδωσε 14000 .... νομιζω ειναι λογικο αν κρινω απο εδω

http://3dmark.com/search?resultTypeId=18&linkedDisplayAdapters=1&cpuModelId=900&chipsetId=632

εσεις τι λετε ?? να αλλαξω κατι ??? γενικα σε ποιες θερμοκρασιες πρεπει να αρχισω να ανησυχω ???

post-59222-0-31907900-1318612559_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γτ ρε αγορουδι μου 10γκιγκα ραμ σε 1366 πλατφορμα??? η 6 η 12 ...Αν έχει ενα καλο η 1366 πλατφορμα ειναι το TRIPLE CHANNEL και εσυ το χανεις με τα 10!!

o σκοπος μου ηταν να εχω 12 6χ2 δλδ αλλα την τελευταια οταν την βαζω δεν μου βοοταρει .....

προβλημα που προεξυψε ....εκανα πειραματα στο βιος και ξαφνικα μου αναγνωριζει μονο τα 2gβ ραμ ....μονο οταν φορτωνω τα default settings αναγνωριζει τα 10 ...τι να κανω ???

o σκοπος μου ηταν να εχω 12 6χ2 δλδ αλλα την τελευταια οταν την βαζω δεν μου βοοταρει .....

προβλημα που προεξυψε ....εκανα πειραματα στο βιος και ξαφνικα μου αναγνωριζει μονο τα 2gβ ραμ ....μονο οταν φορτωνω τα default settings αναγνωριζει τα 10 ...τι να κανω ???

Καταρχην μας λες ποια ειναι η μνημη σου για να δουμε γιατι δεν bootαρει.να υποθεσω οτι ειναι kits σωστα?ολα τα modules ειναι τα ιδια ε???

επισης δεν σου αναγνωριζει ενα συγκεκριμενο stick Μνημης η οποιοδηποτε βαλεις εκει?

Γιατι εαν ειναι ενα συγκεκριμενο και ειναι Kit,το στελνεις το κιτ πισω αφου λογικα εχει εγγυηση και σου το αλλαζουν.

ειναι λιγο μυστηρια η κατασταση με τις ραμ μου

βλεπε επισυναψη

τωρα πλεον αν κανω τα ιδια που εκανα πριν δεν μου αναγνωριζει τις μνημες ....καμια ιδεα?

post-59222-0-46976400-1318627027_thumb.jpg

post-59222-0-40830500-1318627035_thumb.jpg

Κατι τετοιο εχω παθει και εγω με το συστημα της υπογραφης μου και μαλιστα μου αφησε μονιμη ζημια στην μητρικη(εγινε αντικατασταση) και για αυτο το εχω τωρα στα default settings.Εμενα παλι μου αναγνωριζε μονο 4GB Ram.Απο τα 6...

οχι μολις δινω default settings τα αναγνωριζει αμεσως ..τωρα εκανα ενα νεο Oc με 170χ21 και φαινεται να δουλευει ...τσιμπησα και +0,05V ...αν και η μεγιστη θερμοκρασια εχει ανεβει στα 69

Μαλλον δεν με καταλαβες...Το ειχα παθει και γω αυτο και μου καηκε το slot της μητρικης.Και στην καινουρια επαθα ακριβως το ιδιο με σενα και το γυρισα στα default και δουλευει κανονικα οπως σε εσενα και απο τοτε τρεχω default.

Ε καλα μωρε σιγα την διαφορα που θα δεις αν δν κανεις video rendering.photoshop κτλ κτλ.Οταν λεω default εχω πειραξει μονο το ρευμα στο ελαχιστο και παιζω στο 1.15 Vcore

To vtt volt δεν το βρηκες γιατι το εχει σε σενα στο bios σαν qpi volt δωσε στο qpi για αρχη 1.30v-1.35v ισως δει ολη την ραμ σου ετσι!καμια φορα το κανει αυτο με τις ραμς εχεις και 6 ραμ sticks δωσε qpi volts και δες!

το κακο ειναι οτι δεν μου λεει ποσο ειναι τωρα το qpi ...μου ζηταει απλα να δωσω + η - καποια mvolts ...εδωσα +50 αλλα δεν βλεπω ποσο ειναι η τρεχουσα τιμη του

Ούτε στη hardware/voltage monitor σελίδα τους bios δεν την δείχνει; Αν όχι ρίξε googling να βρεις κάποιον που να έχει μετρήσει με πολύμετρα.

το λέει στην επιλογή που σου ρίχνει τις θερμοκρασίες.βάζεις δηλαδή +50 ρεσταρτ και μετα ξανα θερμοκρασίες και θα δεις το ρεύμα σου.

παντως φαινεται πολυ σταθερο πλεον με 160χ21 που το εχω τωρα ...καλο για 1η προσπαθεια ...λεω να το βαλω στα 170 με το turbo ανοιχτο ...στα στρες τεστ μπορει να χτυπησε 66-67 βαθμους αλλα σε καθημερινη χρηση με Games κλπ ποτε δεν ξεπερασε τους 61 .. εκτος απο τα 100 αυτα Hz τι αλλο να αυξησω-μειωσω ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...